Helgen i bilder

 
 
 
 
/Ellen

Halv åtta hos Ljung

I onsdags det dags att ha den sista måltiden med halv åtta hos mig. Den var hos Ljung som bjöd oss på bubblande mingeldryck direkt då vi kom dit. Efter förrätten som bestod av kall lax och frukter så var det rundvisning i det coola huset. Varmrätten var flygande Jacob och middagen avslutande med nån slags glass och banan. Poängen skrevs ned och priset togs fram med en susning bland alla deltagarna. Stunden var nu inne att läsa upp kommentarerna och poängen vilket resulterade några förklaringar eftersom vissa kommentarer var mycket oklara. Vinnaren blev till slut... LJUNG! han fick då den vackra hemgjorda priset som kommer vara en vandringspris. Detta blev höstsäsongen av halv åtta hos mig och i vår ska vi köra igen. Då ska jag ha revanch! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ E
 
 
 
 

Innebandy och glass

Innebandymatch
I måndags mötte WDKS ännu ett lag, nämligen Storviks IF. Ryktet innan sa att dessa var bland de bästa i våran division så med ett hårt grepp om våra innebandyklubbor gick vi in på planen och gav allt. Målchanserna var många men tyvärr så kunde vi aldrig få in den. Spelet blev allt hårdare ju längre tiden gick och fallen var många. En av våra spelare föll brutalt ner i sargen av hets då hon och motståndaren slogs om bollen. Efter matchen fanns rödflammiga prickar på ben och mage från hårda storviksskott. Matchen slutade 0-20.
 
GlasshävarKM
Dagen efter var det en tävling som inte innefattade några klubbor och bollar men ändå lika viktig. GlasshävarKM. Klockan 20:00 satt ett helt OLGY förväntansfullt och tittade på de modiga kämparna som hade spaden i högsta hugg. Glupskt kastade de sig över glassen - vissa mer ivrigt än andra - och brainfreezen var ett faktum. Illamående, huvudvärk och väggning drabbade de flesta som då lade skeden på bordet och gav upp. Men de andra fortsatte tappert och den laktosintollerante pojken från Bjurs hävde i sig glass som aldrig förr. Efter ca 14 minuter tog han den sista krämiga skeden glass och vann. Efter detta lutande han sig tillbaka med ett nöjt leende som innefattande lycka och illemående. Tvåan kämpade tappert på och det blev vår ettapöjk Isac och efter denne kom Jonas. I damklassen var det tre som ställde upp (ovanligt många) nämligen Magda, Matilda och Ellen. Redan ibörjan tog Magda ledningen genom att orädd låta skeden åka djupare och djupare ner i burken. Ellen matade mekaniskt på och klarade ca 1 liter tills illamåendet tog över. Matilda började glassätningen i rasande fart vilket antagligen orsakade väggen. Vinnaren blev alltså Magda som lyckades äta upp 2 liter på ungefär en halvtimme. Efteråt var toabesöken många och de flesta glassätarna var sängliggande resten av kvällen. Men som vi brukar säga här på OLGY "Pain is temporary, glory is forever". Här kommer lite bilder från glasshetsen som Kristin har tagit, länk till hennes blogg finns här på sidan. 
 
 
De väggade
2.an                                                                                               4:an
"Weey, jag vann"
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Serietips

Nu när det är mörkt ute och snön snart faller så är det perfekt tillfälle att mysa ner sig med en kopp te och filt för att sluka avsnitt efter avsnitt i spännande serier. Jag tänkte passa på att tipsa om serier som (enligt mig) är bäst:
 
Veronica Mars
Veronica Mars är en spännande deckare som får armhåren att resa sig. Veronica är en 17-årig tjej som alltid löser små mysterium och lösningarna är genialiska. Älskar hennes attityd och humorn i serien.Tyvärr är serien bara hälften så känd som den borde vara. 
 
Vampire diaries
Vampyrer är alltid hett, kanske därför denna tjej imitten (Elena Gilbert) har svårt att bestämma sig för vilken av killarna hon ska gilla..Alla är sjukt snygga i den här serien men den spårar lite efter ett tag. Men de första två säsongerna är grymma! 
 
Gossip Girl
Vem blir inte kär i alla kläder och festerna i denna serie? fast som i alla serie är det mycket mörka hemligheter under den fantastiska ytan och drama efter drama drabbar vänskaper samt relationer. Älskar denna serie från början till slut. 
 
Orange is the new black
Piper Chapman kan inte fly undan sitt förflutna när det kommer fram att hon förr hjälpt att smuggla droger i sina unga dagar. Hon måste alltså sitta av 10 månader i fängelse. Fast besluten om att klara detta går hon in i fängelset utan att ana vad som väntar henne. Där inne finns allt; humorn och dramat kan inte bli större. Nytänkandet och hela berättelsen i den här serien är bra och överraskningar finns alltid runt hörnet.. För man vet aldrig vad som kan hända när ett gäng kriminella fångar är i farten. 
 
Game of thrones
Detta är nog bland de bästa serier som någonsin gjorts. Genast kastas man huvudstupa ner i ett land fyllt av olika kungar och drottningar, slott och släktnamn. Alla har ett mål - att få sitta på järntronen och styra över King's landing. Serien är otroligt skoningslös och våld är inget manusförfattaren sparar på. Man vet aldrig vem som ska dö eller vad som ska hända. Tyvärr är det uppehåll just nu tills säsong 5 börjar och jag väntar olidligt.
 
Måste tillägga att jag och Magda (som också är ett superfan av GOT) har suttit på järntronen, så man kan säga att vi har ägt King's landing i cirka en minut ;)
 
Revenge
Jag och Ebba bestämde oss att börja kolla på Revenge igår eftersom vi hört att den var bra och vi är redan på avsnitt 5 och helt fast! Det handlar om en tjej som flyttar tillbaka till sitt barndomshus för att ta hämnd på alla som satte dit hennes pappa för ett brott han var helt oskyldig till. Den är otroligt beroendeframkallande!!
 
Sherlock
Killen till vänster är den smartaste jag någonsin skådat, han löser allt som den vanligaste människa skulle anse vara omöjligt.Till höger är hans käre kompanjon och bäste vän Dr Watson. Tillsammans löser de fall och är allmänt coola. Avsnitten är ganska långa men få, börja inte kolla på denna serie om det är mycket i skolan för fast blir man.
 
 //Ellen
 

BUSKÖRV

Spotted: Två ligister som svishar förbi Gävle station i ett SJ snabbtåg. Kanske hoppar på 41:an mot Hofors, vem vet? Enligt rykten går de under namnen Urmodern och Schpring-faan. Vi får se hur detta utvecklas.
 
 
P.S Det heter Woxsätter för fa-an!
 

Everybody dance now

Jag och Magda fick idén att göra en dansvideo med varje person på OLGY och sedan sätta ihop detta till en film. Den är nu färdig så luta dig tillbaka med en skål popcorn och spana in alla grymma dansare:
 

Säsongspremiär

Vi tjejer på OLGY har startat ett innebandylag som går under det legendariska namnet WDKS (Woxsätter Dolphins Konstsim). Vi är med i serien Korpen, som är för de som inte går i innebandy utan gör det mer för en rolig grej. Med egendesignade tröjor och slipade innebandyklubbor mötte vi vårt första lag igår, Stryktipsarna. Vi förväntade oss nog lite äldre män men det visade sig vara biffiga killar i vår ålder. Lagandan var på topp och med tanke på att det var den första gången vi spelade allesammans så gick det riktigt bra! Tyvärr blev det inga mål men det gjorde oss inte nedstämda och vi skrek tills halsen sved. Matchen slutade 18-0 till stryktipsarna. Redan nu taggar vi till tills nästa match som sker om två veckor. VI ÄR PÅ GÅNG!