Sveriges riksdag

Drog med alla 2or och 3or till Stockholm får att kika på riksdagen. Åkte strax efter 8 och kom hem vid 6. Utav alla dessa timmar spenderades flera i bussen, en hel del shoppandes,ätandes, fikandes på stan och hela 1h och 20 min inne på riksdagen. Eftersom att jag och Maria hamnade sist i toakön orkade inte vår klass vänta på oss utan vi fick ansluta oss till 2orna istället under studiebesöket. Väl hemma i sandviken hann jag i princip bara hem, dricka en kopp kaffe för koffeinkick och vända för jobb. Här får ni ett urval med bilder tagna i farten.


/S

Tidsfördriv

Inser att jag haft för mycket tid och för lite sällskap i helgen när jag fixar maten såhär till alla lunchdejter med mig själv. Nu har Norrsätra fyllts upp med folk igen och ingen kunde vara gladare än jag. Idag har jag gymnasiearbetesdag, så ska inte ta mig till skolan annat än för att äta och spinna. Eftersom att mina medarbetare till gymnasiearbetet för tillfället befinner sig på annat ort får vi ser hur detta går.


/S
 
 

Tips

Till alla er där ute som saknar Moa och Alice här på tjugosjub kommer jag med glada nyheter.
Moas nya blogg hittar du här och Alice finner du här 

 
/S

Wake me up when it´s all over

De senaste dagarna har vi bl.a. dunkat Avicii, diskuterat iphonens nya uppdatering och fikat våfflor hos Grete. Jag hade även rullskidpremiär. Något ostadigt var det, men är samtidigt förvånad att jag inte gjorde en enda vurpa. Kul var det i varje fall. Nu har de flesta tagit sitt pick och pack och dragit vidare mot USM eller SM. Själv är helgens planer ovissa, förutom faktumet att jag blir kvar här i viken. Vilka friheter man har när varje helg inte längre spenderas ute på tävlingar. Svårt att fylla all tid som blir över. Tänkte i varje fall försöka att inte fokusera på att alla andra är och springer en av årets roligaste och viktigaste tävlingar, lär bli en utmaning.

 
/S


så mycket att se fram emot

Min helg spenderades här i Sandviken med diverse olika saker. Pojkvänsmys, plugg, städning och inte minst lördagens klassfest. Har insett att klassen är riktigt skön. På tiden faktiskt såhär efter att ha gått två år som om det fanns en vägg mellan oss. Känner att det kommer bli ett bra år med klassen och OLGY så himla härligt gäng är vi. 

Igår var dagen vi väntat på länge, ja jag och Amelie i alla fall. Vi bokade nämligen studentkryssning den 25e februari. Dyrt för att vara en kryssning men vad gör man inte tror det kommer bli superroligt. Tänk er själva ca 2000 studenter på ett kryssningsfartyg som festar tillsammans under ett dygn. Så nu har man något att längta till. Ser också väldigt mycket fram emot December som kommer bli en så bra månad. Håkan Hellström konsert, jul, både jag, Hampus och mamma fyller år varav vi förstnämnda blir 18 (äntligen) sen får man ju inte glömma nyår. Och ett nytt år fullt med överraskningar. Ni hör själva en hel del, kul för mig och mindre kul för plånboken. Men vad gör man inte är ju trots allt bara December ett gång om året. 

/e

 



16/9

Har precis knåpat ihop ett sponsorbrev som vi på olgy fått i uppgift. Kommer förmodligen att få en del finfina avtal inom den närmaste tiden. Har tro det eller ej tillbringat helgen ute på tävlingar, senaste gången var i början av maj. Dock stod jag på åskådarplats. Kom hem i söndags vid halv 9 tiden och blev inbjuden på äppelkaka och chai te. Vilka fina grannar jag har! Idag är första dagen jag får gå ut och gå på riktigt , dvs powerwalka i ca 30 min. Har sett framemot detta ögonblick ett bra tag eftersom att det verkligen har varit toppenväder denna höst. 20 grader eller mer i princip varje dag. Självklart bestämde sig vädret för att jävlas med mig idag och har slagit om till riktigt ruskig höst med blåst och regn. Blir väl att knata runt med regnkläder och stövlar.

 
/S

sjukt

Har inte så mycket att rapportera från de senaste dagarna eftersom jag spenderat dem i sängen med sprängande huvudvärk och feber. Migrän, detta vidriga påfund. Har gång på gång därför ställt mej frågan vad jag gjort för att förtjäna det men inte kommit fram till något vettigt. Får helt enkelt nöja mej med att jag hade oturen att få detta och hoppas på att vakna upp huvudvärk och feberfri imorgon. Det enda positiva är att det inte smittar så att folk vill spendera tid med en ändå. 

Det enda jag vet från OLGY livet senaste tiden är att det var ett mysigt och trevligt OLGY fika i onsdags och att tisdagens och torsdagens träningar präglats av älgflugor. Glad att jag slapp dessa vidunder omkringkrypandes i håret. Nog snackat. Hörs när jag har något roligare att dela med mej av!

/e
 

bjuder på en fin bild från arkivet, Slovenien 2013 


 
 

Gårdagens händelser:

En massa goa saknade ex-olgysar har intagit viken och ska stanna här i några dagar. Klart det är i viken man vill vara!

Vår klass råkade utlösa brandalarmet då några fått för sig att fylla en kondom med vatten och kasta runt i klassrummet var en rolig sysselsättning. Självklart råkar någon pricka brandvarnaren, vilket då resulterar i att hela skolan måste utrymmas och att brandkåren skyndar hit. Efter en hel del sura miner av rektor och brandpersonal och med förmaningar som att ”ta det lugnt med kondomerna nästa gång” kan vi sedan starta vår mattelektion. Vanlig dag på Bessemer.

Sedan har vi såklart bänkat oss framför idol.


Städade ventilationsgallret..

//S

Helg i viken

 
Denna helg har jag inte rört mig mycket utanför lägenheten trots det fina vädret. Dels för att jag knappt har en muskel i min fot, vilket gör den väldans känslig att gå på och dels för att det är himla skönt att hänga i vår soffa. Har istället agerat hemmafru och städat, tvättat, bakat och pysslat med andra nödvändigheter. Sett Torka aldrig tårar utan handskar-serien. Hur fina och bra är inte de? Förstår inte varför ingen vettig själ uppmanat mig att se dem tidigare.


1. Mina fina bananpannkakor 2. Satt i stadsparken 45 min då jag inte hade koll på parkbadets öppettider 3. Mina mindre fina energikakor.

//Stina

en ny utmaning

Har även jag fått förtroendet att föra denna blogg vidare. Rapportera om livet i Sandviken och allt bus som händer här såhär sista året som jag får spendera på tallbacksvägen, lägenhet 27 och trappuppgång B. Lovar att fylla denna blogg med bilder i överflöd och galna inlägg precis som föregångarna. Kommer helt klart bli en utmaning att komma upp i deras nivå. 

Vem är då jag? Jo, Agnes Elina von Krusenstierna en glad dalkulla från Falun. Bor granne med norrlänningen som skrivit några inlägg här på bloggen redan och har för 3 veckor sedan alltså påbörjat mitt 3e och sista år här på OLGY. Hela detta år sa jag leva efter mottot "ta vara på varje ögonblick" allt för att göra detta till något att ta med sig och minnas livet ut. Störa förhoppningar på allt som har med det att göra och ska som sagt tillsammans med Stina dela med mig av allt som händer och sker i livet vi lever i Viken.

/E

 

Mössprovning

Provade studentmössa själv på reservtiden idag då jag missade klassens ordinarie tid. Känns en aning avlägset till den stora dagen. Har gjort 2 mindre bra upptäcker angående studenten den senaste tiden.
1. Sprint-SM går samtidigt som balen. Jag som alltid drömt om att få gå på bal…
2. Vi tar studenten fredagen den 13e. Dömt att misslyckas med andra ord.

280 dagar kvar!!

/S

Brännboll & Kräftskiva

 
En liten bilderesumé från första och andra veckan.
 
Brännbollsturnering med alla naturare där vår klass lyckades knipa båda finalplatserna.
Kräftskiva med olgy där vi dukat långbord med en himla massa mat på. Vissa åt kräftor, paj m.m. medan vi riktigt hårda tryckte surströmming. 

/S





Äntligen!

Igår var en fin dag. För igår fick jag nämligen äntligen skrota mina kryckor. Ungefär de 3 längsta månaderna i mitt liv är över. I och för sig får jag inte springa på ett tag, men ändå. Slipper svettas sönder och få blåsor bara av att förflytta mig 100 m, slipper gå runt med en 4 storlekar större crocs på vänster fot, slipper gå själv i korridoren eftersom att mina så kallade vänner tycker att jag är för långsam. Det är sjukt vad man tar saker för givet när man är hel och frisk. Nu håller jag bara tummarna för att foten håller för rehab och så småningom löpning.
 
 /S