Paradiset är där det finns snö och skidor

Hej!
Äntligen höstlov vilket betyder träning och serier. Var väldigt irriterad förra tisdagen efter sjukgymnasten. De kollade foten med ultraljud och hittade varken en fraktur eller blödning, vilket var bra. Det som var mindre bra var att det enda han hade att säga va att köra alternativt och sen trappa upp löpningen. Jo men tack för tipset känner jag, hur länge ska jag köra alternativt? Finns det några övningar jag kan göra? Hur snabbt ska jag trappa upp löpningen? 
Men jag har tränar på väldigt bra ändå här hemma. I söndags körde jag långpass cykel med Pontus och kände mig som värsta amatören bredvid honom. Jag är ändå nöjd med att han sa att han var lite trött när vi var klara!

Idag åkte jag, mamma och Elin till skidtunneln i Torsby. Jag var sugen på snö och skidläger innan, nu vill jag ha ännu mer snö, skidor och mys med världens underbaraste människor på OLGY. 
Over and out
/M

Ska börja med MTBO

Tja tja bloggen!
Det känns inte som om jag har någonting att göra idag men har så mycket saker egentligen. Hade bara en lektion fysik idag för vi har prov på torsdag. Efter det drog jag ut på ett långpass mountainbike. Cyklade upp till Högbo, körde 25 km i skogarna där och sen cyklade jag tillbaka. Var jätte nöjd med passet enda tills nyss då jag kom på att jag måste cykla till Göransson och tillbaka för har sjukgymnast idag. Inte för att det är så långt men mina ben orkar inte det.  
Det ska bli väldigt skönt att åka till sjukgymnasten igen och (förhoppningsvis) få reda på vad det är för fel på min fot den här gången. Vill egentligen inte dit för jag vill inte ha det svart på vitt att jag inte kommer kunna springa på jätte länge, även fast jag redan har listat ut det. Men samtidigt är det skönt att veta vad det är. 
Jag borde börja med MTBO istället så slipper jag mitt ont i foten. Fast efter idag så vet jag nog att jag inte skulle kunna bli något proffs på att cykla snabbt på små stigar. 
Önska mig lycka till hos sjukgymnasten!
/M

Norge och grabbhelg

Hej!
Nu är det måndag och tillbaka till vardagen än en gång. Men den här veckan har jag nästan bara gymnasiearbete och nästa vecka är det ju höstlov! 
Helgen i Norge har varit jätte bra. Det blev visst en till tävlingshelg för mig, fast utan tävlandet. Jag åkte dit för killarna i 2an och 3an skulle till Blodslitet och hade bara en chaufför. Den här helgen hade jag ändå inget för mig så jag tänkte att jag lika gärna kunde åka dit. Vi åkte i fredags eftermiddag och stannade till hemma hos mig i Karlstad för att äta mat som mamma hade lagat till oss. På lördagen var det tävling och jag kände mig verkligen som en supporter-morsa. 
Snodde en bild på H18 starten från Blodslitet. 
Det var i alla fall roligt att heja på killarna, speciellt eftersom det gick så bra för de flesta! På kvällen var det bankett och fest men jag var inte uppe så överdrivet länge för jag skulle ju ändå köra i 6 timmar dagen efter. Hade en mysig natt och sen bar det av tillbaka till Sverige. Tänkte säga tack till killarna som orkade släpa på mig på deras grabbhelg. 
Hoppas ni har haft det bra i helgen!
/M

Ettusfestus part 2

Såhär dagen efter min sista ettafest tänkte jag försöka sammanfatta kvällen. Då de flesta innan festen genomfört ett intervallpass så var det en hel del trötta huvuden tidigare på kvällen, men väl på plats taggade alla till ordentligt. Vi i trivselkommitén åkte dit några timmar tidigare och blåste upp en massa ballonger, fixade bål (en riktigt god sådan enligt alla) samt pyntande och ställde i ordning Lottagården. När väl resten anlände så blev det som alltid när man är med OLGY, en riktigt skön kväll. Alla var på bra humör, ingen spårade ur totalt och det var en skön feststämning. Då The Great Gatsby var temat så gick bland annat "A little party never killed nobody" varm i högtalarna och livade upp stämningen ännu mer. Efter plingelingtåget för våra kära ettor så var det dags för Pandoras ask, alltid lika kul! Dock var det inte högsta fantasin och variationen på frågorna, men några nya svar fick vi. Och vem vet, kanske några nya haff på gång inom en snar framtid? Festen drog sedan igång ordentligt med skön musik, bland annat hördes Sandviken Boy och lite Håkan Hellström, aldrig fel! Helt enkelt en riktigt skön fest, och jag hade kul hela kvällen! Under kvällen dök även Filip upp, riktigt kul! Man märkte då att man saknade de andra 96orna men trots detta så blev det en riktigt lyckad och rolig kväll. Har lite svårt att inse att det var min sista ettafest, menmen jag ska inte deppa ihop för detta utan njuta av det som är kvar! Men nog måste man erkänna att ettafesten är något speciellt... Under kvällen togs en hel del bilder, bland annat hade kära Hanni tagit med sig en engångskamera. Så när vi kollat igenom alla bilder så kan ni vänta er en bildbomb. Tills vidare får ni nöja er med några bilder från kvällen ! Over and out! /E

Ettusfestus

Såhär dagen efter kan jag sammanfatta ettafesten med tre ord; sjukt skön fest. 




Alla var på så bra humör, ingen spårade ur totalt. Förutom våran stackars lilla spanjor som var här på besök. För att vara min sista ettafest här på OLGY så var den väldigt lyckad, även fast vi saknar er som tog studenten förra året! Trivselkommitén hade kommit på några bra aktiviteter som Pandoras ask. Sen får vi ju inte glömma att våra älskade ettor äntligen blev ettor officiellt. 
Nu sitter jag i min lägenhet och ska snart åka mot Norge för att hänga med grabbarna på Blodslitet.
Hoppas ni får en bra fredag
/M

Sjukgymnast, spinning och party

Tjena!
Har precis avslutat ett spinningpass och duschat. Var hos sjukgymnast innan men han var inte säker på vad det var för fel. Han har två alternativ som han tror det är så jag ska tillbaka på tisdag till en annan också så får vi se. Jag fick i alla fall laserbehandling och så tejpade han foten för det skulle hjälpa mot det ena av de två skadorna som han trodde att det var. 
Hatar verkligen att spinna. Det funkar att köra intervaller men jag kan verkligen inte köra långpass på spinningcyklar. 
Sitter och lyssnar på musik och taggar till inför ikväll. Det är nämligen min sista ettafest!! Ska blir hur roligt som helst men får ta det lite lugnt pga min fot. Fick egentligen inte gå annat än "vardags-gå" och jag tror inte att dansa ingår i den kategorin tyvärr. 
Over and out
/M

25manna 2015

Då sitter jag nu här och ska sammanfatta min 2a(!) 25manna helg någonsin, och det var underbart! För första gången på 8år så hade vi i Årsunda äntligen fått ihop ett lag och det var så kul att springa. Dock drabbades vi av väldigt många sjukdomsbortfall precis innan vilket gjorde att vi inte presterade på topp, men ändå, det var skitkul! Jag sprang andrasträckan och fick gå ut en bra bit efter, men det var väldigt kul och motiverande att kunna plocka placeringar. Ett ganska bra lopp gjorde att jag plockade nästan 90 placeringar, riktigt kul. Vi lyckades även gå förbi flera gästrikelag, viktigt. Dagen fortsatte sen fint där många gjorde en fin insats. Då vi är en sån liten klubb så hade vi aldrig några placeringsmål eller förhoppningar på kanonprestationer utan vi ville bara få ihop ett lag, vara på plats och ha kul. Och det lyckades vi med. Tyvärr blev vi diskade pga av en felstämpling men vad gjorde det, vi var nästan lika glada ändå. För mig var det viktigaste att få springa tillsammans med mitt älskade Årsunda, och det fick jag! Så dagen var trots feststämningen, underbar enligt mig! Jag passade även på att stanna kvar och köra 25manna korten. Tyvärr så var jag inte alls pigg i benen och bommade än del, men det var ändå kul att avsluta säsongen med en rolig tävlingshelg, även om resultatet och kroppen inte var den bästa! Känns helt sjukt när jag tänker på det att jag nu avslutat min sista tävling för året och min sista någonsin i D18, sjukt! Men helgen får enligt mig ändå toppbetyg då det rakt igenom var ren och skär orienteringskärlek! Over and out /E
Bjuder på en bild på delar av Årsundagänget från helgen, ber om ursäkt för mobilkvaliteten

Sista tävlingshelgen

Hej!
Är just nu på väg tillbaka till lilla Sandviken efter helgen i Stockholm. Jag har sprungit både lördag och söndag. Vilket kanske inte var det smartaste jag har gjort med tanke på min fot. Men är det sista tävlingshelgen för i år så är det. Igår på stafetten fick jag springa sträcka 4, alltså en vit bana på 2,5 km. Jag var väldigt ovan att springa efter att enbart ha cyklat i en hel vecka men det var skönt att få springa igen. 
Idag gick orienteringen helt okej. Kände mig lite allmänt vimsig på banan så hade inget super flyt. Jag märker även att det är ovant att komma upp i puls så lätt. Även fast det inte var så länge sen jag sprang senast.
Helt sjukt hur mycket jag älskar den här sporten. Att få gå ut i skogen och inte bara springa utan det gäller även att ha med huvudet. Att det kommer nya utmaningar med varje träning och varje tävling. Vad kan man inte älska med orientering?
/M

Vecka i solstaden

Hej!
Jag har haft så lite att göra denna vecka att jag har glömt bort det lilla som jag väl hade tänkt att göra. T ex blogga, och även att plugga. 
Direkt efter skol-SM åkte jag hem till Karlstad och har spenderar min vecka där. Resten av klassen är på forskarskola i ett ämne som inte vi idrottare har så jag har varit ledig hela veckan. Det enda jag hade som måste den här veckan var att plugga lite matte. Tror ni inte att jag glömde bort det och fick göra det fredag kväll. Jaja så kan det gå men annars har den här veckan varit helt underbar och väldigt välbehövlig. 
Jag bestämde mig för att inte ta ett löpsteg på hela veckan för att bli bra i foten så fort som möjligt. Så jag har spenderat mycket tid på cykeln och gymmet. 
I torsdags åkte jag på tjejresa med mamma och mormor till Ullared. På vägen hem svängde vi även förbi märkesoutleten som ligger utanför Göteborg. Igår var jag på stan och lunchade med pappa för att sen ta en fika med Hanna. Det är så underbart att träffa henne vilket inte har hänt på länge då jag är i Sandviken och hon inte har tävlat på ett tag. Vi hade välbehövlig tid till att prata ikapp allt. 

Nu ligger jag på ett hotellrum i Stockholm för att snart gå ut och äta. Sprang 25-manna idag och det gick väl bra. Det är svårt att gå annat än bra på en vit bana. 
Vi hörs snart igen!
/M

Sveriges bästa OLGY!

Ja då tänkte jag också ta och skriva ihop lite om skolSM-helgen som passerat. I torsdags åkte vi ner mot Eksjö, en ganska lång resa, med när man när man gör det tillsammans med så roliga personer så blir det aldrig tråkigt. Under resan ner körde vi lite lekar som vi i trivselkommittén fixat. Var riktigt skönt för mig också att bara koppla av och ha kul under helgen då jag är ledig hela den här veckan så jag slapp tänka på plugg, helt underbart!
Väl nere tog vissa en kvällsjogg innan det var sovdags. Fredagen bestod av föreläsningar, de flesta riktigt bra och lärorika.
Sen var det äntligen dags att tävla för OLGY Sandviken. För mig var detta första tävlingshelgen sen min förkylning som jag kände att jag hade någorlunda form, vilket var riktigt skönt. Jag lyckades även orientera ovanligt bra och vann långdistansen på lördagen, riktigt skönt besked, även om det inte var med många sekunder:) Det var skönt att få lite revansch efter båda SM som jag inte kunde springa ordentligt pga förkylningen.
Som vanligt levererade även de andra OLGY och totalt tog Sandviken hem segrarna i 4 av 6 klasser och även några fler pallplatser. Riktigt roligt att få vara del av detta sköna och enormt duktiga gäng.
Även på sprinten levererade Sandviken med seger i herrklassen och en 2:a plats i damklassen. För min del blev det en fjärdeplats, alltid snopet men ändå över förväntan!
Lagtävlingen till slut då? Jo den tog vi hem med en ganska lätt match och med stor marginal. Så Sandviken blev ännu en gång utsedd till Sveriges bästa OLGY, inte för att vi någonsin trott något annat heller...
Så efter en rolig helg med ett grymt gäng ska jag nu ta vara på min ledighet och träna mycket och även plugga körkort. (det är ju inte så långt kvar tills jag fyller nu!) Jag laddar även upp för 25manna helgen då jag ÄNTLIGEN ska få springa en stafett med Årsunda, det ska bli så kul! Helt underbart att vi i år lyckades få ihop lag, taggar verkligen till tänderna!
Hoppas ni också har det bra!
//E
Lite bilder från helgen!

Skol-SM

Hej!
I torsdags åkte hela OLGY ner till Eksjö för en dag med föreläsningar och sen Skol-SM. På fredagen hade alla RIG en föreläsningsdag med 3 föreläsningar. Det var alltså vi, Eksjö och Mora som var där och lyssnade. Föreläsningarna handlade om allt från skador till nyckelpunkter som gör att man kan lyckas som orienterare. 
Peter Öberg var den sista föreläsaren. Han pratade om hans karriär, vad det var som gjorde att han hade lyckats och även hans skador och hur han hanterade dom. För mig som är skadad just nu så var det väldigt bra att höra vad han hade att säga om sina skador. För han har lyckats springa väldigt bra på väldigt kort tid efter att han har haft längre skadeperioder. Jag behöver det för att bli lite mer peppad. För just nu är det inte kul när alla är här och tävlar och jag får sitta bredvid. 

Hur som helst så var det igår långdistans. Jag hade tänkt ta några kontroller bara men jag kände av min fot lite och jag vill verkligen att det ska bli helt bra så jag struntade i det. Vi hade väldigt många som sprang bra från OLGY. I 4 av 6 klasser var segrarna från Sandviken! När vi kom tillbaka till boendet körde jag styrka och senare på kvällen var det prisutdelning. 
Idag är det sprint och jag har bestämt mig för att stå över helt för jag känner av min fot lite och jag tror inte det var så bra att gå så mycket som jag gjorde igår. Efter tävlingen bär det av hem till Karlstad för min del. Jag är ledig hela nästa vecka så jag tänkte åka hem och vila upp mig. 


Helgen har varit hur bra som helst även fast jag inte har tävlat. Att bara få umgås med alla på olgy en hel helg är ju bland det bästa som finns. 
/M