Vad pratar vi tjejer om egentligen?

Alla måste ju ha funderat någon gång. Vad pratar egentligen dom där tjejerna om? Dom där som står i ring några meter bort och fnissar som dom hade myror innanför trosorna. Jag ska nu avslöja en hemlighet, nämligen vad trea-tjejerna pratar om 99% av vår vakna tid:

1. Pojkar. Vi hetsar över hur hetsiga dom är, hur snygga dom är, hur gott dom luktar.

2. Mat. Vi hetsar över god mat, äcklig mat, hur lätt det är att laga mat and so on.

3. Tvätta håret. Vi hetsar över hur fräscht det är, hur ofräscht det är, hur fint det är när det är nytvättat och när vi ska tvätta det.

Japp, there it is. Dessa tre ämnen förekommer väldigt ofta i våra konversationer och jag tror nästan att det påvisar att vi är lite primitiva. För vi kommer ju fram till samma sak varje gång likssom.

Allt från samhällskunskapen och Sara!


Tisdag kväll

Det börjar kännas som om lilla fröken Hugosson gör personliga påhopp på storbloggarN Lundsten här. Jag måste alltså komma med ett försvar. Anledningen till att jag kom 8.20 till bussen var för att jag inte hittade tandborsten. Vår lägenhet är ju som sagt under renovering för tillfället så det var lite klurigt imorse. OKEJ?!

Keps-OL gick ju då fint, förutom när jag slarvade bort segern. Men vi slog i alla fall Gunde och Malmis, vilket var det viktiga. Kom upp i 203 i puls och det var ett tag sen jag gjorde det! Hade kunnat kolla i min träningsdagbok men har glömt att skriva de senaste fem veckorna. OOPS!
Annars då? Tidig kväll idag igen, vilket alltså betyder att jag ligger i sängen. Fast jag ska inte sova klockan 21.10 som igår, ska prata en stund med min pöjk istället. Så nu lämnar jag internet, so long suckers! /S

isterband

Jag stod precis i mitt förnster på tredje våningen och skådade alla som skulle fara på keps keps-OL. Sara kom sist, bussen skulle gå 8.15 men Sara kom 8.20. Själv ska jag ut och springa lite eget, var vet jag inte eftersom att jag inte rikstigt kan Sandviken än. Menmen, jag får väl hitta på någonting.

Ikväll blir det middag på ikea i Valbo. Om jag är modig vågar jag mig på isterband, mor min påstår att det är gott. Jag har alltid haft svårt för att pröva nya saker, om jag vet att något är gott så håller jag mig till det. Vi kan ta subway som ett exempel dom har massor av smaskiga mackor och jag har alltid tyckta att det varit bra där. Men näsr jag tänker efter har jag bara ätit en sort. Italian BMT. Inget annat. Därför ska jag äta isterband ikväll och göra ett uttalande om hur det smakar här på bloggen.

/Strongn A


Ser det inte mysigt ut?

korv korv korv med mos

Hej bloggen!

Haha, varför skriver man hej bloggen? Bloggen är ju ingen människa precis och jag skriver ju inte till bloggen utan jag skriver till er där ute i stora vida världen. Jag har kollat lite bloggstatistik för de senaste dagarna och vi hade faktiskt 53 unika läsare för någon vecka sedan. FEMTIOTRE stycken, tänk er femtiotre personer som tår på en rad, det är ganska många. Snart är vi uppe i Kenzas klass på ca 140000.

Vad händer annars då? Igår när vi åkte hem från jcupen i Avesta stannade vi på Bagheera och Haglöfs outleten och shoppade precis som nästan alla andra orienteringslöpare som sprungit jcup eller elitserie för då fick man bra priser på bra saker, de gillar vi! Som Sara skrev förut idag så är det ju skol-SM till helgen, wooho! Vi är sjukt taggade, alla andra kan ju slänga sig i väggen för vi ska kötta sönder i Nackas skogar. Imorgon ska vi åka till Valbo och shoppa lite utklädningskläder till ettus festus. Det är sagotema och det är inte lätt att komma på något att vara om man inte vill vara prinsessa. Och jag vill inte vara prinsessa.

Nu ska jag sova och drömma söta drömmar. Natti natti!


I brist på annat kul visar jag en älgpose.

Kvällsnytt!

Klockan är 20.52.
Det känns som om klockan är cirka 22.52 i mitt huvud.
I mitt huvud är 22.52 väldigt sent.
Följaktligen är det väldigt sent nu.
Därför ska jag gå och lägga mig nu.
Eller snarare, jag har redan gått och lagt mig.
Tagga keps-OL på träningen imorgon.
Woho!.
God natt från den norrbottniska skönheten fröken Lundsten.

Men god dag!

Hejhej i lingonriset. Jag befinner mig för tillfället i ett vardagsrum i 27b. Inte mitt eget faktiskt, utan mina grannars (rebecka, amanda och linnea). Anledning till detta är att vår lägenhet idag och några dagar framåt ska renoveras och det är svårt att ha sovstund i en säng som är full med gardinstänger, handtvål och soffkuddar. Jobbigt läge, med tanke på att jag är dödstrött. Somnade två gånger idag på biologin. Förlåt lärar-Erik men din röst är ju lika effektivt som kloroform!
Vi tävlade i Avesta i helgen, ingen superhelg för mig men Viken-piken glänser som alltid! Några segrar, några pallplatser och många topp tio. Lovely! Det bådar gott inför skol-SM nästa helg där vi ska sopa rent. Eksjö, you shall fear the mooses from tha north..
Sovstund nästa, peace out! /S

prutt

Just nu är det svenska som gäller för NV10A, i nästan TVÅ timmar och jag kan inte säga annat än att det är underbart! Dedär var lögn nr ett i inlägget. Jag har faktiskt inte tid att sitta här och mögla, jag borde skariv klart min saga, men tror ni att jag känner för det? Nej faktiskt inte. Istället sitter jag och skriver till ankipanki i facebookchatten. Nej nu ska jag faktiskt börja skriva på min saga. Lögn nr två.

Här får ni något att tänka på ;) svaret kommer när jag själv har löst uppgiften.
Hur många tjejer som går/ har gått på olgy i Sandviken hittar ni i bilden??




21.31

Fan, Alice börjar ju starkt måste jag säga! Jag ska inte vara sämre så här kommer lite bilder från de senaste veckorna (Följande inlägg innehåller INTE bajskorvar, jaktjournaler eller pillesnoppar).
Coach MarJon har med min hjälp slaktat en granvägg. Det var hårt!
Lovisa bjöd mig på pannkaksfrukost en vacker torsdag!
Skip-bo-kväll på våning 2!
Photo-session med Ankan. Japp, den bjuder jag på!
Våra vackra etta-tjejer. Killarna flockas!
Out /S

ALICEALICEALICE

Hej världen!
Det är jag Alice "nykommlingen" Hugosson på våningen ovanför. Här uppe är utsikten mycket vackrare än där nere, här ser man ALLT man vill se och inte vill se av Norrsätragettot. Fast vissa som börjar på E och slutar på lias får svindel av så höga höjder.

Ja, vem är jag då? Jag är en lång spindelvig (NOT) medelpaddare som gjorde orienteringscomeback för tre år sedan. Jag lever på glass, kolasås, avocado och te (flera liter om dan) kanske något vitaminpiller för att kroppen ska fungera ordenligt också. Här kommer en mer vetenskaplig lista om fenomenet Alice Hugosson (För er som inte orkar läsa texten)

Egenskaper
Kan göra en cool trixig grej med armarna. Kung på att bygga ihop ikeamöbler. Grym på att baka (Se upp inför bak-km, jag är i bra form...).

Alice gillar
Mjuka mossar framför grusig grusgrop. True Blood. Moa och Annikas soffa, eftersom att vi inte har någon egen soffa är det alltid skönt att gräva ner stjärten i någon annans soffa.

Alice gillar inte

Makrill i tomatsås, blir lika rädd varje gång frida säger att vi ska köpa det. Långa tråkiga mattegenomgångar. Dunkadunkamusik från våning ett.

Det finns ju faktisk åtta ettor till här på olgy, dom är förstås inte lika interssanta som mig men jag ska försöka föra deras talan också. Lite i alla fall. Mina ettakompanjoner är Simon, Frida, Annika, Moa, Ludvig, Fredrik, Linnea och Elias Ö. Jaja nu kan jag inte sitta här och slösa bort min kväll. Idol väntar på våning ett.

/// Strong A

Fint magplask!!

Nämen vi lever?

Se, det gör vi! Och jag har en överraskning till alla våra läsare :D Vi har fått tillökning i form av Alice Hugosson, en liten dam från våningen ovanför. Jag har känt på sistonde att vi skriver för tantiga inlägg, nu när vi är så gamla. Så vi tar in lite nytt blod i bloggen!
Är hon inte vacker? Så från och med nu kommer det komma lite rapporter från första årskurs, förhoppningsvis väldigt intressanta också.
/S

What the..?!

Är det redan söndag? Herregud, det känns som om jag inte gjort något på hela helgen. Förutom ätit godis. Och hamburgare. Och kladdkaka. Och tacopaj. Och lite mera godis. En riktig superhelg med andra ord! Nu sitter jag här och försöker vara opartisk medan jag analyserar regeringspartiernas valaffischer. Det går väl inte allt för bra. Stackars moderaterna, dom blir helt sågade i den här uppsatsen :b

Jag skriver detta grupparbete med de andra två 27b-musketörerna och vi är väl alla dragna lite smått åt vänster så vi är inte så nådiga mot alliansen just nu. Hehe!

Nu ska jag nog ta en paus från pluggandet och bädda nya lakan i min säng. Denna gång blir det mina gröna favoritlakan, aweesooome! Senare idag blir det förhoppningsvis bio med vår gamla blogg-granne från Mora, Frida! Hon och Johanna-boo har faktiskt lagt ner 20b-blöggen efter att dom flyttade ut från den vackra lilla lägenheten. Lite sorgligt, men så går det ibland.

Peace out brothaaas! /S

Inte många minuter kvar nu!

Fick verkligen inte en bra start på morgonen idag. Jag säger bara tre saker. Fysiklabb. Med. Ingemar. Det var som en långsam död. Jag kände mig väldigt väldigt korkad när jag gick ut från klassrummet för jag fattade inte ett skit. Det blev inte bättre av att jag hade miniräknaren inställd på radianer istället för grader. Lovely!

Men nu minsann, har jag bara en ynka 1h 30 minuters-lektion samhällskunskap innan jag pyser iväg på riskutbildning på körskolan. Sen hoppas jag komma hem till lägenheten, sätta mig i soffan och bara vänta på att min slav ska laga mat åt mig. Lovelyyyy!

See ya later alligator! /NorrbottnarN

P.S Måste varit lite trött igår kväll när jag skrev "Det var mina två senaste kvällarna." HAHA! D.S

Kväll

Ååååh, imorgon är det äntligen fredag! Jag har tamigfan längtat heeeeela veckan. Det blir dock en ganska lång dag med lite körkorts-tjosan men det är ju bättre en skola, eller hur? :D Jag har i alla fall bestämt att jag ska sova bort hela helgen. Inatt drömde jag en mardröm som kan jämföras med en sju timmars james bond-film. När jag vaknade var jag exakt lika trött som när jag gick och la mig dagen innan. Knivigt läge.. Ikväll ska jag i alla fall mysa ner mig i sängen extra tidigt. Just därför kommer det inte komma några bilder idag för jag orkar inte gå och hämta minneskortläsaren, ladda in bilder från mobilen till datorn och sen från mappen "mina bilder\mobilen\2010" till blöggen. Men jag spelade skip-bo med etta-tjejerna igår och åt kladdkaka med etta-tjejerna idag. Det var mina två senaste kvällarna.
/Sara

Jahapp..

Ja, nu är jag alldeles ensam här på våning 2. Amanda och Linnea springer orienteringsskytte-VM i Danmark och mina två musketörer har smitit hem/ till pojkvännen. Dom har alltså låååång-helg, nice! Själv får jag inte ens sovmorgon imorgon utan jag ska upp klockan halv nio för att pysa iväg med körskolan till halkbanan. Nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta kolla på Bones, mys! Fan, det skulle passat bra med ett badkar nu. Får väl gå och njuta i vår lilla 0,5x0,5 meters duschkabin sen istället :b /S
Vinter snart då. Bra eller dåligt?

Nu händer det grejer!

Idag har det faktiskt hänt saker som är värda att ta upp i bloggen! Tre saker närmare bestämt och nedan är dom fint uppradade;
1. Beställde studentmössan till... Ja, till studenten faktiskt! Jag och de andra två musketörerna har ju ganska lika smak så det blev tre likadana mössor (förutom namnen då :b). Jag är extremt glad att jag går natur för vi har ju grönt som programfärg och grönt är ju faktiskt min favoritfärg! Aweeesome :D

2. Lovisas coola fader har dragit i lite trådar som den högt uppsatta Sandvik-arbetare han är och tack vare det ska vi få lägenheten renoverad nästa vecka! Alla rum förutom mitt rum ska tapetseras/målas om. Äntligen slipper vi den jäkla målningen på palmerna i badrummet ;b

3. Jag stod idag öga mot öga med universums vackraste rådjur! Och inte bara för ett ögonblick, nej den stannade kvar vid sidan av vägen i säkert en halvminut cirka fyra meter ifrån mig. Jag blev helt mållös, den var ju bara så fin.

I övrigt har det inte hänt så mycket. Eller jo, min körskollärare prackar på mig en jäkla massa halkkörningar, riskettor och annat blöbb. Enligt henne ska jag bara läsa färdigt teorin, köra lite och sen är körkortet kirrat. Jaha? Ska jag inte lära mig att växla utan få kärringstopp först? Jaja, det kanske inte är så viktigt. Vi får väl se om Sandviken överlever min körlektion imorgon :b

Peace på er /S

OLGY-tjejerna 09-10! (Michaela Hallqvist och Linnea Martinsson saknas tyvärr på bilden)

Ny vecka!

Heeeeeej! Sitter här hemma och är nöjd över att halva skoldagen avklarad efter 80 minuter biologi. Nu när vi inte har så mycket läxor att klaga om så finns det faktiskt inte så mycket att skriva om i blöggen. Vi kanske borde börja hitta på knasiga saker, som att räkna alla sockar i lägenheten. Men vänta, det har vi redan gjort! Får väl komma på något lite mer nyskapande.
Jag kan berätta om filmen jag såg i helgen vetja! Det var "Going the distance", men Drew Barrymore och Justin Long i huvudrollerna. Genre: Romantisk komedi med väldigt förutsägbart slut. Det är inte ofta jag känner för såna filmer, så jag hade inte stora förhoppningar men SHIT vad den överraskade mig! Visst, man kunde räkna ut slutet fem minuter in i filmen men den var så rolig att jag inte brydde mig! Filmen hade den viktigaste ingrediensen, en riktigt konstig rumskamrat som drog snuskiga skämt och agerade dj i sexscenerna. Awesome! Sen lärde jag mig en viktig sak också. En stor popcorn på en sf-biograf är en STOOR popcorn!
Det var väl allt från mig. Peace out brothaas /S

Nu blir det fredagsmys!

Helgen är på ingång och det betyder att alla orienterare flyr Sandviken! Ja... Förutom vi norrbor då. I helgen är det jag, Amanda och Gunde som är kvar i norrsätra. De andra två springer natt-DM ikväll medan jag ska ha filmkväll med mina franska-homie Merima. Det kommer nog bli en hel del socker ikväll, me like! :D
Jag återkommer senare med blodsockervärdet och lite annat smått och gott. /S

Torsdag!

Lovisa här igen! Det börjar droppa ner fler inlägg från mig dom senaste veckorna än vad det har gjort på dom två senaste åren. Förhoppningsvis är det ingen fas men hoppas inte på förmycket.
Dagen började kanon med ledig dag och pannkakor till frukost. Sara och jag utnyttjade morgonen till storstädning av hela lägenheten, tyvärr har vi fortfarande inte fått bort röklukten men fräschare är det i alla fall. Undrar när lappen från sandvikenhus ska dimpa ner i brevlådan egentligen.. förhoppningsvis snart så vi får lite snygga tapeter på väggarna. Vi får helt enkelt njuta av de två handmålade palmerna i badrummet ett tag till.

Olgy var på vandring i början av veckan som min kära roommate missade men här kommer lite bilder från turen. 


Godnatt!
/ Lovisa

Nyduschad och frääääsch!

Sara Lundsten är:
- precis utkommen från duschen.
- nöjd med dagens träning där alla fick ta revansch på medel-KM-banan från förra veckan!
- vid levande tillstånd (vilket är bra med tanke på att hon satt vid ratten idag)

Sara Lundsten ska:
- snart fixa en inbjudan till skol-DM där hon och Figgelicious ska vara tävlingsledare.
- sätta mobilen på laddning, ve och fasa om batteriet skulle ta slut!
- nog gå och busa lite med ettatjejerna senare. TIHI

Sara Lundsten längtar efter:
- studentmösseprovningen nästa tisdag.
- studenten. (WOHOOOOOOO BABYYYYY)
- julgodis.
- mamsen.

Voila, kort och koncist! God kväll /S

Onsdag!

Hej alla våra många (hehe) läsare! Hur mår ni idag? Jag mår bra, för idag ska jag nämligen tränaaa! Har inte rört på mina muskler sen i söndags och abstinensen gör mig nästintill galen. Jag är också glad för jag har äntligen fått svar på varför jag har "på tissdag, på torssdag, på tissdag.."-ramsan i hjärnan då och då. Det var nämligen då Bolibompa-Johan hade med sig pipkaninen Pipen till programmet. Tack Manne, du har löst ett mysterium större än Bermudatriangeln!
Igår hade jag och sambo-bamboo spa-kväll, eller det var tänkt så i alla fall. Vi hade storslagna planer med gurkskivor, fotbad och vackra målade naglar. Gurkskivorna åkte av ögonen stup i kvarten, vi märkte att det enda kärl som var stort nog att rymma en fot var våra kastruller. Och det är ju inte så lockande att laga mat efter... Vi var mer brydda över att smsa än att få nagellacket snyggt så mina fingrar ser ut som en smärre katastrof. Kanske inte den bästa spakvällen ever, men vi hade roliga ansiktsmasker på oss och mina tånaglar är inte naturligt gråa längre :b


Nu är det dags för en liten afternoon-nap tillsammans med vampyrerna i serien "True Blood"! Solong suckers /S


Vacker bild.

Börjar om 45 minuter..

Japp, min skoldag börjar klockan två. Och slutar typ tre tror jag. Schöönt? Schöönt! Dock skulle jag egentligen ha varit med resten av OLGY på vandring i de hälsingska skogarna, men min kära hals satte stopp för det. Jag hoppas att dom har roligt och själv njuter jag av tystnaden här i uppgången. Lite konstigt att cykla alldeles själv till skolan och cykla hem själv. Har inte hänt många gånger. Jag slapp dock sitta själv i matsalen, eftersom jag har ätit lunch hemma/ ätit frukost till lunch de här två dagarna. Men fy vilken mardröm det hade varit att sitta själv i matsalen! Eller ännu värre, sitta med några locals.... hihi ;)

Helgen var fin och regnfri uppe i de magiska skogarna i Umeå. OLGY fick några medaljer genom bland annat Tove, som också fyller år idag! Grattis gumsan :D:D:D:D:D:D Det väntar en halvt uppäten kladdkaka här. Jag kan dock inte försäkra dig att det finns något kvar när du kommer hem :b


Här kommer i alla fall lite bilder from tha weekend :)



en sovande figge...


en arg figge....


Skidlinjen i Älvsbyn is hot hot!


En skånsk påskkärring!


Ja, Vittjärvs IK har fler än tre medlemmar!


Peace out /S

Baby leeeeets go!

Bästa sättet att klä på sig: Dra upp Taio Cruz på högsta volym (ja, jag erkänner min synd. Jag tycker om Taio Cruz!) och skutta runt som en riverdancer och voilà, byggarbetarna utanför får sig en riktig show! Hehe, skoja bara. Jag drar för gardinerna så att det inte inträffar en liten "situation". Tyvärr blir det inget bildbevis av censur-skäl. Nu taggar vi medel-SM i Umeå. Avfärd 12.30!
Vi hörs efter helgen /S