Fotbollsfeber!

Just i detta nu spelas en fasansfullt spännande fotbollsmatch mellan ettorna och tvåorna nere på tallbacksstadion! När undertecknad lämnade planen för att skriva detta inlägg stod det 12-12 och de flesta var så trötta så att de knappt kunde stå upp. Vem kommer orka till slutet?! S:et rapporterar från Norrsätra, Sweden!






Ridtur!

Här kommer lite bilder från ridturen i helgen :) /S:et






trerätters på våning tre

Hej där ute!

Jag och Frida är just nu mitt uppe i en utomordentlig trerättersmiddag. Vi har klarat av förrätten och huvudrätten, det är bara efterätten kvar nu, men vi känner att vi måste smälta maten lite innan den åker fram. 

Till förrätt blev det kronärtskocka med en egenkomponerad sås, det tyckte vi båda var riktigt gott. Till huvudrätt bjöds det på viltbiffar (dock utan vilt) med klyftpotatis, morötter, broccoli och EDDO. Eddo är en rotfrukt som ser ut ungefär som en potatis med hår på och smakar som en potatis fast lite sötare, den är vit innuti och har en mjölig konsistens. SMASKENS!
frida fick aggera modell!
Nu väntar efterrätt!
STRONG A


Tjabba!

Hur är läget? Jag är tillbaka från en varm och härlig helg i Kåbdalis! Dock fick jag inte njuta så mycket av det, eftersom jag legat i sjuksäng 99% av tiden. Sista dagen var jag så pass frisk att jag kunde sticka ut på en ridtur med min vän Lina, bildbevis kommer senare ;)

Annars då? Jo, jag åker tillbaka till Sandy Bay ikväll med nattåget. Frivilliga gästrikare får gärna stå på Gävle central imorgon bitti klockan åtta med bil, jag behöver nämligen skjuts till skolan :b Haha! På tal om skolan så borde jag börja skriva det där talet vi ska hålla om kungar. Jag fick Johan III, väldigt spännande. Ja, eller...

See ya later alligator :D /S:et

Off to the west!

Om ett litet tag åker jag till Kåbdalis med min mor och far för att fira lite påsk, Lundsten-style! Så jag kan inte göra annat än att önska alla glad påsk så hörs vi efter helgen! PUSSPUSS från Sara :D

God kväll!

Jag har inte så mycket att säga, förutom att jag inte ska till Jönköping i helgen. Snyft! Men det ska vara skönt att vara hemma. Det är som religiösa brukar säga; stänger Gud en dörr öppnar han ett fönster! Jag bjuder på en bild som förhoppningsvis är intressant att kolla på som substitut för min brist på ord. Peace! /S:et

Positivt på båten!

telepelefååååån

Väntar och väntar... Min kompis Julia är en sån som kan sova länge, jag vaknar tidigt. Igår glömde jag min mobil hos henne... Om jag inte hade glömt min mobil där så hade jag nog varit på stan nu, men tyvärr förstörde detta mina planer, men kl 11 ska jag dit och se till att hon vaknar eller kanske till och med redan är vaken, för jag måste ha min lur! Jag väntar faktiskt på ett spännande samtal på just den luren.
AliceSprallis
Små och oskyldiga.....

Mattelektioner <3

Jag och Joline är lite smådeppiga för att vi inte längre får gå på de underbara mattelektionerna. Här är en bild från den gamla goda tiden:


Rapport från norr!

Jag läste att min kollega Strong A överlevde tandläkaren. Det var ju bra! Själv har jag alltid älskat att gå till tandläkaren, för man får ju sååååå fräscha tänder. Det skrubbas och putsas och tandtrådas som aldrig förr. Awesome!

Hur är livet här då? Jo, jag kämpar mot min hemska förkylning och kan med glädje meddela att jag nu på kvällskvisten var så pigg att jag kunde åka och handla! Och på tal om ingenting så såg jag en gammal klasskompis på ICA. Han hade samma tröja som han hade på högstadiet. Det enda som förändrats var antalet gånger tröjan tvättats samt att snubben fått skägg. Jag skrattade lite smått för mig själv!

Nu ska jag fortsätta kolla på det älskade skitprogrammet Big Brother för att reta mor och far. HEHE! /S:et

happyy

Det känns som en sten har lyfts bort från mina axlar. Jag är hemma från tandläkarn, och jag hade inget hål. Underbart. Fast det var hemskt ändå...... Nu ligger jag helt utslagen i soffan, det har varit en tuff dag. Ikväll ska jag på bio med mina vännor Victoria och Julia. Kul skare bli. Det var ett tag sedan jag träffade dessa tösar.

Strong A

hemskheter.....

Idag ska jag göra något hemskt! Något som jag verkligen inte längtar till. Något som jag säkert kommer börja gråta av. Det är något som brukar inträffa typ vartannat år. Det är gratis för barn och kostar pengar för vuxna. Det finns väldigt många mer än jag som inte tycker om det....


Jag ska till tandläkARN...................


Det finns en sak som gör det hela ännu värre, jag har med 99,999% säkerhet ett hål. Jag har aldrig haft ett hål. Jag kommer med 99,999% säkerhet få komma tillbaka till tandläkarn inom kort, vill inte.....
Nej nu ska jag träna och försöka tänka på annat.
Alice

Tillbaka på fastlandet!

Hej allihopa! Sarski här. Nu är jag hemma på påsklov, vilket är skööööönt! Egentligen ska jag åka till Allingsås imorgon kväll, men jag har blivit sjuk igeeeen så jag ska vara här hemma och kurera mig och sen förhoppningsvis kunna åka till Jönköping på Silva junior cup på lördag :)

Förutom sjukheten är det en sak till som irriterar mig. När jag kommer hem ser jag fram emot två saker: Petterssons falukorv och en låååång dusch. Nu håller min far på att renovera bastun/duschen så det enda som finns att tillgå är badkaret! Vadan detta liksom?! Hur ska jag överleva veckan utan bastubad och morgongymnastik i duschen? To be continued...

/S:et

GiFT

Idag när jag skulle välja te var valet självklart!
-Guteblandning!!

Så nu är jag i Gotlandsmode. Jag ser får överallt och fantiserar om raukar och ringmuren som om det vore söta hundvalpar och choklad. 

-Vad händer annars då?
-Det BRINNER på Sandvik!!
-Va? Vad säger du?!
-Ja, det brinner. Folk har rekomenderats att stanna inne.

Hur ska jag kunna ta mig till busshållsplatsen utan att förgiftas?! Funkar värmeväxlaren mot förgiftad luft? Jag får nog helt enkelt springa allt vad jag har till busshållplatsen och se till att komma precis samtidigt som bussen för att slippa vara ute i giftet allt för mycket.
Bäääääää

Ja e glá



  • Jag har precis skickat in mitt engelskaarbete som jag suttit och klurat med sen efter lunch.
  • Det är påsklov nu.
  • Imorgon åkar jag precis som många andra orienterare till Gotland.
  • Jag dricker just ny en mycket god kopp te.
osv...

Glada nollor!!

Natt-OL

Gokväll i stugan!
Sitter och väntar på duschen jag. Ikväll var vi nämligen på Hammarbyheeeeden och sprang nattorientering. Eller jag gick, de andra sprang. Men ååh så mysigt det var, det är verkligen något speciellt med att springa natt! Månen lös och det var lite småkyligt i luften och helt tyst, sen helt plötsligt fylls skogen av massa lampor och det är så häftigt! Jag tycker nästan natt är det roligaste på sätt och vis. Kanske inte innan, när man måste kliva ur den varma bilen och ta av sig överdragen och huttrande springa iväg till start, men under tiden och framförallt efteråt, då är det så kul! Verkligen stämningsfullt :)
Nu ska jag duscha och sen krypa ner i sängen! Imorgon väntar nationellt prov i svenska, uppsats på fem timmar. Men det brukar ju gå fortare än så(förhoppningsvis). Och jag har lite tidspress på mig då jag ska hinna med bussen hem klockan två. Men det ska nog gå fint. Och på fredag bär det iväg till Skåne för ett välförtjänt påsklov! Wohoo :)
godnatt
/Rebeckis

Back in the bay for now!

Tjenare folket! Lundsten at the keyboard. Vad händer? Jag har precis blivit färdig med tvätten från Tjeckien-lägret och ska nu börja packa till Gotlandslägret som börjar imorgon! Tyvärr är jag lite småsjuk just nu så det blir nog inte så mycket träning för mig på detta läger. Men jag får ju återse alla kära orienterare igen, vilket är mycket MYCKET härligt! Jag bjuder på lite bilder från föregående vecka, titta och njut. Over and out /S:et




















Home sweet home!

Efter en nio dagars lång resa är vi nu hemma i vårt älskade Sverige! Vi blev så glada över att återse vårt hemland att vi sjöng nationalsången när bussen kom på svensk mark. Halleluja!
Lägret skulle kunna sammanfattas lite kort som väldigt roligt och givande! (Tänker bort min sjuklighet och låtsas att jag varit frisk). Terrängen var awesome, faktiskt helt underbar och ett pass påminde lite om tallhedarna kring Mora, fast till och med roligare! Maten var förvånansvärt bra, i alla fall bättre än jag förväntade mig. Sist vi var där med Tullinge fick vi smaka tjeckisk specialitet och det var inte direkt nån höjdare.. Men nu fick vi i alla fall ganska normal mat! Hoteller i Tjeckien var sådär, men det funkade, vi hade ju dusch och sängar att sova i, jag tror vi har varit med om värre! Sen var det lilla hotellet i Polen en överraskning, det var hur fint och mysigt som helst, precis vad vi behövde efter massa bussresande. Och båten på hemvägen var betydligt fräschare än den på ditvägen, nu hade vi en stor hytt (större än Jukola-båtens!) och fönster. Ett stort minus var däremot de andra passagerarna på båten som endast bestod av fulla polska lastbilschaufförer som stirrade och betedde sig lite obehagligt(läs: låg på golvet under bord och skrek i telefonen). Men vi klarade även den sista resan och nu är vi alltså hemma igen!
Vi kom fram till att det som är bra med att åka på utlandsläger, det är att man lär sig uppskatta Sverige så otroligt mycket! Jag tycker i alla fall Sverige är det bästa landet, jag kommer aldrig flytta ;) Men i alla fall, kul hade vi :D Tack så mycket Jocke, Marjon, Elin och Sture för ett grymt läger som ni har organiserat perfekt! (Förutom alla felkörningarna men jag antar att dom inte ingick i lägerplanen ;) Och juste, glömde vår busschaufför Greger! Han var helt fantastisk och körde bussen galant, skulle inte gjort det bättre själv ;)
Nu sitter jag här i lägenheten och lyssnar på tvättmaskinen som tvättar för fullt. Har fortfarande massa högar kvar som ska tvättas, men det får bli imorgon. Nyss så avanmälde jag mig också till SM i helgen. Det kändes inte bra att behöva mejla ett återbud till arrangören, men så är läget i alla fall. Anledningen? Dels för att jag har ont i himla benhinnan och dels för att jag inte har känt motivationen. Fast det är typiskt, för just när jag blev sjuk och fick ont i benhinnan, då kom motivationen tillbaka. Men då tror jag det bara är bra att jag får hållas tillbaka lite, så blir jag extra sugen att tävla sen. Blir lite alternativ träning nere i Skåne under lovet och sen kan jag förhoppningsvis springa J-cuperna i Jönköping sen, det ser jag fram emot!
Nej, nu ska jag finslipa min historiainlämning och skicka in den och sen blir det sleeptime!
Hare fint! /Rebecka

Lördag 9 april, Lundsten rapporterar!

Hur är läget grabs and girls?! Jag sitter inne på mitt rum på Lesni Hotel i Doksy, Tjeckien och chillar järnet. Precis som Rebecka har jag också blivit sjuk, lite grann i alla fall. Jag har satt träningsförbud på mig själv för att bli frisk till Gotlandslägret som börjar tre dagar efter vi kommer hem från Tjeckien, nämligen på torsdag! Jag får istället se det från den ljusa sidan och chilla järnet som sagt. En bra nyhet är att Rebecka idag är med till träningen och jag såg att hon var ombytt så hon kanske mår bättre nu :) Tummen upp för det! 

Idag ska vi packa ihop vår skit och färdas hela vägen till Poznan, Polen för en natt på det fräsigaste hotellet i stan! Det ser jag fram emot :D Förra natten vi sov där hade jag och Linnea bubbelbadkar på rummet. Kanske tar mig ett dopp ikväll. Jag lovar att rapportera! Nu ska jag nog börja packa lite. Peace out brotheeeers! /S:et

Brorsan och jag på Kanarieöarna. Han och den andra snubben som ser likadan ut påbörjar nu
en tre veckor lång stekresa på USAs västkust. Avundsjuk? Japp. Deras halvfina blogg hittar du här!

tja

...sitter nu på hotellrummet i tjeckien och ska försöka göra en sista ansträngning till att bli klar med historiauppgiften. har lyckats hafsa ihop runt fyra sidor, men har inte lyckats särskilt väl med innehållet. klockan nio ska vi spela maffia, så egentligen borde jag verkligen sätta fart och göra någon nytta men jag har ingen gnista! den slockande någonstans på första sidan..
vad kan man då säga om lägret? jag är i alla fall rätt less. inte på lägret i sig, utan på att jag har lyckats bli ordentligt sjuk, förkyld. snoret bara rinner och jag hostar och igår trodde jag att jag hade feber. nu känns det kanske lite bättre, men vi imorgon påbörjar vi ändå resan hemåt och imorgon är sista träningen i tjeckien. så om jag nu kan träna nåt mer på det här lägret så blir det i polen, och det landet har jag nog sett tillräckligt av just nu. idag så satt jag alltså i en buss hela dagen och skrev på historiauppgiften medan dom andra var ute och tränade två gånger. då är inte humöret på topp vill jag lova. dessutom har jag fått ont i benhinnan och det är inte heller kul. träningsplaneringen är åt h-e just nu och jag tror jag har lite aspberger när det gäller träningen och dess planering! det blir kaos om något rubbas. särskilt nu när det snart är sm och jag inte ens vet om jag kan springa sprint sm pga den dumma himla benhinnan. jaja
nej fy vad jag är negativ. något positivt ska jag väl kunna klämma in också, och då måste det vara värmen vi har haft! så hiimla skönt vårväder och man kan gå runt i t-shirt :) lovelyyyyy.
nu ska jag se till att göra klart historian! imorgon blir det bussfärd mot polen. byyye!
/Rebeckis

Så här på kvällskvisten..

Jag väntar på att få skypa med den före detta blogg-kollegan Frida från Mora och tänkte slänga in en liten hälsning till min mor som jag varken smsat eller ringt på några dagar. Det är på grund av den dyra taxan och allmän slöhet. Läget är i alla fall bra med er lilla prinsessa, hon börjar komma i form till sprint-SM och gick så långt på eftermiddagens träning att hon försökte springa ifrån coach Ingelsson. Tyvärr var coach i väldigt bra i form och uppdraget misslyckades. 

Nu är det dags för samtal. Peace och puss! /S:et

Fortsatt stek i söder!

Tjabba! 28 minuter till avfärd till träning nummer två och vi sitter här ute och steker i solen. Temperatur? 21 grader, yeah baby! Jag bjuder på lite bilder på mig och mitt multilinne från Ullmax, som även kan användas som kjol samt turban för att skydda nyfärgat hår! Peace and looove girls and boys (och alla mammor och pappor) /S:et

Ida, maa maaeeen!

Tjeckien levererar wohoooo!

Hello sunshines!!!

Lägesuppdatering från La Tjeck. Livet leker och vi tränar på som bara den i underbar, vacker och fin terräng. Det är kult och klurigt. Tjeckien levererar :D

Idag har jag mountinbikeorienterat i förebyggande syfte för att inte min ex-skadade höft inte ska få för mycket. Det var kulT.
En mufflon.
Härlig terräng!!
sandstones & beeches
Snygg skog!!

Morning-blooeuwg!

Checka länken, videoblogg på G! -----> http://www.youtube.com/watch?v=QjN8WT8vWYI

lördagmorgon

Lördag morgon = Långfrukost!
Jag äter mina favvomackor, yoghurt med äpple, kanel och dinkelflingor + några liter te. Jag lyssnar på reprisen av morgonpasset från i onsdags då Björn Ferry var där och har det riktigt bra.
Senare idag ska jag:

Packa
Tvätta
Städa
Fundera på om brödet i tjeckien är gott
osv...

Alice AKA cirkusartisten... Eller?

Eftersom det inte går att lägga in youtubeklipp av någon konstig anledning får jag lägga in länken till veckans roligaste videoklipp! Alice ska försöka ta sig ner för en JÄTTEBRANT tre trappsteg lång trappa. Spänningen stiger, kommer hon klara det?...

http://www.youtube.com/watch?v=zi-D-7fEu_Q

Peace önskar S:et

P.S. Om några dagar åker vi till Tjeckien! Då kommer bloggen eventuelt vara lite död, beroende på hur mycket internet vi har D.S.