everything you ever wanted in a permanent state

Coldplay är bäst. Det är dom verkligen! Se bara hur coola dom är!
För att inte tala om deras muuuuusiiiic! Det är ljuvliga toner det.
Så om ni nu av någon anledning inte hört dom (fast det tror jag inte),
så måste ni lyssna nu! Och då menar jag inte bara deras senaste album.
Även dom andra är fina :) Kan vara ett skönt avbrott i all dunk-musik :)
LOVE LOVE LOVE!

Utkast: Nov. 30, 2010



hallåheej
Just nu sitter jag för mig själv och blickar ut över Norrsätra. Det är en vacker syn (Kanske för att allt är täckt av fin vit fluffig snö). Idag

Alice hade lagt ut det här i utkastet och jag tycker bilden var alldeles för vacker för att bli bortglömt i utkastmappen. Peace out! /Anonym

Sunday, bloody sunday

Hallåå..
Nu är det söndag! Men inte vilken söndag som helst, utan nämligen första advent dessutom :) Det är ju alltid ett plus, särskilt eftersom jag älskar julen. Det är den bästa högtiden som finns helt enkelt. Så jag har julstökat hela helgen lång. Igår bakade vi upp tre pepparkaksdegar (även om det säkert var en som hamnade i magen om man lägger ihop allt jag åt av degen). Sen gjorde vi lussebullar också. Och dom har vi nu fikat på. Det var väldig gott. Så nu har mami stoppat undan allt det goda som finns kvar. För vi ska ju ha till julafton och alla dom där dagarna också, och jag kommer ju inte hem innan den 18e december så det är bäst att hon gömmer dom för annars kommer allt vara slut lagom till julafton! Min familj är värsta godis-ätar-familjen.
Det har varit extra mycket julstämning i helgen eftersom det är snö och typ 10 minus också. Vad är det egentligen frågan om? Brukar ju regna på julafton men det verkar som att det ska bli en vit jul till. Det är ju helt amazing! Förra året var ju över förväntan, verkligen. Ska det bli så i år igen? Det vore ju underbart.
Tränat har jag också gjort den här helgen. I torsdags var det nattugglan (träningstävling) och det var jobbigt som tusan, och väldigt kallt! Men det var så värt det efteråt när jag satte mig i soffan med te :) På fredagen var det även då nattorientering. Det var om möjligt ännu kallare och jag fick bara acceptera att mina fingrar tappade all känsel ett tag där. Men när vi kom igång gick det helt okej, och det var rätt mysigt när vi sprang där helt ensamma i mörkret med massa glittrande snö omkring oss :) På lördagen var det träning på förmiddagen och jag och Lovisa tog det ganska lugnt. Vi tog oss i mål trötta och glada och idag skulle jag ha åkt iväg på långpass klockan nio men när jag vaknade så kände jag mig lite småkrasslig och gick upp för att beklaga mig, men då visade det sig att pappa inte heller skulle åka på träningen, för tydligen stod det tio långtradare på den vägen där vi skulle åka! Det hade snöat hela natten så dom hade åkt i diket. Tur för mig, då fick jag ännu en anledning att stanna hemma.
Nu ska jag snart åka bussen upp till viken-piken och det ska bli kul att komma tillbaka! Det blir lite skola och mycket träning den här veckan, bland annat ska vi springa lussetåget på tisdagkväll, hur nu de ska gå med all snö som har kommit. Sen ska vi även hinna med pepparkaksbak med alla tjejor :D Kommer bli en nice vecka tror jag!
Hahah guuud vilken långt och tråkigt inlägg och det handlar bara om mig.
Hare bra! /R

Harry Potter <3

Hej där!
Nu har många här på OLGY fastnat i HP-träsket. Vi bestämde oss för att på studiedagen gå och se den senaste filmen, vilket fick följden att vi var tvungna att starta ett HP marathon innan för att alla skulle fatta den nyaste filmen. Vi insåg snabbt att vi aldrig skulle hinna med att se alla filmerna och fick hoppa över några, och spola lite här och där i dom andra filmerna. Och vi fattade ju tillslut sista filmen som tyvärr hade ett lite snopet slut. Nu har man blivit sådär lagom besatt av Harry och hans gäng och pallar ju inte att vänta ett halvår eller två innan nästa kommer! SÅ TYPISKT!
Men men. Det var i alla fall roligt att kolla på film tillsammans med olgysarna! Vi hade riktigt mysigt även fast filmerna för vissa blandades ihop en del och det uppstod många diskussioner om vad som hände i vilken film. Men nu vet vi alla hur det ligger till i alla fall!
Och vi är eniga om att Snape är snyggast av aaaaalla! 
Mmm, snygging!

Äntligen internet!

Internet har varit nere i en eviiiighet känns det som!! Har ni saknat oss? Jag har då saknat mig. Hehe! Den här veckan har vi entvåtre lektioner! Jajjemen, tre stycken. En fysiklektion idag och sen samhällskunskap och fysik på fredag. Det betyder megachill i veckan! Vi ska på bio imorgon till exempel. Harry Potter står på schemat och då är det ju självklart att vi ska se dom sex första filmerna innan vi går på sjuan. Vi ligger ganska bra till schemavis. Tredje filmen är precis genomplöjd och ikväll kommer fyran och sen ska vi se dom två sista imorgon mellan träningen och teorilektionen!
Nu ska jag baka/kolla på film/laga mat. Peace out idolerna mina! /S
posarN på fysiken. KOLLA DET LÅNGA HÅRET!
Oh yeaaaah.
Dagens bild!

HEHE

Vi hade projektsarbetsdag igår. Kolla på vad vi åstadkom!

Flashback!

Återblick från den 12 september 2008. Vad höll vi på med då egentligen?

"Vidare till Ingemars lektion och matte, alltid lika trevligt. Fredrik skulle lära mig hur man gjorde kycklingljudet (blev inte så lyckat ifrån min sida), medan jag försökte förklara ett skämt som jag och Rebecka tycker är väldigt roligt. Tydligen har inte alla lika bra humor som vi har. Men de är något man kan göra åt.. eller? Efter ett antal misslyckade försök att förklara de roliga med skämtet och lika många misslyckade försök att försöka jobba vidare så var det äntligen dags för lunch. När rebecka skojade med (den allt för seriösa) mattanten som sa att de som inte var fläskkött var till för de religiösa och rebecka sa att de kanske var just de hon var, svarade med ett tråkigt: ja de kan man va men då måste man ha intyg. Vilket intyg?
| Rebecka är Religiös mvh Prästen | skulle de fungera eller? :P"

3


Dagens!

Idag var det träning. Jag och Amanda är lite småkrassliga (som vanligt) så vi körde är själ-träning. Du vet, en träning man blir sprallig och glad av! Kolla vad vi åstadkom:

/S:et

Lika som bär?!

Sarah från landet för länge sedan?                Annika Carlberg?

för dig ska jag göra det tusen gånger oooom

Tralala!
Idag är det monday efter en händelserik helg. Var skönt med lite skola, styrka och middag, lite rutin liksom.
Idag har även varit en onyttig dag för min del. Har käkat tårta, morotskaka, glass och choklad med vispgrädde. Ajaj, inte bra! Får kötta på långpasset imorn så är nog ingen skada skedd, höhö! Nejdå, ibland får man ha såna dagar, och det är ju gott hallå!?
Under kvällen har jag suttit så mycket vid datorn att nu finns det inget att göra där längre. Har läst alla bloggar, kollat allas status på FB, kollar olgys hemsida, kollat mejlen som jag inte gjort på evigheter, och till och med skrivit lite på min träningsplanering! Måse helt enkelt hitta något annat intresse än datorn. Herregud vad gjorde man egentligen innan datorn fanns? Stickade? Städade? Matade kaniner? Inte vet jag i alla fall! Jag är alldeles för dator-nördig. Nu ska jag försöka mig på att göra något annat! (eller inte..)
Over and out/R

Bild-boom!

Nu har jag laddat in bilder på datorn så varsegod och njut av min vardag! HEH
söta tillsammans va?
The frill of 011?
OLGY-foto
Shoppingtur i Valbo!
Besök på FS20!
Peace out /S:et

Helg-helg-helg!

Jag har märkt en sak. Är man sjuk på orienteringsgymnasiet får man vara ensam ganska mycket. Och jag har räknat på saken. Jag har varit sjuk 32 av de senaste 44 dagarna, så jag är väldigt ensam! Men jag har ju min älskade Bruce (Springsteen) som håller mig på topp. Och för tillfället är det väl skönt att vara ensam när alla andra är och tränar/shoppar. Med alla menar jag följande personer:

-Lovisa
-Anna
-Oscar
-Rebecka
-Amanda
-Linnea
-Jakob
-Josefina
-Matilda
-Rebecka
-Sandra
-Josefine
-Frida
-Sista sävast-tjejen som jag inte kommer på vem det är!
-Fredrik
-Eksjö-pojke nr.1
-Eksjö-pojke nr. 2
-Eksjö-pojke nr. 3
-Gunnar
-Malmberg
-Figge
-Max
-Göran
-Albin
-Simon
-Lovisa
-Emeli

Japp, så många människor bor i Norrsätra för tillfället, och alla har inte ens kommit än. I fem lägenheter! Rekordet har nog lägenhet 454 där det bor 11 personer. Oh snap säger jag bara! Vi har bland annat besök från Småland, Norrbotten, Örebro (ligger Örebro i Närke?), Stockholm, Dalarna, Västmanland m.m. Det är väldigt kul!

Nu ska jag sy färdigt min klännning som jag ska ha på Merimas födelsedagsfest ikväll! Peace out brothas. /S

Afghanistaaaaan

Sitter på samhällslektionen, men läraren har inte kommit än! Bra det, ju längre tid som går utan att hon är här desto mindre behöver man göra. Just nu håller vi på och lär oss om Afghanistan, fast det stod tydligen inte i planeringen utan det var bara nåt ryck läraren fick.
Nu kom hon. Crap.. jag längtar till lunchen. /R


Tjabba!

Sitter här och kollar på Cougar Town och ska gå och lägga mig om en stund. Intervjuflickorna var här på middag, men jag och Lovisa fick ingen gäst. Tydligen så ska vi inte få lära känna dem eftersom vi ändå slutar. Vi tar illa upp!
Jahapp, det var allt jag hade att säga. Måste gå in till Lovisa nu, för hon och Rebecka skrattar så mycket att jag blir nyfiken! Peace out! /S:et

ukuleleee

Åååh, jag är fortfarand sjukis :( har inte ens kunnat premiäranvända mina nya löparpjucks. Varje gång jag ser på dom känns det som att dom stirrar tillbaka på mig med ett hånleende. Med lite tur kan jag träna på torsdag *hoppashoppashoppas*. Nu ska jag ta tag i några andra saker som ligger och hånler åt mig...trummvirvel... Naturkunskapsböckerna!! Så kul det ska bli. Jag borde även damsuga upp müslin jag spillde ut imorse.
Pusshej leverpastej from the big A

En gång i tiden hade jag potential att bli ett musikaliskt geni... NOT



Back to Viken

Tjolahopp!
Då var höstlovet slut och alla är tillbaka i kära Viken :) Har faktiskt längtat hit lite smått. Nu är det tillbaka till vardagen, och det är både tråkigt och roligt. Roligt är att man får vara på olgy och träna och mysa, tråkigt är att man måste gå i skolan och plugga. Första fysikprovet i trean väntar på fredag, och tiden kommer säkert gå alldeles för fort dit :/ Har försökt plugga under lovet, men det har inte gått särskilt bra för att vara helt ärlig. Får helt enkelt ta igen det nu tyvärr.
För övrigt så är det officiellt minusgrader på dagarna nu. Tror jag i alla fall, det känns åtminstone inte som att det är plusgrader längre. Håller på att frysa ihjäl bara den korta cykelturen till skolan. Snart kommer väl snön också antar jag! Det var skönt att vara i Marocko på lovet och få lite sista sol innan det mörka halvåret med -20 och fem meter snö som väntar. Men nej, nu ska jag inte deppa ihop totalt här. Vintern har sina väldigt fina sidor den med, till exempel skidåkning! :)
Här är en bild från Marocko när vi red på kameler! :)
/R


HEHE

Tja. Slut på lovet snart då. Vi har haft lov från bloggen också, inget jag sörjer för det behöver man också ibland! Men bara för att alla säkert har saknat oss JÄTTEMYCKET så ska jag visa något superkul. Tema: Hur stockholmare ser på den Sandvikiska vintern!
(Detta är kommentarerna på en bild på Lovisa i sommarkläder)
HIHI /S:et