Det där med nollning

Har helt glömt bort att berätta att det har kommit ett gäng nya elever till olgy den här terminen. Tidigare år har det varit så att alla stackars elever, de så kallade nollorna, har fått genomgå en brutal men också en lärorik och rolig nollning innan man blev en i gänget. Jag kommer nog aldrig glömma när jag själv var nolla, hur jävligt och tufft det var vissa stunder men hur sjukt kul det också var och hur bra vi lärde känna varandra. Efteråt bara garvade vi åt allt sjukt vi gjort, hur mycket vi skämt ut oss osv..och garvar gör vi fortfarande varje gång vi pratar om nollningen. 

Efter order från en högre makt har det sett annorlunda ut för årets lärljungar. De har inte blivit nollade utan istället har vi fått ordna en "ettning". Ikväll avslutades den och de nya ettorna kan nu känna sig som hemma. Vi ska lära dom aaallt vi kan ;)

 














Puss / Moe


Sprint-SM i bilder

Lite bilder från sprint-SM. Fin helg som sagt. 
 
 










/ Moe


 
 
 

SM

Har varit blandade känslor den här helgen. Natt-SM i fredags kan jag summera lite kort med: Fy faan vad dåligt. Sprint-SM kvalet dagen efter var desto roligare. Ja, jag bestämde mig för att springa ändå, tänkte att folk fick säga vad de ville, tycka att jag fuskade osv. Det viktiga är att jag själv vet att jag inte kände till området. Loppet utförde jag ungefär som planerat. Lugnt och metodisk utan några större misstag och det räckte till en delad andraplats i mitt heat och därmed en plats till dagens final. Hade samma plan idag, att hänga med på kartan hela tiden och inte hetsa. Gick riktigt bra måste jag ju säga då det faktiskt blev en plats högst upp på pallen för mig idag! Wiie, SM-guld!! Det var en riktigt härlig känsla att springa på upploppet och känna att man gjort ett riktigt bra lopp och att få det bekräftat av både speakern och folkets jubel. Och grattis till duktiga tjejerna Frida och Sandrine som tog hem andra-och tredjeplatsen!

Denna underbara dag avrundades med en fika med Einar i väntan på att hans tåg skulle gå :)

Nu är det 3 veckor kvar tills nästa SM-helg. Sjukt taggad! 

Puss och godnatt/ Moe

 


Det där med SM



Just nu? Sitter med mystjejerna och myser. Underbart att ha gänget samlat i viken igen, att ha folk man trivs med runt omkring sig hela tiden. Skolan har dragit igång igen men den har inte varit allt för jobbig än så länge. Vi "jobbar" med våra projektarbeten som alla på bessemerskolan gör i årskurs 3 (årskurs 3!? Oh herre har jag verkligen redan gått ettan och tvåan?). Morgondagen ser inte ut att bli allt för slitsam den heller då den börjar med sovmorgon.

Imorgonkväll drar även SM igång. Natt-sm är först ut och det ska bli riktigt kul. Dagen efter är det sprint-sm. Eftersom det går i min hemstad Gävle går jag fortfarande runt och funderar på om jag ska springa eller inte. Jag vet vart det ska gå och ja, jag har sprungit där några gånger i mitt liv, dock aldrig orientering utan bara ren löpning längst spåren där. Min familj, mina tränare och klubben tycker att jag ska springa eftersom jag faktiskt inte har bra koll på området. Dessutom är det ju fritt fram för alla andra som ska tävla att gå omkring i området hur mycket de vill nu innan tävlingen. Åh, hur ska jag göra????? Går det dåligt blir det ju lite pinsamt, skulle det råka gå bra skulle väl folk kalla det fusk. Känner mig som ett litet barn som inte kan bestämma sig för den blå eller den rosa godisklubban. Vad kommer barnet ut ur affären med? En gul. En kompromiss alltså. Hur skulle en kompromiss se ut i mitt fall om att springa eller att inte springa? Kanske att jag startar, springer halva banan men sedan bryter. Eller att jag ser till att springa sådär "halvbra" så att jag får en hyffsat bra placering. Tillräckligt bra för att inte skämmas men samtidigt inte "för" bra så att folk börjar snacka om fusk. Jag skulle aldrig springa om jag ansåg att jag hade fördel. Bestämmer jag mig för att springa så anser jag helt enkelt att jag inte har någon fördel. I mitt fall tror jag faktiskt att det snarare är en nackdel att jag bor i Gävle med tanke på att folk kanske förväntar sig att jag ska springa bra för att jag bor här och då vet jag en som blir nervös...

Aja, nu har jag ältat färdigt.

Puss och kram/ Moe

Life is too short

Heeeej!

Det var underbart att komma tillbaka till Viken igen efter ett välbehövligt sommarlov. Har hängt i nästan alla lägenheter idag och känt skadeglädje till alla som hållit på att fixa och trixa med sina lägenheter. Eftersom jag och Linneus bor kvar i samma lägenhet i år igen så har vi i princip inte behövt fixa ett skit. Packade in lite kläder osv. i garderoben när jag kom bara sen har jag bara gått runt och göttat mig.
Vi hade en minnesstund för Jonas Larson nyss också. I ett rum bestående av blommor, tända ljus och ett helt gäng ledsna själar. Fruktansvärt hemskt att det här har hänt, det känns så overkligt att man kan mista sitt liv redan vid 17 års ålder, speciellt en som Jonas som alltid var så glad och som hade ett hjärta av guld. 

Känner peppen inför det tredje och sista året här på olgy. Det ska bli så grymt!!
Puss på er alla och ta hand om varandra, man vet aldrig vad som händer med ens nära och kära. / M

Viken

Idag bär det iväg till viken igen. Tänk vad snabbt två år har gått, och jag har bara ett kvar. Vad hände där egentligen? Det känns som det var igår som jag och pappa åkte till Birsta och köpte en dammsugare och det var väl alldeles nyss vi var små nollor? Jag kommer så väl ihåg första kvällen då vi ettatjejer satt på mitt golv och pratade och alla var så förväntansfulla.

I år ska jag njuta extra mycket av att vara på olgy. Träna. Busa. Skratta. Jag ska carpa varenda diem!!

Men innan jag åker ner till Viken ska jag anmäla mig till fjällmaran 2013. Det är många som vill springa, anmälan öppnar 10.00 och det är endast 800 platser!

Alice

Tjeckien part four

Hej allihopa!
Nu har vi landat på svensk mark igen. Både skönt och tråkigt. Det har varit en sjukt lärorik vecka och jag har träffat många nya härliga personer. Har märkt att jag ligger mycket efter i orienteringstekniken men jag är grymt taggad på att träna upp den nu!
Under veckan fick vi i uppgift att skriva 2 lappar till varje deltagare på lägret. Man skulle skiva korta fina kommentarer om varje person och eftersom det var 32 stycken med på lägret kan ni enkelt räkna ut att vi igårkväll skulle ha skrivit klart 64 lappar. I princip ingen av oss hade skrivit en enda lapp igår vid lunch så det blev en hel del skrivande då.. Har i alla fall längtat efter att få läsa alla lappar jag själv fått (sjukt kul, hahah), så det får bli min sysselsättning på bilresan hem nu!

Måste ju också nämna att mitt lag under veckan, alltså Kukurice, tog hem totalsegern i tävlingarna. Gött!!

Nu blir det hem och vila sedan tränatränaträna :)

Puss på er /Moe

Tjeckien part three

Klockan ringde extra tidigt imorse då vi skulle vara färdigpackade och frukostklara 8:30. Vi har bytt stad och bor nu i rhadek kralove. Vi sprang en långdistans imorse också som till vår förvåning var en långdistans med masstart. Jag bommade ettan och tappade klungan direkt. Köttade på efter det och var nästan ikapp innan jag gjorde en till miss.. Så kan det gå. Kul var det i alla fall. I eftermiddag traskade vi runt i området där sprinten på JVM ska gå nästa år. Nu har vi nyss garvat till alla redovisningar av presentationerna vi slitit som djur med, hehe. Väntar spänt på vad vi i Kukurice får för pris. För vi var ju faktiskt bäst, som väntat ;)
Puss och hej /Moe

Tjeckien part two

Hej solstrålar!
Livet leker här i Tjeckien. I förmiddags sprang vi en medeldistansträning bland sandstenar, riktigt kul. Har precis käkat middag och börjat med den tredje uppgiften på lagtävligen som vi har här varje kväll. Vi ska på valfritt sätt och på max 4 minuter beskriva alla andra personer som är med på lägret. Jag och mitt lag Kukurice sitter och skriver en dikt och fantasin flödar. Det spårar rejält här och det har blivit en hel del garv haha.
Imorgon åker vi till ett nytt ställe här i Tjeckien. Nytt hotell, ny terräng och nya upplevelser men fortfarande med samma härliga gäng. Det är ett grymt läger det här, jag har lärt mig så mycket nytt och fått så många bra idéer. Är
riktigt taggad på att bli bättre som orienterare nu!
Puss och kram / M

Tjeckien part one

Heeej!
Sitter på hotellet i Trutnov, Tjeckien, och väntar på käk efter dagens träningspass. Idag var det långdistans med tidtagning och gps som gällde. Satan vad nervös jag blir av gpsn då jag vet att alla kan se hur jag springer. Jag springer runt som en höna och yrar hur mycket som helst. Bra att jag får träna på detta med andra ord. På hemvägen upptäckte jag och Micha att tjeckerna inte har några andra gardiner än vita spets gardiner. Det är ta mig fan så att vartenda hus här har sånna gardiner. Försökte hitta ETT enda hus utan sånna gardiner men tydligen bor det bara chickens här som är livrädda för att sticka ut, alltså genom att ha t.ex. gröna gardiner.
Har det väldigt bra här i alla fall. Hotellet vi bor på är fint, träningarna har varit riktigt roliga och det är gött att träffa lite nytt folk. På kvällarna går vi igenom träningarna och avslutar det hela med lagtävlingar. Mitt grymma lag fick efter lite om och men heta Kukurice (någon som kan klura ut vad det betyder?) och på gårdagens tävling, den första, levererade vi.
Nu blir det lite vila här innan nya aktiviteter.
Pusspuss/ Moe

Finbesök!

16.21 anländer hon, flicksnärtan. Igår fick jag först ett sms som löd Vet du att jag kommer till sundsvall imorgon?

Jag bah, neej! vaa? huuuh?? Värsta överaskningen!!

Ett par timmar skriver hon på facebook Kolla mobilen kvinna! Jag brukar inte vara så bra på det, men den här gången hade jag varit på träning, alltså kunde ingen kräva att jag skulle kolla mobilen hela tiden. Det visar sig att jag har ett antal missade samtal och sms. Jag får väl ta och ringa upp då! Vet ni vad hon frågar? Om hon får bo hos mig!

Självklart svarar jag, mitt hem är ditt hem, jag välkomnar dig med mina öppnaste armar!

Kanske ska ta och berätta vem som ska komma, det är ingen mindre än Annika Carlberg!! Woho!



Glömde bort att berätta vem vi träffade på vägen hem från U10...

Vi träffade Björn! och inte vilken björn som helst.... Björn Gustafsson
Notera glädjen i mitt ansikte och juicepaketet i min hand (ica basic <3)

Triathlon

Igår tog Lisa Nordén OS-silver i Triathlon. Mycket trevligt. Idag bjöd fröken Jonsson in till triathlontävling på tisdag. Mycket trevligt. Självklart tackade jag ja på direkten. Mit livs första triathlon. 400m simning, 13K cykel och 4K löpning. Jag är mest nervös för simningen, därför ska jag träna på sporthallsbadet imorgon.

Alice

U10

Hej allihopa!
Idag har det varit en slö dag. Långfrukost. OS. Styrke. Mer OS och bilkörande. Gårdagen däremot, den var inte slö. Jag var nämligen och sprang U10 med ett gäng brudar från SOK, och som vi sprang! Alla tjejer gjorde grymma lopp och vi slutade femma, vilket var över våra förväntningar.
Jag sprang sista sträckan, gick ut som sjua, klättrade till trea. Kände mig sjukt stark! Sen stukade jag den förbaskade foten och tappade två placeringar. Tråkigt att missa pallen med 31 sek.

Alice

Laget!

Back on track

HEEEEEEEEEEEEJ!

Har tagit en paus med bloggandet under sommaren för att försöka ta vara på de lediga dagarna så mycket som möjligt. Efter lite tjat från många håll tänker jag nog dra igång igen, dock bara när jag har tid och lust. 
Sommaren har inte bjudit på allt för mycket sol än så länge, fruktansvärt lite faktiskt. Att det endast blivit två dagar på stranden säger en hel del om hur kasst vädret varit. Men jag har haft det bra ändå och har flängt omkring på en hel del roliga grejer. Och fler blir det. I övermorgon tar jag flyget till Tjeckien på läger inför JVM 2013. Peppen på det.

Några bilder från oringenveckan som var en jäkligt bra vecka med finaste vännerna. Dagarna i skogen var inte lika fina dock...Bilder från veckan:


Hyffsat många orienterare som la sig här efter den tredje etappen..


Cykeln styrde av någon anledning in i en skylt påväg hem till lägenheten. Skyller på Jullan och Laura. Detta var inte på 6e etappen/avslutningsfesten kan tilläggas. 

Vilodagen spenderades på Tylösand och det var fett. Härliga människor, toppenväder och nej det kunde inte bli så mycket bättre. Fick även syn på Per Gessle. Dagen fortsatte leverera när vi drog in till stan för att kolla på elitens sprinttävling. Mycket folk och grym stämning.

Avslutningsfesten, alltså den 6e och sista etappen, var så jäkla bra!! Kvällen började utanför Laura med ett härligt gäng och sedan blev det partaj hela natten. 



Tjejorna..och Bejmer haha ;)

Ha det fint. / Moe