X-MAS

God jul och god fortsättning alla bloggläsare! /S

 
 
 

Jullov

Sitter för stunden på tåget hem mot Umeå. I lägen som dessa önskar jag nästan att jag var söderbo och slapp konka skidor+all annan packning in och ut i bussar och tåg och istället blev hämtad av mamma och pappa utanför dörren i norrsätra. Känns lite vemodigt att lämna alla olgysar men samtidigt hur efterlängtat som helst att få komma hem till riktigt julmys och familjen.                  Denna vecka har det varit mycket som hänt. Först och främst har Jenny varit här på praktik. Sedan har vi haft glöggbandy med de andra idrotterna där vårt lag kom 3a( huruvida detta berodde på mig eller bandyspelaren i vårt lag som spelar i elitserien är högst oklart), hävt glass i glassätar-KM, avslutat natt-cupen, sprungit jul-ol och firat olgy-julavslutning där bla tomten kom och jag, Elina och Amelie med Maria på gitarr sjöng en liten sång.
/S

snart är det äntligen jullov

Ledig dag idag och som varje ledig dag tänker man att man ska ta vara på den på bästa sätt. Men eftersom att vi haft vår sista lektion för året så har vi nästan officiellt jullov och därför inga måsten. Var på sjukgymnastbesök imorse, han retades för mitt dalmål och undrade om jag vart hemma i dalarna senaste tiden. Annars var det bara positivt är alltid som en liten självförtroendeboost att gå till sjukgymnasten. 

Ikväll väntar OLGYavslutning som bjuder på det som en OLGYavslutning brukar bjuda på. Ska rösta om årets utlandläger (håller alla mina tummar för att det blir spanien), julklappsbyte och andra härligheter. Senare väntar den tredje klassfesten för detta halvår och imorgon julavslutning med skolan och klassen. Sen då är det officiellt jullov.

/e



saknar träningslägret i turkiet och alla fina gamla olgysar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemma

Har haft en riktig degarhelg såhär efter ett fullspäckat och otroligt bra skidläger. Tänkte försöka summera ihop resten av dagarna.

Dag 2
Grävde efter mina vallakunskaper och tog mig ut på ett klassiskt pass. Spenderade den mesta tiden mellan passen i horisontalläge i vår gudomligt sköna soffa. Därefter tog vi oss ut i spåren igen för att trycka några timmar till. Sitter sedan i bastun efter passet med hälften av min stuga när tränarna kommer med brådskade information om att vi ska infinna oss hos dem snarast. Hungriga, rödmosiga och tömd på all kroppsvätska stressar vi oss dit och får reda på att 4 ska bli utvalda på dopingtest av RF. Höll alla tummar jag hade att jag skulle slippa. Istället blev stackars Elina utvald och måste kissa i en plastburk medan alla vi andra gick tillbaka till vår stuga och käkade Nobel-tacos.

Mitt och e:s rum
I vår stuga ville ingen sova ensam
 
Dag 3
Sjukt fint väder denna dag. Tänk er bara att dra ut tidigt på morgonen och glida fram i ett helt öde spår medan solen går upp. Riktigt härligt med tanke på att jag spenderat de flesta senaste träningstimmarna inne i byggs-spinningrum. Efter lunchen åkte jag och Elina och handlade nere i Orsa till våra kära stugmedlemmar. Mot kvällen sprang de allra flesta natt-cup och var ute himla länge och pulsade i djupsnön. Själv stack jag ut med pannlampa i spåret på ett riktigt myspass. På kvällen åt vi dipp och tittade på Paradise Hotel i vår stuga innan vi somnade sött.




 
Dag 4
Sprang ett löppass på förmiddagen innan det på kvällen var dags för skidstaffet mot Eksjö. Trots världens isigaste spår visade vi vilket olgy som är bäst på skidor.En segerbastu och finmiddag på det drog vi oss lite senare mot tränarstugan för gemensamma lekar som sammanfattningsvis gick ut på att man skulle tippa med makaroner hur stor chans sin stuga hade att ta hem olika grenar. Efter det kalasade vi på vår melon och gick till sängs med höga förväntningar på killarnas luciatåg som inte blev infriade.
 
Drar en Northug..
Arga leken

 
Dag 5
Missade julkalendern och började tillsammans med elina på städningen medan de andra roade sig med att hälla ut ris på golvet. Tränade sista passet i ett skidspår fullproppat med gubbar och barn. Tryckte buffé och tog oss hemmåt mot viken med ett välförtjänt fikastopp längs vägen.
Känns lite vemodigt att det här var mitt sista skidläger med olgy. Snart bara en termin kvar på dessa tre år.
/S

Orsa dag 1

Efter kaos-handling på ica har vi nu intagit Orsa. Såklart vann jag och e kampen om dubbelsängen, en bred och fin och där kommer vi sova som små prinsessor. Sedan pallrade vi oss mot skidspåren och spenderade några fina timmar där. Efter dusch och bastu intog vi soffan för att agera publik åt middagsfixarna. En minut sen var middagen klar och efter bordsbön lät vi maten tysta munnen. Under middagen delades dagens ris och ros ut och efter väntade ett öråd där Filip röstades ut och fick ett välförtjänt straff. Nu är det plump som gäller och vem som vinner återstår att se. 
dagens stora fråga är vem som la i en vattenmelon i vår kundvagn på maxi. Denna skapelse kostade oss 70 riksdsdaler och de största misstankarna ligger på Filip då han sågs sist, bollandes med melonen och försök till att smyga ned den i andras kundvagnar.. / s & e 

Julbak och packning

Äntligen har det kommit riktig vinter till viken. Tack för det Sven! Det har firats med julbak, glöggdrickande och massvis med julmusik. Blev även hembjuden till Johanna på mycket gott julfika. Imorgon åker vi till Orsa för skidpremiär och insamling av massvis med träningstimmar. Blir förhoppningsvis daglig uppdatering under hela lägret från stuga 17D. /S
 
 

4e december

Nu platsar bloggen åter på prioriteringslistan. Har de senaste dagarna betat av mitt första matte 5 prov. varit på saco-mässan för att försöka bli lite klokare över min ovissa framtid, spinnat en himla massa, spenderat helgen i Uppsala, dissekerat får, varit kulturell och gått på teater i Gävle, röstat om utlandsläger och julstädat vår sunkiga lägenhet som nu glänser. /S
 

närmar sig skidläger

vi kämpar på här i viken med skola och allt annat som olgylivet hör till och börjar nu sakta men säkert gå mot veckans slut som innebär årets skidläger i Orsa. Den mysigaste av mysveckor, nästan. Igår kom boendefördelningen som alla nervöst väntat på, precis som alla andra år när det vankas skidläger. Under årets läger kommer vi bo 8 och 8 i 4 olika stugor, en liten skillnad från de senaste åren. En liten nyhet är att det är TF i alla stugor med elever, vilket innebär PARTY vart som helst, hur som helst och när som helst!

Förövrigt är all snö borta i viken, den lilla vi hade. Men det väntas busväder till slutet av veckan och vi hoppas självklart på drivor med snö. Själv tar jag mig fram med hjälp av kryckor och försöker rehabilitera mig så bra som möjligt efter operationen, går väl sådär. Gör ont och tackar gud för värktabletter. Hoppar alltså fram för tillfället och bygger stora fina armmuskler (ett litet plus med att gå på kryckor). Hoppas att kunna glida lite på skidorna under veckan i alla fall. Får väl vara mamma ocg tvätta, diska, städa och laga mat åt min stugkompisar medan de är ute och avverkar mil efter mil i spåren. Annars ville jag bara säga att den bästa månaden på hela året är här, så njut. 

/e


Ludvig med sin kaviartub som var det inköpet som han var mest stolt över

Mat för en hel stuga en hel vecka, blir en del
 
 

tappade bort våran soya första dagen, hittade den efter några dagar. I alla fall resterna efter den



vyer från stugan
en kväll bjöds det på charader och andra tokigheter

innan lussning för killarna

svordomstävling som ludvig tog hem efter att jag snubblat på mållinjen

Kristin duktig och städar

Ludvig som somnade i barnhörnan på resturangen innan vi åkte hem, träningsläger tar på krafterna

Min vecka resulterade i en bruten tumme efter att åkt nedför den brantaste delen i slalombacken där det var opistat. Ett av de mindre smartare sakerna jag gjort mitt liv. 


Lite mysiga bilder från förra årets skidläger!