Sälen dag 3

Vet inte vad som hände över natten men idag lyckades jag genomföra tävlingen utan några större bommar. Långt ifrån felfritt men ett enormt framsteg. Dagens vinst gav mig ett litet hopp inför framtiden iaf.

I eftermiddags stack nästan hela klubben iväg på dagens andra pass. Jag och pappa drog ett pass på fjället där jag i slutet påmindes om hur dålig jag är just nu, men ju mer jag tänker på formen desto mer taggad blir jag på att träna upp mig. Känner att formen blir bättre hela tiden, sakta men säkert.

Imorgon blir det två nya pass. Får se om jag kommer orka stå på benen efter denna vecka.

/M

Bilden är från Jukola, arrangörerna tog den på mig, lite cool är den allt, erkänn?


Sälen

Befinner mig i Sälen på träningsläger kombinerat med en 3-dagars tävling. Vädret suger, min ol-teknik suger och min löpform suger. På gårdagens tävling var jag bara allmänt hetsig och sprang utan att fokusera, vilket jag har en tendens till att göra väldigt ofta men idag skärpte jag mig och det gick mycket bättre att orientera..i början. Sen blev jag helt slut, orkade inte fokusera och bommarna kom en efter en. När det sedan började ösregna och åska var jag nära på att ta fram min fjolligaste sida och bryta men jag lyckades plåga mig runt. Tiden? Inga kommentarer.

Nu ska jag sätta mig i bastun, deppa gör jag inte allt för mycket, är van att det går dåligt nu förtiden. Ska snarare försöka komma på någon mirakelmetod som lär mig hur man orienterar. Kommer nog bli en hel eftermiddag sittandes i bastun.

Tackhej /M


Onsdag

Denna vilodag bestod av lunch på stan med Freja följt av 3 timmars urstädning i lägenheten. Kändes väldigt b-mässigt att för sista gången låsa dörren till lägenheten jag bott i de senaste tre åren. Åh, vad jag kommer sakna det. Jaja, nu startar ett nytt och förhoppningsvis bra kapitel i mitt liv. När jag droppat Freja hemma hos henne hade jag helst velat köra hem och slängt mig på sängen men icke. Istället har jag i 4 timmar packat upp allt jag packade ner i väskor i lägenheten tidigare. Ändå är jag långt ifrån klar nu. Men det får vänta, oklart hur länge, för just nu är jag rätt mättad på att rota i väskor, vika kläder och flänga runt i huset för att lägga saker på sin rätta plats.

Sängen ska bli skön att krypa ner i ikväll, som vanligt.

Och förresten, tur att jag tog vara på soltimmarna igår för som jag sa, idag var vädret katastrofdåligt, regn hela dagen.

Puss/ M


25 juni

Sol idag. Går runt och väntar på regnet som hör den svenska sommaren till så jag får ångest varje gång jag sitter inne när solen lyser haha. Solat lite idag, och lite igår. Resten av veckan bjuder på regn, regn och regn. Så ja, jag passar på. Ikväll har jag sprungit hohällabravaden i Storvik, 12.5 k terränglöpning. Är ju inne i en träningsperiod nu äntligen (den jag missade i vintras) så uppladdningen inför detta lopp blev 18 k löpning med pappa igårkväll ;) Min fina vän Freja hängde med och agerade coach och fotograf, mycket trevligt. Tiden är oklar, inget att hänga i julgranen med andra ord.

Fan vad jag längtat efter dessa löppass, äntligen är jag igång igen. Nästa år ska jag fan leverera mer än någonsin. So watch out guys, I'm gonna kick your asssss. Mina drömmar är det inget fel på i alla fall.

/M


Midsommarafton

Gårdagen började traditionsenligt med ett terränglopp på 8 k i Gåsholma. väldigt mysig den tävlingen, tråkigt att jag är så dåligt tränad bara. Men nästa år ska jag fan ner på precis under 30. Trots formen så slog jag pappa för första gången som tydligen är ännu sämre tränad, hur det nu är möjligt.

Kvällen firade jag hos Ellen i Hudiksvall tillsammans med ett gäng härliga tjejer. En riktigt fin kväll. Nu sitter jag i soffan med Linnea som sällskap. Vi kunde inte riktigt skiljas åt efter att ha bott tillsammans i två år i Viken så hon fick komma hit helt enkelt. Frågan är hur länge vi kommer sitta uppe i kväll efter Linneas powernap på 4 timmar ;) Medan hon sov han jag sova jag med samt köra backintervaller med farsgubben.


 

 

 

 

 

 

 

 

Puss/ M


Bilder säger mer än tusen ord

Mina tre år i Sandviken är nu över. Underbart och fruktansvärt på en och samma gång. Jag lämnar viken med många erfarenheter, minnen och träningstimmar i bagaget. Till hösten flyttar jag till Uppsala där jag ska bo med självaste master bloggern Sara Lundsten, tror att det kommer bli hur bra som helst. Ni i Viken kan räkna med att jag kommer och hälsar på!
 
Farväl från mig!
/Alice
 
 
 
 
 

Sliten

Trötta, extremt trötta dagar nu. Skönt att ha ett par lugna dagar där man strosar runt och tar dagarna som de kommer. Midsommar snart och egentligen så var det meningen att jag skulle till Agnes stuga med ett gäng men jag orkar ärligt inte. Är så slut och sover hela dagarna. Får se om jag orkar ta mig till Ellens stuga för att fira där med några olgysar eller om jag bangar och helt enkelt stannar hemma. Haha, vad händer? Sen när blev jag 40+?

Idag har jag..inte gjort någonting. För att ha åstadkommit något i alla fall så åkte jag och mamma till Bakfickan nu ikväll och drog en varsin pizza. Nu har vi myst ner oss framför Bieber-filmen.

/M

Såhär såg jag ut dagen efter Jukola och så ser jag ut fortfarande.


Jukola

Hej!

Aldrig varit såhär trött tror jag. Helt sjukt. En vecka i Alanya+studentvecka+jukolahelg förklarar kanske saken. Om jag kommer sova hela veckan? Äter kineser ris?

Har i alla fall haft det väldigt bra de senaste veckorna och minnen jag kommer att bära med mig för resten av livet har skapats.

Och hur gick jukola? Löpmässigt gick det förvånansvärt bra med tanke på härjandet de senaste veckorna. Orienteringen gick bra i början men sen gjorde jag två feta bommar mot slutet. Ramlade förresten i starten och blev stämplad på skallen, inte så skönt. Placeringen för hela laget blev väl 179 eller något, av 1200 lag.
Festen på båten på väg hem var lyckad som vanligt. Orienterarfester lyckas på något sätt alltid leverera.

/ M


Studenten

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN!! Fyfan vad sjuuuukt! Alla år i viken är slut, men det har jag inte fattat än och kommer inte ha tid att tänka på det mer för nu är det JUKOLAAA! Faaan vad kul, jag dör! Har det så bra just nu. Att jag kommer att sova större delen av min vakna tid nästa vecka skiter man väl i.

Dagen började som sagt med champagnefrukost följt av betygsutdelning mm i klassrummet. Därefter gick vi till kyrkan tillsammans med alla andra treor innan vi gick till Stadsparken och sprang ut. Möttes där av min fina familj, några finingar i min släkt samt fina vänner. Vi tog massa kort och kramades innan vi ställde oss på flaket. Blev en riktigt fin dag ändå.

Nu sitter jag och Linnea och väntar på ett tåg i Helsingfors som ska ta oss till tävlingen. Trötta som bara faaan, men mest taggade. Hoppas jag.

Puss/ M


Studentvecka dag 4

Är så trött så jag inte vet vad jag heter. Studentveckan har tagit rejält på krafterna. Idag hade jag studentmottagning hemma, mamma och pappa hade fixat och ordnat allt så bra, är så nöjd med allt. Imorgon tar jag studenten, helt sjukt. Kommer dock inte inte fatta det förrän på tisdag, efter studenten, jukola och måndagen där jag med 100 % sannolikhet kommer att ligga och sova hela dagen.

Champagnefrukost klockan 07:00 imorgon. Jiiej.

/M


Studentveckan day one

Studentveckan är igång. Först ut var brännbollen imorse och ikväll är det lobby!!


Alanya part one

Flyget från Västerås var två timmar försenat men vad gjorde det när vi kunde spendera tiden kollandes på nostalgifilmen det brinner? Lyckades inte sova något varken på flyget eller på bussen som tog oss hit till Alanya så när vi kom till hotellet hann vi bara käka frulle innan vi slocknade några få timmar på hotellrummet som jag delade med mina fina vänner Agnes och Jullan. Förvånansvärt pigg påbörjade sedan jag och resten av brudarna en promenad till hamam-massagen vi bokat in dagen till ära. Den underligaste men även den skönaste behandlingen jag varit med om. Vi fick även våra kroppar peelade så nu skulle brännan enligt uppgift bli jämnare och hålla längre.

 

Nicole utanför baby-flyget

Blekfisarna Julia och Agnes första dagen

catfight

Utsikt från hotellrummet

Balkonghäng

/M


Dikt

Varje år så skriver ettorna och tvåorna på olgy dikter till alla som går ut och i år så var det ju min och resten av treornas tur att få njuta av några fint skrivna rader. Amelie och Stina skrev en så fin dikt till mig, så fina tjejer det där. Var otroligt nära på att börja grina, jag som nästan aldrig brukar göra det när jag blir rörd. Kärlek till er, tur att vi har orienteringen gemensamt för jag kommer sakna er som fasen.  
 
Som nollor vi börja här i viken
Utsattes för det mesta tills vi fick värsta paniken
T.ex. klä av oss nakna, svara på pinsamheter och krypa i diken.
Samtidigt som läskiga 2or och 3or stod i publiken.
Malmberg och Gunnar trodde vi skulle vara pest
men det var en liten Gävletös som fick oss att rysa av obehag mest 
Med turkos tröja och utsläppt hår
Fick du våra två första veckor att kännas som år
Du var stenhård, rörde inte en min
Vi undrade, hur kan nån så läskig samtidigt vara så fin

Moa du goa
du lyckas ständigt oss roa
Du är sprallig och dig själv i alla lägen
men när Moa får utbrott ska man hålla sig ur vägen.
När Moa får sina influenser, 
då finns det inga gränser
Kissa i blomkruka och skrika i full bio salong
Ja, man vet aldrig vad som väntar då Moa sätter igång

Bjuder man Moa på fisk 
så tar man en väldigt stor risk,
då flickan tycker detta smakar slisk
åker du med all säkerhet på smisk
Istället har hon förkärlek för västerbottens paj
ge det till Moa och det blir partaj

Blogga är något du gör
du oss med dina texter berör
och nu vi är nyfikna att se
vad som kommer att hända med tjugosjub

Springa fort är din specialite
Ditt löpsteg är en fröjd att se
I O-ringen och Sprint- SM du gjorde entré
och slutresultatet det blev en succé
Men bilen du inte sköter
Då du tycks vara grym på att få parkeringsböter.

Efter två år här i viken
Har vi tagit tillbaka kritiken
För Moa du är en underbar vän 
Gullig och snäll som bara den
Ställer upp i vått och torrt
Vi kommer sakna dig nu när du flyttar långt bort
Moa du är oss så kär
även om vi är sjukt avundsjuka på att du nu brun som en pepparkaka är.

Nu när du går ut 
hoppas vi att din saga för ett lyckligt slut
Vinner VM-guld och medalj så grann
och att du äntligen får din drömprins Bieber till man.


Stina, Amelie och Elina

/ M

Sveriges nationaldag

Hello sunshines! Sveriges nationaldag idag, fint väder och allt.

Gårdagens bankett blev väldigt lyckad. En av de bästa och mest händelserika festerna hittills på olgy tror jag. Blev rätt sent och idag är jag trött. Sitter hos frisören nu och ska fixa frippan lite. Fruktar att gå till frisören lika mycket varje gång eftersom när jag väl pallrar mig dit så är mitt hår alltid i sämsta skick, superslitet och det betyder att hon alltid måste klippa av typ hela håret för att få bort allt slitet. Så idag tvingar jag henne att bara ta några cm även om alla slitna toppar inte åker bort. Har ju trots allt studenten nästa vecka och då vill man ju att lite hår sticker ut under studentmössan i alla fall.

/ M

Bild på finisarna Amelie och Melina


Nudist-KM och bankett

Idag arrangerades nudist-KM här på olgy. Jag och de flesta tjejerna och killarna stack iväg till norrsätraskogens startplats där vi började med att klä av oss innan starten gick. Måste sett kul ut när ett gäng nakna idioter sprang omkring i skogen, skönt att ingen såg oss (??). På hemvägen passerade vi dock en väg och aldrig har bilar tutat så hejdlöst som då.

Nu fixar vi oss inför kvällens bankett. Ser ut att bli en trevlig kväll.

Bjuder inte på några bilder dock, så bilden får Linnea och Simon stå för och är från middagen hos Jocke igår.

/Moe


Kalla Sverige

Är hemma från Alanya nu. Har haft en jättebra resa och kan ju inte säga att det var supergött att komma hem till 12 grader och regn. Kommer skriva mer om Alanya i olika delar senare.

Idag har jag hunnit med en anställningsintervju, packat upp och varit hos tränare Jocke med alla treor och haft avslutningsmiddag.

Imorgon väntas nya trevligheter, mer om det senare.

Puss/ M