Livet som skadad

Hej!
Jag är nog den person med mest otur. Det kan va allt från små saker som att alltid gå in i någonting eller större saker som nu, jag är skadad och kan inte träna, igen. Jag började känna av min fot efter Medel SM Finalen men jag tänkte inte så mycket på det för det kändes bara som om jag hade vrickat den lite i skogen. Men förra onsdagen när jag skulle jogga lite innan styrkan så gick det inte i mer än några minuter för det gjorde så ont. Men jag tänkte fortfarande att det bara var en liten stukning. När jag skulle jogga hem från sprinten i torsdags så gjorde det helt sjukt ont. Jag har bara haft ondare än så 1 gång i hela mitt liv och det var när jag brutal stukade min fot i våras, och då trodde jag typ att den skulle gå av. Så då spinnade jag på fredag och lördagen och på söndagen kände jag ingenting längre. Så jag tränade på i måndags och igår men nu känner jag jätte mycket bara jag går. Det är ovanpå foten jag har ont också så det är jätte skumt. 
Det blev i alla fall inget cooper för mig idag utan jag får nöja mig med plugg och födelsedagsfikan som va idag för alla idrotter. Jag hoppas i alla fall att jag kan springa i helgen när det är Skol-SM. 
Alltså denna bild är så perfection för mig. Té från Rituals (rekommenderar det starkt) och mormor och morfar hemgjorda honung. Passar perfekt ikväll med mitt historiaplugg. 
Vi hörs! /M

Weekends are for party

Tjena mittbena!
I fredags fyllde min älskade Tova äntligen 18 år! Så big congratz till dig darling! Hur som helst så var vi några som överraskade henne på sängen med frukost. 

Som ni ser var hon väldigt nöjd med frukosten och min present (en rosa fickplunta). Fredagar äger för vi har bara fysik och gymnasiearbete. Efter skolan packade jag för sen åkte jag, 2 tjejer från klassen och 2 killar från freeski hem till Tova. Hon skulle ju ha fest på lördag hemma hos sig i Ludvika. På fredagen åt vi pizza och kollade på Project X och Bad Neighbours för att få lite partyfeelings. Lördagen försvann ganska fort då jag spinnade på förmiddagen och sen började det ramla in folk efter klockan 3. Vi var ett gäng som skulle äta tacos innan festen. Själva festen var väldigt rolig och jag vaknade upp på söndagen med en bra känsla. Vilket jag har saknat på ett tag då jag har varit skadad. På söndagen åkte vi tillbaka till Sandviken för att börja ännu en vecka här. 


Vi var ett gäng från våran klass som var där så det blev den obligatoriska pre-party bilden med alla oss. 
Hoppas ni också har haft en bra helg! /M

Livet i Viken

Ja då var ännu en vecka avklarad i Viken och jag har fortfarande svårt att fatta hur fort tiden går. Känns som mitt sista år på OLGY kommer vara över på ett ögonblick! Men jag ska försöka njuta så mycket jag kan av allt roligt.
Tänkte sammanfatta lite om veckan som passerat. I måndags hade alla vi tjejer pyamasparty hos Erica med film och fika och även födelsedagsfirande för Elin och Vilma. Tisdag inleddes som vanligt med ett underbart träningspass, denna gången i Lumsheden. Förmiddagspassen i skogen kan faktiskt vara något av det bästa jag vet. Det är så lyxigt att få träna på skoltid, helt underbart!
Innan vi tog helg hann vi såklart med lite andra träningspass också, bland annat ett fint sprintpass i Hantverkarbacken. Känns kul att börja träna lite sprint igen och det är ju bara en knapp vecka kvar till skolSM nu. Det ska bli så kul att springa för OLGY och tävla tillsammans med världens härligaste gäng.
Nu tar jag iaf välbehövlig helg, för en gångs skull utan tävlingar. Tänkte först vara hemma och ta det lugnt, men imorgon åker jag till Ludvika en sväng och firar Tova som fyllt 18. Ska bli så kul!
Hoppas ni också får en bra helg, och som Nalle Puh skulle sagt: "Stirra dig inte blind på en stängd dörr, det kan finnas en öppen dörr bredvid"
// E

Medel och Stafett SM

Tänkte skriva av mig lite angående helgens tävlingar. Som både var toppen och botten. Okej, nej inte direkt botten men det fanns saker som definitivt behöver förbättras. 
Jag hade redan i somras bestämt mig för att ta resten av säsongen som träning. Då jag inte har haft en enda period som jag har kunnat träna kontinuerligt eftersom jag har varit skadad, sjuk eller haft problem med skavsår. Så den här helgen hade jag inget placeringsmål utan ville bara få till så bra lopp som möjligt. 
Min bana från Medel SM kvalet. 

MEDEL SM
Kvalet är jag jätte nöjd med. Jag följde min plan vilken var att jag skulle veta vart jag skulle. Inte var jag var just då utan hela tiden ha koll på vart jag skulle sen. Jag bommade inget men var lite osäker på något ställe. Benen var med mig men inte andningen. Så fort jag tänkte springa på lite tog det stopp och började göra ont. Jag kom i alla fall 5a vilket var sjukt roligt och visar att jag kan orientera och behöver bara få med mig farten. 
På finalen kom jag inte in i kartan lika bra. Bommade en kontroll på första slingan med 3 min då jag trodde att jag var lite ovanför kontrollen men var lite nedanför. Sen missade jag en kontroll på sista slingan då jag inte alls var fokuserad och lite för stressad. Gjorde 2 små missar också pga dåligt fokus under sträckan. 

STAFETT SM
Laget hade inte några planer på någon placering då både jag och Hanna har varit ganska mycket sjuka. Jag sprang sista sträckan, min favorit, och var rätt taggad på att få sticka ut. Jag var lugn hela banan och hade tagit 5 placeringar redan innan varvningen. Men sen vet jag inte vad som hände och bommade 4 min på kontrollen efter varvningen. Jag har knappt någon förklaring på vad jag gjorde. Det var en väldigt dålig bom som jag verkligen inte borde ha gjort. Jag hade ändå mitt stoltaste ögonblick på länge, jag spurtade om en person. Spurten har alltid varit min fiende då jag aldrig kan springa på fort. Det tar helt stopp i mina ben och andning på upploppet. Men på senaste tiden har jag faktiskt blivit bättre. 

Det var en liten sammanfattning av helgens SM. Älskar att analysera sånt här så var tacksamma, det kunde ha varit mycket längre. /M

Pyjamaskväll

Hej!
Jag har precis varit på pyjamaskväll hos Erica med alla andra tjejer. Vi brukar ha tjejkvällar lite då och då och nu tog Erica tag i att fixa en myskväll. Det passade även bra då vi firade Elin lite som fyllde år idag. Vi hade bl a chips, gino (för er som inte vet - googla), kladdkaka och grönsaker med dipp till detta blev det lite paketöppning och film. Det blev en äkta chickflick, Mean Girls. Hur mysig kväll som helst. När man har sådana här kvällar så vet man vad man kommer sakna när man flyttar här i från. 

Tänkte skriva ihop lite om Medel SM imorgon också så stay tuned /M

I'm back!

Efter väldigt dålig update på sistone så tänkte jag nu bli bättre på att skriva!
Jag tänkte börja med att berätta om veckan som varit. Vi har alltså, helt sjukt nog, bokat studentkryssning och studentmössa denna vecka! Känns sjukt att det faktiskt är min tur i år. Dock är det fortfarande lång tid kvar, men ändå, jag tar STUDENTEN i år!! Har nästan lite åderskris hur fort tiden går och jag tyckte nyss jag inledde mitt första år på OLGY. Men nu när vi är inne på sista året så ska vi göra det till det bästa!
Fick igår även reda på att vi idrottstreor på natur får ett extra lov v.41 då resten av klassen är borta, hur skönt?!
Är också väldigt glad över att vara frisk och kunna träna som jag vill. Förra helgens SM blev att jogga kvalet men nu taggar jag starten imorgon. Det ska bli så kul att springa, även om formen inte är den bästa, så ska jag ut i skogen och ha kul!
Puss å kram skumbanan!
/E

Inför SM

Tjena!
Gissa vem som är frisk och ska springa SM i helgen? Jo jag!! Okej så överdrivet taggad är jag inte just nu. Jag är inte i någon form what so ever. Varken löpmässigt eller orienteringsmässigt. Jag tar den här helgen som träning och för att få komma ut i skogen och göra det som jag tycker är bäst. 

Kan nog vara de mest påhittiga bilderna någonsin. 
Ligger just nu i sängen och kollar startlistor och läser PM samtidigt som jag lyssnar på "Vilse i skogen med Ramses". Försöker bli lite taggad i alla fall efter att ha kollat in startlistan. Jag lyckas alltid hamna i det heat med flest bra orienterare och den här gången var inget undantag. Jaja det kommer bli kul, orientering är ju trots allt det bästa som finns!
/M


Studentmössor

Måndagar har blivit en av de bättre dagarna i veckan. Jag har bara två lektioner och slutar efter lunch. Sen är det alltid kul att träffa alla igen efter helgen. Idag var det extra bra. Vi hade bara en lektion sen var det även studentmössprovning. Imorgon är det dags att beställa biljetter till studentkryssningen. Det känns hemskt att beställa redan nu och så är det inte förens slutet av mars. Hela det här året kommer vara fyllt med massa roliga saker. Just nu tycker jag att jag har hur mycket dom helst att se fram emot. Inte bara som har med studenten att göra. Utan även de vanliga träningsresorna med OLGY + spanienresan med bara oss treor. Fick även reda på att Tova ska sin 18 års fest om 2 helger. Hade egentligen tänkt ta det lugnt då eftersom det är enda helgen utan tävlingar nu men jag hade nog bara tyckt det var tråkigt. Jag vill alltid att det ska hända saker så det här året kommer nog gå väldigt fort. 

Hade /M

Lördag i Viken

Tjena!
Sitter just nu och kollar på film. Jag blev inte ensam idag trots allt. Kristin kom redan på morgonen och hon gick precis. Det har varit välbehövlig tid till att prata om allt mellan himmel och jord. Vi har ändå varit och fått saker gjorde idag. Direkt när Kristin kom så stack vi ut på en joggingtur. För mig kändes det väldigt bra att kunna träna igen. Jag kanske kan komma i lite form i alla fall till SM nästa helg. 
Vi cyklade även in till stan för att köpa mig en skorta till ettafesten. Jag tror jag har bestämt vad jag ska ha på mig men jag kan lätt hinna ändra mig förra gånger innan festen. 
Vi tänkte att vi måste lyxa till det med något eftersom vi inte är på SM så det blev Amerikan Pizza Place till middag. 

M

Ensam på OLGY del 2

Hej!
Hade tänkt lägga ut ett sånt där "påväg till SM" inlägg. Men så blev det visst inte eftersom jag än en gång är helt ensam här bland lägenheterna. Alla har åkt till SM och jag trodde faktiskt att jag också skulle med. Jag vaknade dock upp och kände mig inte bättre. Inte för att jag kände mig sämre heller men jag stannade kvar här i Sandviken ändå. Först tänkte jag stanna, sen bestämde jag mig för att åka ändå och jogga lite imorgon bara men det slutade med att jag blev kvar här. Efter lite depp känner jag att det ändå var bäst så här för nu kan jag satsa på nästa helg. Bättre det än att bara kunna jogga imorgon och sen kanske bli sjuk och inte kunna springa nästa helg heller. Det jobbigaste är inte att det är Lång SM jag missar utan att det alltid ska bli såhär. Jag lyckas alltid bli sjuk eller så gör någonting annat att jag inte kan orientera. 
Jag sitter i alla fall just nu och kollar på The great gatsby för att få lite inspiration till ettafesten. För temat har blivit bestämt och det är just The great gatsby som är temat. Jag känner inte för att vara som alla andra och ha klänning + pärlor utan jag tänker hitta på något annat. Har några ideér så vi får se vad det blir till slut. Avslutar detta inlägg med två bilder från förra årets ettafest dom hade temat USA!

Till alla er som ska springa SM - Lycka till! /M


När alla andra är på träning

Tjena mittbena!
Medans alla andra är på träning så sitter jag här i min lägenhet helt ensam. Sista träningen innan SM och jag är inte med. Varför? Jo jag har såklart blivit sjuk. Det här året har jag haft väldigt otur med sjukdomar, skador och nu i slutet skavsår. Jag har inte kunnat tränat kontinuerligt sen januari. Nu i slutet har jag däremot tränat på i flera veckor och känner att det ser lite ljusare ut eftersom jag innan hade gett upp SM nästan.
Men då började jag såklart bli sjuk i tisdagskväll. Imorse kändes det lite sådär i kroppen men nu tror jag nästan att jag kan springa i helgen. Eller i alla fall kanske jogga lite och få träning inför nästa helg. Men jag får väl se imorgon hur det känns om jag åker med eller inte. Tills vidare får jag sitta här hemma och dricka vatten och plugga. 

Notera SM kartan i bakgrunden, behöver lite motivation till att bli frisk. 
/M

Studenten 2016

Det är helt sjukt att jag redan har börjat i 3an. Idag är det exakt 9 månade kvar!!! Men det känns som om studenten är imorgon redan. Kanske för att jag har spårat lite och redan har prov-gjort flera olika studentmössor och tittat på student- och balklänningar. Jag är så taggad på allt som har med studenten att göra. Det känns dock sjukt att redan lämna OLGY även fast jag känner att jag troligtvis kommer vara klar här om 9 månader. Det dagliga samtalsämnet hos oss tjejer i klassen den här veckan har varit allt som har med studenten att göra. Men framför allt studentkryssningen. De flesta av oss har bestämt oss för att åka på studentkryssningen och det är även flera från OLGY som ska det. Skolan har ju knappt börjat för i år så jag kommer nog hinna sluta känna den här lyckokänslan över studenten innan den väl kommer.
Over and out /M

Presentation Emma

Hej allihopa!
Ja då har det även blivit dags för mig att lämna en kort presentation av vem jag är. Jag bodde som tidigare sagt tillsammans med Märta men i år har jag bosatt mig med Anna och Elin. Jag kommer från den lilla byn Årsunda strax utanför Sandviken. Jag springer även från Årsunda IF, en inte speciellt stor klubb men fortfarande klubben i mitt hjärta. På frågan varför jag håller på med orientering så svarar jag precis som många andra, för att det är det bästa som finns. Jag älskar att springa i skogen och ständigt möta nya utmaningar, både fysiskt och tekniskt. Tre ord som beskriver mig som person är glad, ambitiös och positiv. Jag älskar även att göra saker och tycker om att ha något för mig. På min fritid förutom orienteringen så spelar jag även tvärflöjt och åker längdskidor.
Jag tänkte även lämna några snabba fakta om mig själv:
- Jag har lätt för att skratta, och gör det ofta
- Jag älskar skogen, speciellt den i Årsunda
- Min favoritmaträtt är lasagne
- Jag har en förkärlek för chips, godis och annat sött
- Jag är rätt barnslig och tycker det är kul med lekar
- Läger är det bästa som finns
- Jag älskar djur har en hamster tillsammans med Märta i lägenheten och en katt hemma i Årsunda
- Nalle Puh är en av mina stora förebilder i livet

Det var en liten beskrivning av vem jag är och som dagens motto säger jag som Nalle Puh "Man kan aldrig vara nere med en ballong"
/E
 

Presentation Märta

Hejsan alla där ute!

Jag tänkte börja den här bloggen med att presentera mig själv. Jag och Emma, som det kommer en presentation om senare bodde tillsammans förra året men nu lever jag med Rebecca. Jag är från Karlstad och springer för OK Tyr. Jag orienterar för att det är det bästa som finns och kanske för att bli så bra som möjligt ;) På den klassiska frågan "beskriv dig själv med 3 ord" skulle jag svara, glad, vet-vad-jag-vill och spontan. Alla som känner mig vet att jag kan vara väldigt spontan och jag gillar omväxling. Senast färgade jag håret röd/brunt för jag ville att det skulle hände någonting. Jag älskar alla djur och skidor, framför allt längd.
Tänkte dra några snabba om mig;
-Jag älskar orientering men hatar skogen annars
-Skräckfilmer är någonting jag håller mig ifrån
-Jag älskar allt som har med romantik att göra
-Jag har precis skaffat glasögon
-Lösgodis och naturgodis är det bästa jag vet
-Jag och Emma har en hamster här i lägenheterna
-Jag är allergisk mot det mesta t ex klor, plåster, djur och gräs

 

Nytt år nya bloggare

Nu när ännu en generation bloggare (alltså Ellen, Magda och Ebba) sorligt nog har lämnat olgy och försvunnit vidare ut i världen så uppstod den stora frågan om vilka som nu skulle ta över denna anrika blogg. Efter lite om och men så bestämdes det till slut att treatjejerna Märta och Emma skulle få detta ärofyllda uppdrag men att vi andra tjejer också kommer att hjälpa till med inlägg då och då för att uppdateringen ska bli så bra som möjligt! Så vi hoppas att vi kommer att kunna leva upp till dessa grymma tjejers nivå gällande bloggningen!
 
Tiden här på olgy bara flyger fram och lite mer än två händelserika veckor har redan avklarats i Viken och jag tänkte försöka sammanfatta lite kort vad dessa veckor har innehållit.
 
*Ett gäng nya ettor har börjat och vi hoppas att de har börjat känna sig hemmastadda här på olgy även om de har mycket kvar att lära...
*Vi har även fått två nya tränare, Thomas och Sofie som hittils har levererat roliga träningar och nya bra idéer
*Fram tills idag har vi haft grymt bra väder vilket har lett till att folk sökt svalka på olika vis, bland annat genom en del mer eller mindre frivilliga vattenkrig
*Förrförra veckan passade vi även på att ta ett dopp i en sjö efter torsdagsträningen och hade sedan piknick på stranden efteråt, mycket trevligt!
*Wdks och farmerstester har ägt rum och nu återstår det bara för ettorna att se om resultaten räcker för att platsa i de båda lagen...
* Den prestigefyllda brännbollsturneringen mellan naturklasserna avgjordes under den första veckan och efter en hård kamp mellan tvåorna och treorna så stod till slut treorna som segrare i år igen, mycket tack vare deras enhandslyrafångande finne...
*Gamla olgy-elever har kommit och hälsat på, kul att se er igen och ni ska veta att ni alltid är välkomna!
*Sist men inte minst så har vi haft kräftskiva med diverse lekar, frågesporter och uppdrag för ettorna som förhoppningsvis gjort att de lärt känna oss tvåor och treor lite bättre... Men vi väntar fortfarande på en del vänförfrågningar på facebook! Här kommer i alla fall lite bilder från kvällen:
 
 
 Det var allt för mig, nästa inlägg kommer antagligen Emma och Märta att leverera inom en snar framtid så jag hoppas att ni kommer följa denna blogg framöver! Tacohej leverpastej  /Jonster