nattmasstartsskidorientering

Klubbträning idag, nattmasstartskidorientering på södra berget stod på schemat. Jag skulle göra premiär i denna ädla sport efter två års uppehåll. Mycket spännande. Förhållandena var kanske inte de bästa, ca +4 grader, lite regn i luften och 5 cm blötsnö - men samma för alla. Hur gick det då för mig?
Varv 1: Bedrövligt. Jag orienterade uruselt, det är ett under att jag faktiskt kom till kontrollerna.

Varv 2: Annalena låg lite före, jag gjorde ett snabbt och bra kartbyte och fick då en liten lucka ner till Oscar som hade Johanna hack i häl. Jag börjar få in höger-vänster tänket och vipps är jag och Annalena vid samma kontroll. Jag hinner knappt tänka "Yes" innan jag inser att jag har hoppat över en kontroll, "Neeeej". Ett snabbt lappkast och jag är iväg lika snabbt som jag kom dit. Skymtar Oscar och Johanna när jag kommer till kontrollen, nu är dom inte långt efter, dock hittar jag ju till nästa kontroll, för där hade jag ju varit förut. Luckan blir lite större och vid nästa kontroll är jag ikapp Annalena som har bommat. Vi åker tillsammans ett par kontroller, sen tar jag ett dåligt vägval och Annalena får en lucka innan tredje sista, som hon åker förbi. "Jaaa" tänker jag och finssar lite när jag stämplar, nu har jag segern som i en liten ask. Dock ska man inte ropa hej! För jag hetsar iväg mot näst sista, på fel spår! Sen kommer Annalena efter och helt plötsligt står Oscar och Johanna där också. Jag tar ett djupt andetag, hittar var jag är, tar kontrollen och kommer sedan i mål som förste åkare på min bana med de andra hack i häl.

Vi hinner knappt stämpla ut innan det är dags för hetsåstakning till klubbstugan via blåkryss. Början gick bra, skidorna gled fint och jag låg med i täten. När vi sedan kommer ut på platten ligger jag i eget spår och känner hur de andra åker ifrån, min styrka räcker inte till. Det skrerk av mjölksyra i hela överkroppen. "Kan inte bli slagen av pappa" tänker jag och försöker öka farten vilket Janne upptäcker och byter spår till mitt. "KÖR DÅ ALICE!!! JAG VET ATT DU KAN ÅKA SNABBARE!!!" Skriker han och jag lyckas pumpa ut lite till krafter och sen är jag om lagom till pulkabacken upp till stugan. Då tänkte jag att jag var Marcus Hellner i tds-backen och tog mig upp påren  vilja. Slutar som tvåa efter Annalena som hela tiden hade en lucka ner till oss andra (skyller på hennes supersnabba skidor).



beslutsamhetsångest

Tjabbaraj!!!

Som vanligt så kan jag inte bestämma mig, att det ska vara så svårt. Fick ett par valfria Rayban glasögon i julklapp (alltså ca 2 månader sedan) Har dock ännu inte kunnat bestämma vilka jag ska ha. Wayfare, Aviator eller Clubmaster???? Åååh.. I-landsproblem... Hehe.
Annars då? Jodå, är hemkommen efter ett par grymma dagar i Bruks/Ramis med fin skidåkning, både plattförs och utförs, trevliga människor och god mat (fondue i lördags <3 ). Imorgon åker jag till Viken. Över dan. Jag gör allt för att få ordning på min kropp.
Tak å Hej!
Alle

LOV

Godkväll. Är hemma i Gävle i två(!!!) veckor nu. Den här veckan har vi praovecka och nästa vecka är det ju lov. Hur gött?! Ska passa på att stressa av mig lite och träffa vänner. Vill hinna med en sväng till Stockholm också och inhandla lite fina vårkläder. Om en kvart börjar dagens höjdpunkt- säsongsstarten av Big Brother. 

För er som undrar hur det går för alla som är i Portugal och springer Portugal "O" meeting så kan ni kika in HÄR. Kristin och Sandrine levererade och blev segrarinnor i D16 respektive D18. Även Jakob levererade i H21E där han kom tvåa.  

PUSSPUSS / M



HIPPHIPPHURRA

På den här dagen för 51 år sedan hände något underbart. En liten, intelligent herre föddes på Gävle sjukhus. En herre som har lärt mig det mesta av det jag kan. En herre som stöttar mig jämt och som alltid ställer upp. Verkligen alltid. Han har varit min tränare under hela min uppväxt, det är alltså bland annat tack vare honom som jag idag håller på med världens roligaste sport- orientering. Hans humör att i princip alltid på topp och han kommer ofta med massa lustiga kommentarer och ljudeffekter som dyker upp från ingenstans. Självklart är han inte alltid bäst utan även han gör grejer då man undrar vad f*n han håller på med. Han har en tendens till att alltid vara sen och kan vara väldigt svår att få tag i ska ni veta. En grej jag ärvt från honom är alla tusentals grimaser både han och jag kan göra. Sjukt fula grimaser. Är jag med i någon grimastävling eller liknande är det garanterat alltid jag som vinner, om inte pappa är med då. Fast då vinner jag nog ändå. Mannen jag talar om är såklart min fina pappa, Anders Enmark. Kan ju inte fira dig eftersom jag är i Viken men jag älskar dig, har alltid gjort och kommer alltid att göra. PUSS








/ M

Classic Tuesday

Sitter och gosar med killen.. Nej men alla hjärtans dag, vad är det för skit? Jag älskar dom jag älskar precis lika mycket jämt, både imorgon, om en vecka och om ett år. För mig är det en helt vanlig tisdag. Befinner mig i Gävle och fikade lite inne på Java innan vi drog vidare till läkerolen där vi sitter just nu. Nu börjar målen rulla in för Brynäs också.

Ha en fin tisdag. Ta hand om varandra lika mycket som ni gör alla andra dagar på året. Puss. /Moe


Barndomsminne

Idag när jag cyklade till skolan hände något rätt coolt. Helt plötsligt kände jag en lukt som jag var säker på att jag hade känt någon gång förut men varken var eller när. Tänkte på det under hela biologilektionen i princip och då kom jag på det. Res tillbaka i tiden sisådär åtta år. Jag har precis gått i mål på "Gefleortenterrängen", ett tävlingslopp som de flesta barn i Gävle som gillade att springa deltog i. Jag hade pustat och och blivit rejält röd i ansiktet av ansträngning (banan var ju trots allt 600 meter ;) Eller var det 500?) Det var dags för prisutdelning och alla som varit med fick gå upp på stora scenen och ta emot ett pris bestående av lite smått och gått från Gefleortens Mejeri. Jag tyckte att det var skandal att alla fick pris och inte bara dom som var snabbast.. Det var i alla fall just precis där och då som jag kände den här lukten senast. Hur kan jag komma ihåg en lukt i åtta år? Ännu sjukare är att jag kunde komma på att det var just där jag kände lukten senast. Är det ens möjligt? Skallen måste slagit slint. Men jag blev påmind om ett fint barndomsminne i alla fall. 


Förra veckan provade jag och Ampan en metod att börja skratta så snabbt som möjligt på. Denna funkade inge vidare men jag kom med en annan metod som bjöd på många härliga garv den kvällen. Gick verkligen inte att sluta garva!!

/ Moe

vattenlöpning

Igår genomförde jag tidernas bästa vattenlöpningspass. Det var grymt! Jag har alltid haft svårt för att fokusera när jag kör vattenlöpning, har även haft svårt för att verkligen ta ut mig. Men igår sa det klick, jag var 110% fokuserade och kutade på som aldrig förr. Och jag blev överjävligt trött! efter 30 st 45/15 intervaller ville jag lägga mig på bassängkanten och snyfta lite, men jag bet ihop och var grym sista 15! HÄRLIGT!
Alice


kvällsfilosofier

Ett stort takc till Ludvig som bidrog med sin biologibok

2012-02-08

Negativt: Trött imorse. Fick ett jobbigt besked när jag kom hem från skolan. En riktigt bitter tantalora tillät mig inte att komma in på spinningen på parkbadet nu i eftermiddag för att jag inte hade innegympaskor. Fick inte världens bästa slutbetyg i Kemi.

Positivt: Trots ett mindre bra slutbetyg i Kemi B så fick jag riktigt bra poäng på sista kemiprovet. Alltid något. 


Lärdomar: Man ska aldrig ge upp. Jag gav mig inte när jag inte fick komma in på parkbadet. Klart jag skulle få komma in och trampa lite spinning som alla andra. Efter lite fjäskande, lite whinande och lite vita lögner kom jag tillslut in. Då var det 20 min kvar av spinningen...Ska aldrig gå dit igen när hon står i kassan. Har blivit tillräckligt många konflikter redan. 

Slutsats: En mindre positiv dag med andra ord. Förhoppningsvis blir kvällen bättre. 

Men justja, idag fyller Simon som går här på Olgy 18 år! Grattis Simpen. 



slapppp

Högre makter har sagt åt mig att blogga.
Jag lyder!
Vad finns då att berätta??? Ingenting! För jag har legat i soffansedan klockan sex. Så himla underbart skönt, det var länge sedan jag megaslappade såhär. 
Igår var vi på hockenbockey. resultatet är bortglömt.

om jag är på bra humör imorgon kommer en videoblogg

Alle


WIIIE

Åh så underbart! Mina nycklar försvann i torsdags men är nu upphittade igen. Bestämde mig för att leta tills jag hittade dom, även om jag skulle tvingas leta i alla lägenheter i Norrsätra, eller i hela Sandviken, i hela Sverige, i världen...
Aja, hittade dom uppe hos ettatjejorna under en påse med påskfjädrar. Så tokigt det kan bli. Nu sitter vi och slapp-snackar hos sundis och holmis. Ska fira att nycklarna är tillbaka med något kul nu!!

Puss och kraaam / Moe


Onsdag

Idag är det onsdag vilket betyder tidig uppstigning för ett spinningpass på parkbadet klockan 7:45. Jag blev nog rödare i ansiktet och svettigare än någonsin idag. Tackar Gud för att vi har håltimme innan lektionerna startar igång så att ansiktet hunnit återfå en hyfsad nyans i alla fall. Trots detta så älskar jag spinningpass. Varför? - Jag vet inte.
Men vart tog den här veckan vägen egentligen? Torsdag imorgon redan! Det blir det nog en fin dag och förhoppningsvis en ännu finare kväll.

JUST NU: Män som hatar kvinnor hos grannar med ett helt gäng andra grannar.

Gjorde ett test och kollade vilken kändis jag var lik igår. Vad sägs om att börja kalla mig Playboy-Moe istället?

Puss/ M