Påskdagen

Är fortfarande i Uddevalla och har idag sprungit den andra av tre tävlingar här. Båda har gått dåligt för min del, kan bero på att:
1. Det är mina första tävlingar på väldigt väldigt länge
2. Är helt ovan med att springa i skogen eftersom jag varit skadad typ hela vintern och inte kunnat springa.
3. Hatar den bohuslänska terrängen och ställer automatiskt in mig i ett "det-kommer-gå-dåligt-läge" så fort jag ska springa här. Detta är självklart något jag försöker jobba bort.
4. Längtat hem till Knut (mitt kusinbarn)

Okej, punkt 4 är ingen bortförklaring som accepteras men det är vad jag har gjort idag i alla fall. Han är så söt så jag dör. Kommer bli extra tufft att åka härifrån imorgon.

Morgondagen bjuder på den tredje och sista tävlingen och sedan en lång hemresa.

Puss och kram. /Moe


Påskafton

Tänkte bara kika in och säga att påsken levererar än så länge. Befinner mig hos släkten i Uddevalla och har träffat mitt kusinbarn för första gången. Världens sötaste!! Åh, han är så mjuk och len och go. Och han luktar som en riktig sommaräng (så brukar mamma säga att jag luktar). Har även fått träffa mitt andra kusinbarn för första gången. Söta lilla Luka. Han har dock feber så det är lite tråkigt men han är minst lika söt ändå. Behöver nog inte ens skriva att jag inte vill inte åka härifrån.

Några dagar till har jag på mig att pussa på mitt hjärta så det är vad jag ska göra efter att vi ätit kvällens sista måltid i form av efterrätt.

Ta en titt på bilden så förstår ni ganska snabbt vilken som är den populäraste killen i släkten just nu.

Puss och kram/ Moe


Slovenien part eight

Sista dagen i Slovenien hann vi inte göra mer än att ha en mikrosprint i rummen på boendet, packa och käka frulle innan det bar av mot flygplatsen i Venedig som skulle ta oss till Sverige med mellanlandning i Zürich. Klockan 22 rullade bussen fylld med massa trötta och sega skogsmullar in på tallbacksvägen. Gick och lade mig direkt jag kom innanför lägenhetsdörren typ, trots skammen att jag inte packat upp väskan. Det är något jag nästan alltid gör direkt när jag kommer hem men igår fanns det igen ork, dessutom var jag tvungen att sova för att orka med denna dag som har bjudit på både styrka med Anders Bergström och en projektarbetsredovisning som för övrigt gick åt helvete. Har aldrig varit så oförberedd till ett skolarbete någonsin. Detta trots att det här var den enda gången nu i trean som man faktiskt skulle leverera. Aja, that's life.

Sammanfattningsvis så har resan varit väldigt bra, vädret har växlat mellan solsken och 20 plusgrader och snöstorm där det blåste 45 m/s. Vi har busat och skrattat, tränat och sovit, ätit och chillat. Kom just på att detta var det sista lägret för min del här på OLGY. Usch vad hemskt.

Puss och kram. /Moe


Slovenien part seven

Detta var den sista träningsdagen här. Två pass i snöstorm där det blåste typ 43 m/s blev det. Gick inte jättebra att springa i den blåsten faktiskt.
När vi åkte hem gick jag och några andra av för att handla. När vi gick dit och tillbaka höll vi bokstavligt talat på att blåsa bort. Ibland var man tvungen att börja springa och det gick verkligen inte att stanna. Aldrig varit med om något värre/roligare. Typ. 
 
På kvällen hade vi avslutningsbankett med hela gänget. Dans och grejer. Fick rota rejält i resväskan bland alla träningskläder för att hitta något att ha på mig. Körde på vitt tema och blev kallad whitetrash-moe av killarna. Kände då att mitt försök till att klä upp mig misslyckades ganska rejält. 
 
Puss och kram/ Moe

Slovenien part five

Såg att Slovenien part five inte publicerats, nu är texten borta så jag gör ett nytt försök.
 
Denna dag spenderades vid kusten där vi sprang två roliga sprint-träningar. Vädret var bra,  träningarna gick bättre och humöret var bäst. Trivs väldigt bra här nere. 
 
For tillbaka till boendet efter det och duschade, käkade och hade lite kvällsaktiviteter i form av sång för vissa. Skämdes ihjäl bara av att kolla på dem som tvingades stå inför alla oss och sjunga solo. 
 
PUSS/ Moe

Slovenien part six

Hola!
 
Gårdagen bestod av endast en träning för min del. Fönster-ol stod på agendan och ol-mässigt blev det ett av mina sämsta pass hittills. På kvällen var det tänkt att jag skulle springa natt-ol men jag måste erkänna att jag bangade på grund av stormen. Det blåser 40 m/s här villet är orkan-styrka. Att ta sig fram utan att dras med i vindarna har varit en utmaning. 
På något sätt lyckades jag överleva ändå och tog mig igenom kvällen. En bra kväll blev det till och med. Som alla andra kvällar här i Slovenien.
 
Nu är vi inne på sista dagen här och det börjar dra ihop sig för kvällens bravader.
 
 
 
 Puss och kram/ Moe

Slovenien part four

Gårdagen var en bra dag. 09:00 begav sig jag och fyra tjejer iväg för en topptur här i Slovenien. Väl uppe på toppen av berget satte vi oss och njöt av solen ett bra tag innan vi började vår vandring ner igen. Efteråt var vi alla nöjda över att vi hållit fast vid våran plan om att göra detta äventyr, trots tränarnas rekommendationer om att avstå. Med sol, nästan 20 grader och världens bästa sällskap gjorde vi denna vandring till bland det bästa på lägret.

Efter en dusch, en trip till "stan" för lunch och lite "shopping", häng på ballen för massa skitsnack tills solen gick ner och en kvällspromenad så var dagen fulländad och jag kunde somna gott i vårat 24-bäddarsrum.

Puss och kram/ Moe


Slovenien part three

 
Två pass även igår. Korridor-ol samt en stafett-träning. Fick inte in flyter i orienteringen på masstarten då alla sprang och hetsade så fick stanna och köra mitt egna lugna tempo istället. Jag har bestämt mig för att spendera extra mycket tid åt tekniken i år då den var knackig hela förra året. På kvällen ordnade tränarna lite sällskapsövningar och kvällen slutade med standard fästing-letande. Efter sista passet igår hittade jag 11 st. Sjukt äckligt. Kommer att drömma om det efter den här veckan tror jag.
 
Nu sitter vi på altanen vid boendet och njuter av finvädret. Det är tydligen ovanligt varmt och bra väder här för att vara Slovenien. Och jag trivs. Är det något jag älskar så är det solen. Hoppas ni har det bra där hemma i snön ;)
 
 
Puss och kram/ Moe

Slovenien part two

Hej!
 
Gårdagen bestod av två orienteringspass. En kartpromenad för att komma in i orienteringen och sedan långsträcksträning. Mellan passen käkade vi på en restaurang som vi med några undantag kommer äta alla luncher på här. Handlade lite gjorde vi också. Dusch, käk, häng med trevligt sällskap och leta efter fästingar hann vi också med. Fästingar finns det så många av här så att det räcker och blir över.
 
PUSS/ Moe

Slovenien part one

Vi är framme i Slovenien och hittills är allt riktigt bra. Bra träningar, bra boende (jag, stina, elina och linnea har bosatt oss i ett jättemysigt litet krypin) och ännu bättre sällskap. Varje utlandsläger har vi tjejer (och killar) ett utklädningstema på flygplatsen. I år hade vi tjejer tema vitt/isprinsessor typ. Ni får se bilder sen, internet är för segt här för att ladda upp bilder här.
När vi kom fram till boendet efter en lång resa tog vi en runda för att se oss omkring i området, handla lite och sen var det käk, möte och sen godnatt i princip. Sjukt trötta efter att ha gått upp 5 och lagt oss lite för tidigt natten innan.

Kommer skiva ett inlägg för varje dag så ni får lite koll hur livet i Slovenien kan se ut.

Puss och kram/ Moe


Resdags

I princip färdigpackad och klar. Imorgon åker jag och nästan alla på OLGY till Slovenien för en veckas träningsläger. Förra årets utlandsläger är svårslaget men vi ska göra denna resa kalasbra den med.

Bussen mot Arlanda går 5:45 imorgon så ja det är dags att börja tänka på refrängen.

Jag vet inte om vi kommer att ha tillgång till internet där borta. Så vi hörs när vi hörs, ses när vi ses.

Puss och kram/ Moe


Glasses

Har hämtat ut mina glasögon nu. Jag passar verkligen inte i glasögon så jag säger som såhär: Dom kommer ligga en hel del i fodralet. Men det är verkligen en häftig känsla att ha dom på sig, jag ser så mycket bättre. Det känns som att när jag inte har dom på så befinner jag mig i en värld och när jag sätter på dem så lever jag i en helt annan. Tänker på de som ser mycket sämre än jag, de som är halvt blinda utan glasögon (typ du Stina), som måste gå med armarna ut och känna sig fram för att inte gå in i något. Känslan när ni tar på er glasögonen måste vara ENORM!

Puss/ Moe


Torsdag

En bättre dag idag. Skönt. Endast en lektion i skolan men har i och för sig pluggat en hel del själv istället (ja, vi treor får också hemuppgifter..bland i alla fall) , ännu en vilodag (börjar bli många för i år nu) och mycket slappande har det blivit idag. Ibland behövs sånna dagar också.

Ska snart checka ut för dagen faktiskt, eller lite mediamissbruk först såklart.

Puss och Godnatt. /Moe


Bra dag

Bättre dagar kan man ha. Inget har gått min väg idag men trots det har jag lyckats hålla humöret uppe.

Dagen började med en försovning vilket betydde att jag missade styrkan. Därefter gick det bara utför. Ett förhör i samhällskunskap som gick sämst, ett biologiprov som gick om möjligt ännu sämre. Lunchen i skolan var nog den äckligaste jag ätit på länge. Blodpudding brukar alltid gå ner men det här var någon specialare. Det måste ha varit gjort på hästkött eller något annat bedrövligt för som jag fick kämpa för att få ner dessa rackare.

Var hemma i Gävle en sväng efter skolan och när jag skulle köra tillbaka körde jag totalfel. Kom till lägenheten tillslut i alla fall och då hade jag cirka 2 minuter på mig att byta om för att hinna till kvällens träning (det första ol-passet på väääldigt länge). Hittade såklart varken pannband eller rätt vantar så jag drog till träningen där även pappa befann sig och hoppades på att han hade en mössa åt mig. Det hade han vilket hittills i princip är det enda positiva med dagen. Justja, jag körde fel till träningen också. Åkte till Göransson Arena, stod där ett tag, pustade ut och var nöjd över att jag hunnit till träningen.. Tills jag insåg att jag var på fel plats, BJ-arena var platsen jag skulle befinna mig på. Tog mig dit snabbt som fan och hann preciiiiiis dit innan starten gick. Han dock inte få på mig kompassen och det tog ett bra tag så tappade hela klungan direkt. Resten av banan gick piss. Händerna var som istappar första halvan, när de efter ett tag tinades upp gjorde det så ont att jag tvingades stanna i några minuter och skrika/grina. När några kontroller återstod slocknade lampjäveln jag hade på huvudet för att se något.

När jag joggade hem förberedde jag mig på att huset hade brunnit ner eller något liknande, men tydligen räckte det med motgångar för idag. Skönt ändå.

Ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda.

Puss och kram/ Moe


Historiskt ögonblick

2013-03-09 är ett datum värt att minnas. Lördagen den 9 mars 2013 var nämligen dagen då jag fick min första tår någonsin. Jag har som jag säkert nämnt tidigare, för trånga tårkanaler så jag har inte kunnat få tårar tidigare men igår var det tydligen dags för snart 19 år gamla jag att få känna en tår rinna ner längst min kind. Det var ett stort ögonblick för mig, kan inte beskriva känslan med ord. Så underbart, så mäktigt. Jag är också mänsklig, jag kan också få mascaran utkletad, jag kan också grina (som många tror att jag inte kan göra bara för att jag inte kan få tårar).

Puss och kram/ mänskliga Moe


100 days to go

Idag är det 100 dagar kvar tills jag tar studenten. Det kommer bli så skönt men samtidigt så otroligt sorgligt. Känner mig inte redo att lämna OLGY än. Ska ta vara på de sista hundra dagarna som är kvar nu så att jag känner mig redo för ett nytt kapitel i livet sedan. Vad jag ska göra efter studenten är högst oklart dock. Resa? Jobba? Chilla? Jaa ni..vad vet jag. Ett sabbatsår blir det iaf, det är jag värd. 
 
Bild från när jag gick ut nian. Så länge sedan men ändå så nyss. 
 
Puss och kram/ Moe

Back in real life

Efter en veckas lov är jag nu tillbaka i Viken igen. Känns bra. Säger det ofta men säger det igen: älskar mina vänner här.

Lovet i korthet: Vänner. Skidor. Restaurangmys. Filmkvällar. Melodifestivalen. Kollat synen. Fått reda på att jag har dålig syn (brytningsfel). Köpt glasögon. Mått dåligt över att jag blivit en glasögonorm (fast har så lite synfel så behöver bara glajjor vid mörkerkörning, filmtittande samt när jag ska se vad det står på tavlan i skolan). Löpning i solsken. Sömn.

Idag har varit en bra dag. Framför allt kvällen har bjudit på trevligheter. Vi har nämligen smidit planer till en grej som kommer ske i vår, i slutet av maj närmare bestämt. Kommer bli så fett!!!

Häng i lägenheten ovan min egen just nu. Tänk vad bra jag har det som kan springa in till mina vänner så fort jag har lite tråkigt och så börjar man genast må som en Gud igen.

Puss och godnatt. /Moe