Skade- och sjukdomsrapport

Hej.

Inte ont i halsen.

Ryggen börjar bli bättre, men kan fortfarande inte springa.

Ja, det var min skade- och sjukdomsrapport. Ikväll blir det skidor på Spåret med stort S.

Måste lägga in klippet, det är ju underbart. Även fast det är relativt supergammalt. Finns det någon coolare än Northug, den sexige jäveln?



Dags att packa, Mora tomorrow. Swieeet! /S

En Vintersaga

Greetings from far north!

Jag har vissa funderingar. Jag tror att det kan vara så att det är ganska mycket snö här. Jag har vissa bevis som styrker min teori:

1. När man kollar ut ser man detta:



2. Det damp ner cirkus 4 dm snö under måndagen/tisdagen.

3. Det är mycket svårt att gå omkring i converse.

4. När jag skulle ut till vårt miniförråd/lekstuga tog det 15 minuter för att få på sig alla kläder så man inte blev blöt om fossingarna när man gick ut.

5. Det gnistrar extremely mucho när jag kollar ut genom fönstret :)

jag tycker dessa fem bevis styrker att det är mycket snö här. Efter plogen och brodern gjort sitt jobb gör det inte särskilt mycket, för då finns det ingen snö där man ska stoppa fossingarna. Alltså på gatan, inte i någons rumpa. Haha. Gud vad kul jag är. Nej ,dags att byta om från pyjamasen för man ska ju trots allt ut på en liten promenix  med en trevlig ung herre man inte träffat på länge :) Filip ma maaaen!

Så vi syns! /S

Sanningen om den mystiska kidnappningen!

Hejsan!

Jaa, i lördags fick jag höra av mina föräldrar att vi skulle åka till en unknown location på söndag kväll. Vad kunde det vara? En överraskningsfest? Körkortslektionsgrejen som man måste gå för att kunna övningsköra? Jag drömde att jag skulle få en liten kattunge att ha i Sandviken, men klantig som jag är tappade jag bort den för den var så liten. Nej, jag kom inte på det!

Klockan halv sex satte vi oss i bilen. Mamma körde mot Boden och sedan förbi Boden. Det enda av intresse som fanns efter vägen var Vittjärvs IKs klubbstuga och slalomanläggningen Storklinten. Vad ska man göra i Storklinten en söndag kväll klockan sex när alla andra ska till skolan dagen efter? Jag antog alltså att vi skulle till Vittjärv.

Gissningen var rätt faktiskt, men det var inte riktigt som jag tänkt mig :b När jag kom in satt det 10-20 människor där och helt plötsligt "öppnades Vittjärvs Idrottsklubbs årsmöte" Awesome, tänkte jag. Ska jag få sitta och lyssna på en massa folk som snackar och pengar och budgeter och redovisningsberättelser? SNAAAAARK.

Men icke sa Nicke! Jag var faktiskt där av en anledning, nämligen att ta emot ett stipendium från Da Klubb :D Ett fint litet diplom och en slant i fickan. Mycket givande kväll! Sen fick jag ju sitta och lyssna på hur styrelsen satt och pratade i en timme till, men jaja, det var väl värt det :b Det var alltså historien om den intressanta kidnappningen!

Over and out /S

Same? Nope!

Hola!

Efter en mycket intressant tågresa är nu den lilla norrbottningen hemma i skogen. FEL, jag är hemma i den lite mindre staden i norra delen av Sverige. Bara för att ingen tror mig ska jag nu bevisa att jag inte bor i en lappkåta och åker skoter till skolan!

Några bevis på att jag inte är Sveriges samigaste same.





Jag bor alltså mellan Luleå och Boden. Luleå har drygt 73 000 invånare och Boden har ungefär 28 000 invånare. Så jag är inte helt ensam. Sävast har ungefär 3 000 invånare, så jag grannar också. Tio minuter till Boden, en halvtimme till Luleå med bil. I Luleå kan man shoppa, inte superduperbra shopping som i Stockholm, men vi har tre gallerior och en finfin Storgata :) Det går 4 bussar i timmen till Boden och 2 bussar i timmen till Luleå. Dessutom har vi Sveriges bästa skidspår :b I Sävast kan man gå i skolan från dagis till nian och man kan GÅ dit på fem minuter ungefär. Tjugo om man bor lite längre bort.

Så. Läs och förstå (; /S

Facebook och nattåg

Hejhej :)

Klockan tio i morse fick vi vårt mycket efterlängtade sportlov, efter det första hemska provet i MaB. Städa-städa-städa i flera timmar blev en fin lägenhet och trötta flickor :) Nu luktar vårt sopskåp lite mindre mögel, men man vet inte riktigt hur man ska göra för att få det fräscht. Vi har provat att skrubba hela grejen, spraya parfym och en hel del annat, men det funkar inte helt enkelt. Jag får nästan mardrömmar när jag tänker på hur skåpet såg ut innan vi bodde där ;)

Nu är det i alla fall bara två kvar här i lägenheten. Rebecka åkte hem vid två och nyss kom Lovisas pappa för att hämta henne, så dom åker om några minuter. Själv blir jag kvar tills klockan halv tio eftersom jag tar nattåg för första gången sedan jag började här i Viken. Spännande va?! ;) Jag laddar upp med filmer och den superbra boken jag har lånat av Lovisa. Fortsättningen på Twilight-historien, jag är nu på andra boken :)

Nu är Lovisa också borta. usch, vad tyst det kan bli när man är van att ha så mycket människor runt sig. Tur att jag har Fredrik här, annars skulle jag dö av uttråkhet! Nej, nu är det dags att hitta på något, just nu sitter vi bara och kollar på Simpsons :b Vi syns efter lovet! /S


Vad ska man säga?

Hej!

Jaa, vad ska man säga? Eller snarare skriva. Jag visste inte vad jag skulle skriva om när jag började detta inlägg, men det är ju självklart. Har man inget att skriva om skriver man om The Killers. Jag tänkte att nu kan alla som inte börjat älska The Killers göra det och alla som älskar The Killers kan se hur mycket jag älskar The Killers. Smart va? :)

The Killers har i alla fall släppt fyra album, Hot Fuss, Sam's Town, Sawdust och Day & Age. Min personliga favorit är nog Sam's town, eftersom låtarna är lite rockigare och texterna är som vanligt helt underbara. Dessutom ger geten på skivomslaget en liten sexigare touch på det hela ;) haha!



Favoritlåtarna är följande (utan inbördes ordning):
- The Ballad Of Michael Valentine
- Mr Brightside
- Under The Gun
- This River Is Wild
- Sam's Town
- Tranquilize
- Bling
- Spaceman
- A Crippling Blow

Sådär, nu hoppas jag någon har fått lite njutning från det här. Det är ju faktiskt nästintill omöjligt att inte tycka om en enda låt från The Killers :b





/S

Födelsedagskalas Deluxe!

Hola!

Lite inaktiv helg när det gäller bloggande. Blir väl lätt så om man inte har någon dator antar jag. Men oboy, vad jag har saker att berätta nu! Alla som har varit i närheten av mig de senaste två veckorna borde veta vilken dag det var igår. Nämligen min födelsedag! Och banne mig, vad den var fin! Väcktes på morgonen av två små söta människor med ljus i händerna och en skål med chokladglass och oboypulver. Fredrik och Lovisa sjöng dock inte, väldigt synd. Men enligt dom var det för mitt eget bästa... Glass till frukost - dagen kan inte bli bättre. Mitt liv är fullbordat m.m.

Dagen fortsatte. Pannkakor till mat =aweeeesome! :D Hem efter skolan och bakade en fin chokladtårta till kvällen :) Den fick 5 av 5 toasters enligt rumskamraterna! Sedan ett litet minikalas med tårta och guitarhero. Mycket trevligt!



Ett besök på högskolan i Gävle gjorde att vi slapp lite skola :) Där fanns det många roliga saker! Sexig pojke till vänster, eller hur? ;)



Kolla på en film om en skog i 3d-format. Är det inte härligt att man får in orientering i alla ämnen?

Bye /S

Efterlyses: 59 kronor köttfärs!

Jaa, det är sant. Vi har lyckats tappa bort 0,8 kilo köttfärs. Hur lyckas man? Den är spårlöst försvunnen. Jag har letat igenom hela köket; kylen, frysen, alla skåp, till och med bland tomburkarna! Vår lägenhet retas med oss. Vi som hade tänkt äta tacos i lugn och ro tillsammans efter skolan. Men nej, nu måste Lovisa och Rebecka cykla till Coop för att köpa ny köttfärs. Jag är moraliskt stöd och bakar kolakakor som vi kan trösta oss med sen :)

Angående Johannas inlägg om att vi ska lägga upp bilder på lägenheten. Just nu ser den ut som skit så nej. Om du vill se den får du komma hit! ;) Nu låter det som att dom kommer så jag ska bjuda på kakor!

/S

En händelserik helg!

God kvällens allihopa! Här sitter jag i tjocktröja och långkalsonger för jag har precis kommit hem från Viken-tidens första bandymatch. Det var svinkallt förresten, även om vi hade klätt oss riktigt varmt. Men nu ska jag ta helgen i kronologisk ordning och vi börjar med fest i fredags! Skoldans på kulturens hus stod på schemat!



Ja, detta är då kvällens outfit. Eftersom vi alltid tar dagens-outfit-bilder ser man ju också vad vi har på oss :b Lovisa hade ju i alla fall ett par fina turkosa tights med en svart klänning och jag hade jeans-tights, en svart tunika och en blommig väst. Mycket dans och mycket snack blev det under kvällen. Även fast det var en skoldans lyckades vi träffa en orienterare, August Tynong från Gävle som agerade fotograf för kvällen. Mycket trevlig människa! Herr Ola Svahn bestämde sig också för att hänga med oss tjejer cirka två minuter innan allt startade, men vi tycker det var en bra impuls! Fredag var alltså en lyckad dag.

Lördag var ju då en annan femma. Väckning 11.00 av solen. Plättar med sylt till frukost, sedan bänkade jag och Lovisa oss i soffan och kollade på ett Sex And The City-avsnitt. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Och ett till. Sedan gjorde vi chokladpudding av denna lilla mjölk vi hade. Sen kollade vi på några till. SEN kom Herr Ola Svahn och drog oss upp ur soffan. Klockan 21.30 reste vi oss äntligen och gick till Ica Maxi och handlade och sedan en sväng förbi McDonalds för en mjukglass med chokladsås. Intressant dag va?

Söndag var lite mer händelserik så om ni inte har stängt ner webbläsaren för att lördagen var så hemsk ska ni nu få höra roliga grejer! Jag vaknade exakt 09.59. Frukost = resterna av gårdagens pizza. Sen följde timmar av sy/plugga. Jag kan meddela till alla som bryr sig att min shorts snart är färdiga! Sen var det paj och bandy med vår käre VM-spelare Sofie!



Sara Lundsten posar lagom i Sverigejackan.

Det var alltså helgen som gått här i Viken! VI synes snart igen! /S

Till ordvetARN

Hej ordvetARN som har kommenterat följande till oss:

"...mycket prat och LITEN verkstad" Verkstaden är alltså liten. Hur liten? Liten är ju ett relativt begrepp. Säg att verkstaden är liten jämfört med ett land. Då kan det ju vara en förhållandevis stor verkstad jämfört med till exempel en garderob. Och vad har verkstadens storlek att göra med den låga aktiviteten gällande hämnd?

Hur vi vet att ni har liten verkstad? Jag tror inte det är många som har sett er verkstad på många år så det är ju ingen som har nyuppdaterad fakta i hand. Men vi anser att er verkstad är liten eftersom vi jämför med normalstora verkstäder häromkring... Vi väntar nyfiket på vad ni kan (eller inte) hitta på.

Good bye :)

Snaart är det dags!

Att göra kemiläxan alltså.
Men jag orkar inte börja riiiktigt än.
Jag kan ta ett till glas fanta.
Eller mjölk.
Eller så kan jag kolla lite på tv.
Eller så kan jag äta ett grönt äpple.
Eller gå till D-uppgången och hänga med alla andra som är lika sjuka som mig.
Eller så kan jag sura för att skolläkaren inte lät mig ta blodprover för att ta reda på vad som är fel med mig.
Eller så kan jag ta surandet till en ny nivå och tröstäta chokladpudding.
Eller så kan jag städa rummet litegrann, även fast det är väldigt städat.
Eller så kan jag ringa någon random människa och prata lite.'
Eller så kan jag gå in på orienterare.nu och ha lite trevligt.
Eller så kan jag göra min facebook-profil som alla tydligen vill att jag ska fixa.
Eller så kan jag läsa min bok.
Eller så kan jag lyssna på mitt nya album, A camp - Colonia.
Eller så kan jag sukta efter The Killers som kommer i sommar.
Eller så kan jag planera min resa till Hultsfred dit The Killers kommer.
Eller så kan jag kolla på The Big Bang Theory - skitkul.
Eller så kan jag laga middag.
Eller så kan jag växla min hundring till två femtio-lappar.
Eller så kan jag gå ut i köket och plocka undan mack-grillen och brödrosten som står på bordet.
Eller så kan jag ladda in musik på min ipod.
Eller så kan jag sjunga.
Eller så kan jag prova kläder.
Eller så kan jag läsa hm-katalogen och längta efter Spanien.
Eller så kan jag lukta på tigerbalsam-lukten som flyger omkring i lägenheten.
Eller så kan jag pussa på Fredrik som precis kom.
Läxan tänker jag då definitivt inte börja med än.

/S

Böjar!

Klockan är 15.22 och vi har fysiklektion. Då kanske en fråga poppar upp i huvudet, vad gör man på en fysiklektion? Jo, Ingemar står framme vid katedern och gör om en labb vi gjorde för cirka tre veckor sedan, två gånger till, och fyller i en massa skit i excel, en massa skit vi inte har en aning om vad det är. Därför underhåller vi oss med snöret! Även kallat "The string" av vissa. Sofie utfärdade en order om att man skulle tillverka en bandyklubba av snöret. Det gick inget vidare, men hon sa att det skulle gå lättare om vi gjorde en böj 4. Böj 4..? Är det fysiklektionen som gör att man känner sig dum eller är man alltid dum? För vad är en böj 4? Jo, förklarade Sofie, det är ett slags mått på böjen på en bandyklubba. Man kan ha böj 1 och böj 2 och böj 3 och böj 4 och säkert en massa andra böjar. Så nu vet vi det! Vi kan åtminstone gå ut från fysiklektionen och säga att vi lärt oss något! Ingen behöver väl veta om det har med fysik att göra eller inte ;)

Nu är det dags för spanska/ franska, och sen spaghetti med köttförssås! Tjingeling /Rebecka

P.S. Lovisa påpekar nu att Ingemar är lika smart som en åsna, och Sofie anser då att man ska förolämpa alla åsnor. HELT RIKTIGT!

 

P.S 2! Jag vill bara underrätta alla om mina två extremt roliga kommentarer som jag sa idag.

1. (Jag hör Sofie säga att hon har korv stroganoff i kylen) 

Jag - Brukar ni få middag från skolan på bandygym?

Hon - Nej, hurså?

Jag - Varför har du då korv stroganoff i kylen?

2. (Vi pratar om värmeljusen på middagsbordet)

Jag - Är det här doftljus? Jag har då aldrig hört dom lukta.

 

Do I ever make any sense? (; haha! D.S /Sara


En kväll i februari

Hejhej. Sara som skriver, Lovisa som filosoferar.

Vi har kommit fram till många intressanta saker under de senaste timmarna. Gårdagskvällen ägnades icke åt att sova så mycket, utan mer åt att prata och äta pasta. Gottgottigottgott. En fin sak här i livet är kärlek. När man inte har någon att vara kär i kan man ju oftast känna sig lite ensam, det vet väl alla. Men vi tänker så här: Man kan inte vara ledsen över något som man inte har men har haft - fast det kan ju inte varit så bra eftersom man inte har det längre - och kommer att ha för man blir ju glad när man får det och då ska man ju inte vara ledsen bara för att man inte har det för tillfället. (Lovisa fnissar i bakgrunden när jag läser upp vad jag skrivit) Sen kan man vara ledsen över andra saker. Och sen kan man ju vara ledsen för att man är ledsen utan att man egentligen vet varför. Sånt är ju lite knepigt. Då är det tur att man bor i 27b för här vet vi precis hur man ska göra någon glad. CHÅÅÅKKÅÅLADEEPUDDING!(för att det där skämtet ska vara kul ska man antingen vara här just nu eller föreställa Sara i falsett skrika chokladpudding på typ tyska) Okej, bara till mig. Lovisa gillar oboy :) Och Rebecka gillar Jakob! Så här i 27b är vi lyckliga (för det mesta) för vi vet hur man hanterar den mänskliga hjärnan! (Lovisa flikar in: Och vi är alldeles för roliga för att kunna vara nedstämda en längre tid!)

Så ta del av våra filosofier och vad glad! See ya!




Gladtips nr. 1 - borsta tänderna och ta störda bilder. Sen skrattar du åt dom.



Gladtips nr.2 Borsta tänderna med en JÄTTE-tandborste! Och skratta sedan åt det.