Update på livet!

Jaa, det har varit lite tunt med inlägg på sistonde. Men jag har en bra ursäkt. Nämligen läxor. Efter de flesta av oss var i Spanien eller på sjukhuset veckan efter lovet så har våra kära lärare tryckt ihop två veckors prov och läxor till en vecka och det är stressigt må jag säga! Ingen som känner för att skriva en analys om boken La boîte aux lettres på franska? Inte? Synd, för den ska in ikväll och jag har väl ungefär skrivit två meningar.

Men jag måste ju ge en update om vad som hänt den senaste veckan, däribland den SUPERROLIGA helgen i Finspång med fruktansvärt mycket roligt folk! Detta har hänt vecka 17:
- Franska nationella hörförståelse. blää tamigfan!
- Första träningspassset/promenadpasset för lilla mig efter sjukdomstiden! wihuu!
- Engelska nationella uppsats. I love it! (NAAT)
- Kemiprov. Elektrolys av kopparklorid = whut?
- Inlämning svenskanovell. ...
- Inlämning engelska bokrecension.

Som ni ser blev det inte så mycket fritid till att faktiskt umgås. Men sen blev det fredag och då jävlar! Efter att ha kämpat med kemiplugg, packning och bokrecension i flera timmar var vi redo för en helg av orientering/schtekning. Mest orientering för alla andra, mer schtek för mig och Sara Jonsson min käre vän :D Det blev också mycket eftermiddagsstek med Leksandsflickorna som bodde cirkus 100 meter från mig :) Jag måste också ge en applåd till mig, som lyckades stuka foten även fast jag knappt rörde mig en meter på hela helgen. Grattis mig! Moahaha!

Nu är vi tillbaka till tristessen i Viken-piken, men bara för tre korta dagar. Sen blir det supermegaüberbus-helg i Schtekholm hos Lovisa :D Så vi syns och hörs nästa gång jag klättrat upp från graven gjord av läxor! /Sara

 

Back in town!

Tjaa!

Jag är tillbaka i Sandviken och om (förhoppningsvis) en halvtimme är resten av 27b också det. Jag håller tummarna för att jag inte ska få se brunbrända überfräscha flickor för då kommer jag gråta ögonen ur mig. Jag kanske fick 20 minuter sol på mig under lovet på grund av neddragna persienner som dominerade min vardag. Men i och för sig, jag tycker ju om Lovisa och Rebecka så dom får vara brunbrända om dom vill. Bara jag inte tynar bort bredvid dom ;)

Jag ska ge dagens ros här i bloggen också. Eller gårdagens ros kanske :b Den går nämligen till.... *fanfar*... mig! Motivering:
- Med ett fantastisk tålamod och en fruktansvärd styrka tar jag igenom mig en söndagsmorgon utöver det vanliga. Stiga upp klockan kvart i fyra, acceptera att jag pga tåget kommer missa bussen från Gävle till Sandviken. Sedan sitta och vänta en timme i Gävle på nästa buss utan att klaga det minsta. Sist men inte minst släpade jag min 25-kilosväska från Sandviken station till Norrsätra. Allt detta innan klockan sju på morgonen! Då förtjänar jag en hel bukett tamigfan!

Bandy-Sofie får också en stor bukett rosor för att hon var ett sånt fint sällskap igår och dessutom hjälpte mig att diska och städa balkongen! En sån pärla får man leta efter.. :)

Annars är jag fruktansvärt redo för Finspång. När man inte ska tävla längtar man efter andra saker. Till exempel sitta och steka med mina hjärnhinneinflammations-glasögon på en stol ;) Sen får jag nästan spatt när jag tänker på nästa helg, för då är det übermegasuperdupertjejhelg i Stockholm! Studiedag = Shopping i Huvudstaden och sen inte mindre än TRE tävlingar under helgen :D wihuu!

Nu är det i alla fall dags att knata iväg maten där Spanien-människorna snart anländer. Det ska bli nice att träffa familjen igen :) So long från mig! /S

Lenny-dunk!

Aaaaah! Lenny Kravitz på högsta volym och jag sladdar omkring på sockarna och lagar tacos. Life is good! En sista filmkväll med flickorna och sen är jag redo att åka tillbaka till Sandviken och sommaren. Eller. Vår kanske. Jag ska i alla fall använda min nya fina vårjacka :) Kvällen till ära ska jag nog platta håret. Jag känner för att platta håret. Lite fjortisfasoner är aldrig fel.

På tal om ingenting måste jag säga att vårt kylskåp här i Sävast har helt fel harmoni. Feng shuin är helt åt helvete. Kylskåpet är helt stökigt helt enkelt. Precis som feng shuin i mitt lilla rum. Men det ska åtgärdas inom kort :) Jag valde tapeter idag, jag ska bli en african queen över mitt lilla rum. Yeah! Sen ska jag nog slänga ut de flesta möblerna också. Finfint :) Slänga ut allt funkar alltid bra när man vill ha nåt nytt och fräscht.

Annars är jag redo för J-cup premiär nästa helg. 10-mila är ju inget för oss norr-bor ;) Jag hälsar alla lycka till och i Finspång kommer ni se mig med pompoms och solglasögon för skydd mot solen. Direkt solljus är inte bra för folk som har haft hjärnhinneinflammation. Pompomsen fick jag från Majsen. Hihi ;)

/S

What to do?

Jag hade tråkigt. Niklas min käre vän sa att jag skulle dansa. Nu har jag inte tråkigt längre :)

/S

Rapport från Sunderby Sjukhus

Tjingeling!

Om cirka 1 timme och 34 minuter är det meningen att jag ska hoppa in i en bil på Tallbacksvägen för att ta mig till Arlanda Airport. Så blir det icke. Här ligger jag fast i en sjukhussäng med dropp i armen och huvudvärk. Hjärnhinneinflammation heter det tydligen och är inte så bra att flänga runt med en längre tid. Enligt wikipedia är hjärnhinneinflammation en inflammation i de membran som omger hjärnan, ryggmärgen och själva hjärnvävnaden. Inflammationen kan vara dödlig, men eftersom jag är så stark hade jag inte tänkt dö på en låååång lång tid :)

Här på sjukhuset finns det mycket att göra. Jag har inte gjort så mycket. Jag har varit utanför mitt rum en gång på de tre dagarna jag har varit här :b Det beror väl mest på att jag bara kan använda en hand på grund nålen i armen och pappa är inte så bra på att sätta upp mitt hår ;) En trevlig man från lekterapin var här nyss och visade att det fanns trådlöst internet. AWEEESOME! Nu behöver jag inte stiga upp alls! Jag undrar om det kanske är en dålig idé att ladda hem lite Greek-avsnitt från sjukhusets nätverk. Kanske.

En sista sak att nämna är att jag ligger i det absolut coolaste rummet på hela sjukhuset, nämligen Sportrummet! Rakt fram har jag Chippen, Allbäck, Svensson och några andra pöjks :) Sen vakar Foppa på min högra sida, då känner jag mig lugn. Jag saknar dock Wingstedt eller kanske TG, varför finns det ingen bild på dom? Det måste tas om hand.

Annars leker väl livet, jag kollar på film och blir serverad mat fyra gånger om dagen, så jag tror ingen behöver oroa sig för mig :) Vi syns på Juniorcupen i Finspång allihopa då jag kommer smiska rumpa big time! Puss / Sara

Kalle? Nej, Göran!

Kalla inte kalle kalle, för kalle kallas inte kalle. Kalle kallas Göran. Gör han? Jaa, det gör han!

(prova säg det där riktigt snabbt) Hihi.



Kalle? Nej, Göran!

Home sweet home vol. 2

Hej!

Jag har en sak att skryta om och en sak sak att klaga på. Jag kan börja att klaga, för det är alltid kul. Vårdcentraler alltså. Så irriterande. Dom kollar en i halsen, mumlar "hmm, jaa det kan ju vara ansträngningsastma. Vi ger dig lite medicin och ser om det blir bättre." Skulle det kunna gå för sig att man kan göra ett lungfunktionstest som det går att fastställa om jag har astma eller om jag bara trycker i mig en massa mediciner i onödan? Nej, det finns det inte tid till att göra. Jag säger bara tack sjukvården som verkligen hjälper mig bli frisk till tävlingssäsongen som börjar om cirka 7 dagar. TACK! Jag ska tamigfan hyra en egen läkare 24/7 som får betalt för att faktiskt bry sig om mig. Det enda nyttiga som jag gjort sen jag steg upp klockan 7 är att ha fått sommarjobb, men det är lite svårt att njuta just nu. Jag ska ta på mig mina nya skor jag som jag köpte när jag var på shoppingtur igår för att muntra upp mig själv. Det går inte så bra. Jag tar till drastiska metoder, vilket betyder myskläder och godis.

Det jag skulle skryta om är att ikväll åker vi till mitt andra hem, husvagnen :) Just nu är den parkerad på vår säsongsplats i kåbdalis, som är en by långt bort åt satan. Men där finns det ett finfint berg med finfina slalombackar och finfin afterski :) Vårt lilla husvagnsgäng har fått tillökning genom min käre vän Josefins pojkvän från Skövde som kommer på besök och som välskomstpresent av gubbarna ska ha få bygga sig en bivack, en liten snögrotta, med en blomspade och sen ska han få sova där. Jag tror Josefin är lite orolig för hennes stackars söderbo ;)

Om jag nu överlever veckan utan hals får vi väl se, men jag kämpar för att överleva! Man får inte missa stek-vm i Spanien nästa vecka ;) /Sara, den döde.

Home sweet home vol. 1

Hejsan!

Här sitter jag i mitt ljusa fina stora kök hemma i Sävast :) Solen skiner ute, det är -1,5 grader ute och jag ska snart ut på ett litet joggingpass. Utanför är det väl ungefär 1 meter snö, vilket är perfekt eftersom vi ska åka slalom hela lovet :D Mycket stekbilder utlovas!

Igår händer förresten en mycket rolig sak! Jag har nämligen fått en ny film på min top 5 lista :D Nick & Norah's infinite playlist heter den. Michael Cera från Juno och är med och han är lika gullig i den här filmen som i Juno :) Nick & Norah's infinite playlist har för övrigt fruktansvärt bra musik och all musik finns med i eftertexten :D Så nu kan jag ju sluta lyssna på två år gamla album av Shout Out Louds och uppdatera mig lite ;)



Nu är det dags för lite 4-minuters-intervaller om jag inte minns fel! Tjingeling /S

En liten moppepojke, ensam kvar av tre...

Nu har mina kära stockholmare åkt och jag sitter i mitt rum alldeles själv och har på musik på högsta nivå för att ersätta ljudet av dem ;) Mitt nattåg går 22.58 för dom som är intresserade :b Nu hade jag tänkt ladda hem en massa filmer och sånt för att sysselsätta mig under mina ensamma timmar. Så därför så tänker jag inte skriva så mycket mer än Glad Påsk! :D

/S

Torsdag!

1 dag kvar till lovet.
11 dagar kvar till Spanien.
23 dagar kvar till första J-cupen i Finnspång.
29 dagar kvar till BUS-HELG HOS LOVISA!
57 dagar kvar till V-bottens 3-dagars, reunion med min kära SNILSSON.
70 dagar kvar till skolavslutning.
108 dagar kvar till O-ringen.



Livet är härligt och våren är här! /S


1 April? Nej, en rolig dag i 27b

Hej!

Har ni för händelsevis en tråkig dag? Jag och Lovisa har en massa bra idéer på hur man kan göra för att få en händelselös dag till en händelserik dag.

Scenario nummer ett.

Leta fram en kompis som ska gå och lägga sig för denne kompis kanske är lite kvällstrött. Ta dennes kudde och stoppa in den i frysen när denne kompis är på toaletten. Utbrist gärna konstiga ljud som "meeehaaaaaaeeeiiiwh!" eller "wihiiiihihihihii". När kompisen är klar på vattenklosetten, stå och låtsas stretcha framför frysen för att denne kompis inte ska fatta något. Vissla oskyldigt. När kompisen sedan märker att kudden är borta borde denne kompis (om han/hon har alla hästar i hagen vill säga) fatta att det är du som tagit kudden. Det som kommer hända härnäst kan ju variera lite, beroende på hur roliga människorna inblandade är så jag tyvärr inte spekulera om det. Slut på scenario ett.

Scenario två.

Fyll en vattenflaska. Vänta tills en kompis står till exempel i köket och ska fylla ett vattenglas. Häll vatten över denne kompis. Det som skulle kunna hända härnäst kan ju variera lite, beroende på hur roliga människorna inblandade. Ett alternativ är denne kompis slänger tillbaka vatten och ett roligt vattenkrig startas. Om denne kompis inte gör det startas inte ett roligt vattenkrig. Ett litet tips är att starta detta vattenkrig klockan elva på kvällen. DÅ blir det kul. Slut på scenario två.

Jag skulle vilja rekommendera tjugob.blogg.se (eller andra som inte bor hos sina föräldrar (; ) att göra detta på varandra eller på andra lägenheter kanske. Det lyser upp vardagen!

So long /S

P.S. Lovisa hittade ett fint och tänkvärt citat idag. Att lära utan att göra är som att älska utan att röra. D.S.