Hemma!

Nu är vi hemma från Grekland och jag har precis slagit på första tvättmaskinen med svett/solkrämsluktande badkläder och dylikt! Väskan är uppackad, men jag får inte lägga mig i soffan och vila riktigt än. Imorgon kommer nämligen de små ungdomarna som ska börja här i höst och kolla på vår lägenhet så jag ska dammsuga bort alla våra husdjur (dammråttor). Bilder från resan kommer förhoppningsvis upp om någon dag, jag har varit kameralös och väntar på att alla andras bilder skall överföras till min dator, hehe. Puss puss! /S:et

lycka!

Weeeii!!
NV10A har kemiprov idag, så nu vid frukosten kikade jag in på FirstClass för att se om det komit någon ny information angående provet. Det hade det inte, men jag hade fått ett mail från min "käre" musiklärare. Han skrev att jag slapp skriva en fyra sidor lång uppsats om varför The Beatles blev så stora, jag får mvg i musik ändå.

Nu känner jag mig helt plötsligt lätt som en fjäder, ett stort jobbigt tryck lättade precis från mina axlar.
Pushej, Strong A

hemma från italien

Hejhopp!!!
Igårkväll kom vi hem från skol-VM och Italien och alla är vi nog eniga om att vår vecka där har varit superduperbra. För att inte tala om alla svenska framgångar, på prisutdelningarna har vi nästan bara hört Suecia och sett gult och blått.

Hur har det då gått för mig? Måndagens långdistans började väldigt segt, kände att jag inte orkade trycka på, men som tur var släppte dcet mot slutet och loppet resulterade i en delad femte plats med min kära sambo Linnea Adolfsson.

Under onsdagens medeldistans kändes kroppen bättre och jag sprang på i skogen, dock tappade jag lite fokus på en skråsträcka, visste inte om jag hade sprungit förbi en eller två sänkor och blev därför stående i skogen och visste helt enkelt inte vad jag skulle göra. Trots mitt misstag gav det mig en fjärdeplats.
Nu väntar kemi och matteplugg, tvätt, handling och träning. seeyou!!
STRONG A
helt ok utsikt under lunchen



äntligen

Kom hem från JVM-testerna idag, så skönt att vara tillbaka i sverige igen, även om de bara är för en kort stund. Där nere i Polen gick det väl sådär att springa, hade inte förväntat mig nåt stordåd precis och så blev det inte heller. Men jag gjorde i alla fall mitt bästa och de får jag lov att vara nöjd med, kändes i alla fall väldigt skönt att få komma imål helt utmattad efter långdistansen. Nu ställer jag in siktet på o-ringen, då JÄKLAR!
Men först; GREKLAND!! Imorgon runt fyra halv fem på morgonen är vi på arlanda sen går planet klockan 6! Kommer att bli riktigt härligt att komma dit. Däremot är jag lite fundersam om vi kommer komma hem när det är tänkt, Island råkar ju ha en himla massa vulkaner som ska få utbrott och förstöra livet för såna som ska flyga nånstans. Men vi får hoppas på det bästa! :)

Ha det fiiint, för det ska jag!
/R

Åhåj!

Tillbaka i skolan efter en fin helg i Sundsvall men min knasiga kusin Angelica och hennes undeeeerbara barn! Pluspoäng till 7-åriga Johan som tycker jag är stark, vilket förstås är jättesant. Heh.

Nu ska jag och Joline gå till kemiläraren och lämna igen våra labbrockar. Sen är det bye bye Viken, HELLO GREKLAND :D

Puss och kram från Sara!!


Semester!

Nu påbörjas våran stekiga semester :D Några dudes befinner sig i Polen på JVM-tester, några dudes åker till Italien och jag åker till Sundsvall över helgen :) Sen är det direkt vidare till Grekland där jag och mina kära trea-tjejer ska steka järnet i en vecka! Hoppas alla får en finfin helg så hörs vi snaart /Sara

3
På den gamla goda tiden

Något legendariskt har hänt!

1. Jag har precis vunnit mitt första othello-spel någonsin!
2. Vi har legat fyra personer i en gunga i två timmar!

Det visar på följande: Jag är nu the master of othello och Ludvig får nöja sig med lärlingsplatsen. Vi har på tok för mycket fritid. Peace out brothers and sisters /S:et

JVM-tester och GREKLAND FFS!

HEEEJ!
Gud vad jag är uppe i varv nu, helt hysteriskt! Sitter här vid datorn och spanar in hotellets bilder och läser om den vackra ön Zakhyntos som vi ska till snart och blir helt galen! Vill att det ska vara tisdag nu nu nu!
Men först JVM-tester i Polen, vi flyger dit imorn och där väntar lång och medeldistans. Sen åker vi hem på måndagen och väldans tidigt på tisdag morgon åker vi till arlanda för att lämna sverige ett tag!
Ser sjukt mycket fram emot en härlig förhoppningsvis varm vecka med sol, bad, träning, god mat och utflykter! Har spanat in en del resemål som kan vara kul att besöka, som det här nedanför. Ser ju lite härligt ut!
shipwreck bay heter de här coola stället och dit vill jag mer än gärna åka! :D
det här är blue caves som ligger lite närmare. dit kan man åka och så får man simma in i grottorna som har helt turkost vatten! waaaah

Yohooo!

Jag tänkte skriva om min dag, men kom på att jag inte gjort ett skit så det skulle inte bli ett så intressant inlägg :b Istället kan jag skriva om vad jag ska göra ikväll! Vi ska springa vårruset :D Och när man är fler än sex personer får man en picknick-korg efteråt. Aweeeesome! Jag ska försöka slå min tid från förra året och sen ska vi på orienteringsgymnasiet såklart kicka ass. Som vanligt.

I helgen blir det sista tävlingen för våren, nämligen Tour de Medelpad. Jag ska bo hos min kära kusin Angelica, hennes man och deras ungar. Jag har beställt tacos på fredag kväll och sen hoppas jag att vi kan ta ett dopp i deras pool också om det blir bra väder :)

Vårruset förra året!
/S:et

Konstig känsla...

Hej där!
Jag har just gjort något som känns väldigt konstigt. Jag har skickat in den sista skoluppgiften i min gymnasietid. Tänkte först skriva i mitt liv men så är det nog inte haha. Men hur som helst, det var en krönika vi skulle skriva i svenskan. Det blev mitt sista plugg på gymnasiet, och det känns så himla konstigt! Jag väntade ganska länge innan jag klickade på skicka iväg. Visst, det är hur skönt som helst att inte ha något mer att plugga och jag är så nöjd över mitt sista halvår i skolan, att jag har orkat kämpa på den sista biten. Men nu är det ändå slut. Och nu när allt plugg är slut så påminner det mig om att jag faktiskt bara har några ynka veckor kvar innan jag lämnar Sandviken. Idag var min sista riktiga skoldag och i tisdags var nog min sista "vanliga" olgy-träning... tänkte inte på det då men kom på det senare. Och jag har nog ätit min sista middag hos Berit på skolan också, i måndags. Nu sitter jag och skriver allt det här men jag tror ändå inte att jag fattar det riktigt. Än så länge så är jag inte gråtfärdig i alla fall. Men tro mig, det kommer jag vara sen, när det väl går upp för mig att nu är det slut! Hjälp vad jag kommer gråta då!
/R

tält

Hellohellohello!!!!
Vi ettor åker till Italien på lördag för att springa skol-VM. Kul tycker vi! Idag fick vi våra sverige-overaller och dom är väl lite mindre kul... Dom är nämligen stora som tält. Som exempel kan vi ta Elias, han beställde en XL för att han brukar ha det (vi fick aldrig pröva dom innan) men han passade mycket bättre i en S.. hehe, jag har M.

Menmen, vi är glada ändå för vi ska ju faktiskt få åka till ITALIEN!! :D
pusshej!
A

Torsdagsträning!

Idag har jag och Alice tränat i vågorna på Parkbadet! Vi imponerade nog lite på badvakten, som tyckte vi var väldigt hårda. Tummen upp för det! Sen hade vi rutschkane-race och det blev lika. 5,71 hade vi på den röda banan. Bra jobbat oss!

Nu väntar vi på att det ska bli middag här på skolan och sen ska jag hem till soffan. Det blir gött som tusan! Jag ska nog ta lite av blåbärspajen som Lovisa och hennes manliga sällskap Olle bakade häromdagen också. Den smakar himmelrike :D

Annars då? Jo, i helgen får vi finbesök av inte mindre än TRE personer! Frida från den gamla granbloggen tjugob.blogg.se, den gamla elever Oscar AKA Oscis AKA Tosc och sist men inte minst Petra AKA Petrus som har kommit ända från Sävast för att hälsa på oss. Jag känner på mig att det kommer bli en legendarisk helg :D

Vi hörs och syns people /S:et

Ohoj!

Trodde jag hade glömt bort er? För att erkänna så hade jag nästan det faktiskt. Under dessa bråda tävlings-tider lever vi orienterare många dagar utan internet och man blir lätt avvänjd med att skriva blogginlägg. Så jag får väl be så hemskt mycket om ursäkt! Men till mitt försvar så har det varit fantastiskt väder både idag och igår så vem hinner sitta vid datorn då? 

Jag har en viktig sak att meddela! Imorgon är det exakt 14 dagar eller 336 timmar eller 20160 minuter kvar tills vi åker till Grekland på stekarsemester :D Och det, kan jag också meddela, kommer bli helt amazing! Och grädden på moset (vilket för övrigt är en mycket äcklig metafor om jag får säga det själv, vem vill ha vispgrädde på potatismos?) är att när vi kommer hem kommer vi ha så mycket roliga aktiviteter med vårt älskade OLGY :D Det kommer bli jättetråkigt att sluta här, för det är faktiskt himmelriket på jorden. Jag sänder nu telepatiskt ut en massa kärlek till mina grannar som är underbara ALLIHOPA! Ja, då menar jag inte Göranssonska-pojkarna i uppgång C, utan orienterarna. Puss på er! Nu ska jag gå och fysiskt pussa några stycken. Hejdå på er till nästa gång /S:et



GLAD!

Heeej!
Idag är jag så himla glad! Det var j-cup långdistans i den finfina stockholmsterrängen och jag kom inte sist! Otroligt va? ;) Haha. Nej, men det är faktiskt vad jag har tänkt om mig själv den senaste tiden. Benen har känts som bly och det har känts som att jag bromsas av ett gummiband, speciellt uppför. Har fått mjölksyra på en sekund hyperventilerat typ. Men idag vände det äntligen åt rätt håll! Tror jag i alla fall, för de var så de kändes. Visst, det gick fortfarande rätt segt, särskilt i uppförsbackarna, och ibland fick jag gå för att jag fick så mycket syra. Men ändå kände jag att jag kunde fokusera på annat än att jag var trött. Kroppen svarade i alla fall lite grann! Jag gjorde några riktigt klantiga bommar som jag stör mig över, men det var inte det viktigaste för mig, utan att jag kunde springa utan att det gjorde ont och att jag kände mig lite piggare. Trots mina bommar och att jag är i ganska dålig form så kom jag 10a! Något jag absolut inte förväntade mig. Jag är i och för sig långt efter totalt och även på sträckorna, men jag är ändå glad! Framför mig i resultaten var det bara personer som jag tycker är riktigt bra.
Därför är jag så happyyy! Nu känns allting roligt igen, jag tror jag har fått tillbaka min motivation och jag tycker att det är kul att orientera! Det var ett tag sen jag kände så sist. Tänkte nu lägga upp min karta och vägval lite fint här nedanför som mina kära vän Helena brukar göra, men det vill inte funka. Eller jo, men bilden blir så liten och det går inte att klicka på den och få den större sen. Jag hoppas verkligen ni överlever utan att se mina fina vägval!! ;) Nu blir det mat och sen tårta! Muuuums.
Ha det fint! /R

Tisdag kväll!

Hej allihopa och alla andra! Hur är läget? Det är bra med mig, jag har bara en del jag behöver göra just nu. Får lite ryck ibland och kan känna att allt är kolugnt, men tio sekunder senare är jag överhopad med grejer jag behöver göra. Nu sitter jag här och väntar på att det ska gå över så jag kan lägga mig i soffan och chilla eller något annat roligt! Hihi.

Som Rebecka nyss berättade snöade idag på träningen. Och hon berättade också att vi blev uppföljda av spännande landslagsfolk! Det slog mig ute på banan att tjejen som sprang efter mig har några värdefulla medaljer hemma i prisskåpet. Hur coolt är inte det liksom?! Sen har vi ju grillat som sagt. Det blev en mycket trevlig middag med nästan alla tjejer hemma hos mig och Lovisa :) AWESOME!

Nu ska jag väl gå och göra lite nytta. Vi ses i marschallens skugga /S:et

10mila, träning, grillning

Hallooo allihopa everybody!
Härliga tider det är nu :) Endast tre (!) veckor tills vi drar till Grekland! Och det är grönt ute! Och jag har typ inte ont i benhinnorna längre! Helt fantastiskt alltså. I helgen har jag sprungit tiomila sträcka två. Orienterngen gick bra men någon form finns inte inom synhåll, tyvärr. Är lite dum som tänker att jag har varit sjuk i tre veckor och skadad och sen räcker det att träna i en vecka och så blir allt som vanligt. Så är det inte riktigt har jag nu fått erfara. Och det tycker jag sådär om.. motivationen hade just kommit tillbaka till mig och så går det inte riktigt så snabbt som jag vill och benen är inte ritigt så pigga, och då tänker jag bara näääee vad tråkigt det här är.. jaja.
Idag har vi varit i Falun på träning! Vissa som ville blev även uppföljda av bl.a. william lind och lena eliasson. Det tog lång tid att åka dit och jag hade nog hoppats på en lite roligare träningsdag. Det var svinkallt, snöade och terrängen var inte någon höjdare tyckte jag. Kan kanske bero på att jag var riktigt dålig idag, bommade och fick dt inte att stämma nånstans. blä. Men dagen flöt iaf på med klippning som jag verkligen behövde! Sen blev det grillning. Vi tjejer insåg nog att engångsgrill inte är att föredra.. vi fick snylta lite på figges och de andra killarnas bättre variant haha. men det blev iaf jäääättegott och nu är jag mätt som en plätt! Nu blir det nog lite plugg tror jag.
det blev lite bränt men vafan! det var hur gott som helst ändå ;)
Hare! /R

Tjiuoop!

Ja, i brist på rubrik-idéer fick det blir en lite småkonstig. Men hela dagen har varit lite småkonstig! Coach Marjon har varit på ett utomordentligt knasigt humör och det tillsammans med fikastund på kontoret så var dagen fulländad!.... NOT! Jag hade nämligen fått brev när jag kom hem från skolan så nu har jag en ny fin bikini OCH en studentklänning :D Livet är bra fantastiskt ibland.

Idag har även jag hunnit träna inte en utan två gånger och.... Haha, nu råkade pappa ringa mig medan han och mina bröder kollade på hockey. Hihi!

Dags att umgås med dom små ettaflickorna som kom förbi, bland annat Alice-som-pratat-med-Thierry-Georgiou Hugosson! Och Annika-som-har-en-far-som-läser-denna-blogg Carlberg. Peace out sisthaaaas (som omväxling till brothaaas) /S:et

plugget gick inge vidare.....


överträffar mig själv om och om igen

Hällå!!
Det är måndag idag, alla tränar utom jag (hehe rim).
Jag sitter på skolan och studerar, duktigt Alice *klappar mig själv på axeln*. Idag har jag bestämt mig för att göra något som jag aldrig trodde att jag skulle göra, sjunga i en mikrofon, inför lite folk + att det kommer bli inspelat... Jag ångrar mig redan. Jag har även klippt mig och gjort lite annat knas.

Igår överträffade jag mig själv också, jag gick nämligen fram och ställde en Thierry Georgiou, Frida erkände efteråt att hon inte trodde att jag skulle våga göra det. Det första han gjorde var att kasta ett pannband på mig, sen kunde han heller inte svara på min fråga för hans engelska var väl ungefär lika dålig som min, så hans lagkompis fick svara. Eftersom att min engelska är ungefär lika dålig som Thierrys fick Frida översätta svaret till Svenska. 

Nu ska jag försöka återgå till mina studier, önska mig lycka till.

/Alice