Ultralång-SM

Imorgon klockan 10:00 står jag och cirkus 50 andra D18-tjejer på startlinjen för ultralång-SM. En bana på 11660 meter väntar och det ska bli galet kul. Har aldrig sprungit så långt på tävling förut med massstart (alla i klassen startar samtidigt) dessutom. Om drygt en timme kommer klubben och hämtar upp mig. Ska hinna packa och käka innan dess så ska tacka för mig nu och sätta lite fart. Hörs när vi hörs, förmodligen efter tävlingen imorgon med en uppdatering om hur det gått. Får ju hoppas att jag är skitnöjd.


Vore inte helt fel att vara såhär nöjd som jag var efter Oringen. Men det är svårslaget. 

Puss/ Moe



hejhejhej hemskt mycket hej

Min kropp vill bara springa!!
Jag kan inte sitta still.

Gjorde något åt det idag och gick ut på en långpromenad, 2 timmar. Önskar att jag hade tagit med mig kameran, allt var så fint! Jag har i alla fall friskförklarat mig själv nu, ska troligtvis simma imorgonbitti. Jag drar dock ett sträck över ultralång-SM. Ett par dagars förkylning + en höft som krånglar och 11,6 km orientering passar inte så bra ihop. Tråkigt, men jag får fler chanser.

Nu blir det te och idol. Ha en bra torsdagskväll!

Alice

spontanlopp

7:45- Styrkepass i Bessemerhallen.
10:45-16:15- En lång skoldag.
17:50- Pass nummer två. Och ett oväntat sådant. Samma gäng som förra veckan med Linnea utbytt mot Stina stack iväg till BJ-arena för ett intervallpass. Väl där kom en snubbe fram till och så gott som tvingade oss att vara med i ett tävlingslopp på 1000 meter som skulle arrangeras dryga timmen senare. Visst, tänkte vi och gjorde en anmälan och satte sedan igång med våra intervaller. Cirka en halvtimme efter det skulle starten på 1000m-loppet gå. Vi alla kände oss nu riktigt sega när vi joggade ett varv på banan, vi hade ju trots allt tränat en del innan...MEN vi skulle inte banga. Kristins klockrena mening när vi joggade ett varv innan start: " Med det tempot vi håller nu så skulle fan Agda, 85, springa om oss..med rullator." Det hade hon fan rätt i men springa det skulle vi. 1000 meter, hur jobbigt kan det vara? Skrattade enda fram till start och var allmänt döda. Men vi tog oss runt tillslut och tiden det tog.. är verkligen inget att hänga i julgranen men kul som satan var det. Mycket folk, fin hejarklack bestånde av ettatjejorna, fint väder, ja bättre kunde det inte bli. Spontanlopp är de bästa loppen. Lätt. Prova själva. 

När jag kom hem hade Linnea fixat jättegott käk som satt fint i magen. Nu blir det idol-häng. 







Puss på er alla. / Mooe

21:45

Vart har allt plugg tagit vägen? Eftersom man gjort en tabbe och valt NV är plugghögen vanligtvis lika hög som Mount Everest men vad har hänt nu? Nu har jag ingenting? Typ. Men man ska väl inte säga allt för mycket, snart sitter jag med en jättehög och klagar igen. Till alla på Olgy. Nu gör vi massa bus hela veckan nu när vi är fria?! Tar för givet att alla tycker det låter underbart och kommer hit på dirren haha. 

Saknar min mobil mer än någonsin just nu. Vart är du?! Just nu har jag en svingammal nokia. Ja ni hör ju hur katastrof det här är. Från att ha haft en Iphone i flera år till att nu ha en sak som knappt är värd att kallas en mobil. Men snake (!!!)finns det och det är ju oslagbart. Det enda spelet jag spelar på mobiler. Iphone 5, börja säljas nu tack :)



Idol ikväll och jag har fått en klar favorit. Moa Lignell, vilken legend. Lyssna bara på den här låten. Jag ryyser. 

/ Moe



marathon

sitte å slösörfar lite

Var inne på någon random löparsida, läste att någon hade slagit Haile Geberselassies marathonrekord. 2:03:38. Det är helt sjukt! Han snittar alltså på 2:54 min/km i 42 195 meter. Patrick Makau hette han förresten, och kommer från kenya. Det ligger väl något i nationaliteten.

Om jag blir kenyansk medborare, kommer jag springa
lika snabbt då??

Alice



skölja näsan

Här ovan kan ni skåda allt som jag köpte. Näsdukar, vitlök, ingefära, nässpray, c-vitamin, echineadroppar, burana och en nässköljare.

Nässköljaren har från och med nu ändrat mitt liv.
Jag testade, före kände jag mig väldigt igentäppt i bihålorna och nu är jag som en ny människa!
Betyg 5/5!



Ännu en sjukdag i träningsdagboken.


Varje gång jag blir förkyld sitter jag och googlar på sätt att bli frisk. Men jag vet att ingenting fungerar, tror att jag har prövat det mesta. Då försöker jag omdiagnostisera mig själv. Jag kanske har någon anna sjukdom som går att bota med pencillin eller liknande. Jag hittar aldrigt någon annan sjukdom som har exakt samma symptom som den hederliga förkylningen.

Därför fortsätter jag mitt sökande efter kurer som botar förkylningar. Nu har jag en lista med saker som ska testas samt utvärderas. Därför ger jag mig ut på en liten shoppingtur på apoteket, hälsokosten samt ica.

Uppföljning kommer.
A



Monday

Måndag idag och den började fint med en muntlig bokredovisning på svenskan. "Ditt sätt att tala fick mig att tänka på dig sittandes i tv-rutan som bokpratare."

-Jo tack, så MVG är givet eller?, svarade jag. Haha nej snarare "tack snälla söta goa rara Marie." 

Med lite måndagsstyrka, måndagsmöte och handling på det så var även denna måndag avklarad. Nu: Lite tv-soff-häng då och då, lite bloggläsning då och då.. Ja ni märker ju själva att det inte finns något vettigt alls att skriva en dag som denna. Haha. 


Kom på att jag inte visat er min sambo Linnea Adolfsson eller mer kallad Linneus eller frugan. Bilden är tagen innan ettafesten om jag inte är helt ute och cyklar. 

xoxo / Moe



skol-SM

I helgen befann sig Sandvikens orienteringsgymnasium in my hometown, norrlands huvudstad, staden mellan bergen, städernas stad. SUNDSVALL. Där vi skulle kamma hem titeln som Sveriges bästa OLGY. Vilket vi också gjorde.

Det var en trevlig resa, vilket förstås alla resor till Sundsvall är. Strålande sol. Bra stämning... Ja, listan kan göras lång.

Jag fick även finfint besök hemma i min lilla lya av samosarnas sambo Annika som sussade sött på en madrass brevid min säng. Mycket trevligt.

Alice
TC vid sjöarnas sjö Sidsjön.

Sjuk.



I lördagskväll kände jag att det började rinna i näsan. Sedan dess har det bara gått utför. Bestämde mig för att stanna hemma från skolan och kurera mig. Nu efter ett par koppar te och lite sömn känns det mycket bättre. Dock rinner det fortfarande i näsan.

Med lite instenivvila och mycke te är jag frisk imorgon.



Kom ihåg mig då



Lars winnerbäck levererar på SVT 1 just nu. Tack kära Jakob som tvingade mig att under hela Gotlandsresan 2008 lyssna på den fula orangehåriga gubben jag då kollade honom. Vi lyssnade verkligen på honom konstant under varje biltur och inte tyckte jag om det jag hörde för 5 öre. Det var inte förrän vi kom hem som jag faktiskt saknade låtarna. Började lyssna och samma sommar åkte jag och min vän Tilde på konsert med honom. Kunde alla låtarna, haha. Det var den bästa, finaste och mysigaste konserten jag någonsin varit på. Allt var klockrent. Nu lyssnar jag på legenden varje dag. Tack Jakob och tack världens bästa Winnerbäck för att du alltid levererar och finns där när man behöver dig: i taxin, i trappen, i hissen.. ja överallt om jag känner att det är dags riktigt fin musik. <3

/ M:et

Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get



Som jag skrev för ett par dagar sedan i det HÄR inlägget så vann jag ju en toblerone på en tävling inne på Ö&B och nu kan jag med glädje meddela att det var en stoor innehållande 2 kg. Nöjd tjej!!

Guten Abend

Kemi-provet avklarat. Kunde ju gått bättre men nu är det bara sjukt skönt att inte ha något mer prov inplanerat. Den närmaste veckan iaf. Varför valde jag inte sam? Det ångrar jag minst en gång varje dag. Nu ska jag iaf bara njuta av den här pluggfria torsdagen och snart ha filmkväll med kladdkaka och gotta tillsammans med tjejorna. MYS!

Imorgon är det sista dagen i skolan innan vi drar till Sundsvall för Skol-SM. Hatar egentligen Sundsvall, då tänker jag orienteringsmässigt. Alice din Sundsvallsbo, ta det inte allt för hårt. Jag tycker om dig ändå, hihi. 


Min goa olgyvän Amanda Holmgren.



dålig bloggare....

Det kommer aldrig bli någon kenza eller blondinbella av mig.

Det har varit lite mycke sen skolan drog igång ordentligt så bloggen har varit långt ner på prioritetslistan. Tur att chicken fish moe håller ställningarna på topp.

För övrigt kan jag berätta att det är rea på lax på ica-maxi. Jag och min sambo köpte tre kilo.

HARE

sweeeet

BJ



I eftemiddag stack jag, William, Walheim, Kristin och Linnea iväg till BJ-friidrottsarena för att kuta lite. 400meters-stafett stod på schemat. Linnea försvann spårlöst innan start så det blev bara fyra tappra barn som fullföljde passet. Sjukt kul med lite nytt folk som vill träna bana. Förut har jag alltid behövt köra själv eftersom ingen annan har velat köra. Nu ska jag duscha och sedan slänga i mig lite käk som frugan fixat.

Imorgon väntar första kemiprovet för i år. Kunde varit mer förberedd.

Fridens / Moe

Girlsnight



Ikväll har vi haft tjejmiddag här på Olgy. Det var mysigt. Alla nya ettor är så goa. Varje lägenhet fixade sitt eget käk och för mig och linnea blev det tacopaj. Nu ska jag göra mig redo för sängen. Ska bli extra skönt att sova ikväll. 

Puss och godnatt. / Moe

Måndag


Gotland 2010

Skola som vanligt sen måndagsstyrka, måndagsmiddag på restaurangskolan och måndagshandling efter det. Nu sitter jag hos grannarna och måndagschillar.

Har fortfarande ingen mobil. Men Amanda (som är personen jag sagt att man ska höra av sig till om man hittat den) fick ett sms av en snubbe imorse som tydligen hade min mobil. Nu svarar inte personen varken på sms eller när man ringer. Skumt. 

/ Moe

Medel-SM



Ligger i sängen på hotellet i Vänsborg och deppar efter dagens lopp. Gick bra i början av banan sen fick jag världens magknip, det gick inte alls bra att springa, fick springa framåtböjd för att lindra smärtan. När jag kom till tredje sista kontrollen hörde jag att jag hade chansen att gå till final ändå, vilket jag inte alls väntat mig. Då blev jag såklart stressad och gjorde en rejäl miss. Så det blev ingen finalplats för mig. Får ladda om inför stafetten på söndag istället.

Nu ska jag antingen ta mig ner till lobbyn och spela biljard med dom andra eller ligga kvar och kika på idol. 

Hörs när vi hörs, ses när vi ses. 



Dagens


Gammal bild på mig och pappi haha
+/-

---Idag var det någon fattiglapp som tog min mobil i skolans bibliotek. Hur ska jag komma upp i tid imorgon? Får be nån komma och väcka mig annars lär det ju varken bli skola eller skol-SM.
- Har tonvis med plugg jag måste göra men de går trögt. Alice däremot har pluggat ihjäl sig hela veckan, därför hon inte har bloggat...
+ Imorgon åker vi till Trollhättan för medel-SM.
+ Nu ska jag lägga mig i gosiga sängen med en stor påse godis.




Toblerone

I söndags ringde mamma min och sa att jag hade vunnit en stor toblerone! Wiie. Jag var nämligen med i en tävling inne på Ö&B för ett tag sedan där man kunde vinna en sådan. Hur nice?! Dock vet jag inte om det är en vanlig stor, eller om det är en mega stor, sånna som man kan vinna på liseberg ni vet? Det visar sig när jag kommer till Gävle och hämtar den. Spänningen är oliiidlig. Tror dock på det förstnämnda tyvärr.

To be continued...

/ Mooooe



Classic monday



Klassisk sovmorgon till halv tio. Två klassiska lektioner. Klassisk måndagsstyrka och besök hos berit på restaurangskolan efter det. Får inte glömma den klassiska måndagshandligen på Ica Maxi och letande efter torkade curryblad. Vart kan man hitta sånna om inte på Ica Maxi? Inte är det på Lidl iaf. Nu: Klassiskt kvällshäng med Idol på tvn hos grannarna. 

Classic. 

Puuuss/ Moe


Dagens


+/-
+Veckans sista lektioner avklarade
+ Imorgon åker jag och alla (tror jag) på Olgy och springer SM. Det handlar om orientering alltså.
- Mina svinkoppor som vägrar lämna mina ben. Har haft dom i snart två veckor. 
+ Vaknar inte längre 6 gånger per natt av att jag kliar mig själv på benen och tror att det är myror men efter ett tag upptäcker att det är svinkoppor. Nu vaknar jag bara hälften så många gånger och vet direkt när jag vaknar att det är svinkoppor och inte myror.  
- Måste börja packa. Åker hem till Gävle en sväng ikväll.
+ Gårdagens första fina kommentar av nya engelskaläraren Galina- "Ta gärna med er datorerna till lektionerna ifall dom är tråkiga. Då lär ni er i alla fall något roligt på datorn."
+ Gårdagens andra fina kommentar av Galina:
Moa: "När ska man göra dom här engelskauppgifterna?"
Galina: "Gör dom när du har känner fört men det är ingen idé om det inte är roligt."
++++ Min fina vän Louise som för 6 veckor sedan åkte till USA för ett år som utbytesstudent har av olika anledningar bestämt sig för att åka hem igen. Väldigt mycket för tidigt men jag klagar inte!! 



Svinkopporna



Lollo och jag

/ Moa

LYCKA!

Alice sitter på toaletten.

Amanda kommer in i lägenheten och börjar prata om någon burk med Annika.

Burken är tydligen till Alice.

Alice skyndar sig på toan för att göra klart sitt.

Alice springer ut från toan och möts av burken.



Alice läser det tillhörande brevet och öppnar burken.

Hon möts av detta:


Bakgrund: Under nollningsperioden åt Alice upp några ettatjejers äppelkaka, dessa tjejer förstod att kakan verkligen föll Alice i smaken. Nu har tjejerna bakat en till kaka och bestämde sig för att ge en bit till Alice. Gissa om hon blev glad! Hon tänker äta kakan tillsammans med en stor kopp te lite senare ikväll.

Toarullen byter sig inte själv

Dagens händelse.

Jag och linnea är påväg hem från Ica Maxi då jag kommer på att det är en grej till som behövs. Svänger in på Lidl lite snabbt. Jag lämnar det nyinköpta toarullepaketet på pakethållaren eftersom jag inte skulle vistas inne på Lidl allt för länge. När jag står i kön sneglar jag på en som liknar lite av en knarkare/alkis/ghetto snubbe som står framför mig. Jag tänker lite fördomsfullt att han säkert kommer att ta mitt toalrullepaket när han går ut ur affären, så när det är min tur att betala sneglar jag hela tiden ut mot cykeln. Tror ni inte att jag helt plötsligt ser snubben rycka åt sig paketet och börjar småspringa därifrån. "Skojar han med mig??!?!", tänker jag och kutar ut ur affären och springer ikapp honom. Jag rycker åt mig paketet och frågar vad han håller på med. Det fulaste är att det enda han hade att säga var: "Oj, jag trodde det var mitt." haha vilken legend. 







8 gobitar



Världens snyggaste tavla. 10/10. Skapad av Moa Enmark. Den som kommer på ett enda fel med den får en puss.

/ M:et

Allting har ett slut även denna vecka

Söndag, en ganska lugn och skön sådan. Har: 1. Tävlat stafett-DM. 2. Vunnit stafett-DM 3. Varit en sväng på Ikea och inhandlat lite smått och gott till min och linneus lägenhet 4. Glömt lite av det goda inne på Ikea 5. Kikat på årets första avsnitt av Idol och fått gåshud hela tre gånger. Inte illa pinkat 6. Precis zappat över till kanal 5 för filmtittande med några tjejor. 


Fixade lite med de nya grejerna till vardagrummet



Denna nya tavla ska få pryda våran vägg

/ Moa

home sweet home

Hajhaj!!
Jag är precis hemkommen från en trip till huvudstaden. Jag har sprungit tjejmilen och lekt med min kära vän Sofia. Egentligen tycker jag att sånnadär saker är lite töntiga. 35 000 tjejer som kutar, springar, joggar, luffsar, går rund Djurgården. Men helt plötsligt så fanns det tre argument som gjorde att jag inte kunde tacka nej.
  • Med hjälp av kontakter fick jag helt gratis en plats utan att ens betala (även fast anmälan hade stängt för länge sen)
  • Jag skulle få en enligt ryktet snygg tshirt
  • Bäst av allt, jag skulle få träffa min kompis Sofia som jag inte träffat sen i julas.
Dock så kunde jag inte seeda mig själv och blev därför placerad i femte startgrupp, vilket nog var ganska bra eftersom att jag kände mig lite småkrasslig tidigare i veckan. Så jag chillade runt på 47 min.
HARE!!!!
Alice
Mamma gav mig stora löparboken. Där står ALLT. Nöjd tjej (observera den gigantiska handen, fräsig!)

Välkommen in i värmen nollor

Igår var det den sista nollningsdagen vilket betyder att nollorna inte längre är några dryga små skitar, lika obetydliga som en fis i rymden utan är nu lika mycket värda som oss andra på Olgy. Nästan i alla fall ;) Vad som skett under nollningen är högst sekretessbelagt och stannar bland oss. What happens in Viken stays in Viken ;)
Inte trodde jag att jag skulle tröttna på att nolla eller, men måste säga att det är skönt att dom är slutnollade nu. Att slippa ignorera, håna och slänga matbrickan på deras bord varje dag i skolan. Eller okej det med brickan var ju ganska skönt iofs. Slapp ju ta hand om skiten själv. Det bästa är att man faktiskt får PRATA med dom nu. Var ju svinjobbigt att inte få göra det.  När man hade något kul att säga fick det helt enkelt bli osagt. Man fick liksom tänka det i huvudet men inget mer. Och när dom sa något roligt fick man såklart inte garva. Inte så lätt nej. Det var bara att vända på klacken och försöka dölja det typ. Haha fuult!
Pusspuss / Moe

Exkursion i Ockelbo

Igår var NV10A samt NVTE10 (utan teknikarna) på upptäcktsfärd i skogen. 


Att gå över hyggen är inte helt lätt för alla....
men för vissa andra är det en baggis!
På viltgalleriet bjöds det på smaskig smörgås med björnstek, älghjärta och bäver
Gissa om vi blev gla när vi fick syn på en älg!!!! sorgligt nog satt den i bur :(

När vi blev informerade om denna tur till skogen sades det att man skulle bära oömmakläder och ordentliga skor, detta tolkades på lite olika sätt av olika personer, men bäst var ändå Elias med ett par ordentliga kängor samt slitstarka fjällrävenbyxor. Ett solklart MVG i klädsel till honom

Alla jumpaskobärare hade tur,  det var en fin dag och torrt i skogen. Det skar dock lite i hjärtat när jag fick syn på tygskobärarna. Tygskor hör hemma på gatorna, inte i skogen.

Alice