Onsdag

Fan jag som skulle börja träna på riktigt nu och så blir man sjuk efter Oringen. Standard. Skippa 6e nästa år för att hålla mig frisk? Nej, fan heller. Så värt det. Har hela hösten och vintern på mig att träna nu och som jag ska göra det. Ska bli bra på att orientera framför allt, för det kan jag inte just nu.

Ligger i alla fall på hotellrummet i Skara efter en dags resande och ett stopp för "träning". Kartpromenad med fokus på brunbild blev det för min del. Imorgon åker vi vidare till Göteborg och tränar (går) lite där innan vi checkar in på nästa hotell.

Och just det! Jag fick (eller ja så gott som) mitt livs andra tår igår. Kan bero på att jag hackade lök plus att jag var förkyld men det var en tår. Eller ja, tår och tår, lite fuktigt var det i alla fall ;)

Puss

/M


Honey I'm home

Hemma från oringen. Det har aldrig känts såhär b-mässigt att komma hem igen. Vill tillbaka nununu. Allt förutom tävlingarna har varit hur bra som helst. Avslutningsfesten var kul som vanligt men helt optimal var den inte. Hemresan gick om möjligt ännu snabbare än ditresan. Sov väl 90 % av tiden.

Nu ska jag bara vara hemma till onsdag då jag och familjen åker till Göteborg och tränar inför SM innan vi åker till Uddevalla och seglar ett par dagar med några i släkten. Mys!

Sedan blir det en helg hos Linnea i Stockholm med henne och Amelie. Oplanerat exakt vad vi ska göra men kul lär vi ju ha i alla fall.

/M

Hittade en komma noll bilder på mobilen som kan visas här i bloggen. På mig och Linnea.


Oringen etapp 5

Sprang sista etappen idag. Gick dåligt och bla bla bla, det vanliga ni vet. Dags att träna upp sig. Stämpeln vid 9e kontrollen tog i alla fall tydligen inte så blev inte godkänd tillslut. Men vad gör det?

Som tur är väntar 6e etappen (avslutningsfesten) ikväll som jag fortfarande har chans att ta etappseger på. Ja, så får det bli.

Hörs imorgon om jag lever.

/M


Oringen etapp två

 
Gårdagen började ju inte optimalt då jag lyckades få kedjan att hoppa när jag var påväg till tävlingen. Jag fick förmodligen hela området att vakna av mitt utbrott på min stackars mamma som jag skrek åt i telefonen. Fick kuta som en djur till Jakobs boende och låna en cykel av dem och sedan trampa som en djur till tävlingen. Allt var frid och fröjd igen tills Jakob ringer och säger att jag glömt cykelnyckeln. Fick vända och cykla tillbaka igen. Hann till min start men frågan är om det inte hade varit bättre ifall jag inte hann med tanke på hur det gick. Desto bättre gick det för Agnes som rullade in på en fin andraplats! 
 
Förutom tävlingen så var gårdagen väldigt bra. Trivs med att ha folk man känner runt omkring sig hela sin vakna tid.
 
Idag är det vilodag och jag, Agnes och Anna ligger självklart och solar. Har fan inte sett ett enda moln på himlen idag. Får se vad som händer ikväll, ut och käka ska vi göra i alla fall. 
 
Två bilder från igår
 
 
 
/Moa
 

Oringen etapp 1

Men ja det fick dåligt på årets första etapp och ja det har det gjort varje år så länge jag kan minnas och ja nu tänker jag precis samma sak som jag tänker varje år efter första etappen: Det är kört. Fast det visste jag ju att det var redan innan tävlingen drog igång som tur var.
 
Har i alla fall det bra här. Hunnit med den obligatoriska Team Sportia-shoppingen, sett invigningen och Axa-stafetten (eller Milkostafetten som det alltid kommer heta för mig), träffat efterlängtade vänner och tappat bort mobilen på tävlingen. Standard för mig det. Som tur var hade någon lämnat in den till funktionärerna så fick tillbaka kärleken innan jag hann bli orolig på riktigt. 
 
/M

Oringen Boden 2013

Kom fram till Boden igår och har hunnit installera mig på boendet jag har närmaste veckan. Delar en stuga med Agnes mitt i stan så det blir kingkong det här. För er som inte vet så är det oringen den här veckan. Förväntningarna jag har på mig själv tänker jag inte skriva en uppsats om, jag har inte tränat nästan någonting sedan oktober med undantag för de senaste 3 veckorna så nej, i år blir det ingen repris av oringen 2011 i Hälsingland. Men det är jag medveten om och jag har ställt in mig mentalt på att jag kommer hamna lite länge ner i resultatlistan, vilket jag inte gillar egentligen. Men what to do. Jävligt kul ska jag ha i alla fall.

Ska ner till oringentorget snart och spana lite! Hörs

/ M


Keep calm and pretend you are at the beach

 
Det är en hel del som undrar hur jag kan ligga så oerhört stilla på stranden, hur länge som helst. Hur jag bara kan ligga där och inte röra en fena. De flesta blir ju rastlösa efter någon halvtimme men när jag ligger och solar är en halvtimme som en sekund för mig. Jag är helt enkelt bäst på att bara ligga och tänka, tänka på allt och inget, på att filosofera, på att drömma och smida planer. Detta kan jag göra i princip hur länge som helst och det är en av de skönaste grejerna jag vet. Nu kanske man kan tro att jag ligger där som en död säl hela dagen, helt oberoende av sällskapet men så är det inte. Jag är med i konversationerna (oftast hehe), jag hänger med och badar, jag är faktiskt den som får dra med alla andra ner till vattnet, jag spelar volleyboll och gör allt annat som hör beach-hänget till. Men oavsett vad jag gör där så är jag väldigt, nästan läskigt avslappnad. 

Frågor på det?

 



Tack hej/ M


+/-

Lite plus och minus just nu.

-Tredje passet på rullskidor idag. Lika ostabil och lika mycket blåsor i händerna som de första gångerna.
-För många inom (fri)idrotten som dopar sig nu. Har aldrig fattat hur man kan vilja vinna genom fusk.
+Bara några dagar kvar till Oringen nu. Så jävla taggad!!
+Världens bästa Agnes och hennes familj har varit här på middag ikväll. Så härlig den familjen. Känns ju inte jättetungt att jag ska bo med Agnes hela Oringenveckan.
+Kollar på världens mysigaste norska serie på ettan just nu, erövraren.
+Livet just nu, mår såå bra!

/M

 

Från blogg till bok

 
 
 
En dator, en blogg och en HP-skrivare resulterar i en massa papper. Papper som är fyllda med den text jag skrivit under min tid på olgy. Så småningom är all text utskriven och jag är slutligen en liten tjugosjub-bok rikare. Kul att spara mitt pladder jag åstadkommit från 17 till 19 års ålder. Blir rejält med papper bara, de tre första månaderna gick på en 80
papper..
 
/Moaaa

Gotland dag 4

Lyckades tack och lov behålla ledningen jag hade inför dagens tredje och sista tävling. Tur det för det var bara 1.0 pris i min klass. Vad ska jag göra med det? -Sälja till morsan för en tusenlapp. La oss och solade vid havet någon timme efter det innan det blev ett kort pass på rullskidor (mitt livs andra rullskidpass). Inte ett dugg stabilare än första gången. Duschade därefter på 5, max 30 sekunder för att hinna in till Visby till 6 för käk med ett gäng. 
 
Snart dax för det obligatoriska glass-stoppet på glassmagasinet.
 
Ha det glassigt/ M

Gotland dag 3

 
Idag blev det precis som väderprognosen sagt- Regn. Hur mycket älskar jag Gotland nu? Kanske inte riiiktigt lika mycket som jag sa igår när solen var framme men det är fan nära. Efter tävlingen (som vi inte ska gå in på närmare) så styrde vi kosan mot Visby. Har strosat runt innanför Visbys murar hela eftermiddagen, shoppat lite, knäppt lite bilder och nu sitter vi på en mysig restaurang under infravärmare medan regnet smattrar ovanför oss och väntar på käk. Trodde aldrig jag skulle säga det med regn kan vara rätt mysigt ändå. Nu lär det väl regna resten av sommaren bara för att jag säger så. 
 
Imorgon springer vi sista etappen på 3-dagars. Går ut med 3 minuters ledning så fan om jag bommar bort mig då. 
 
Puss/ M

Gotland dag 2

Fan, vill aldrig lämna Gotland. Har varit kär i ön sen jag var liten men nu är jag kärare än någonsin. Mycket (okej, typ allt) beror på vädret som hittills har varit kingkong. Imorgon ska det bli regn så får se hur mycket jag älskar ön då. 
 
Idag har vi som sagt sprungit första deltävlingen på 3-dagars. Påväg till första kontrollen kan man undra om mitt huvud fortfarande låg kvar på stranden och filosoferade för till den sprang jag på en stig rakt fram efter startpunkten, trots att jag egentligen visste att jag skulle 90 grader västerut. Jag tänkte något i stil med "nej, usch där är det ju grönområde, jag fortsätter på stigen som alla andra, mycket skönare". Två minuters bom till den men sen vaknade hjärnan till liv och resten av banan gick helt ok. Får se hur det går imorgon, om huvudet är kvar vid Blå Lagunen där vi låg och solade efter tävlingen idag (älskar den platsen) eller om jag lyckas vara med från start imorgon. 
 
Nu har vi ätit middag på en restaurang i närheten av boendet och ska nu slå oss ner för lite efterrätt. 
 
Kul med två VM-medaljer till Sverige idag förresten. You go girls!
 
 
Heeeejdååå/ M

Gotland dag 1

Efter knappt två timmars sömn ringde väckarklockan 02:00 inatt. 02:15 skulle vi åka till Gotland, vi kom iväg 02:25 vilket är rätt bra för att vara vår familj som består av två (läs jag och pappa) extrema tidsoptimister. Väl framme på Gotlandet så fick vi inte checka in våra grejer förrän 17 på boendet så visst fan rullade bilen direkt till playan, Tofta strand närmare bestämt. 09:15 var vi på plats på Gotlands populäraste strand som inte verkade populär alls denna tid på dygnet, det var inte en käft där när vi kom. Efter ett par timmar var det inte lika tomt längre och vi träffade lite andra Gävlebor också. Drog en löptur med gubben när vi fick nog av solen (eller inte jag, jag blir aldrig trött på den), kollade därefter på sprint-finalen på VM innan vi åkte iväg och käkade en gigantiskt pizza. Imorgon väntar första etappen på Gotlands 3-dagars, blir sköj.

Förresten så lyssnade jag på världens bästa sommarpratare idag, Leo Razzak. Jäklar vilket liv han har haft den mannen och vad han fått kämpa för att få det liv han lever idag. Man ska fan aldrig ge upp, aldrig någonsin.

Puss och kram från underbara Gotland/ M


6 juli

Det slog mig just att snart får jag inte skriva här längre, snart får jag inte längre kika in här och bara skriva av mig eller göra en massa ointressanta spontaninlägg, som nu. Ingen planering, ingen logik, bara skitsnack. Men det gillar jag. Och jag kommer sakna att skriva här. Efter sommaren säger jag tack och hej och lämnar över 27b-bloggen till några andra olgy-brudar, oklart vilka. Jag kanske kommer starta en egen blogg så jag kan fortsätta pladdra på men det känns inte som samma sak. 27b ska det ju vara. Så jag får se om jag fortsätter skriva eller inte. Troligtvis inte så jag får passa på att göra det jag gillar så mycket nu i sommar- skriva en massa skit här på 27b.

Hoppas ni har en fin sommar allihopa! / M


3 juli

Frågade ju mig själv om jag skulle kunna stå på benen efter detta träningsläger i Sälen och svaret är ja men ett rungande ja är det ju inte, långt ifrån. Nu rullar vi hemåt igen efter en väldigt fin vecka, bra ol-pass (mindre bra tävlingar), härliga löpturer på fjället och gött folk att hänga med mellan passen.

Och idag fyller lilla jag 19 år. Var tvungen att tänka efter ett bra tag hur mycket jag egentligen fyller. 19!? Vad är det för ålder? Är det en ålder ens? Känner mig varken som tonåring eller vuxen. Snarare ett barn. Så ja, 10 kanske man kan säga att jag fyller egentligen. Samtidigt så känner jag mig fyra gånger så gammal som alla 17åringar, så då borde man kunna säga att jag är..68 år? Detta är ju skönt ändå, jag kan bestämma hur gammal jag är beroende på hur gammal jag känner mig från dag till dag. Idag är jag iaf 10.

Puss och kram/ M