Heeeeeeej! :D

Hej bloggen! Vad jag har saknat att skriva i veckan! Jag har haft fullt upp med den där modevisningen som jag medverkade i. Den var superduperkul :) Jag är numera mörkhårig, för de som är intresserade. Det var jättekul att göra det och jag skulle gärna göra det igen (: Dock var det lite läskigt med 300 människor i publiken och jag är ju inte precis en erfaren modell, hehe. Jag kan lika gärna ha skämt ut mig totalt utan att veta om det. Men vad gör det? Jag hade ju kul!

Nu sitter jag faktiskt hemma i Sävast för vi har ju loov! :) Det är nollgradigt och soligt, men jag sitter inne. Visst är jag tråkig? Jag hade gärna sprungit ett riktigt fräscht långpass på Gruvberget, men eftersom jag ska till Portugal på läger på onsdag är jag lite överkänslig vad gäller mitt hälsotillstånd. Ska istället köra lite styrka och smidighet hemma i köket! Då får jag i alla fall känna mig liiite duktig.

Nu ska jag träna, men innan jag pyser vill jag säga grattis till min blogg-kollega Rebecka som idag åkte Tjejvasan och klarade båda sina mål! Under två timmar och topp 100, grattis!!! :D Om jag går säga det själv så är hon OLGYs Anna Haag. You go girl! /S:et

Är jag den enda som bloggar?

Hallå? Mina blogg-kompisar, vart är ni? Har ni trillat ner genom kaninhålet till Underlandet eller nåt? Verkar ju bara vara jag som skriver på den här himla bloggen nu. Dessutom gör jag det bara för att jag inte orkar plugga... Hehe. Men blev nyss jättejätte glad då jag gick in på FC:n och skulle kolla om jag hade fått nåt roligt mejl, och det hade jag! Jag fick MVG på historiaprovet, det trodde jag aldrig! Jag tyckte det var så sjukt svårt, och så klarade jag det! Fan vad nöjd jag är!
Men som sagt, trots det måste jag fortsätta plugga, på projektarbetet. Ska slänga ihop en diskussion som är värd att läsa... Men det blir nog bra, jag har ju sånt flyt just nu! :D
/R

-

Hejhej!
Måste först bara kommentera Annas inlägg, gud vad du är gullig! Vad fint skrivet! Du är bäst :)
Nu har jag suttit själv i lägenheten ett tag och gjort onödiga saker som att läsa bloggar och måla naglarna för typ tionde gången den här veckan. Men jag har också slängt ihop ett utkast till svenska uppsatsen och tittat lite på Gossip girl. Nu väntar jag på att Sara ska komma hem nån gång så vi kan ha sällskap till middan. Blir nog framför tvn! ehee
Ska också tillägga att snart är det inte långt kvar tills jag får äta godis/sötsaker igen. Aaah ska bli så himla gott :) Dessutom kommer Jakob hem ikväll och på fredag är det sportlov, så det mesta är toppen just nu! :D Nu kom Sara hörde jag minsann!
Byebye/R

Anna gästbloggar

Hej på er!

Jag har fått tillåtelse av tjejerna att skriva ett gästinlägg här på bloggen. Skoj va?
Jag heter i alla fall Anna och tog studenten från orienteringsgymnasiet i somras och mitt sista år bodde jag med Lovisa och Rebecka. Och jag känner även Sara väldigt bra (tror jag i alla fall, Sara?).
Jag tänkte att jag skulle skriva lite vad jag tycker om dom här tjejerna egentligen. ;)

Rebecka: Jag tycker Rebecka är så himla förstående, hon förstår alltid precis hur jag tänker. Hon är så bra att prata med. Hon är också väldigt envis, kanske den mest envisa person jag känner. Hon står alltid upp för sin sak och har åsikter om allt. Vilket såklart är väldigt bra! Hon är också så duktig, jag kan inte riktigt förklara för hon är duktig på det mesta. Hon är jätteduktig på att träna, plugga och vara världens bästa kompis helt enkelt.

Lovisa: Lovisa är otroligt bra på att lyssna, henne kan man alltid prata med om man tex är ledsen eller har problem med något. Hon är så bra på att trösta också. Hon är också väldigt omtänksam och snäll, hon tänker alltid på alla andra i första hand. Hon är väldigt ordentlig också och vill alltid ha städat och rent omkring sig. När jag bodde med henne och rebecka var jag alltid lite rädd att dom skulle tycka jag stökade ner för mycket. ;)

Sara: Sara är alltid så glad och rolig, man blir glad av att vara med henne. Hon är som ni vet ganska sprallig och har mycket på gång. Jag tycker att hon är väldigt cool, det kan jag inte heller riktigt förklara men hon gör alltid som hon själv tycker och vad som känns bäst för henne. Helt rätt!
Hon pratar mycket och är alltid lätt att vara med, man kan göra vad som helst med henne och ha roligt.

Dom här tre tjejerna är verkligen helt underbara och jag har alltid så roligt med dom. Jag kan vara med dom hur mycket som helst utan att ha tråkigt en enda sekund.
Även fast jag inte går kvar på olgy längre så känns det som att vi är en liten familj, precis som förra året. Det märks inte att vi har varit utan varandra. Dom är helt enkelt mina bästa kompisar!

Här kommer lite bilder från när jag gick sista året på olgy.











 

Puss på er tjejer, ni är bäst! / Anna





VM

Sitter just nu inrullad i en filt framför tvn och tittar på VM. Kul, tycker jag!

Det känns varmt i hjärtat när alla svenskar går vidare till kvartsfinalen. Även om  kvalificeringen inte har den största betydelsen för hur det går sen, så blev jag glad då sundsvallssonen Jesper Modin vann kvalet. Han har faktiskt hållit på med orientering...

Nej nu är det dags för damkvartsfinal, hööörs!

måndag tralalaaa

  • städa - check
  • plugga historia - check
  • skriva svenska uppsats - inte check
  • äta lunch - inte check, väntar på anna som ska komma först! men jag är hungriiig
jag har alltså städat idag, gick upp vid åtta och satte igång. och nej, det var inte jobbigt/tråkigt, det är ju kul att göra fint! så nu är golven skinande rena och jag har till och med städat kylskåpet. (usch vad äckligt det var!) nu ska jag bara handla så kommer det se ut som ett välfyllt, fräscht kylskåp, haha. jag har också städat toaletten, tvättat handdukar och mattor och så har jag på det pluggat lite historia. sitter nu och gör ingenting istället för att ta tag i svenskauppsatsen. hoppas anna kommer snart så kan vi gå coh äta och jag slipper plugga! hihii
/R

häj

hejpåer!
nu ligger i jag i min stora varma säng och har just kollat solsidan på tv4 play. var nog ett av de roligaste avsnitten hittills! särskilt när tomten åkte motorbåt och sjöng nu är det jul igen. hehehe. då skrattade jag för mig själv!
är ju ensam i lägenheten denna veckan så jag tror kanske jag ska ta tag i att städa. har ju väldigt mycket ledig tid om man säger så. ska endast till skolan på onsdag och fredag, så jaa, det finns tid för massa saker. men jag måste faktiskt plugga tyvärr. astråkigt men jag ska inte klaga. och förutom att städa så ska jag va med anna som kommer hit och hälsa på, veckans höjdpunkt! tjohoo. vi ska ha myskvällar och laga god mat och träna. hihi.
på fredag är det time for sportlov! blir hämtad av la familia i viken på eftermiddagen nån gång och sen blir det att åka raka vägen till grönklitt och valla skidor hela kvällen... för på lördagen är det nämligen dags för tjejvasan! wiihooo ska bli så himla roligt! älskar vasaloppsveckan, haha. :D i år har jag åkt massa mer skidor än förra året och jag har även nya skidor, så det borde teoretiskt sett gå bättre i år. men man vet ju aldrig med vädret. kollade nyss och då skulle det snöa, det får inte hända! jag hade hoppats på -10 och sol så kan man pinna på med blått hela vägen imål! som sagt, satsar på att slå placering 118 och tiden 2.01. vore inte hlt fel att komma under 2 h och bland de hundra! det ska jag kämpa för ;)
idag var jag och pappa ute och åkte skidor i skogen, och då menar jag mitt i skogen! vi åkte på "handgjorda" spår mitt ute i vildmarken och på ängar och såg dessutom en flock med hjortar. snön gnistrade och solen sken och det var jättemysigt. det ska jag göra om! tyvärr kom inte kameran med (som vanligt när det finns något jag vill fota). därför får ni bara föreställa er hur det såg ut. förutom pappa (jag vet att du läser bloggen varje dag!!!) han vet ju hur det såg ut.
nä nu ska jag sova.
godnatt!

Big Brother

Efter Paradise Hotel slutat har vi på OLGY känt att något saknats. Vi har inte längre haft något att samlas i en lägenhet för att kolla på varje kväll, tjabblat om vem som ska vinna. Och dylikt. Nu har vi hittat vårt nya favorit-skräp-program! Biiiiiiig brother! Och nu finns det ingen mamma som säger att jag är för ung för att kolla. Hehe.

Vi återkommer med hatobjekt, snyggast i huset och sånt shiieet. PEACE! /S:et

direkt från porslinstronen

Just nu sitter jag på husets ståtligaste porslinstron! Bloggar, facebookar och spotifyar. Helt OK enligt mig.

Snart bär det av till Viken för mig.... Skoja! NV10A har friluftsdag imorgon så jag åker inte söderut förens på tisdag morgon. Jag kommer befinna mig i Vikenpiken tills på torsdagkväll, sen drar jag till Arlanda för att sedan fara till Fuerteventura en vecka på sportlovet. Hoppas det blir varmt! Jag kan inte riktigt tänka mig att man faktiskt kan gå runt i shorts på en annan del av jorden när det är så fruktansvärt kallt här i långa landet falukorv.

Nej, nu är det någon som ropar utanför så jag ska nog bege mig nu.. Hare fint allihopa!

/Alice "sprallis" Hugosson

Ensam hemma!

Tudeluu..
Här itter jag i vardagsrummet en fredagkväll! Och vet ni vad, jag tänkte plugga. Men Nae så blev det inte. Gick inte att öppna en fil som jag behövde för att kunna göra det jag skulle, så det blev ett avsnitt GG istället. Nu har jag ätit lite frukt och nötter, målat mina naglar (nästan färdiga nu, jobbigt med baslack, vanligt och överlack hehe men så går det om man läser Kenzas blogg) och jag tror minsann det blir ett till avsnitt av min favvoserie snart.
Btw, lagade jättegod middag till mig själv också, mixtrade lite med det vi hade hemma och det blev wokgrönsaker med laxbitar i kokosmjölk och röd currypasta med tagliatelle till. Det var jättegott, nästan lite stolt över mig själv!
Anledningen till att jag är själv är för att mami och papi är på fest. Och jag fick inte följa med, buhuu :(
Nej det gör inget. Det är väldigt skönt att vara själv hemma faktiskt. Dock inte så nice att vi håller på och fixa i tre rum här varav ett är mitt gamla rum som nu är spacklat och ska målas och få nytt golv och ett är det som ska bli mitt nya som just nu är proppat med diverse saker vilket betyder att jag får bo i det tredje så länge.. Men har lyckats göra det så mysigt jag kunde så länge. Längtar tills vi åker till Ikea asså! :D Då ska det fixas. Har nog bestämt mig för färgerna grön, brun och rosa. Jag har ju börjat älska rosa på gamla dar haha. Måste vara för att jag fick för lite av det när jag var liten eller nåt. Konstigt det där. Men jag gillar färgen, den får mig att tänka på sommaren och våren :)
Nej, nu när jag ändå måste rensa ut min garderob, tänkte att det var lika bra när jag ska byta rum och så, så tänkte jag prova lite sommarkläder och mina nya shoeees! Vita converse, som alla andra också har, men jag tycker dom är så himla snygga! Dom ligger fortfarande i kartongen och dom får absolut inte packas upp innan gatorna är sopade, hehe.
Ha en bra fredagkväll allihopa!
Puss

Fredag!

Hola everybody! Jag har precis avslutat min andra kopp te för dagen. Fick en tepumla i födelsedagspresent av supergulliga Alice i onsdags och sen dess har jag druckit te oavbrutet! Tänk att jag fick det enda jag önskade mig, helt fantastiskt :D Att helgen är här känns über-nice, men det är lite tråkigt att alla verkar åka hem den här helgen. Under mitt första år i Viken var jag ofta själv på helgerna men nu går det ju så många norrbottningar på OLGY så jag har nästan aldrig varit ensam. Nu verkar det bli så, men jag har ju faktiskt kompisar som inte är orienterare (typ två stycken) och Jolle The Bull som bor i Sandviken så jag ska se till att umgås med dom i helgen! Sen ska jag skriva lite på svenskaläxorna (observera plural) som ska in nästa vecka. Har lite annat för mig nästa vecka så jag kommer inte hinna plugga särskilt mycket...

.. För jag ska nämligen agera modell! En liten filur som går frisör-linjen i Gävle lockade igår in mig på en farlig resa. Jag slänger nu bort mitt vad att spara så långt hår jag kan till balen för att hon ska spåra totalt med mitt hår. Jag måste erkänna att det har varit på gång väldigt länge. Det är så tråååååååkigt att gå till frisören och säga: Toppa bara lite, jag sparar långt! Så nu ska hon göra något riktigt crazy med mitt hår och sen ska jag tydligen gå på en catwalk utan att ramla ner i knät på publiken. Vi får väl se hur det går :b haha! Men det ska bli sjukt kul, hur ofta har jag inte sutttit och kollat på Top Model och tänkt: Undra hur bra jag skulle vara på att vara modell. Nu är det upp till bevis! :b

Till sist bjuder jag på lite bilder från de senaste dagarna, då jag har smygit omkring med kameran och fotat ovetandes grannar. PEACE! /S:et


Torsdaag

Hello!
Nu är det torsdag, och jag Joline och Sara har suttit och filat på vår projektarbetsrapport hela förmiddagen. Vi har kommit riktigt långt nu och det känns very good. Vi har alltså varit väldigt effektiva idag.
Nu äre maaat på skolan och sen Falun äntligen! Då det inte blev nåt förra veckan.. ska bli kulkul. Sen är det fredag! Yeeeey!
/R

Trötter

Men tjeeenare!
Nu har stunden kommit. Stunden då jag nyduschad har fått krypa ner i sängen för att kika på ett gossip girl avsnitt innan jag somnar. Som jag har längtat efter det här ögonblicket! Och ja, dagen har varit lite småjobbigt enligt mig, onsdagar är i allmänhet ingen dag jag uppskattar direkt... Såhär såg dagen ut!
06.45 - Uppstigning! Kunde knappt öppna ögonen men vad gör man inte.. Käkade frukost, bytte om, osv.
07.15 - Iväg till parkbadet för spinning!
07.45 - Spinning! Utan instruktör men Luddeboy tog över den platsen och gjorde det myycket bra! Vi körde 6 minuters intervaller och ja, det var lika jobbigt som alla andra gånger om inte värre..
08.45 - Klar med passet, finally!! Då vi treor börjar halv elva satte vi oss i bubbelpoolen (vissa som var lite mer barnsliga än andra åkte även rutchkana och lekte när det blev stora vågor i bassängen, övrvakade av badvakten himself!)
10.25 - Historialektion, det tråkiga börjar
11.50 - Lunch, kändes som vi suttit på lektion en evighet efter bara 1h och 25 min..:/
12.40 - Tillbaka i klassrummet.. Blev lite slappare iaf, vi fick kolla på en del filmklipp om pesten och vad som skulle kunna utplåna mänskligheten idag..lite läskigt och det var så sjukt, sannolikheten att vi skulle utplånas av utomjordingar är större än att en komet/asteroid träffar jorden. haha herregud säger jag bara.
14.30 - cirka.. slut på lektionen, nice i vanliga fall men inte nu då det betydde att talet närmade sig! iiih! köpte en yoghurt i cafeterian och tränade på talet litegrann.
16.00 - the big moment. talet skulle hållas. detta gick ju såklart lättare än väntat och alla i gruppen lyckades riktigt bra! onödigt att ha oroat mig för det där i flera veckor, men så kan det vara. att jag aldrig lär mig!
17.15 - hemma, slängde i mig lite middag med mina sambooos, det blev soppa med bröd. sedan packa och byta om.
19.00 - start på storviksstafetten, körde med tove och frida, dom var grymma och stakade sig runt en kuperad slinga två varv, fattar inte hur dom orkade.. själv pinnade jag på med fästvalla och det är jag glad att jag hade! :D då vi var enda laget så vann vi såklart, babarabaaam. och vi fick en chokladask i pris! wihoo. men det ska även nämnas att vi utklassade olgys fjärdelag. bestående av herrar! där fick dom, moahhaa.
21.30 - kvällsmackor, sen dusch och nu sägen. godnaaatt mina vänner (som nu har läst detta helt ointressanta inlägg om min tråkiga, betydelselösa dag! ni är lite konstiga..)
/Rebeckiis
hittade en fin bild på figge på tal om ingenting..från avslutningsdagen i ettan! haha lille plutten där..

Snart dags...

Jaa, nu sitter jag här och väntar på världens undergång! Vi ska nämligen hålla tal idag.
Usch och fy, jag har verkligen något emot det. Jag har något emot all form av prata-inför-folk. Det är liksom inte roligt, okej?
Nu har jag övat in allt jag ska säga, så gott jag kan i alla fall, och nu är det bara att ställa sig upp och hoppas att gud är med mig. Alltså, egentligen finns det ingenting att vara nervös eller oroa sig för, därför att de fyra personerna som ska lyssna på mig är Joline, Lovisa och Sara. Inga läskiga främlingar med andra ord. Men på nåt sätt blir det ännu värre när det är ens kompisar. Då känns allt bara ännu mer stelt och tillgjort, för dom vet ju hur jag pratar och är egentligen. Men bara för att jag ska hålla tal om nåt ämne jag inte ens bryr mig särskilt mycket om så känns allt så fel. Jag och Lovisa diskuterade varöfr vi egentligen är så nervösa inför det här, och vi kom fram till att det måste vara för att all uppmärksamhet är riktad mot just en själv när man står där framme. Men inte ens det är ju egentligen farligt, för vi känner ju varandra så bra innan.
Nee, jag fattar verkligen inte det där med att hålla tal. Blä säger jag bara! Men, det är bara fem minuter av mitt liv och snart är det gjort. Som jag sa imorse när jag vaknade, det ska bli så skönt när jag lägger mig i sängen ikväll och får somna, då är den här jobbiga dagen över!

Önskar att jag var lika bra som Obama på att stå framför folk och bara pladdra på!


Hur ser Sara på...

Glass? - Älskar det mer än något/någon annan på jorden, särskilt choklad. Det finns inget bättre än att sätta sig framför tvn en fredagskväll med ett nyöppnat Ben&Jerrys-paket.
Kärnkraft? - Idioti att använda en energikälla med så farliga avfallsämnen när vi har kunskap att använda mer miljövänliga  och säkra alternativ.
Norge? - Norska orienterare är snygga, vilket både är bra och dåligt. Tjejerna snor ju våra svenska snubbar! Men dom har fruktansvärt vackra fjordar. Brukar bild-googla på fjord då och då.
Musik? - Love it! Kan inte göra egen, men jag lyssnar. Oh så jag lyssnar! Och dansar gillar jag också.
Svensk mat? - Tråkig som satan. Det enda bra som kommit ur svensk matlagning är klådda (najsigt norrbottniskt bröd) och köttbullar med stuvade makaroner. Resten kan vi slänga i papperskorgen. Eller komposten, om vi ska vara miljövänliga.
Kemi? - Roligt som satan, förutom när man har läxor. Vilket jag har nu. Labbrapporten om bestämning av halten askorbinsyra i frukt ska vara inne ikväll. Alltså ska jag sluta skriva nu. Baj! /S:et


ohnooo!!

Denna morgon vaknade jag av radion och morgonpasset i P3, precis som alla andra morgnar. Kodjo och Martina börjag prata om hur kallt det är ute i landet. Martina berättar att en tjej har skickat in en bild på en termometer som visar -22,2 grader. Vilken tur tänker jag, här är det ju bara ca -10. Det är ingenting jämfört med -22,2. Sen säger Martina att tjejen som skickat bilden kommer från Sandviken. I det ögonblicket ville jag bara sjunka ner i golvet.

Sen fick jag veta att det var -40 och strömavbrott i Jokkmokk...


StroNg A



Internet again!

Tjena allihopa! Har ni saknat mig under helgen? Jag har ju då varit och åkt slalom i Kåbdalis och tyvärr har vi inte internet där så jag tog en bloggpaus under helgen. Nu är jag i alla fall tillbaka i Viken och det är alltid lika trevligt! Det var lite stormigt ute i trapphuset förut idag och jag tänkte att NU! Nu händer det något intressant! Men det var bara Alice som sprang upp och ner och var alldeles lyrisk över deras kylskåp. Det var ju i alla fall något, men inte världsomvälvande precis.

Angående cherioosen som hon hittade i högen med skräp som legat bakom kylskåpet. Under mitt år i den lägenheten käkade vi inte cherioos en enda gång. Så vi kan alltså sammanfatta det hela med att den cherioosen är väldigt, väldigt gammalt. Nästan antik. Om någon som har bott i 27B, lägenheten högst upp till vänster och känner att det är du som har lämnat den lilla fling-biten, hör av dig! Så kan vi göra ett litet renuion-reportage eller nåt. 

Allt för denna gång! /S:et

Lyckan är TOTAL!!!

Idag har det varit en lång skoldag.... Dedär var en lögn! Jag hade ett fysikprov, sen var skoldagen slut för min del. Lycka! Men jag går ju NV = jag en neerd, så jag stannade kvar i skolan ett tag. Hängde i bibblan och åt min mätt på skolmaten.

Sen fick jag skjutshem. kulT.

När jag klev in genom dörren kändes inte lägenheten som vår lägenhet. Atmosfären var inte densamma som imorse då jag lämnade vår lilla lya. Jag sprang direkt till köket där allt såg lite smått kaotiskt ut. Det var en stor hög med damm, cherios (som vi förövrigt alldrig äter) och pasta på golvet. Alla saker som annars brukar sitta på kylskåpet var brutalt slängda på en bänk. Knäckebrödet som har sin plats i skåpet ovanför kylen låg brevid mikron. Fruktskålen stod på sniskan. Sen gick det upp för mig vd som hade hänt, vi hade fått ett nytt kylskåp.

/StronG A

Mina dudes!

Det är inte alla som känner folket på orienteringsgymnasiet. Därför kan det nog vara lite snurrigt när vi pratar om en massa tjejer och killar som inte har varken ansikte eller efternamn. Därför lägger jag upp en liten lista här:

Lovisa
Program/Årskurs: NV/ årskurs 3
Bor med: Moi! (Sara)
Härstammar från: Tumba (Stockholm)
Klubb: Tullinge SK
Utmärkande personlighetsdrag: Gillar smör och salt, är även väldigt renlig av sig.
Mitt första minne av henne: November 2008, hon och Rebecka sitter i en lägenhet i norrsätra och tittar på lost (eller var det heroes?).


Rebecka
Program/Årskurs: NV/ årskurs 3
Bor med: Norrlandsguldet (Amanda och Linnea S)
Härstammar från: Älta (Stockholm)
Klubb: Tullinge SK
Utmärkande personlighetsdrag: Väldigt envis och duktig på att stå upp för sin sak (att ha henne i sitt debattlag är alltid lika med VINST!). Har även en förkärlek till Bodybutter
Mitt första minne av henne: November 2008, hon och Lovisa sitter i en lägenhet i norrsätra och tittar på lost (eller var det heroes?).

Alice
Program/Årskurs: NV/ årskurs 1
Bor med: Linnea A och Frida
Härstammar från: Sundsvall
Klubb: Sundsvalls OK
Utmärkande personlighetsdrag: Lång, smal och onödig.
Mitt första minne av henne: Hösten 2010, Alice sambos lagar thailax och när Alice meddelar detta fnissar hon till lite generat och utbrister: Thailax! Det låter ju nästan lite snuskigt! (kommentaren har blivit redigerad av censur-skäl)


Amanda
Program/Årskurs: NV/ årskurs 2
Bor med: Rebecka och Linnea S
Härstammar från: Sävast (från början var hon Älvsby-bo men det pratar vi inte om)
Klubb: Världens bästa klubb (även kallat Vittjärvs IK)
Utmärkande personlighetsdrag: Kan ha livsfarliga humörsvängningar. Undertecknad har fått uppleva detta flertalet gånger då Amandas morgonhumör inte alltid kan hantera en blond flinande NV-nörd klockan halv sju på morgonen.
Mitt första minne av henne: Bortglömt för länge länge sedan! (vår bekantskap går tillbaka till förra millenniet)


(Linnea till höger)
Linnea S
Program/Årskurs: NV/ årskurs 2
Bor med: Rebecka och Amanda
Härstammar från: Luleå
Klubb: OK Renen
Utmärkande personlighetsdrag: Använder många gånger grymtanden och stönanden istället för ord. Händer mestadels när någon (läs: Sara) frågar något pinsamt. Förstår du inte Linnea, vänd dig till Amanda som är certifierad Linnea-tolk.
Mitt första minne av henne: Norrbottens stafett-DM för länge, länge, länge sedan. Linnea köttar som en gris på ett hygge. 

Annika
Program/Årskurs: NV/ årskurs 1
Bor med: Moa
Härstammar från: Brottby (Vallentuna)
Klubb: Vallentuna-Össeby OK-IK-IF-SK
Utmärkande personlighetsdrag: Hennes skratt kan många gånger påminna om Tommys (sök youtube: tommy skrattar). Detta ekar ofta i 27B-uppgången. Gillar också att ligga ihopkurad i soffan med en mysig vit filt.
Mitt första minne av henne: Augusti 2010, Annika har på sig en charmig röd poncho och mannekängar den med ett stort leende!

(denna bild föreställer Moas storebror)
Moa
Program/Årskurs: NV/ årskurs 1
Bor med: Annika
Härstammar från: Gefle
Klubb: Gävle OK
Utmärkande personlighetsdrag: Har många smeknamn (Fishmoe, Moe the Hoe, Mo-ko, Moe m.m.) Är också den flitigaste deltagaren i rap-och-fis-leken. Gillar vitt.
Mitt första minne av henne: Juli 2010, undertecknad ser unge Moa på sjätte etappen och tänker i sitt lite salongsberusade tillstånd vilket fantastiskt tillfälle att mentorera den blivande OLGY-eleven!
Nu pallar jag inte mer, jag vill se på Dexter nu! Jag får väl fortsätta senare med de jag inte hann med. Peace /S:et

suck...

Har suttit här i lägenheten halva dagen och bara längtat till att klockan ska bli 13.45 så vi kunde åka iväg till Falun för inomhusintervaller. Men nej, då dyker det upp ett sms och intervallerna blir inställda! Aaaah, det var ju det enda som gjorde någon mening med den här himla dagen. Blä. Så nu får jag väl hitta på något annat, som absolut inte kommer i närheten av att vara lika roligt som Falun... :(
Nee usch, nu vill jag bara att klockan ska bli 14.10 imorgon så att jag kan sätta mig på bussen hem till Stockholm. Längtar hem för sjutton.
/R

Tjena mittbena!

Sara here. Sitter långt långt ifrån viken-piken i min soffa hemma i Sävast och jobbar på vårt projektarbete! Rapporten ska vara inne om cirka två veckor och det gäller att börja skriva nu. Jag, Rebecka och Joline jobbar på olika ställen idag eftersom jag råkade boka in en hemresa precis på projektarbetsdagen. Klantigt värre av mig, jag vet, men vi har löst det genom att sitta och skriva på varsin del av rapporten. Än så länge går det jättebra här uppe i Norrbott'n, men jag tänkte ta en paus nu och baka en tårta. Random tänker ni, men nej minsann! Jag ska nämligen ha födelsedagsfika ikväll för mina kära kompisar och då måste man ju bjuda på något riktigt smaskigt. Alla som känner mig någorlunda bra vet att det kommer bjudas på en fet chokladtårta. Tänkte börja på tårtbotten strax. Jag återkommer med hur den smakar! 

Tills dess önskar jag fred i Egypten! /S

18-årsmiddag för nästan exakt ett år sedan!

ett tillägg...

...så var filerna trasiga. fail! blir väl att kolla gg ändårå..  :(

LOST!

Har tråkigt. Ska därför gå och lägga mig. Är inte tillräckligt trött för att sova och har sovmorgon imorn så jag behöver inte somna på ett bra tag. Vad göra? Jo, jag såg att jag för länge sen hade laddat ner hela lost säsong ett. wohoooo, har nämligen inte sett den serien efterbliven som jag är heeheh. Håller ju på med gossip girl just nu men asså jag har inte kollat på ett tag plus att jag stängde ner mitt i ett avsnitt senast så nu orkar jag inte sätta mig in i det igen..
så det blir alltså första avsnittet av lost och jag ikväll! har laddat upp med en filt och mmmmassa kuddar. goodnight alla!

Löpning <3

HEEEJ!
Åh vad jag är glad nu! Trots att dagen inleddes ganska deppigt. Men på eftermiddagen gick jag och Sara till gymmet för att träna, och jag skulle köra intervaller, och den här gången skulle jag testa om det gick bra att springa på löpband. Och det är därför jag nu är så glad, jag klarade hela passet på bandet! HURRA! Och det som är så kul, det är att varje gång jag gått till gymmet tidigare så har jag haft typ "ångest" över att jag måste köra intervaller. Men idag, nu när jag fick springa på löpband så kände jag verkligen inte så. Jag ställde mig på löpbandet och då blev jag helt lycklig! Drog på farten och sprang alla mina intervaller, och trots att det var långa intervaller så gick tiden så fort i jämförelse med den där himla elips-maskinen eller en gammal rutten cykel! I och för sig värker det lite här och var nu i kroppen, men det är ju inte så konstigt eftersom jag inte sprungit på väldigt länge, åtminstone inte stenhårda intervallpass på löpband. YEEEY! Nu kommer jag iaf somna glad och nöjd :)
Fast sen är jag lite ledsen också, för Jakob ska lämna mig nu i två veckor. Han ska åka till Gran Canaria och träna på barmark i två veckor. Så himla orättvist! Men kul för honom. Inte för mig dock, blir lämnad här bland all snö och is och får nog stå på skidorna ett bra tag till. Men snart är det sportlov och då ska han följa med mig upp till Grönklitt! Det ser jag fram emot :)



Lite bilder från i somras när vi var på Gotland och i Skåne :)
Om ni undrar över den enooorma glassen så kallas den Danskjävel och den säljs precis på gångavstånd från vårt sommarställe i Skåne ;) Man får 6 glasskulor med grädde, topping, strössel och en gräddbulle. MUUUMS!
Längtar så himla mycket till sommaren så jag får åka till Skåne igen. Fast vi ska dit i påsk också som vanligt. Men Skåne, det är en sak jag förknippar väldigt mycket med en varm hälig sommar och sommarlov. Därför längtar jag dit! hihi.
/R

Söndag i viken!

God morgon alla busungar! Eller jag kanske ska säga god förmiddag? Här i viken lyser solen i alla fall och vi har precis ätit frukost framför tv och skid-SM. Hääääääärligt! Idag tog jag en liten sovmorgon för jag och Jolle the bull var ute och dansade igår. Vaknade halv nio och funderade på att gå upp då, men kom på att det omöjligt skulle vara någon annan uppe då så jag somnade om. När jag väl gick upp tillredde jag en helt fantaaaaaastisk frukost (rostade bröd och kokade ägg) till Jolle som sov hos mig (: 

Vad ska jag göra idag då? Dom andra försöker ta sig iväg till Kungsberget för att åka slalom, men min budget pallar nog inte skidhyra så jag får skippa det. Jag ska nämligen till Portugal i slutet på februari och om man heter Sara Lundsten måste man börja spara i tid! Heh.

Nu ska jag nog borsta tänderna. Eventuellt. Kanske. Bye bye! /S:et

hej igen

hejhejhej!
idag har jag inte haft något liv och de va väl bara för nån timma sen jag skrev mitt senaste inlägg. men alice har ju iaf hunnit emellan med ett så jag kan skriva ett till nu utan att verka alltför nördig. i alla fall. efter jag ätit amerikanska pannkakor till lunch (dom var halvgoda, mest roliga att göra då dom blev så fluffiga!) så åkte jag och mamma och hyrde en film till kvällen eftersom vi båda imorse med förskräckele utbrast "åhneej, det är melodifestivalen ikväll!!" så ikväll ska vi fullkomligen totaldissa svt och se en film som heter påven johanna. kan ju verka som en frrruktansvärt tråkig film men nope, det tycker inte jag. gillar såna där filmer som handlar om förr i tiden. typ gladiator är en sån också, även om det är lite väl mycket frosseri i död och elände i den filmen enligt mig!
på tal om melodifestivalen, hjääälp mig! jag står inte ut längre! tyckte att det var roligt tills jag blev kanske 15 år, och nu vill jag bara dö när jag hör den där hemska jingeln som spelas på tv! hur kan det finnas folk som vill ställa upp i detta påhitt? det är ju som att förevigt förstöra sin eventuella framtida karriär. ta bara molly sandén. hon må ha hur fin röst som helst men hon kommer föralltid att vara en "melodifestivalen-tjej". aldrig någonsin en riktig LA-pop-ikon som nog de flesta artister skulle vilja bli.
jaja. ikväll ska det lagas värsta maten här hemma. vi sa försöka oss på en indisk gryta som lovisa och sara lagade i veckan. okej den är inte så avancerad men det är tuusen olika kryddor i den och den kommer bli så himla god! till det så blir det hemlagat naan-bröd och sedan fruktsallad till efterrätt. och juste, idag när vi hyrde filmen gick vi förbi hela lösgodis-hyllan och jag bara suckade och dreglade lite. sedan kom jag på att det nu inte är långt kvar tills mig och mamma och pappas godis/fika/allt förbud är slut! ååh ska bli så sjukt gott att bara tjocka i mig massa hemgjorda semlor på sportlovet. MUMS! och det första godiset jag ska köpa ska bli en ahlgrens-bilar påse. så sjukt goda! det är nog mitt favoritgodis!
sssemlor, helst med hela botten full av massa mandelmassa :D

äventyr!

Idag klev jag upp klockan sju för att hinna träna och sedan hem, byta om och åka upp till Södra berget och kolla på skidsm. Det var riktigt trevligt och bra stämning uppe på berget, hann även med att träffa mina vänner Anna Haag och Marcus Hellner. Kul jag är. Hehe. Nu är jag i alla fall helt slut, kanske blir jag piggare av en kopp te? Självklart!!

Saker jag vill göra!

Hallå där :)
Nu är det helg, det är skönt. Idag sov jag bara till halv nio dock. Men jag är ganska så morgonpigg! Åt lite frulle, sen skulle jag ut och "springa" en sväng, för att se om knät ville samarbeta. Det gjorde det väl också, delvis iaf. Fick lite små känningar mot slutet men inte alls någon direkt smärta. Och det var så himla skönt att få springa för en gångs skull! Behöver ju inte nämna att det kändes lååångt till superformen, för det gör ingenting just nu faktiskt! Jag ska faktiskt börja lägga in lite extrapass nu hade jag tänkt. Det ska bli spänst och löpskolning varje måndag innan styrkan och varje torsdag förmiddag. Med det tänkte jag att jag skulle få ett bättre löpsteg och bli snabbare! Hade även tänkt försöka köra mina intervallpass på löpband nu, även om jag har kört intervaller på elips och cykel så känns det inte alls lika bra som löpning. Måste ju få igång benmusklerna nu! Börjar även bli taggad inför våren och alt roligt som händer då. Kommer typ vara borta en månad i streck från skolan haha! Så här ser det ut just nu i planeringen:
- 17-20/3 Örebro Open med OLGY
- 23-27/3 Träningsläger i Polen
- 31/3-3/4 Träningsläger på Gotland
- 3-11/4 Tjeckien med OLGY
Ganska så proppat med andra ord! Och efter Tjeckien är det typ SM nästan direkt och sen är det påsklov och sen är allt igång igen. Ska bli mest kul men också lite stressigt nu i början! Men orientering är ju så roligt så jag klagar inte! :D
två små pluttar i sina bästa dagar! jag&helena på rikslägret 2006 :)

PEAK-projektet!

Idag anmälde jag mig till ett högst intressant projekt. Nej, det handlar inte om PEAK Perfomance som man skulle kunna tro, utan mental träning! Det är en studie om hur vi elitidrottare hanterar stress och enligt forskningsgruppen unersöker dom: "Effekten av ett internetbaserat Psykologiskt färdighetsträningsprogram avsett att höja prestationen hos idrottare" Det kommer blir überspännande! Får se om jag blir uttagen bara. Nu ska jag återgå till att inte göra något på lektionen. Peace /S

Godnatt!

För ovanlighetens skull bar jag med mig datorn till sängen och tänkte läsa lite bloggar. Medan jag gjorde det så blev jag så suger på att blogga själv så nu gör jag det med!
Kan ju berätta lite om de två dagarna av veckan som gått hittills. Igår hände det inte mycket. Hade lite sovmorgon, packade upp från helgen och hade en svenskalektion. Vi fick även pannkakor till lunch och det var gööött! Sen styrketräning och jag kände mig tyvärr inte på bettet riktigt... Var allmänt trött i hela kroppen men det är inget jag behöver få panik över, det var nog bara på grund av den hårda träningshelgen i skidspåren! Sen blev det mat på skolan och matteplugg på det. Idag fick jag gå upp tiiidigt för att släpa mig till skolan för matteprov i matte E. Det är för övrigt det sista matteprovet i den kursen och därmed sista matteprovet för hela gymnasiet! Jag hoppas också att det blir det sista i mitt liv, för även om jag faktiskt tycker att matte är väldigt kul när jag förstår allt och har lite flyt, så har jag redan för länge sen tappat greppet om vad det egentligen är jag gör. Jag tar liksom bara formlerna och använder lite regler. Men vad ska jag med det till sen liksom? Om jag nu inte vill bli matteprofessor eller typ konstruera broar... Det undrar jag minsann. Egentligen, vilka riktiga puckon som kommit på alla regler som finns! De kan inte haft mycket till liv. Suttit inlåsta i sitt rum med en "stör ej" skylt på dörren och bara tänkt och tänkt. Inget för mig det!
I alla fall, provet gick ju inte riktigt så bra... Kände mig osäker på ganska många uppgifter och jag förbannar alla matteprov på denna jord för att det alltid kommer massa uppgifter på just de små, korta avsnitt som jag inte riktigt orkat bry mig om utan hoppats på att det inte kommer någon svår uppgift på det. Och ja, det gjorde det idag också då. Typ tre gigantiska uppgifter med just det jag inte kunde ett skit om. KUL! Skrev så här på dom uppgifterna: ?
Tänkte att det är bättre än att chansa på nåt ramdom, då inser ju bara läraren hur himla korkad jag verkligen är!
Efter provet var det lite dötid, sen drog jag och Bejjan till Högbo för ett skidpass. Formen var inte på min sida idag heller, men det gör ingenting, har ändå en lugn vecka framför mig! Sedan blev det matlagning och liten promenad till ica, och sedan låg vi några tjejer i amandas säng och tog fula kort med mobilkameran och skrattade så jag trodde jag skulle spy! Amanda filmade även det hela med sin dator, delvis utan att vi visste om det! Tror nästan det kan åka upp på bloggen... Fast det fanns en del riktigt fula scener höhö.
Näej, som vanligt när det är jag som bloggar så blir det bara en lång, tråkig text om massa skit och bajs! Men jag kommer helt enkelt inte på nåt roligare att blogga om... Har ingen lust att göra någon dagens outfit eller lägga upp bilder på tio nya par skor (som jag inte ens har). Hmm.. Detta leder snabbt till att jag måste berätta att jag vill ha sommar och kunna gå runt i fina sommarkläder! Just nu är vädret och årstiden riktigt hatad. Hallååååå, ska det vara vinter så får det ta mej sjutton vara KALLT, rimfrost och snö på träden så att man kan njuta av det fina. Jag vill INTE veta av +3 grader, lite dropp här och där, bruna, fula döda träd, is/slask/grus på marken och MOLNIGT. BLÄÄÄÄÄÄ säger jag bara, uschuschusch! Jag vill åka till Tjeckien, nuuuuuu, så att vi kan träna på barmark igen. Jag vill ha utslagna björkar som lyser sådär grönt som dom bara gör en kort stund på våren. Jag vill kunna springa igen! Är lite små trött på skidor nu, det må vara coolt det med, men jag håller faktiskt på med orientering och jag vill känna mig lätt som en fjäder och bara flyga fram i skogen. Detta blir ju svårt på ett tag då skidåkningen verkar ha gett mig några extra kilo muskler...(eller är det verkligen muskler?). Suck. Jaja, tror budskapet nått fram, alltså; sommar och allt vad det innebär, nu tack!
Nu måste jag stänga av dattaaan, ska upp halv sju imorn för spinning. Huh.
/R
det här var den första bilden som dök upp om man googlade på orientering...
då verkar ju orientering som en väldigt seriös och cool sport! särskilt när man ser den här teckande
fula gubben stå och verka dum. Och får jag fråga, vad fan är det för kontrollpunkt? kontrollen kan för det första inte hänga i ett himla SNÖRE, och för det andra kan den verkligen inte hänga på en gren i ett träd?!

...och det här var första bilden som dök upp då man googlade på längdskidor. vet tyvärr inte vem den här personen är men den ger ju i alla fall en ordentlig bild av hur längdskidåkning går till! till skillnad från den himla bilden ovanför denna!

hittade också denna bild på tal om annat... haha, kommer inte ihåg vems blogg den var på men bilden är ju väldigt passande! (för er som inte fattar, den är ironisk)