Imorgon tar vi STUDENTEN!!

Bara en kväll kvar nu. Imorgon kommer bli så himla bra, champagnefrukost, utspring, flakhäng, studentlunch, förfest med klassen och sen utgång på Allstar för studentfesten! Vi är taggade till tusen!! 








Framtiden

Nu är det bara någon vecka kvar tills vi lämnar våra 12 års skoltid bakom oss. Med klump i halsen rullar tårarna nerför våra kinder så det bildas långa mascararänder...
 
SKOJJA! Det är nu vi ska bränna skolböcker och slå klackarna i taket för att vi äntligen får göra exakt vad vi vill!
Men den stora frågan som vi ofta får av vänner och släkt är "Vad ska du göra efter studenten?"
Så för att reda ut denna jobbiga fråga ska vi presentera våran framtid för er!
 
Ellen
Under sommarlovet ska jag jobba ihop så mycket pengar jag kan hos äldreomsorgen, så nästan hela sommarlovet kommer gå åt till att duscha gamlingar och lyssna på deras intressanta livshistorier. Dock ska jag ner till Göteborg några dagar för att se på fyra snyggningar sjunga "Little things"och har också tagit ledigt för att kunna vara med på den roligaste veckan på hela året nämligen ORINGEN!
Den 4 augusti lämnar jag sedan Sverige för att studera på College i USA, som jag är superexhalterad över!
Med mig har jag två vänner från Hudik och vi kommer flyga till Santa Barbara som ligger mellan LA och San Francisco . Hoppas att det kommer vara en givande resa och att jag kommer få se och upptäcka massor av nya saker.Jag gör detta för att ta reda på vad jag vill plugga vidare som, då jag kommer läsa olika kurser i USA som kommer ge mig insperation. Har även gått med i ett terränglöpningslag så jag får lära känna nya personer samt få motivation till träning, dock blir det nog lite orientering. Jag kommer bara stanna i ett halvår medans mina vänner stannar i ett år och sedan jobba under våren. Kommer antagligen jobba hemma men funderar på att åka till Norge för att tjäna extra mycket pengar, får se hur det blir
Självfallet kan saker och ting ändras men det jag är hundra procent säker på är att jag vill upptäcka och resa så mycket jag kan nu innan jag ska börja plugga. Kommer välkomna världen med öppna armar och ta mig dit vinden blåser, just nu blåser den mycket mot Amerikas håll.
 
 Sommarjobb for the win!
 
Babes
 
ÅÅh, så himla rolig vecka detta har varit varje år. Längtar till Borås där det kommer förhoppningsvis svettiga orienteringsettapper och ett oslagbart sjätte!
 
 
Bilder från Santa Barbara City College, utsikt och en amerikansk flagga för att komma i stämning inför terminsstarten  
 
Magda
Efter en vår full av stress över skolan, orienteringen, livet efter studenten och livet i allmänhet så är det första jag ska göra när det blir sommarlov är att VILA. Det ska bli så skönt faktiskt. Sedan har jag planerat in en resa till Borås för O-ringen, en vecka i Norge och de norska fjällen och till sist kanske även en weekend i London. När det sedan blir höst är det ännu inte helt hundra vad jag kommer göra. Förmodligen blir det nog så att jag åker till Österrike för att vara Au Pair i 6 månader! Så förhoppningsvis kommer jag då i höst ta hand om några barn, kanske gå en tyska kurs, lära känna nya männsikor, upptäcka en ny kultur och träna i riktigt häftig miljö! Annars blir jag kvar i Sverige, flyttar hem och skaffar mig ett hederligt jobb eller en praktikplats på Tekniksprånget. Låter kanske tråkigare men skulle inte va så fel det heller haha. Sedan så hoppas jag kunna återfå lite skolmotivation och framförallt veta vad jag vill plugga så att jag till nästa höst återigen sätter mig i skolbänken. Långt kvar tills dess dock och jag hoppas och tror att detta sabbatsår kommer fyllas med roligheter och många nya erfarenheter.
 
 
 Ebba
Wiie, min tur nu då! ÄR SÅ TAGGAD PÅ ATT STUDENTEN NU PÅ FREDAG!! Känns så härligt att få ett slut på denna skolgång och gå vidare i livet. Först och främst ska jag vila i sommar. Jag har inget sommarjobb utan ska bara njuta av mitt sista sommarlov och ta vara på dagarna. Sola, bada, festa, träna(?) osv, kommer bli super. Förhoppningsvis blir jag frisk i sommar med så jag kan börja träna, ett halvår räcker nu tycker jag. I höst då? Jo, jag ska troligtvis flytta med min pojkvän till Vänersborg då han fått kontrakt där. Vi kollar på lägenheter och jobb just nu så blir nog toppen. Vet inte hur länge jag stannar eller vad jag ska göra men det visar sig nog.
 
 
 
 
 
 

Fotboll är najs

Förra helgen var vi några stycken från olgy som var på Sammandrabbningen. Vi lämnade ett soligt Sandviken tidigt på lördagsmorgonen för att bege oss 3 timmar nedåt i landet. Ju längre bort vi kom från Sandviken desto sämre blev vädret, när vi väl var framme i Svartå öste regnet ner. Meeen inga sura miner för det. Då vi enbart var 6 stycken spelare fick vi hyra in en målvakt och det blev ingen mindre än Ryding aka världens bästa målvakt. I första matchen mötte vi Eksjös tjejer, Heartbreakers, och det slutade 0-0. Sedan fick vi stryk av Eksjös killar, Slayers 1, med 3-0. I sista gruppspelsmatchen mötte vi BK Bappe och resultatet blev 1-1 efter att Rebecca lyckades göra ett mycket fint mål! Vi fick även spela i en tjejfinal där vi mötte Uppsalas tjejer och vann med 2-0. Nöjda med vår insats bytte vi snabbt om och var sedan åskadare på ÖL-OL, grillade en massa korv och hade det trevligt resten av kvällen/natten. Det var en riktigt rolig helg helt enkelt! 
 
 
 
'
Lagfoto!
 
 
 
 

Välkommen till Hogwarts

Vår tränare Björn, har en son som heter Gustav, som fyllde år ett par dagar sedan. Vi (Magda och Ellen) fick för oss att vi skulle arrangera hans kalas med ett harrypotter-tema för längesedan och var mycket entusiastiska till det då. Vi var lika entusiastiska senare då det väl skulle planeras men det tog mycket mera tid än vi trodde och kalaset var precis under slutspurten i skolan. Iallafall så tänkte vi visa hela kvällens gång och ge lite tips ifall någon annan ska arrangera ett kalas med liknande tema ;)

 
Såhär såg inbjudan ut! Varje barn fick en biljett för att komma in på perrongen som de skulle ha med till kalaset 
 
Inbjudningarna lackerades och snörades för att sedan skickas iväg som ugglepost!
 
 
När det var dags var hela personalen på Hogwarts redo; Professor Dumbledore, Snigelhorn, Snape, Hooch, Trelawney och prefekterna.
 
Innan barnen kunde komma in till slottet Hogwarts så måste de lämna biljett till tågkonduktören och springa allt vad de kunde mot tegelstensväggen. Väl därinne välkomnades de av Professor Dumbledore som skrockade högt.
 
 
 
Alla barnen delades in i elevhem genom sorteringshatt och fick sedan gå ut för att spela quidditch med Madame Hooch.
 
Sedan fick de svara på ett Harrypotterquiz, träffa mystiske professor Trelawney för att minnas och sedan gick de ner i fängelsehålan..'
 
...för att koka ihop en trolldryck med professor Snape. Han gav självfallet mest poäng till Slytherin och minst till Gryffindor ;)
Sedan var det den avgörande uppgiften! Att få en karta över Hogwarts och hitta 3 drakägg var. (Drakäggen var markerade med röda kryss på kartan) När de lämnat in 3 ägg så fick de en ny karta för att då hitta den vises sten! Efter detta fick de leka fritt och sedan var det tårta och presentöppning! Då de var mätta och hade sockerhybris så delades elevhemspokalen. De som vann blev HUFFLEPUFF! ni ser på bilden hur nöjda de var

Summa kardemumma så blev det ett lyckat kalas med miniharrypotters och berties botts bönor i alla smaker.

Wingardium Leviosa