30 december

Hejhopp!

Tänkte bara kika in här och snacka lite skit. Måste ju hålla bloggen igång så jag kan sitta där om 20 år och läsa om hur mitt liv som artonåring egentligen såg ut.

För det första undrar jag om nyårsafton möjligtvis kan vara årets mest överskattade fest? Vilken varm sommarkväll som helst är minst hundra gånger bättre.

För det andra så längtar jag ihjäl mig till New York nu samtidigt som jag är avis på bl.a. Jakob, Linnea och Rebecka som drar till Nya Zeeland imorgon.

För det tredje och för det sista så har jag efter att ha umgåtts L och T igår insett hur mycket jag hatar djur. Har alltid gjort det och kommer förmodligen alltid att göra. Därför kan man verkligen säga att det hade slagit slint när jag för ett par veckor sedan höll ett nationellatal om djurens rättigheter..

Nu är Enmarkarna precis hemkommen från pizzakäk på Bakfickan. Nu ska jag slänga ner lite grejer i väskan för att imorgon dra till Kristin där ett härligt gäng befinner sig och fira in det nya året.

Puss och kram /Moe


Merry Christmas

Helt underbar julafton än så länge!
 
Dagen började på bästa sätt med julkalendern tillsammans med hela familjen eftersom alla (!!) av oss följt det i år! Hur sjukt? Därefter blev det den traditionella tomtegrötsfrukosten följt av en kort skidrunda i hemlingbyspåren. 
Hade mini-julafton med fina vänner på stan och kom hem samtidigt som släkten rullade in på uppfarten, hyfsad timeing. 
 
Har gjort det där klassiska som hör julen till hela eftermiddagen, julmat, julklappsöppning, julfika och nu kom vi nyss in efter en julpromenad här i området. Poäng till min kusin som inte hittade tillbaka till huset förrän vi stod i princip framför vår dörr. 
 
Nu är det dags för den första frågesporten under den här julhelgen. En frågesport jag tagit från våra lärare i skolan ;)
 
Puss och hoppas alla haft en lika bra julafton som jag. / Moe
 
 

Julafton

God jul allihopa!! Släkten är här och nu är det dags för käk.

Puss/ Moe


Dan före Dan

På Ättehög är julstöket ett faktum. Det springs upp och ner för trappen, hit och dit i korridoren. Vi levererar rim på rim, pappa bakar tryfflar som inte vill stelna och skinkan är griljerad. Hanna gör som vanligt någon jätteavancerad egen julklapp och är ute i absolut sista stund, själv är jag färdig med allt och sitter därför i soffan och pillar naveln. Jul är kul.


gran.


hus.


Alice.

Dan före dopparedan

Hallelåja!

Det är dan före dopparedan och jag längtar lika mycket som vanligt till morgondagen. Dagen som börjar med glädjen över att hitta julklappen som ligger i julstrumpan. Sedan blir dagen bara bättre och bättre med sista avsnittet av julkalendern (nej, jag blir aldrig för stor för den), Kalle Anka (nej, jag blir aldrig för stor för den heller) och det bästa av allt: julklappsöppningen (och nej, det kommer jag definitivt aldrig bli för stor för). Släkten är samlad och det kan knappt bli bättre. Mysiga, mysiga julafton.

Puss/ Moe


Kaos

Halåja!

Sen jag kom hem igår har det blivit en hel del julbak här hemma hos familjen Enmark. Gud vad jag älskar julen alltså, det är helt sjukt. Jag njöt till och med av julkaoset under julhandlingen idag och ja jag är nog den enda i världen som tycker det är mysigt med julkaos. Men det hör julen till, inget kaos ingen jul.

Ser fram emot morgondagens kaos.

Puss/ Moe


Var det någon som sa jullov?

 
Allt detta hade jag tänkt ta med mig hem = inget jullov.
Tack och lov kom Pelle Carlberg med mycket kloka råd vilket gjorde att högen halverades. För jag ska allt ha jullov! Ett redigt jullov. Så Pelle, jag vet att du läser, extra mycket god jul från mig till dig!
 
Nu är jag forever alone här i lägenhet 446. Känner för att göra något sjukt. Hänga knäveck i gardinstången? Ravea loss med byggarbetarna här utanför? Eller kanske möblera om så att jag har alla mina grejer på Kristins rum aka the Master bedroom. Nej. Skulle inte tro det. Jag brygger en kopp te, äter upp den sista paprikan och diggar lite Mang Hellberg istället.
 
Puss och kram skumtomte!
Hugosson

Hejdå?

Tänkte bara säga att jag älskar er min fina familj och allt ni gjort för mig och jag älskar er fina vänner. Och jag älskar dig *********. Så då var det sagt. Nu kan jag dö och vila i frid.

Och nej det är inga självmordstankar på g här nu utan det handlar ju om jordens undergång som alla snackar om. Alla dessa spekulationer om att världen går under den 21 december i år, alltså om två dagar. Dagen då mayafolkets kalender slutar. Tror jag på detta? Nej. Men är jag säker på att den inte kommer gå under? Nej.

Därför tänkte jag släppa fetaste hemlisen nu. Jag vill ju inte ha något osagt när jag är död. Då vill jag vila i frid. Det är såhär att jag..





NOT. Hahaha vad fan ska jag berätta? Jag tänker inte berätta någonting här inte. Jag ska inte dö om två dagar, vare sig mayafolket eller någon annan vill det eller inte. Jag ska leva tills jag är minst 200 år. Dessutom skulle det bli lagomt pinsamt om jag berättade något stort här och så går inte ens världen under. FAIL haha.

Så vad gör jag den 21 december? Tjaa, hetshandlar dom sista julklapparna kanske, eller kollar på folk som tror att dom ska dö vilken sekund som helst. Men jag, jag kommer inte dö.

Puss och kram/ Moe


dödssjuk

Jag lider av en mycket svår och obotlig sjukdom. Den kallas hypokondri.
 
Jag har drabbats av en sketen förkylning men tror att jag är dödssjuk. Inatt drömde jag att jorden gick under, eller i alla fall Sandviken. Sandvik var ett kärnkraftverk och allting kollapsade. Som Tjernobyl. Detta är helt klart ett dödstecken. Sen har jag ont i bröstet också. Ja det måste ju helt klart vara hjärtat. Googlar på "smärtor i hjärtat" och kommer till forum där man diskuterar sjukdomar, den ena värre än den andra. Ring en ambulans! Bär ut mig på bår!
 
A

Hey New York

Heeelu!

Nu är äntligen resan till New York bokad. Den 8e januari drar jag dit och jag längtar så jag spricker. Shopping, shopping och shopping står på schemat. Att det är en riktigt häftig stad och att vi kommer bo på ett fint hotell känns också helt underbart.

Puss/ Moe


Inte kul.

Fösökr skriva uppsats. Islam och politik. Det går tungt. Huvudet värker och snoret frodas i min näsa. Jag började stort med en riktigt pang-pang-rubrik. "Islam - en världsreligion och en täckmantel för en politisk ideologi". Sen har det bara gått utför, utför och lite mer utför. Snyft. 
 

här kommer bilderna från inlägget nedan!
















bilder säger mer än tusen ord

Ett grymt läger är över! Dock slutade det i sjukdom för min del, vaknade igår och var sjuk upphöjt till tusen. Inte kul. Innan dess var lägret i alla fall riktigt kul. Tänkte bjuda på lite bilder.

Skidläger part three

Godkväll!

Inatt mellan klockan tolv och två var en händelserik tid. För det första tände någon på Gävles stolthet bocken som numera endast består av ett träskelett. Som jag berättat om tidigare så hade jag och min släkt tippat när den skulle brinna ner. Säger grattis till min kusin Linnea som tippat på att bocken skulle brinna ner just inatt. Medan hon glädjs över att vara 300 spänn rikare ligger jag här och gråter över att jag blivit 50 spänn fattigare.
Nattens andra stora händelse var luciafirandet för grabbarna här i Grönklitt. Jag och tjejerna gick upp lagomt pigga vid två inatt, stapplade in i rummen hos de stackars gossarna som så fridfullt låg och sov i sina sängar, sjöng för dem (mycket fint), tackade för oss och stapplade sedan tillbaka till våra egna sängar igen.

Mer om dagen senare. Nu är det dags för käk och julkalendern här.

Puss /Moe


Skidläger part two

Hej!

Har varit soliga och fina dagar här i Grönklittan än så länge. Har tagit några promenader och gått runt och fotat lite. Dock bara med iPhonekameran men det blev fina bilder ändå. När man springer/åker skidor hinner man inte njuta lika mycket av hur fint det faktiskt är i fjällen. All snö, soluppgången, solnedgången, ååh dör lite.

Nu sitter jag Maria och Elina i bussen påväg hem från Mora. Klantmajan Elina lyckades ramla på skidorna idag och gjorde illa fingret. Röntgen visade som tur var att det inte var brutet, så hon gör ingen repris av min incident på förra årets skidläger då jag bröt fingret när vi var ute och sprang.. Skönt att få ha Elina kvar i stugan. Vem skulle jag annars kolla på "Robins 69 bästa saker" med på kvällarna? ;)

Puss på er/ Moe


Skidlägret i bilder part one

Bilder från gårdagen

 
xoxo/ Moe
 

 


Dec. 10, 2012

Hej!

Befinner mig i en fjällstuga i Grönklitt med olgy. Halv nio var det avfärd från Sandviken imorse. Efter ett stopp för käk och handling i Mora så rullade vi vidare hit till stugorna. Vissa drog iväg till skidspåren lika snabbt som vi kom, andra tog en löprunda och jag och Maria tog en promenad bland stugorna. Riktigt mysigt. Älskar att precis allt är vitt här, underbart vackert.

Nu sitter vi ett gäng kör en ny variant av maffia. Känner att det här kommer bli en grym vecka!

Love / Moe


Förvånad

Precis som Alice så vill jag inte heller skriva om all denna snö egentligen. Snö snö och snö, allt handlar om snö just nu. Men det som förvånar mig är hur förvånade jag och alla andra i Sverige fortfarande blir varje år snön kommer, hur förvånade vi blir över att snön faktiskt påverkar vår vardag. Vi har ännu inte lyckats få in i våra skallar att i november kommer snön och den stannar tills typ februari. På vintern råder det snökaos, diverse olika förseningar, kyla mm men trots att vi vet det blir vi ta mig fan lika förvånade varje år snön kommer och orsakar kaos.Jag klagar på snön, mina vänner klagar, alla klagar. Igår t.ex. stod jag och väntade på bussen som skulle ta mig till Sandviken i 65 min!! 4 bussar skulle ha kommit inom den perioden. Jag stod där och försökte hålla humöret uppe men när jag stått där och räknat alla bilar som åkte förbi i en halvitimme, när jag från topp till tå skådat alla andra 15 personer som stod och väntade på bussen och när jag nynnat på låten "se det snöar" cirka 300 gånger så började känslan av förtvivlan krypa fram. Efter ännu en halvtimmes väntan övergick känslan av förtvivlan till ilska, frustration, damp, dampanfall, psykbryt och tillsist var jag nära på att döda någon. När jag stod där arg och frusen fick jag syn på en liten bebis i en barnvagn brevid mig. Bebisen såg kokhet ut och var alldeles rödblommig om kinderna. Ett tag funderade jag starkt på att hoppa ner i vagnen jag med men jag lyckades lyckligtvis motstå detta. Men en barnvagn skulle man fan ha. Den skyddar mot kylan på vintern och den skyddar mot solen på sommaren. Så ja, det får stå högst upp på julklappsönskelistan i år. 
 
Jag är alltså förvånad över att jag blir så förvånad att bussarna inte håller tiderna nu på vintern. För när jag tänker tillbaka på förra året så kommer jag på att jag vid ett tillfälle stod och väntade 1 h och 45 min på bussen. Och då var jag självklart lika förvånad. 
 
Från och med nu ska jag aldrig mer bli förvånad när bussjävlarna inte är i tid. Även fast jag får stå och vänta hela dagen. 
 
 
Puss och godnatt/ Moe

snö

Jag vill egentligen inte skriva om snö. Snö är det enda man ser och läser om för tillfället. Facebook, Twitter, Instagram, bloggar, nyheterna, tidningen osv. Blir ju lite uttjatat. Hallå? Det är ju bara fruset vatten! H2O. Två väte och en syre. Men även fast snö bara är snö så påverkar den ju oss ganska mycket
 
Vissa blir försenade, ja bussar, flyg, tåg, bilköer osv...
Vissa fryser, om man bor i Norrsätra som inte ligger högst upp på Sandviken Hus priolista.
Vissa blir på bushumör, får för sig att begrava alla olgy-tjejers cyklar i snön och skotta för porten. Andra nöjer sig med oskyldiga snöbollskrig
Vissa blir glada, ja vem blir inte tre år igen när snön kommer?
Vissa blir ledsna, ju mer snö det kommer, desto längre tid kommer det ta innan den försvinner.
 
Nog om snö! På måndag drar vi till Orsa på skidläger. Fast där är det nästan ingen snö. Det finns 3 km skidspår. I Högbo är det ca 50 km.
 
Orsa i ettan!
 
 

hejhejhej!



Hejhejhej, här sitter jag och dricker chailatte och då bah råkade det vara en kamera framme och jag bah Varför inte? Så jag drog till med ett smile och gjorde tummen upp samtidigt!

Annars då? Det är kallt! Skolan är stängd idag p.g.a. vattenproblem! En grävskopa grävde av en ledning. Sicken osis! Nu ska jag på lunchdate!

Pusshej!!

Julstämning

ÅH snart är det jul igen! Fasen vad den är mysig. Jag kommer aldrig växa upp känner jag, för jag är lika förväntansfull varje år när det gäller julklapparna. Dessutom älskar jag min släkt, vi har det så mysigt varje år. Förra helgen bakade jag pepparkakor, skulle gjort det med några på olgy förra veckan också men då blev det lite massuppfittning, eller jag menar missuppfattning om vilken tid det var så missade det.
Gävlebocken har ställts upp också, får se hur länge den står kvar. Skulle vara en merit att ha bränt ner den någon gång i sitt liv men när pappa sa att man får böta cirkus 500 000 om man åker fast började jag fundera på om det verkligen är värt det. Kom sedan på att mamma och pappa kunde bidra med dessa pengar om jag nu skulle åka fast (vilket jag inte skulle göra, dagens klumpiga, pajas poliser skulle jag med lätthet springa ifrån) men det förslaget blev nedröstat ganska snabbt. 
Jag och släkten har i alla fall dragit igång en tävling där alla får tippa vilket datum den bränns ned, om den nu gör det. Endast en av oss tror att den inte kommer att brinna i år och det är min käre bror och medtävlare Jakob. Priset för segraren är 50 kr av alla andra, så Jakob, du kan börja samla ihop pengar redan nu så att du har råd att ge pengar till mig sen ;) Sälj bullar utanför ICA eller något, eller fråga mor och far om du får låna i värsta fall. 
 
Förövrigt så är det svingit kallt där jag befinner mig just nu. Termometern visade runt -20 grader idag, inte att leka med. 
 
 
Nu ska jag checka ut. Puss och hej/ Moe

Helg

Det blev ännu en hemmahelg för mig. Sprang legendariskt snöpulspass med pannlampa på norra igår. Idag såg jag fram emot ett ännu mer legendariskt långpass över berg med snöklädda granar och med solen i ögonen, men icke.

Igår var jag helt slut efter en timmes löpning. Tvärsomnade så fort jag la mig i min säng. Vaknade febrig på natten och i morse hade jag världens huvudvärk. Så jag har studerat det vackra vintelandskapet från fönstret med en fet kopp te istället.

Vill även passa på att gratulera mina grymma clubmates Elin och Martin som åkte mycket bra på skid-o-premiären i Finland både igår och idag!

över och ut! /A