äckligt.

Såhär ser det ut på "the dark side" (= a-trappuppgången)... Tur att vår egen rörmokare Kristin tog tag i det i tisdags.



Onsdag

Heey!

Efter en lång och rätt seg dag i skolan blev det en desto mer fartfylld kväll. Var i en lokal som ligger en bit bort från våra lägenheter och umgicks med folket här på OLGY. Jag, Elina, Amelie och Linnea gick lös på pingisspelande och våran överskottsenergi var extrem ikväll alltså. Trodde nästan att jag var full på riktigt ett tag där. Bra, bättre, bäst kväll!

Har efter det snackat om livet med några härliga prickar. Detta löser sig, det gör det alltid. 

Nu tänkte jag skriva att jag ska slå på ett gossipgirl-avsnitt innan läggdags men istället får jag väl gråta mig till sömns eftersom jag i veckan kollat klart på alla avsnitt. Gossipgirl är ett avslutat kapitel i mitt liv och det känns tomt, oerhört tomt. Tur att de avsnitt som finns aldrig kommer att försvinna i alla fall. Krisar det får jag helt enkelt kolla på gamla avsnitt.

Puss och kram/ Moe


Snapchat

De senaste dagarna har bestått av en heeeel del snap-chattade. Herregud vad jag missbrukat den appen. Kort sagt är det en app där man skickar bilder till sina vänner. Det finurliga med det hela är att man endast kan se bilden i några sekunder och efter det kan man aldrig se bilden igen, det går inte att spara den eller något sådant trams. Detta resulterar självklart i att det skickas en hel del pinsamma bilder mig och mina vänner emellan.

Rekommenderar detta starkt! För er som inte kan lista ut det själva så heter appen snapchat och mitt användarnamn är moaenm.

Puss/ Moe


Direkt från porslinstronen

Sitter just nu i det heliga rummet från himmelen och filosoferar över livet. Börjar tappa hoppet. Inser att jag inte är gjord för fysisk aktivitet, jag är nog född för att bli tjock, titta på TV och äta skräpmat. Låter ganska bra det med..............





gå gå gå

Att gå på olgy och inte kunna träna är inte så värst kul. När alla sticker iväg på måndagsstyrka, sprintintervaller eller långpass i Högbo och man själv sitter hemma och ruttnar är det lätt att bli deppig. Men jag försöker göra det bästa av situationen. Och för att göra av med all energi som finns i min kropp har jag gått många och långa promenader. Med bra musik i lurarna är det faktiskt helt okej. Jag hoppas på att solen tittar fram imorgon så att man verkligen får chans att njuta, det enda som kan göra en promenad bättre då är en plats med utsikt, t.ex ett fint berg. Det går tyvärr inte att hitta i Sandviken.
Alice




New York dag tre

Dag tre i New York blev en hel dag fylld med shopping. Shopping i massor. Sprang omkring bland tusentals affärer, och det shoppades alltifrån ray bans, avslutningsklänningar, väskor och skor, till kostymer och underkläder. Vi spenderade många timmar inne på det gigantiska köpcentret century 21 där man kan hitta de flesta stora, kända märkena. Det var egentligen tänkt att jag bara skulle dit och köpa en väska men det slutade med att både mamma och pappa gick lös och kom ut med flera kassar de med. Höll på dö när jag såg pappa som stod och provade kostymer i ett provrum och svetten rann om honom. Det var verkligen äckligt varmt där inne! Och ännu varmare var det inne på Urban Outfitters! Eftersom kön där inne var oändlig gick pappa och ställde sig i kön direkt eftersom han tog för givet att jag minsann skulle hitta något att köpa. Och tro det eller ej men det gjorde jag. När jag stod och provade plagget ringer pappa och säger att han måste ut. Jag fattar ingenting. Vadå ut?? "JAG MÅSTE UT, NUUUU", skriker han igen. "Kom och fortsätt köa du, jag håller på att svimma." Så jag sprang till kön där pappa stod och råsvettades. Mängden han svettats inne på century 21 tidigare var ingenting jämfört med det här. Jag och pappa byttes av och han sprang ut ur affären, precis i tid för att inte tuppa av.

Kvällen fortsatte likt de andra dagarna och avslutades som vanligt i de sköna hotellsängarna.

Puss/ Moe

Sjukt snygga nike air max

shoppinghög this far


Matte vs. Skid SM

yo folks!!

Hänger i viken i helgen. Vi hade en mycket trevlig kväll igår. Vi snapchattade tills mobilbatterierna tog slut och åt gudomlig pollykladdkaka hos Ebba. Nu är alla ute och tränar, jag hade tänkt göra klart min hemtenta i matte E, men det var inte så kul. Inte alls. Istället råkade jag veta att sändningarna från sprint-sm i Falun började klockan 11. Synd för matten. Tur för mig.








New York dag två

New York dag två spenderades först på en morgonrestaurang för att käka frulle. Klassiska frukostar här är american pancakes (såklart) och rostade mackor men man kunde faktiskt beställa gröt också. Förmiddagen spenderades sedan i en minibuss. Sightseeing stod på schemat och det var tråkigare än tråkigast. Eller nej, jag hade gått in med inställningen att det skulle bli förjävligt vilket är skitbra för då kan det bara bli bättre. Varför vi gjorde denna sightseeing var för att m och p ville det och det var dom värda. Lärde oss lite smått och gott i alla fall så det var inte bara en pina.

Vi besökte bland annat platsen där world trade center stod förut. Åkte även förbi upper east side där gossip girl spelats in. Levde mig in i deras värld för en stund, trodde nog att jag var Serena där ett tag, haha.

Lunchade på en restaurang innan vi drog hem och bytte om för träning. Att springa i central park är ett måste när man är i New York, oavsett om man är en vältränad löpare, en wannabe vältränad löpare, en motionär, en luffare eller vad som helst. Ut och spring!! Det är en riktigt härlig känsla att springa runt i den parken med massa massa folk runt omkring sig. Varenda person ser ut att njuta av att springa där.

Kvällen avslutades med shopping i warnercenter samt på zara. Hittade en skinnjacka där som jag suktat efter. eftersom den var billigare i New York så var det givet att slå till. Efter ytterligare ett restaurangbesök vandrade vi tillbaka till våra sköna hotellsängar. Mysigt.

Puss /Moe

På restaurangen

En av de nya skyskraporna, denna heter one world trade center


inte så kul.

Löpte idag. Kan ju säga att det var ren idioti att jag anmälde mig till dagens pass. Har ont i ländryggen i princip hela tiden. Vad jag än gör. Kan vara en infektion, ska därför knapra piller och helvila i fem dagar. Ber till gudarna att det blir bra. Jag ska försöka vara positiv, njuta av livet och ha massor av kul istället för att deppa över att intd få träna.

En bra grej är ju att jag är ledig imorgon och kommer vara det alla fredagar fram tills sportlovet. Detta ska firas med semla på marangoni.
Alice



Välkommen till världen

Igår föddes en 49 cm lång kille med en vikt på 3440 g. Mitt kusinbarn kom till världen och jag har aldrig önskat att jag bodde i Göteborg, där prinsen befinner sig, så mycket som jag gör nu.


Asså jag...

Blir lite trött på mig själv. Börjar 11.50 idag så jag hade kunnat vara vaken och sova nästan hur länge som helst idag, men eftersom jag inte tycker det är helt ok att vända på dygnet så bestämde jag mig för att lägga ner snapchatandet och kvällsfilosofierna vid tolv igårkväll. Men eftersom att jag oftast har svårt att sova så tog det ju ett jävla tag att göra det också. Tittade på klockan 01.57. Det är väl inte så hemskt om man har sovmorgon dagen efter, men eftersom att jag är ett problembarn med sovproblem är det ett problem. Vaknade 07.03 och kunde för allt i världen inte somna om........ Nu är jag tröttpigg, eller kanske piggtrött? Och kommer vara det hela dagen!

Har därför spenderat min morgon med sirkus northug och dunkmusik





Ettahäng

Typ alla har åkt iväg på hockeybockey. Men eftersom att jag är en tråkig människa stannar jag hemma med tråkettorna istället som pluggar kemi. Försöker bidra med mina goda kunskaper om elektronparbindningar, van der wallsbindningar osv. Ja e köng!
Allé





New York

Tänkte berätta göra en resumé om New York-resan. Det är ju trots allt en av världens härligaste städer så några inlägg om resan är den helt klart värd.

Efter den nio timmar långa flygresan landade vi på flygplatsen och möttes av sol och förvånansvärt varmt väder. Solen hade jag helt glömt bort att den existerade efter Sveriges alla dagar med snöstorm.

Vi letade upp vår guide som tog oss till hotellet. Vi slängde in väskorna på rummet bara och stack sedan iväg för att leta upp någon mysig restaurang.

 
Pappa och jag på väg till restaurangen


Paret

Det var tydligt att vi var där lite väl tidigt eftersom vi i princip var själva på hela restaurangen. Detta betydde att vi hade fyra olika servitriser som sprang runt och flaxade runt oss och frågade om vi ville ha både det enda och det andra.

Restaurangen


Mor och far


Far och dotter

Sedan gick vi längst Broadway och jag gillar systemet de har för gator. Hela Manhattan är uppdelad i avenyer och gator som är numrerade. Avenyerna är de långa gatorna i nord-sydlig riktning medan tvärgatorna kallas streets. Till taxichaufförerna var det avenyerna och gatorna (t.ex. fifth avenue, 110th Street) man skulle nämna och inget annat.

Vi hann inte gå mer än några meter på denna gata innan jag fick syn på Forever 21 där jag såklart var tvungen att gå in. Eftersom vi var trötta och jetlaggade orkade vi inte gå igenom alla fyra våningar så vi drog oss tillbaka till hotellet och somnade rätt snabbt den kvällen.


Tjej i extas


Två glada flickor 
Försökte oss på att ta en fet bild eftersom bakgrunden var så grym. Detta utan någon vidare framgång. 

To be continued.

/Moe


Kungsberget

Hej!!

Åkte tillbaka till viken redan igårkväll och hade tacokväll och andra trevligheter med de som stannat här i helgen. Imorse drog jag och ett helt gäng till Kungsberget för en dag med slalomåkning. Det var allt för länge sedan jag åkte, hade glömt bort hur kul (och otroligt hög skaderisk) det är att kötta på som satan ner för alla skogsspår.

Nu blir det häng resten av kvällen och jag fortsätter njuta av att inte ha något att plugga. Det är fan livet på en pinne.

Puss/ Moe


:)

Heyho!
Tog en spontantrip hem till Sundsvall över helgen. Träningsdag med snöskoorientering, innebandy och styrka stod på schemat igår. Idag skulle jag åka skid-o på södra, men vaknade upp med för mycket ont. Därför har min dag endast bestått av myskläder och vinterstudion. Ska pallra mig ut i det fina vädret snart för en promenad.
A











Onsdag

Ey bloggen!

Känns bra att vara tillbaka till Viken igen. Igår nästan direkt efter att jag kommit hit samlades hela OLGY och det var himlans trevligt att bara hänga med alla igen.

Första dagen i skolan efter resan har varit oväntat bra, och trött (fortfarande inte helt van vid svensk tid).

Dagens +/-

+ Har fått reda på massor med provresultat och betyg och det känns jäkligt bra just nu.
+ Har njutit som bara satan av att plugghögen för en gångs skull består av noll komma noll böcker.
+ Städat hela lägenheten förutom mitt eget rum. Fräsch lägenhet-check!
- Försökte klämma ner min garmin-klocka i brevinkastet vilket resulterade i att den fastnade. Den satt hårt som bara faaan.
+ Fick sällskap av ett par tjejer som kom med idén om att hälla på lite glidmedel som stina kallade det. Tvål föreslog jag och så fick det bli. Tveksamt om det var tvålen som hjälpte men tillslut fick jag loss den. Vid det här laget rann svetten om mig.

Puss/ Moe


Back in Sweden

Heeeej!

Back in Sweden och det känns ju sådär. Hade gärna stannat i shoppingens stad ett bra tag till och strosat runt bland avenyer, folk och affärer. Gud vad vi shoppat, helt klart det vi gjort mest under resan. Jag är cirkus 10000 kr fattigare så det svider lite i plånkan men än så länge är jag nöjd med mina införskaffningar. Var påväg att bränna två laxar till på flygplatsen men lyckades på något underligt sätt behålla kontrollen. Började bli orolig för mig själv där ett tag.

Vi bodde som sagt på Manhattan och vi har haft det toppen, eller jag i alla fall. Shopping, strosande och mysiga restauranger var precis vad jag ville ha just nu. Räknade hur många starbucks vi (läs jag) såg och det blev 48 totalt.

Nu sitter jag på bussen påväg till Viken igen. Känner mig inte redo för skolan för fem öre och är något jetlaggad. Aja, kommer nog in i det också, även fast jag kommer längta tillbaka till Victoria's Secret, Michael Kors och alla andra underbaringar flera veckor framåt.

Puss/ Moe


Sara från norr!

Stortrean Sara Lundsten har intagit Viken och min säng. Hon fiser i mitt rum och klagar på att bloggen förfaller. Hon tog precis en storseger i skipbo och insisterar på att jah ska äta spagetti med tacoköttfärs till middag ikväll. Hon har övertalat mig till att börja studera i Uppsala och alldeles nyss fick hon för sig att jag inte går i Sandviken längre. Nu ska vi köpa lördagsgodis.

blogg.se-appen suger så bilderna blir sne.


klagomål

Stortrean Sara Lundsten har intagit Viken och min säng. Hon fiser på mitt rum och klagar på att bloggen förfaller. Hon

New York part two

Godmorgon!

Klockan är 8 här och det väntar en heldag full med shopping. Livet det.

Igår var vi på sightseeing, inget jag gått och längtat till direkt då shoppingen känns något roligare men vad gör man inte för mamma och pappa som tyckte det skulle bli "mycket intressant". Blev lite extra uppmärksam då vi kom till delen av Manhattan som heter Upper East Side, överklassens område. Gossip girl spelas ju in där så spanade lite efter Chuck Buss. Självklart såg jag honom komma gående där, snyggare än vanligt. Han hejade och frågade om jag var från Sverige.

Not.

Träffade ej honom... Såklart. Men drömma kan man alltid göra.

Bilden visar den plats där world trade center stod förut.

Puss/ Moe


New York day one

Godmorgon mina vänner!

Eller god eftermiddag kanske man ska säga till er? Här i New York är klockan bara 7 på morgonen. Tidsskillnaden ligger på 6 timmar så när vi landade igår var klockan typ 8 på kvällen i Sverige men bara 2 här. Kollade i kors redan när vi landade men piggnade till när vi fick röra på oss lite. Började med att gå ut på en jättemysig restaurang och sedan gick vi omkring och checkade in denna underbart grymma stad. Gick längst Broadway och reklamskyltningen på skyskraporna är fantastiska. Fick syn på Forever 21 under travandet också så där gick vi in och spenderade någon timme. Så nu har jag handlat de första plaggen i världens coolaste stad.

Nu ska vi på sightseeing och få lite bättre koll på hur det ser ut här på Manhattan.

Puss/ Moe


Livet just nu

Igår när jag la mig tänkte jag inte ens på att jag dagen efter skulle tvingas gå upp tidigare än vad som varit normalt under ett par veckor nu. Jag tänkte heller inte på att jag skulle behöva börja dagen med ett prov i samhällskunskap. Nej, jag tänkte inte på att det var första dagen i skolan på ett bra tag. Detta borde vara ett tecken på att jag trivs på OLGY med alla goa vänner jag har runt omkring mig här.

Igår var jag förresten på Spa gamla Gefle och fick världens skönaste massage. Perfekt uppladdning inför den enda skoldagen den här veckan eftersom jag åker till New York imorgon!! Wiiie. Kommer bli awesome.

Nu är jag i full gång med att slänga ner allt jag kan tänkas behöva i en resväska. En väska lämnar jag dock helt tom eftersom det förmodligen kommer shoppas en hel del där borta. Bilden får beskriva hur packningen går till.

Puss och kram/ Moe


skidor skidor skidor

Mina dagar planeras utifrån skidåkning. Varje dag ska det hinnas med tour de ski, minst ett pass på Södra och lunch på Ängen. Synd att det knappt finns tid till plugg. Jag har nämligen en hel del att ta igen. Men vad gör det om hundra år?

Imorgon väntar ett klassiskt pass tillsammans med Petter och Hugo. Det lär behövas för jag har nämligen anmält mig till en skidtävling den 27:e, dags att träna!







3 januari 2013

Heey!

Är hemkommen från Kristin nu. Blev en riktigt trevlig trip det där. Idag har jag återhämtat mig lite och har sovit (var trött som satan när jag vaknade imorse), fikat med en fin vän på stan och åkt skidor med morsan i riktigt isiga spår. Detta resulterade i att jag satte pers med hästlängder haha.
Kom hem och käkade sedan slängde jag ihop en efterrätt i form av glace au four. Åt detta på nyårsafton och det var så gott så var tvungen att göra det idag igen.

Inget givande inlägg direkt men det är kul att kunna kolla tillbaka om några år och läsa allt igen.

Puss/ Moe


2013

Ey.

Gott nytt år!!

Hade en trevlig gårkväll och idag är det alltså första dagen på 2013. Känns som vilken dag som helst, som att det varit 2013 länge. Sprang mina första 10 minutrar på länge idag också, riktigt skönt och gött att det knappt gjorde ont.

Nu sitter jag hos Kristin med ett härligt gäng och skriker till Tour de ski. Blir kvar här till imorgon.

Puss/ Moe