ALANYA

Klar med alla skoluppgifter, studenten om 18 dagar och nu befinner jag mig på Västerås flygplats och kommer att göra det de närmsta tre timmarna. Snart kommer det andra iaf (eller ja, nu har halva gänget, grabbgänget, hunnit komma) så allt för långtråkigt kommer det inte bli. 22:10 går flyget till ALANYAAA! Så jävulusiskt taggad!! Fan vad kul det kommer bli!

Hörs när vi hörs, ses när vi ses. Om vi ses igen dvs.

/ Moe


Mors dag

 

Family is forever, eller hur mamma? Det är ju så det står på min ring jag fick av dig i julklapp förra året. En stor del av vår familj, en fjärdedel närmare bestämt, utgörs av dig. Utan dig hade vi i vår familj inte varit just det - en familj. Och jag inte haft de minnen jag har idag.

 

Kommer du ihåg alla gånger du borstat mina tänder när jag varit för trött för att göra det själv? Och att du då alltid sjöng ”tandborstarlåten” för mig för att få mig att gapa?

 

Kommer du ihåg alla gånger du nosat på mina kinder och i mitt hår och sagt att jag luktar som en riktig sommaräng?

 

Kommer du ihåg alla gånger du fått göra ren väggen efter att jag stått på händer mot den med smutsiga fötter?

 

Och kommer du ihåg alla gånger du legat bredvid mig i sängen när att jag inte kunnat sova för att jag trott att min säng inte bara var en vanlig säng utan även min dödsbädd. Att min tid på jorden tragiskt nog men ack så sant snart var ett avslutat kapitel.

 

Jag kommer i alla fall ihåg när du borstade tänderna på mig. Jag kommer till och med ihåg hur den där mirakulösa ”tandborstarlåten” gick som fick mig att gapa på en nanosekund: ”Jag är en tandbortse, tandborste, här kommer jag och jag gör tänderna rena. Jag gnolar när jag borstar och jag borstar var dag, när jag gör tänderna rena.”

 

Jag kommer ihåg alla de gånger du sagt att jag luktar som en sommaräng. Och så säger du ju faktiskt fortfarande, i princip varje dag.

 

Och ja, jag kommer ihåg de där svarta smutsfläckarna på väggen efter mitt gymnastiserande. Jag minns att jag till en början försökte klura ut en lösning för att du skulle slippa stå där med disktrasan i högsta hugg och gnugga bort eländet. Men när min moster kom på besök och sa att hon minsann tyckte att fläckarna var charmiga så fick jag en ny idé. I fortsättningen skulle jag försöka göra så många fläckar som möjligt på den vita väggen. Varje gång jag ställde mig på händer vandrade jag nu omkring längs väggen och tryckte och gnuggade fötterna allt vad jag kunde mot den. Och självklart såg jag till att fötterna var så smutsiga de bara kunde bli. Detta agerande resulterade i en vägg som till utseendet kan jämföras med Pippi Långstrumps häst.

 

Och tro det eller ej, men kvällar jag inte kunnat somna kommer jag också ihåg. Där satt du och försökte få mig att förstå att jag inte alls skulle dö, att jag inte alls hade fått något hjärtfel, skabb, aids eller någon annan livsfarlig sjukdom jag hört talas om via Cityakuten, Grey's Anatomy eller någon annan sjukhusserie.

 

Varför jag nämner dessa minnen för dig är för att påminna dig om eller göra dig medveten om hur viktig du har varit för mig under min uppväxt, hur viktig du är för mig fortfarande och hur viktigt du alltid kommer att vara för mig. Det är tack vare dig jag har dessa minnen. Det är tack vare dig som jag inte bara överlevt min uppväxt utan även fått en väldigt bra sådan. En uppväxt som jag kan tänka tillbaka på och minnas nästan bara bra saker ifrån.

 

Men så finns det ju också de minnen som man inte tänker tillbaka på med lika stor glädje. Livet har inte alltid varit en dans på rosor, snarare en dans med svåra steg men de gånger jag varit på väg att falla så är det du som funnits där och gett mig en stödjande hand. Och det var för att påminna dig om hur viktig du är för vår familj som jag i år köpte en likadan ring som jag fick till dig i julklapp . Lika sort, lika form och lika text- Family is forever. 

 


Vi hade ju som sagt en uppgift i Svenska C för några veckor sedan där vi skulle skriva ett hyllningstal. Detta tal gjorde jag om mamma.Och idag är det mammornas dag, min fina mammas dag. Love to you mom <3


Min helg

Hej!

Är hemkommen från en jättemysig helg i Grönklitt där jag plus familj har tävlat och bott i Rebeckas plus familjs stuga. Solen har varit framme hela helgen och trots att jag var tvungen att spendera ett par timmar skrivandes på en uppsats som måste vara klar nu innan jag åker till Turkiet så blev det en riktigt skön helg. Välbehövlig var den nog också med tanke på att veckan i Turkiet troligtvis inte kommer bli riktigt lika lugn.

Nu ska jag packa och baka kakor inför skol-DM som vi på OLGY arrangerar i veckan men som jag då missar. Jag får göra min del av kakan nu ikväll istället helt enkelt. Sen ska jag försöka hinna hänga lite med folket här i Viken också. Får se om det hinns med.

Tre pics från helgen:

/ Moe


utehelg i viken



kajak i Högbo


OL i penger


gummibåtssafari i Jädraån
=bra helg!

alice

Torsdag

Hur har mina senaste dagar sett ut? I tisdags kom Gustav Bergman till Viken och hade föreläsning för oss på OLGY. I onsdags skrev jag ett kasst biologiprov och idag skrev jag mitt sista prov på gymnasiet! Så jäkla gött. Ikväll har alla tjejer förutom stackars Alice som ramlat på cykeln varit i Gävle och sprungit vårruset. Supertrevlig stämning men inte lika supertrevligt väder. Så istället för att picknicka på gräsmattan efter tävlingen så åkte vi tillbaka till viken och sitter nu i en av våra lägenheter och fikar och myser.

Puss/ Moe


Tisdag

+ Solen igår som gjorde att jag kunde spendera ett par timmar i solen tillsammans med fina vänner
+ Löprundan igår, trots värmen som gjorde att man i princip fick vätskebrist efter 5 min. Tror jag äntligen kan börja komma igång med löpningen nu igen, efter det lååånga uppehållet med diverse olika problem.
-Plugget till veckans två stora prov som det inte blev så mycket av igår.
-Kvällen igår som definitivt hade kunnat varit bättre
-Fulvädret som kommer sitta i ett par dagar nu, soldyrkaren som man är.

/Moe


Slappdag

Haft en slitsam dag. Den började med en jobbig och lång sovmorgon följt av en timmes hårt arbete bestående av slappande på gräsmattan under en klarblå himmel. Därefter väntade en HEL lektion i skolan (där vi tvingades kolla på film) innan det bar av hemåt igen för att återigen lägga mig i solen en timme, men denna gång inte på gräsmattan utan uppe på taket med Stina som sällskap. Var allmänt jobbigt och slitsamt det med. Var för övrigt uppe på taket för första gången på dessa tre år här i Viken. Men att det även var den sista skulle inte förvåna mig då det tog ett bra tag att ta sig dit och ett kvartal att ta sig ned då några idi.... hade tagit bort stegen för oss.

Ja, som sagt. Vissa dagar är tuffa. Hoppas att jag får ett par lugna dagar nu framöver så att jag inte blir utbränd (läs bränd av solen pga för mycket solande) av allt slit.

Bild på min rand jag lyckades få idag.

Puss/ M


Onsdag

Trött. Glad. Rastlös. Orkeslös. Träningssugen. Dålig kondis. Framtidshopp. Enorm andfåddhet. Lugn. Orolig. Frisk. Allvarligt sjuk? Njuter av solen. Avskyr molnen.

Lite så ser det ut just nu. Mycket är oklart, jag känner mig orolig över om jag bär på någon sjukdom eftersom jag mår så dåligt. Hoppas att det inte är något, ska kolla upp det imorgon eller på fredag för så här kan jag inte gå. Det måste vara något fel.

/M


Dagens två höjdpunkter

Är helt lyrisk. För det första så har jag imorse sprungit det bästa ol-passet på flera år. Allt gick så bra. Så glad att tekniken börjar ta sina första steg framåt på väldigt länge.

För det andra så har jag idag bokat studentresa till Alanya. Åker den 27 maj och blir borta en vecka. Eftersom ingen i Sandviken-gänget förutom jag ville åka så åker jag med Eksjö istället! Jag känner ju många där så det kommer bli så jäkla kul!

Bra dag med andra ord.

/Moe


En måndag bland björnar

8:20 gick bussen från skolan som tog mig, klassen och en stackars lärare (Erik Troeng) till Orsa Björnpark med ett stopp vid någon sjö för fågelskådning. Blev en trevlig resa ändå, fick ju se tre veckor gamla björnar, tigrar, leoparder och allt vad det var.

Kom hem lagom till restaurangkäket på skolan och har efter det inte bidragit med särskilt mycket. Skönt.

Puss hej/ Moe


Söndag

Katastroflopp den här helgen med, med det är ju som väntat. Längtar tills jag är upptränad och kan börja leverera igen ;) dessutom så ska jag fixa bra järntabletter så att det överhuvudtaget är möjligt att träna upp mig. Just nu är varje steg en pina verkligen.

Förutom löpningen så har helgen varit trevlig. Lördagen ligger högt rankad då den bjöd på mina första timmar liggandes i solen. Så underbart att sommaren är på g!

Imorgon drar jag och klassen till Orsa-björnpark.. Snark.

Puss/ Moe


Fredag

Heej!

Har haft en väldigt skön dag idag. Har legat ute och njutit i solen ett par timmar, har varit ute på ett lugnt ol-pass i skogen och nu sitter de flesta och spelar kort. Själv ligger jag mest och chillar och laddar upp inför morgondagens tävling.

Puss på er/ Moe


Silva League

Dagens sprintlopp var ett jävla skämt. Orkade inte springa, orkade inte fokusera och därmed inte heller orientera. Men det var ju väntat. Ställde upp för att få träning idag bara.

Imorgon är det vilodag, oklart vad som händer då. På lördag och söndag tävlar vi igen. Långhelg här borta i Örebro med andra ord.

Efter ett middagsstopp på en pizzeria så är vi nu påväg till boendet. Ska lägga mig asap när vi kommer fram. Såå trött.

Puss och godnatt/ Moe

Bild från när jag försöker sova på väg till tävlingen i förmiddags. Misslyckas dock brutalt för att ADHD-Jakob stör. Här häller han alltså vatten i håret på mig.


Kristi himmelsfärdsafton

Ett roligt styrkepass imorse. Ett bra hyllningstal. Ett bra middagsmål i form av pizza. Ett bra sällskap i form av ett gäng glada flickor. Ett bra avslut på denna dag och även denna korta skolvecka.

Imorgon bär det av till Örebro-trakterna för att springa tre Silva League-tävlingar i helgen. Först ut är sprint imorgon. Kommer bli tungt men roligt.

Puss och hej/ Moe


Soool

Har varit fantastiskt väder här i Viken både igår och idag. Hade velat legat ute och pressat under de bästa soltimmarna men så hade man ju skola.

Har sprungit ol både igår och idag, Jakob och Rebecka som sällskap båda gångerna. Alltid trevligt!

Har avklarat en av veckans två muntliga redovisningar nu. Imorgon väntar hyllningstalet. Fyfasen.

Puss/ Moe


Söndag

Somnade vid 3 inatt, orkade inte hålla ögonen öppna längre. Men ser redan fram emot att följa nästa års 10-mila. Så mysigt!

Har firat Jakob idag, presentöppning, käk och tårta. Nu är jag tillbaka i Viken och ser fram emot en ny vecka förutom alla redovisningar. Men som jag sa på senaste historialektionen: "Jag ska fan njuta av dom sista uppgifterna vi får i skolan nu, snart är det ju över!" Så jag får väl ta och göra det.

Fick förresten hem min bikini från VS i veckan. Så nu är jag redo för lite sommar och värme.

Puss/ Moe


10-mila

Hej!

Sitter i Kåres minibuss på väg hem från 10-mila. Är efter mina förutsättningar rätt nöjd med mitt lopp ändå. Missade i och för sig 1 minut i slutet men annars så funkade orienteringen riktigt bra idag. Var 4 minuter efter i mål så jag tappade alltså 3 minuter på löpningen. Ovant men bara att acceptera. Detta lopp kändes som ett litet framsteg i alla fall.

Annars så har det varit en riktigt fin dag med sol, väldigt bra sällskap och häng med Marcus Hellner ett tag till och med! Men dagens bästa var ändå att jag fick träffa Ampan igen som varit i Australien flera månader.

Nu väntar en natt framför data-skärmen för att följa killarnas tävling som håller på från 22 ikväll till typ 8:30 imorgon. Får se hur länge jag orkar vara vaken. Ska försöka hålla mig vaken tills Jakob startar i alla fall. Det får bli min present till honom eftersom han fyller 22 barre idag. Grattis finaste du!

Puss/ Moe


Fredagskvällen

Kom hem till Gävle idag och har sedan dess joggat med pappa, käkat på restaurang med familjen och nyss läste jag upp ett tal jag fått i uppgift att göra i Svenska C. Jag valde att hylla min alldeles egna och bästa mamma och läste därför upp det för henne nyss. Var så mysigt att ligga i sängen och läsa upp det framför en tårögd mamma. 

Nu är det läggdags för imorgon är det 10-MILA på tapeten. Hade kunnat vara aningen mer taggad men what to do. Prestationen är inte allt, tur är väl det.

Godnatt/ Moe


Please listen to me baby

Det här med mig och min form. Det enda som verkar ha någon betydelse i mitt liv just nu. Och justin Bieber. Men jag måste klargöra att min löpkapacitet inte är bra alls just nu och ni som säger något annat, helt ärligt- håll käften. Jag orkar inte höra att "du är inte alls dålig, du har bara höga krav på dig själv" och "du kanske inte är så bra som du skulle vilja men du är fortfarande bättre än de flesta andra". BULLSHIET är vad det är. Har man inte tränat mer än typ 20 riktiga träningspass sedan oktober och har dragits med historiens jävligaste förkylning, då är man inte bra. Så är det. Varför kan ingen bara inse att jag inte orkar ta mig fram i skogen just nu? Jag orkar inte köra intervaller, jag orkar inte springa och samtidigt klara av att fokuserna när jag orienterar. Jag är sämre än någonsin nu, KAN NI LYSSNA OCH TA TILL ER DET!?!?!

Däremot så vet jag att jag inte kommer ligga på den här nivån allt för länge till. För jag är ingen som ger upp. Jag är ingen pensionär som varje dag sticker ut i 5 kilometers-spåret, joggar runt och kollar omkring på blommor och träd och allt vad det är. Stannar och pratar med varje person jag möter gör jag inte heller. Jag är en elitidrottare (försöker vara i alla fall) och jag ska fan kämpa mig tillbaka och det är med blod, svett och tårar. Utan det kommer man inte långt. Inte så långt som jag vill i alla fall. Pensioner och ni oseriösa idrottare nöjer er säkert gott och väl med lugna joggingpass för att hålla motionen någorlunda stabil men det gör som sagt inte jag.

Så är det med det.

Puss och hej/ Moe


1 maj

Första maj 2013 har jag ägnat åt träning, lunch på aga-grillen med Linnea, Elina och Hampus och nu ikväll har vi varit hos Ahlén hela olgy-gänget på grillkväll. Trevlig kväll.


Imorgon är det skola vilket känns helskumt. Känns som att vi har haft lov ett bra tag och ska ha det ett bra tag till men icke. Dock lider jag inte av att behöva dra mig till skolan då vi slutar om bara några veckor. Buhuuu.

 

Puss godnatt/ Moe