I feel lööve in the air

Tog lite höstbilder med min klasskompis Maya för en vecka sedan som jag tänkte visa såhär på höslovet :D
 
 
 
 
//Ellen 
 
 
 
 
 
 
 

Bloggtips

Nu när det är höstlov för väldigt många har man en massa tid att göra annat, kanske läsa lite bloggar? Jag tänkte tipsa lite om några andra bloggar som drivs av olgysar här i viken:

http://ebbapegestam.devote.se/  
Ebbas egna grymma blogg, där hon uppdaterar lite oftare än vad hon gör här ;) Här kan ni läsa om Ebbas vardag, inspirerande inlägg, hennes tankar om saker och ting samt ett och annat rawfood-tips!
http://kristinsofiaboman.blogg.se/ 
Kristin har bloggat flitigt sedan vi började 1:an, här finns det mycket rolig läsning! Dessutom lägger hon ofta upp fin fina bilder.
http://www.nattstad.se/melinatoven 
På denna blogg kan man läsa om Melinas fartfyllda liv, vilket inte bara handlar om orientering (till skillnad mot många av oss andra haha..) utan här får man även inlägg om cross, dans och rally bl.a!
http://www.mondosport.se/ericaedman/ 
Erica är också en tjej som bloggar om sitt liv, här på olgy och hemma i Falun. Förutom att Erica är duktig på att springa orientering så kan hon även cykla och åka skidor med karta, här kan ni läsa, och kanske lära er, en del om mtb-o och skid-o alltså :)
http://www.nattstad.se/martaransjo 
Märta bloggar inte så mycket längre, men vem vet hon kanske börjar snart igen? Tills dess kan ni läsa många bra inlägg om hennes första år här på olgy.
http://www.nattstad.se/norrsatragossip 
En nystartad skvallerblogg om olgy. Där kommer man få reda på saker så fort det händer och kan ställa vilka frågor som helst. Inläggen ska dock kanske tas med en nypa salt ibland haha...
http://orienteringsgymnasiet.bloggagratis.se/ 
Bloggen med stort B. En blogg om olgy som startades när 89:orna (legenderna) gick här och har sedan dess styrts av killarna (förutom den där veckan i 1:an när vi och Kristin lånade bloggen och skrev lite, detta var sjukt kul!). Bloggen handlar nu för tiden 99,99% om HockeyBockey och Freluga Farmers, och har väldigt välskrivna inlägg. Rekommenderas varmt!
 
Tack och adjö, senapsfrö. 
/Magda

Halv åtta hos mig

Denna gång var det jag som skulle laga en perfekt middag och herregud vad nervös jag var! Åkte till Sjöberg kvällen innan och förberedde efterätten. Till förrätt serverade jag fyllda filodegsrullar, huvudrätt var vegetarisk lasagne och till efterrätt serverades pannacotta i tre lika smaker. Det var svårt att laga maten eftersom jag inte alls hittade i Axels kök och fick fråga honom om vart saker fanns helatiden. Lyckades iallafall inte bränna ner något så middagen blev trevlig tillslut med försenad födelsedagspresent, rundpingis och matkoma. 
 
Annars så har denna vecka varit jätteskön eftersom det är projekvecka och vi treor har haft gymnasiearbete hela veckan. Jag och en klasskompis gör vin som gymnasiearbete vilket är väldigt intressant, trodde inte det var så lätt som det är! 
Längtar otroligt mycket till höstlov och lördag då jag äntligen kommer kunna gå ut på krooogen! Synd bara att högskoleprovet är samma dag i typ 8 timmar.. Här kommer lite bilder från gårdagen:
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
//Ellen
 
 

Kör bara kör

Hääär kommer en efterlängtad photobomb från ettusfestus. Kanske kan du lista ut något svar från förra textens frågor genom att titta noga på bilderna? ;) Enjoooy
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Roliga veckan part 2

Hola! Lite sent tänkte vi nu uppdatera om resten av förra veckan som då var lite extra rolig än vad våra veckor brukar vara. Som sagt var det klättring på måndagen, kanot-ol samt ettusfestus på tisdagen, fin och härlig vilodag på onsdagen och till sist paintball på torsdagen.
Kanot-OL var en riktig blöt upplevelse men faktiskt mycket roligare än vad de flesta hade tänkt sig! Bäst av oss blev Ebba som teamad med Simon I och blev 4:a tätt efter Erica och William som vann.
Paintballen blev dock tvärtom, de flesta hade taggat sönder och var riktigt peppad innan men det blev lite av en besvikelse. Det berodde nog mest pga regnet eftersom det gjorde att maskerna immade igen och man såg ingenting, dessutom gick många vapen sönder titt som tätt. Vi delades iaf upp i 6 olika lag med 5 personer i varje sedan fick 2 lag mötas och man skulle skjuta ner alla i det motsatta laget .När ett lag hade gjort det hade man vunnit och fick gå vidare osv. Taktikerna var olika, en del satt helt stilla på ett och samma ställe medan en del sprang runt hit och dit. Trots de olika taktikerna var det många som lyckades skjuta ner en och annan person, allra bäst var Oskar som lyckades ta ut alla förutom en i det andra laget innan han fick ett skott rakt i ansiktet, kanske allt CS-spelande som gett resultat?
 
Simon in action.
 
Hanna och Victor teamar.
 
Matilda har blivit träffad :(

Alla bilder är tagna av Kristin, ni kan läsa hennes blogg samt se fler grymma bilder häääär --http://kristinsofiaboman.blogg.se/
 
Och nu det alla har väntat på (eller?).... ETTUSFESTUS 
Denna galna kväll går inte att beskriva med ord så vi får göra det i bilder, bilderna är dock oändligt i antal och en del behövs censueras bort så just nu är de under granskning och kommer dröja minst en vecka eller kanske ett år innan de kommer. Är väll bättre att förklara lite istället då.

Temat för kvällen var College/USA och många hade verkligen gått in för det. Allra bäst var helt klart Martin som klätt ut sig till en kamouflerad amerikansk militär, riktigt imponerande! Andra bra utklädnader att nämna var Matilda som klädde ut sig till Ronald McDonald och Victor som hade en ascool USAjacka från typ 80-talet. Annars var det allt ifrån basket och baseballspelare, cheerleaders, collegenördar och coola amerikanare som vimlade runt i mörkret. Även själva stället där vi var hade trivselkommitén fixat i amerikansk stil, det hängde USAflaggor och vimplar på väggarna och på borden stod det massa redcups, det bästa var dock beer/saft- pong!
Annars var det som en vanlig ettafest mycket dansande, lite kökshäng, traditionsenliga pingelingtåget och lite sanning och konka såklart. Något nytt för denna gång var att vi körde Pandoras Ask, vilket innebär att man får lämna in lappar helt anonymt och fråga vem som helst om vad som helst. Det som nämndes där stannar där dock (eller hur man nu säger det på svenska, haha) men vi kan väll nämna lite små saker. Bland annat verkar nästan alla ettatjejer fallit för samma kille? De är dock inte de enda som får tävla om drömprinsen, han är populär även i andra årskurser och på andra orter... En fråga som ständigt kom upp var vem är snyggast på OLGY eller vem man ville haffa, många blandade svar på den! En viss treakille svarade snabbt och tvärsäkert Ebba när han fick frågan "vem har snyggast röv på olgy?", spanat in den ofta eller? Annars var det tur att vi treor äntligen fick svar på om Jesper "kingen" Svensk är rädd för oss, vilket han tackolov inte är. Sist men inte minst lär vi ju nämna att det nya olgyparet sågs mysa och vara gulliga mot varandra hela kvällen, är det snart officiellt?
 
/3 3:or som haft 3vligt hihihihi
 

Roliga Veckan

Denna vecka är inte som vanliga veckan utan nämligen består den av massor av roliga aktiviteter istället för träning. Dagens aktivitet bestod av klättring i tre olika grupper, för höjdrädda blev det darrande ben och handsvett men alla klarade de flesta väggarna! Annars så osar hela OLGY av förväntningar och tagg inför morgondagens ettusfestus. På morgonen kommer det även bli kanot-OL med båda löpning och kanot, fuunny. Vi lovar er ett stort inlägg i detalj om festen på onsdag :D
Här kommer lite bilder från idag: