Finn

Någon har varit på besök och lämnat spår efter sig.......

Lördag

Var egentligen inte så sugen på att åka och tävla imorse av lite olika anledningar men bestämde mig för att hänga med ändå och det blev en inte allt för pjåkig dag trots allt. Tävlingen gick åt helvete, hade svårt att koncentrera mig och jag gav nästan upp redan vid fjärde kontrollen men annars så var vädret lika bra som det varit de senaste dagarna, jag hade det trevligt med vänner och jag är i princip skadefri för tillfället, *peppar peppar*. Dessutom fick jag och Bompen ta emot ett stipendium från Inger och Lill-Erik Perssons minnesfond. 10000 kr rakt in på kontot känns inte helt fel. Nej, jävligt bra känns det faktiskt.
Efter tävlandet åkte vi till boendet. Middag, dusch, ett långsnack med einarssonen ute i kvällsvärmen, chill och nu lite Eurovision song contest får sammanfatta min kväll.

Puss /Moe

Imorgon är det dags för sista Silva League tävlingen för i år. Synd tycker jag (bra tycker hasse) med tanke på att det är först nu mina skador börjar försvinna och det är först nu jag kan börja tävla på riktigt. Hade jag fått välja hade tävlingssäsongen börjat imorgon och alla vårens tävlingar hade varit olöpta.


sommar!

Tjolahopp!!

Här i Viken rullar allt på och det märks att det snart är sommarlov. Temperaturen bara stiger och stiger och alla elever bryr sig mindre och mindre om allt jobbigt, t.ex skolan. Garanterat är i alla fall att denna vecka har vi samlat på oss fler solningstimmar än träningstimmar, även fast vi tränar som aldrig förr. Träning, poolhäng, sol och glass är helt enkelt underbart! 
Hoppas att allt är lika bra med alla er andra :)

Alice

Onsdag

Ikväll blev jag upphämtad för att åka till Årsunda och springa sprint-DM. Det var en jättemysig och trevlig tävling, mycket tack vare vädret. Allt blir så mycket bättre när solen är framme. Loppet var väl inte det bästa, men ingen katastrof eller egentligen. Kom nyss hem och blev välkomnad av ett helt gäng utanför lägenheterna. Blev lite bus, snack och skratt fram tills nu. Ska ta en dusch och sedan blir det slappande för att kunna vara kung på det 4(!!!) timmar långa nationellaprovet i matte imorgon.



Ha det fint. Pusspuss / Moe


Sommar

Äntligen börjar värmen komma. Idag var första dagen i år jag verkligen har känt sommarkänslor. Lunch ute i solen, ett intervallpass med Emil och William nu i eftermiddagssolen och ett "dopp" i nya poolen efter det. Även det i kvällssol. Mycket bättre än så blir det inte.

LOVE/ Moe


EM i Falun

EM pågår för fullt här i Falun och stämningen är verkligen på topp. Vädret levererar och lika så de svenska löparna. Som grädde på moset träffade jag nyss Tilde som är här och kollar på innebandy.

Puss/Moe

 

 

 

 


JVM-tester och EM

Befinner mig i en stuga i Orsa/Grönklitt och inväntar middag. Detta är såklart inte största anledningen till varför jag är här utan för att jag är här och springer JVM-tester och följer EM i orientering. Hade allt varit frid och fröjd hade jag sett fram emot helgens alla tävlingar men det har jag inte riktigt kunna göra tyvärr. Som jag nämnt tidigare så hade jag löparknä för ett antal veckor sedan som sedan övergick i en ond fot. Foten börjar bli bättre så det är inte den som har ställt till det mest den här helgen utan mina tår!!! Ett par jävla tår som kan liknas vid ett par avskalade potatisar. Det började med stora blåsor och nu har skinnet försvunnit och det gör så sjukt ont. Igår fick jag bryta och idag fylldes min hjärna av så många tankar om smärta att även orienteringen gick skit. Så vad gör jag nu? Fortsätter drömma om den dagen då jag kan springa ett lopp helt smärtfritt och bara få njuta. Den dagen kommer förhoppningsvis snart och som jag ska välkomna den.

Annars har jag inte så mycket att komma med mer så sätter väl punkt för det här inlägget nu.

Puss på er/ Moe


Måndag

Heeej!

Ikväll har vi haft månadsmöte följt av boendemöte inför nästa år. Det är ju faktiskt inte alls lång tid kvar av det här året och det är helt sjukt vad fort det har gått. Om fyra veckor får vi lov och treorna tar studenten, våra fina fina treor. Hur ska vi klara oss utan er hade ni tänkt? Inte förrän nu har jag kommit på att ni sticker ju fasiken ifrån oss snart !
Boendemötet gick bra i alla fall och vi avrundade det hela med att betta om hur killarna kommer att bo nästa år. Killarna är även dom fullt upptagna med att betta om hur vi tjejer ska bo. Hur det blir? Hemlis tills vidare, hihi.

Resten av veckan fortsätter vara riktigt slapp. Går endast i skolan imorgon och en kortis på onsdag innan vi åker till Grönklitt och springer JVM-tester och kollar på EM! Göttigt.

Ha det bra. / Moe


torsdag

Hej kamrater! Alice cyklarN Hugosson här!

Jag cyklade i tisdags och Har cyklat idag. Mitt knä pallar inte allt för mycket löpning, tråkigt, men cykla, det är kul de! Vem vet, jag kanske blir nästa Lance Armstrong? Nej, nu ska vi inte gå för långt... Idag körde jag i alla fall med Annika vilket var väldigt roligt. När vi var i Årsunda kom vi på att vi var tvugna att skynda på lite om vi skulle hinna till teorin 15:30. Vi ramlade in svettiga och slutkörda på kontoret 15:32 och fick veta att teorin var flyttade till 16:00.
Nu är vi trötta men glada. Annika har ätit några dussin chokladbollar.
Alice Armstark

9 maj 2012

Engelskaproven idag kan ha varit de sämsta proven jag gjort, någonsin. Hann inte börja på de sista två sidorna på läsförståelsen och på hörförståelsen satt jag bara och tänkte att jag skulle lyssna och då glömde jag såklart bort att lyssna. Matteprovet gick desto bättre. Tror jag i alla fall.

Efter skolan drog jag och William till parkbadet för ett spinningpass, trevligt.
Kom hem och lagade käk och har nu precis kommit hem efter lite olgyhäng i Bodegan med bland annat planering inför Jukola. Jag och tjejerna ska nämligen ställa upp med ett lag i herrkavlen. Grymt!

Ha en fin kväll. /Moe

Bild från lägret i Turkiet


Hjältar

Förresten så gjorde några av grabbarna på olgy min kväll. Så himla goooa. Jag och Linnea var uppe hos några andra och hade glömt att låsa. Elias och Wille gick förbi och tog tillfället i akt att smyga sig in i våran olåsta lägenhet. I vanliga fall hade det varit kaos i lägenheten efter deras vistelse, kanske hade man kommit tillbaka till en micro fylld med sprängda ägg eller dylikt men vad möttes man av idag? Ren disk!! Gofisarna hade diskat oss! Det här händer inte? Pusspusspuss på er



Tisdag

Det har varit en rätt seg dag idag. Skola följt av städning i lägenheten med sambisen och linneus lagade lasagne till middag. Ikväll har jag lagt någon timme på matteplugg inför provet imorgon. Känns som jag inte har koll på någonting alls, matte D är inte min kopp te helt enkelt. Men skit samma känner jag nu faktiskt. La ifrån mig böckerna och krossade motståndarna på rumble istället och nu sitter jag hos några ettor och glor in i väggen medan alla andra glor på desperate housewives. Så sjukt dåligt program? Bara jag som aldrig förstått mig på det tramset?!

Tre prov imorgon. Två nationella i engelska och ett matteprov. Har fruktat dessa engelskaprov, det kommer blir tufft att ens klara ett G på dom. I vanliga fall hade jag känt såhär just nu: stkukdobajssldffuckmylifeöpd men istället känner jag bara skit samma. Vad fan spelar det för roll om jag får IG eller G? Jag ska ändå inte bli läkare.. Haha Godnatt.

Bild från förra veeeckan

/Mooosen

 


Hänt sedan sist...

Lagade mat med brudarna!
Var i Stockholm i samband med Silva League i Brottby
Var i Viken över valborg, stekte på taket första maj.
Varit i Svealand och kutat Silva League sprint och 10-mila. Gött!
Alleballe

10-mila

Heej!

Fick en välbehövlig sovmorgon imorse. Åkte ut till tävlingen vid 12 och jag stod vid startlinjen 14:15. I princip det enda jag tänkte på då var om foten skulle hålla eller inte. Starten gick och det var lika smockat med folk som vanligt. En hel del låg på backen söndertrampade efter bara några sekunder.. Jag höll mig lyckligtvis på benen i alla fall. Foten kändes bra i början men sen kom smärtan. En smärta som tvingade mig att stanna efter drygt halva banan. Jag fick bokstavligt talat se hur täten sprang iväg bort från mig, medan jag satte mig ner och bad till Gud att smärtan skulle försvinna men det såg mörkt ut. Jag stod kvar ett bra tag och började sedan gå och det övergick till långsam löpning. Denna fart behöll jag resten av loppet. Det var en sur tjej som växlade över till Sandrine på andrasträckan. Självklart hade jag velat springa på och sett till så att Sandrine fick gå ut i täten men den här gången sa foten ifrån. Men det kommer fler tävlingar och fler möjligheter.

Nu sitter jag i en bil påväg hem. Jag brukar nästan alltid stanna hela natten och dygna tillsammans med alla galna orienterarvänner men i år kände jag att sängen lockade mer. Får heja på grabbarna som är ute och springer hela natten via livesändningarna istället. Blir gött.

Pusspuss. /Moe


Linköping

Hejsan!

Gud vilken härlig dag det blev. Efter ett nationella prov i engelska tidigt imorse bar det av till Linköping för tävling, Silva League. Idag var det sprint som stod på programmet och jag var riktigt tveksam om foten skulle hålla. Igår var jag påväg att ställa in alla helgens tävlingar men bestämde mig för att prova i alla fall. Rätt nöjd med mitt beslut såhär efteråt. Foten tänkte jag inte på under loppet vilket tyder på att smärtan var väldigt liten. Jag kunde lägga energin på orienteringen istället vilket krävs för att kunna göra ett bra lopp och det lyckades jag göra idag. Blev en seger för min del, 5 sekunder före Frida och några sekunder till före Sandrine. Alla tre från Sandvikens olgy, Wiie. Dagens andra stora höjdpunkt var att äntligen få träffa mina favoriter Agnes och jullan (eller knatte, fnatte och tjatte som vi kallade oss för ett par år sedan) igen.
Kvällen rundades av på en av Linköpings kinarestauranger och nu befinner vi oss i en stuga in the middle of nowhere. En stuga stor som ett en-manna tält ungefär. Extremt liten med andra ord. Vi står på varandra här känner jag. Nu ligger jag iaf i sängen och ska strax få mig ett par härliga timmars sömn innan 10-mila imorgon- en kavle med cirka 1000 lag anmälda allt som allt. En riktigt stor och trevlig lagtävling med andra ord.



Godnatt allihopa! /Moe


Valborg

Det blev ett lyckat Valborg. En kväll med nästan hela olgy-gänget samlat för grillning, dans, häng i stan och en stunds letande efter en majkase. Resultat? Negativt.
Dagen efter tog vi oss ut till Ockelbo för tävling. Tvingades bryta för min högerfot som håller på och jävlas med mig. Fanfanfan. Resten av dagen bestod av lite solning (underbart att värmen sakta men säkert börjar komma), middag bestående av favoriträtten och tillsist biologiplugg inför dagens prov. Hur gick det? Över förväntan, ganska bra, stabilt.

Och grattis till dig finaste, skönaste, saknade Malin Carlsson som fyller 18 idag!! Sänder en luftkram till dig i Stockholm.

/Moe


Grillning

 


Köttbiten längst upp till vänster låg några sekunder senare på backen..


Fina Elina


Elina, Linnea, moi