SÖNDAG

JUST NU: soffhäng framför äkta människor.

Pratade precis med en trött pappi som är i Italien och har åkt marcialoga idag. 70 km längdskidåkning. Uusch och fy vad jobbigt. Skulle nog aldrig gjort det själv. Jag själv då? Jag soffhänger hos grannarna framför nån knasig serie. Ska försöka ta mig upp för skola imorgon. Gud ge mig kraft. Börjar jag imorgonbitti att tänka på hur vissa fortsätter göttandet i Italien och åker slalom i alperna och grejer som kommer jag nog aldrig komma upp imorgon.

Nu väntar en varm och go säng på mig. Puss och godnatt.



Morgonstund har guld i mun!

Har precis avnjutit en awsome långsöndagsfrukost. Jag älskar att äta frukost länge. Den bestod av en grym smothie (yoghurt, hallon, banan, ägg, linfrön), gravlaxmacka och så många koppar te att jag har tappat räkningen för länge sedan. Til detta njöt jag av tonerna från Lalehs nya album Sjung. En mycket bra start på dagen.

Nu: Träning på parkbadet.

A
Fint som snus!

Fredag

Skönt med fredag och helg. Ikväll har jag ett gäng här på olgy haft finmiddag samt sett spykids och en sjuk film som enligt kritikerna var spännande, makalös och en av årets mest hyllade filmer år 2011- Winters bone. Vi sitter fortfarande och diskuterar hur det ens är möjligt att skriva så? Fredrik ska enligt honom själv åka och lämna tillbaka den nu direkt, haha.

Godnatt på er. Ha en fin helg. / Moe


.

Hej och hallå!

Idag har jag kört Red Cord, precis som igår och i förrgår och dagen dessförinnan. Jag kör sjukt mycket Red Cord nu för att stärka upp min kropp och slippa alla mina besvär. Jag är för svag i högra sidan av ryggen, höger rumpa och höger lår vilket leder till att jag får ont i knä och höft. Så nu ska jag bli stark, hel och grym!

Alice


HUVUDSTADEN

Påväg hem efter en dag i Stockholm med klassen. Teatern höll på i nästan 3 timmar vilket resulterade i myror i brallan mot slutet. Helt klart bäst med resan är att vi har vår käre Greger som busschaufför. Det var han som hängde med oss på olgy till Tjeckien och körde oss överallt. Klockren snubbe det där. Nu ska jag tvinga med alla på en maffiarunda. Classic.

Tack och hej. /Moe


Tisdag

En något sorgligare dag idag. Jakob kom och hämtade upp mig efter skolan. Vi åkte hem till lägenheten och sa hejdå eftersom han ska ut och resa i 2,5(!!!) månader. Så länge har jag aldrig varit borta från honom. Det är lätt att ta någon för givet, att tro att personen ska finnas bredvid en jämt. Massa pussar på honom i alla fall.

Imorgon åker vi i klassen till Stockholm för att se "den girige" på Dramaten.


Ett avslutat kapitel

Så GÖÖÖÖTT. Idag har jag skrivit sista kemiprovet i kemi B vilket inte bara betyder att kursen är slut utan även att jag inte har nå mer kemi på gymnasiet.

Det firade vi med att göra oss av med böckerna på bästa sätt- en liten majbrasa.

Känslan när jag skrivit klart provet idag var en av dom bästa på länge. Efter det har jag bara svävat på rosa moln. Ingenting kan förstöra denna fina dag.

Hoppas ni har en lika fin dag som jag. Puss /Moe


TORSDAG

Bra dag idag. En kort skoldag, ett fint träningspass och ikväll har vi kört "burken" här på olgy och fortsätter nu lekandet med "maffia". Olgy börjar sakta men säkert omvandlas till någon slags lekstuga tycker jag, men det gillas!! Man blir aldrig för gammal för lek.
Fredag imorgon redan. Gött med helg men ändå inte. Skönt att komma hem och slippa stressa med disk, tvätt, handling och matlagning. Ibland kan jag få panik över allt som måste göras. Samtidigt så känns det som att jag blir erfaren av att bo här då jag får leva som vuxen och får ta hand om mig själv hela tiden och det är ju bra. Erfarenheter är alltid nyttigt. Dessutom trivs jag bra här med lek och spring mellan lägenheterna. Snart är det slut med det. Eller snart och snart, drygt halva tiden har gått. Men vad händer efter studenten? Vart ska jag ta vägen då? Funderar på att resa, eller börja plugga..eller jobba ett tag kanske? Varför inte chilla något år?
Nej, det är för tidigt att börja tänka på det här nu.

Puss och kram. / Moe


TISDAG

Idag har Simpen och Elias gjort hyss mot två stackars tjejer igen..När ska dom växa upp?! Ikväll har vi haft tjejmiddag här på Olgy och nu väntar något avsnitt av Gossipgirl innan tidig uppstigning för spinning imorgon.

Godnatt alla fina. / Moe

INSPIRATION

Sitter ett gäng och kollar på idrottsgalan nu. Det finns verkligen inget som inspirerar mer än detta program. Alla idrottare, alla prestationer, alla glädjetårar. När jag ser alla dessa idrottare lyckas med det dom har tränat för så länge, det dom har svettats och slitit för och ägnat så mycket tid åt, blir jag så sjukt taggad till att verkligen göra allt för att bli en bättre orienterare. När jag springer något halvtråkigt löppass, en kall, tråkig höstkväll kan jag ibland tänka tillbaka på alla händelser från programmet och få en liten extra kick. Det låter kanske sjukt men så är det faktiskt. Ååh, jag vill också sitta där någon dag som en av de nominerade, precis som Tove Alexandersson (som slutade här på olgy i somras) gör i år. Hon är nominerad som årets nykomling. Vilken stjärna hon är.
Och förresten, jag är kär i Hellner.

/ Moe


Lägenheten

För er som inte sett hur jag bor här i Viken. Prislappen fick alla att tappa hakan när pappa köpte våningen för 1,6 miljarder dollar. En egen underjordisk gång till våran egna kändiskocks restaurang, skottsäkra glas och specialtränade vakter är några av detaljerna som följde med i köpet av denna lyxlägenhet. Sviten består av 6 rum och det finns även ett såkallat "panikrum" ifall jag eller sambon Linnea känner oss hotade av kidnappare eller rånare och skottsäkra fönster. Och för att inte tala om utsikten, så sjuk, så underbar, så klockren. 

Fast näääe. Så roligt ska vi inte ha. Men lägenheten jag beskrev ovan finns faktiskt på riktigt vid Hyde Park i London. Läs HÄR. Våran lägenhet håller inte riktigt samma klass, men nästan. 

Här kommer lite bilder så ni får se hur jag bor här i Viken. Verkligen inget lyx men det duger i krig, helt klart.















Puss och godnatt / Moe
















Torsdagkväll

Idag var vi som sagt i Falun och tränade på friidrottsbanorna. Hur kul som helst. Nu ikväll har jag och ett gäng gjort allt för att lindra rastlösheten. Vi har befunnit oss så långt ifrån pluggböckerna som möjligt och gjort mycket viktigare grejer. Kan inte avslöja allt för mycket redan men lite smått och gott från kvällen kan jag bjuda på nu när det snart är helg och allt:


Någon kommer att få en rejäl överraskning nästa gång personen kommer in i sitt rum.


Kanske väntar det en överraskning även för Öhgren.


Och kanske för Simpen.


Trevligt med lite post såhär på en torsdagkväll.

Puss och gottnatt allihopa. 

/ M:et



LivsnjutarN!

Sitter i min säng och bara har det så himla bra. Har varit på parkbadet och köttat lite intervaller på crosstrainern så nu är jag trött i hela kroppen, skulle kunna sitta här kvällen ut. Alla andra är i Falun och springer på bana, det vill jag också göra!

Var hos sjukgymnasten i måndags och kollade mitt knä, var där igen i onsdags och nu vet vi varför jag har ont. Så himla skönt. Så nu kommer vi lägga upp en plan som jag ska följa och sen blir det förhoppningsvis bra. Längtar tills jag får springa, har inte gjort det på hela året!

Ha det gött igelkött!
Alice



2012-01-11

För er som är verkligen måste veta hur slutade igår när vi körde "galenpanna" så kan jag tala om för er att jag kom sist. Till och med Sundström var bättre...Då är det illa ;) Det tog typ 2 timmar för mig att komma fram till att jag var en figur i Teletubbies...

Fingret börjar sakta men säkert läka ihop tror jag. Idag kunde jag till och med stå på händer. Jag är gammal gymnast (tränade väldigt mycket då, nästan varje dag och varje pass var fyra timmar långa) och brukar ställa mig på händer någon gång varje dag nästan. Dessutom är det som mycket roligare att titta på människor upp och ner, alla blir så mycket fulare då. Kolla själva.

Imorgon åker vi förresten till Falun och tränar på bana. GRYMT.

Bilder från gympatiden:


Glada och trötta tjejer efter en lång gympaträning

Glada tjejer efter tävling

Kuddarna vi ligger på har blivit gula pga svett. Egentligen ska dom vara vita...

Får autograf av Veronica Wagner.

Jag var ganska vältränad

Xoxo Moe

10 januari

En ny termin har rullat igång. Har gått halva tiden på Olgy nu. Känns helt sjukt. Tiden går verkligen så himla fort!! Kom att tänka på när treorna som gick ut i somras sa att det är lätt att bara ta allt för givet, att glömma bort att njuta av allt roligt vi faktiskt gör här. Från och med nu ska jag ta vara på den här tiden, göra det bästa utav det och bara ha det gött. Det får bli ett av årets löften.
Idag har varit en bra dag. Fick fina besked i skolan och humöret har varit på topp. Ikväll har jag och Linnea gjort hemmagjord lasagne och nu sitter vi ett gäng och har spelkväll. Kör "galenpanna" nu vilket innebär att man blir tilldelad en varsin karaktär och ska sedan lista ut vilken denna karaktär är genom att ställa ja/nej-frågor. För att komma ihåg allt jag vet hittills skriver jag ner det här:
Jag..
* är en man
* är en seriefigur
* är ingen disneyfigur
* är inte med på julafton
* har syskon
* lever på jorden
* jag är världskänd
* kommer inte från Sverige
* är en av fyra av mitt slag
* är snarare med i ett bebisprogram
* visas sjuukt tidigt på morgonen

Fortsättning följer...

Xoxo / Moe


Året 2011 part two

JUNI









Jag och ett gäng från Olgy gick till skogen en kväll och sköt med "kålrotskanonen".  Jag sprang på en björn i skogen under ett träningspass. Höll på skita på mig av rädsla. Student- och avslutningsveckan drog igång. Vi hade avslutningdag med Olgy och vi ettor gjorde dikter till treorna som skulle ta sitt pick och pack och flytta hem igen. Det blev en händelserik och känslofylld vecka.





Vi fick det efterlängtade sommarlovet. Hanna Urby kom på besök till viken. Jag hängde på diverse olika restauranger i Gävle. Åkte på Jukola och sprang ett bra lopp. Partajade på båtresan hem. Jag sommarjobbade med att rita skolkartor. Åkte till stugan för sol och bad med tre fina vänner. Hade mysiga sommarkvällar och livet var bra gött.

JULI






Var på träningsläger i Sälen med klubben. Fortsatte att äta på restauranger om kvällarna med vänner. Så mysigt att sitta ute och njuta av sommarvärmen. Min vän Lollo åkte till USA för ett år som utbytesstudent. Åkte till Gotland en vecka för bl.a. sol, bad och Gotlands tre-dagars. Någon vecka senare drog Oringen igång. Att vinna Oringen har alltid varit en av mina största drömmar och i år gick drömmen i uppfyllelse. Det var en helt sjukt härlig känsla. Allt annat var också så bra den veckan: Vännerna, stämningen, avslutningsfesten. En av dom bästa veckorna på året helt enkelt. 

AUGUSTI










Augusti började med ett SM-läger och jag åkte på feber, halsont och öroninflammation i samband med detta. Sjukdomen höll sig kvar ett bra tag. Åkte till Uddevalla och kurrerade mig hos släkten ett par dagar. Mysigt. Åkte till Agnes i Värnamo och hade några grymma dagar med henne och Malin. Kom hem till Gävle igen. Plockade lite svamp med Freja en dag,  hängde hemma hos Amanda framför skräckfilmer, träffade my någon dag och njöt av sommarens sista riktigt varma dagar. Följde VM i orientering och började packa för en ny termin i Viken. 

SEPTEMBER





Vi nollade de nya ettorna. Sprang medel-och lång-SM. Jag skrev ut bilder och gjorde en grymt snygg tavla. Någon hjärtlös människa på skolan snodde min mobil så jag fick leva med en nokia ett tag där. Jag var med i en tävling inne på Ö&B och vann en stor toblerone. Vi hade en del tjejkvällar och filmkvällar på Olgy och jag fick med mig en del ettor till BJ-friidrottsarena några gånger för både träningar och spontantävlingar. 

OKTOBER







Åkte till Vansbro och sprang Ultralång-SM. Sprang också en av årets sista tävlingar, 25-manna. Bodde på hotell och hade det mysigt. Vi spelade myrfotboll en söndag i Viken. Uppsalas orienteringsgymnasium kom på besök och på kvällen utmanade de oss i en innebandymatch. Spelade en hel del pingis och minnen från grundskolan väcktes. Fotade lite med Freja. Hade ettus festus i Viken. 

NOVEMBER






Vintern kom med stormsteg. Längtade till jul. Mös ofta ner mig i sängen framför Gossipgirl. Vi började kriga om statyetten. Åkte till Lollo en kväll och busade med henne och Tilde. Vi tjejer på Olgy gick på bio och såg Breaking Dawn och vi åkte och kollade på när killarna spelade hockeybockey en kväll. Jag gav också dagens ros till mig själv när jag kan ha räddat livet på en liten bortsprungen flicka. 

DECEMBER





.

Äntligen december och snart jul. Älskade jul. Bocken ställdes upp och brann ned veckan efter. Vi firade Olgys 35års-jubileum. En riktigt rolig kväll som jag kommer minnas länge. Vi hade Bak-KM. Åkte till Idre på träningsläger och jag bröt fingret. Var på julbord hos Freja och hade avslutningsmiddag med Olgy. Blev äntligen julafton och den firades med släkten i Uddevalla. hälsade lite på kusinens orm. Var väl inte jätteförtjust. Mamma var desto mer förtjust. Var på bio med E &F en kväll och såg New years eve, hängde på café med E, T och L en eftermiddag och åkte till Grönklitt för att fira nyår där. Mysmysmys!

Kärlek till min familj mina vänner och alla som finns i mitt liv. Puss på er.

/ Moe 



Saknad

Idag när jag var ute och tränade dök tusentals tankar upp i huvudet. Jag sprang och tänkte på farmor och farfar som dog när jag bara var tre år. Fick ett ryck och sprang till kyrkogården där dom är begravda. Stod där ett tag och fick gråt i halsen som jag alltid får när jag är där. Alltid. Pussade på gravstenen innan jag sprang vidare. Älskar att sticka ut och springa själv ett tag och rensa tankarna lite. Kom på att jag saknar den här tjejen lite extra mycket just nu också: 



Agnes Leo, min fina fina vän. 

LOVE / Moe

ÅRET 2011

Summerar året som varit. Firade in det nya året 2011 med ett härligt gäng hemma i Gävle. 



JANUARI:



Första helgen i Januari blev det en helg i Stockholm för Shopping och The Studio besök. Hade pokerkvällar i Viken och vi tränade på som vanligt. Det blev en del svängar till Falun för träning på bana. Efter det var man värd en liten powernap, tyckte Amanda och Linnea. Jag var fruktansvärt dålig på att knäppa kort i både Januari, Februari och Mars...

FEBRUARI





Vi hade lite extra roligt och var lite extra fula i Viken en kväll. Pappa fyllde 50 år och det firades med middag på restaurang Bistro. På helgen firades han av sina vänner hemma i huset. Jag började bli rädd för en av mina lärare, haha och Jakob kom hem brun och fin från Gran Canaria och gjorde mig något avis.

MARS





En dag spenderades i bowlinghallen. Vi åkte till Örebro på öppet landslagsläger. Jag blev sjuk efter första dagen. Mars kommer jag ihåg som spanskans månad. Spanska med lilla Edith. Det känns som vi flängde i trappan till spanskasalen hela tiden denna månad, trots att vi inte hade fler spanskalektioner än vad vi haft tidigare på terminen. Skid-VM gick på TV vilket betyder nervositet för min del. Stenhård som jag är vågade jag knappt titta. 

APRIL



Vi på Olgy åkte till Tjeckien. Efter tre dagars resande med båt och buss var vi framme i Doksy. Båtresan dit var 19 timmar lång men riktigt trevlig. Vi underhöll oss på bästa sätt med att köra Maffia. Vi stannade till i Polen och bodde på finhotell. Träningarna gick uselt. Jag började fundera på om det var för att jag glömt bort hur man orienterar, om det var en för hög nivå för mig eller om det bara satt i huvudet. 




Vi började med grillkvällar. Tävlingarna började dra igång. Först ut var natt- och sprint-SM på Gotland. Det mesta såg bra ut och jag var riktigt taggad. En mindre detalj var att jag var sjuk. Natt-tävlingen fick jag hoppa över helt. Frisknade till innan sprinten och försökte mig på att springa. Det var ungefär lika jobbigt som att bestiga Mount Everest. Blev skithuspapper av två tävlingar alltså. Fick påsklov och åkte ned till Uddevalla ett par dagar och mös med släkten. Åkte till Jönköping för J-cup och till Stockholm för 10-mila. Fin tävling med trevligt umgänge. 

MAJ








Vi fortsatte med grillkvällar i Viken. Vi åkte till Italien på Skol-VM. En av dom bästa resorna jag gjort. Himla bra arrangemang. Alla störtsköna människor, trerättersmiddagarna på hotellet, tävlingarna, Tävling a la Maria (som gick ut på att snacka med personer från så många olika länder som möjligt. Jag och Agnes flängde runt som två hönor och snackade med allt och alla), allt vi gjorde..Vi hade så sjukt kul tillsammans med Eksjös Olgy. Hela gänget är störtskönt. Vill tillbaka nununu. 
3-orna började provade klänningar och var taggade för studenten. Pappa gjorde min kväll när han "drog en snygg pose". 

Det här tog ett braa tag. Resten kommer imorgon eller något. 

/ Moe







It's a new year, it's a new life

Årets första toabesök. Årets första blogginlägg. Årets första träningspass. Årets första TV-häng. Årets första bilresa. Listan kan göras hur lång som helst. Allt jag gjort idag var första gången för i år och i princip allt jag gör ett tag framöver blir nytt för i år. 2011..2012 (undra hur länge man kommer skriva 2011 på blanketter, skolarbeten osv.) ska bli så jäkla bra, är taggad som fan på ett toppenår! 

Gårkvällen var hur mysig som helst. Precis ett sådant nyår jag kände för i år. Har aldrig firat in det nya året såhär lugnt, det är riktigt underskattat. 



Just nu: Påväg hem till Gävle- Första gången för i år. 

LOVE/ Moe