Oringenveckan

Guuud vilken galen vecka det har varit. Var ju som sagt i Hälsingland på Oringen.

"Har alltid drömt om att springa in på upploppet sista etappen till låten"simply the best" som bekräftelse på att man vunnit. Dock tror jag inte det händer i år om jag ska vara ärlig men något år ska jag fan göra det. Även om det blir i D90 och jag är den enda i klassen, haha."

-
Sådär skrev jag precis innan jag åkte. Skrev även att jag inte hade några resultatmål alls för att orienteringen hade gått så dåligt hela året tyckte jag. Kanske var det därför jag faktiskt vann hela Oringen tillslut. Jag hade inga som helst krav på mig själv utan gick in för att ha sjukt kul och ta tävlingarna som de kom. Och jag kan inte bli mer nöjd med veckan.



Gjorde såklart en del bommar men det är väl skitsamma nu tycker jag. Sista etappen gick inte alls bra haha! Det kändes som vi fyra som låg i täten sprang och hetsade lite. Eller ganska mycket. Fick inte alls samma flyt i orienteringen som jag fått på de andra etapperna. Bommade till och med näst sista kontrollen när jag hörde att det var jag och finskan Sanni Kivelä som låg i täten. De andra två (Frida Sandberg och Lisa Risby) hade kommit efter men Lisa var nu ikapp oss igen och stämplade 10-15 meter före oss vid näst sista. Tänkte att det var lite kört ett tag där eftersom jag hamnat efter men tänkte sedan att att jag fan skulle ta dom. Kutade ikapp och vips så var jag förbi. Känslan att springa imål som segrare var oslagbar



Tack till alla som gjorde avslutningsfesten GRYM och tacktacktaaacccck för alla gratulationer!! 



/Fishmoe





nu är det slut

Halloj!!

O-ringen är över för denna gång. Jaghar inga egna bra resultat att glädja mig över, men jag är sjukt glad över min bloggkompanjon Moes resultat! Hon gick ju och vann hela sikiten! +två etappsegrar. Det var hon värd! Jag är också sjukt stolt över min lillasyster Hanna som kom trea i D13.

Nu ska jag försöka ladda om och väcka liv i en kropp som inte har haft några krafter på hela veckan. På onsdag bär det iväg söder ut för tre smträningar och u10, sen blir jag hemma en dag innan jag far iväg till slovakienlägret. Det blir nog kanonkul. Efter det är det bara en vecka kvar tills livet i Viken drar igång igen och jag flyttar ihop med min nya sambo Annika pannika Carlberg, det kommer bli grrrymt!

puss hejs lingonface!!!
Sprallis also known as Sven!
Moe spurtar ifrån Sanna kyvä-bla-bla-blaa.

Oringen

Hej solstrålar!

Inte alls långt kvar till Oringen nu!! Åh jag älskar den veckan. Att vandra in på tc första dagen, höra Pär Forsberg snacka på från speakerbåset, träffa alla fina vänner, stå i bajamajakön, gå fram och tillbaka till resultattavlan för att hålla sig uppdaterad om vem som leder, 6e-etappen, prisutdelningarna (speciellt om man vunnit, älskar den känslan).  Har alltid drömt om att springa in på upploppet sista etappen till låten"simply the best" som bekräftelse på att man vunnit. Dock tror jag inte det händer i år om jag ska vara ärlig men något år ska jag fan göra det. Även om det blir i D90 och jag är den enda i klassen, haha.

Sprang en ganska Oringenrelevant ol-bana nu på eftermiddagen i Nälltennberg. Gick väl hyfsat men har inte haft flyt i orienteringen alls på länge nu. Därför har jag inga resultatmål på oringen i år. Det får gå som det går. 





/ Moa



2011-07-17

Blandade känslor igår. Min älskade vän Lollo åkte till USA igår. Hon stannar där i ett år och det är verkligen totalt för lång tid tycker jag. Hade inte tänkt så mycket på att hon skulle åka innan, det var inte förrän igår jag fattade det. Började helt plötsligt böla igår när jag satt och käkade lunch, haha... Men hon kommer få ett grymt år, det är jag helt säker på! 

Fixade snyggaste t-shirten till henne, hehe

Såg efterlängtade Harry Potthaaa och dödsrelikerna del 2 igår också. Hur bra som helst enligt mig. Mitt sällskap, Freja fattade väl i princip ingenting eftersom hon bara sett dom två sista filmerna, haha. 
Men vad händer nu? Nu är det ju slut?! Får väl börja om på ettan igen...

Puss och kram / Moe

Gotlands tredagars- jaktstarten

Det var alltså dags för jaktstarten och jag var taggad till tusen. Kände mig snabb i ben och huvud. Det här kommer gå fint tänkte jag. Stack iväg. Tog ettan och sprang vidare mot tvåan trodde jag. Orienterade fint in mot kontrollen. Kollade upp och såg kontrollen sitta precis där jag ville. Sprang fram, kollade kodsiffran som alltid, även fast jag visste att jag var rätt. Fel. Whaaat?! Kollade på kartan igen och upptäckte mitt härliga misstag. Jag hade lyckats vika bort kontroll två och sprang efter ettan direkt till trean. Var bara att vända mig cirkus 180 grader och kuta tillbaka. Värdelöst. Tog mig runt hela banan men det var knappt. Något bra ville man ju göra, så såg till att vinna spurten med 11 sekunder i alla fall ;)







Kvällens roligaste. Upptäckte att pappas syn inte är den bästa när han drämde iväg bollen mot hålet i mitten som är täckt med plast. Och då stog han 1 meter ifrån, max. Gud va vi garva!


/Moe



2011-07-13

Godkväll folket!

Just nu befinner jag mig på en camping på Göttland. Gotlands tredagars, sol och bad har stått på schemat i veckan. Gårdagens lopp var en riktig flopp. Hade ju hoppats på flipp idag men så blev det ju inte riktigt. Dock gick det bättre men gjorde två rätt stora bommar. Går ut som tvåa på jaktstarten imorgon. Hela 4,5 minuter efter min fina vän Laura D'Angelo men bara 10 sekunder före trean som tillhör arrangörsklubben. Fusk tycker jag;)

Har nyss minigolftat också. Blev en andra andraplats för andra dagen i rad, kuuuL. Ingen andraplats imorgon tack.


Livebiiild

/ Mosen




OL-intervaller i Granlo-/Granloholm-/Bergsåkerskogen - Check!

30-sekundersstart. 2/3 av Vedinsyskonen och 100% av Hugossonsystrarna stod på startlinjen. Det spikades, det bommades, det sprangs till fel kontroll, det hetsades och det gick fort. Vem som vann är ännu oklart.

När vi joggat hem drog och knäckte Vedin den mellersta lite i mig. Det knakade så att jag trodde det var åskan som gick. Jag har nämligen ont i en höft. Vedin den mellersta gjorde ingen direkt diagnostisering av vad det var idag utan ska göra det lite mer ordentligt senare, troligtvis torsdag.

Igår ringde jag till vårdcentralen för att jag ville träffa en sjukgymnast som kunde kolla på min höft. Så fort jag sa att jag hade ont i höften sa kvinnan i telefonen: "ät tre ipren om dagen och jogga lite mindre, så blir det nog bra om en vecka".

Då blev jag lite less... Tur jag har Vedin den mellersta.

Nu väntar en varm dusch.


Alice

blixtar och dunder

Ojojoj, det har blixtrat och dundrat som bara den utanför mitt fönster, även fast jag tycker att det är lite mysigt så är detganska skönt att det är över nu, några blixtar slog nämligen ner inte långt hemifrån.

Ikväll är det orienteringsträning i MIN skog, eller min och min kanske jag inte riktigt kan säga, men det är i den skogen jag har lekt under min uppväxt, jag har byggt kojor, lekt dunken, gått på uptäcktsfärd, men aldrig tränat i. Det känns lite konstigt. Hoppas det blir kul.

Nu ska jag värpa ägg, see you!!!















Skoja!!




trött



Såhär trött var jag när jag kört styrka i förmiddags. Planen var från början att jag skulle till Friskis och Svettis gymmet och köra MAQ, fast dom hade inga bra grejer. Jag suckade och bestämde mig för att sätta mig i lite maskiner, "kanonkul" sa jag till mig själv med en ironisk stämma och gick iväg för att fylla min vattenflaska. Och så fick jag syn på den, det var som en uppenbarelse, så vacker, så strålande. Bodypumphallen. Där inne fanns allt jag behövde.

Snabbt som bara den sprang jag upp till receptionen och flörtade lite med receptionisten för att sedan få komma in i hallen. Jag hade hela hallen för mig själv, men svvettade för typ tre. 

Nu har jag sovit och fixat lite på mitt rum, senare väntar pass numero dos för dagen.
Hare fint allesammans.

Jordgubbsloppet

Det var varmt. Det var jobbigt. Slitsamt. Det gjorde ont.

Nejnej, jordgubbsloppet var ingen dans på rosor för mig. Det började med att jag startade på tok för fort vilket inte funkar så bra för mig, jag måste starta lite långsammare än tävlingsfart på löpartävlingar och sedan trappa upp farten. Detta fick jag sota för de fem första kilometrarna, sen släppte det. Helt plötsligt gick allt som en dans på rosor. Jag kom ihop med en kille och vi kunde trycka på riktigt bra i ca fyra kilometer, sen kom nästa stora dipp.

Vi kom springandes på en mycket liten skogsväg/stor stig och helt plötsligt är det bara massa sand på stigen. Det var som att springa på en sandstrand. Det blev för mycket för mig, alla krafter försvann. Killen försvann. Efter några hundra meter kom det en vätskekontroll vilket jag tackade gudarna för. Jag dränkte mig själv i vatten och tröck i mig lite sportdryck sen sprang jag allt vad jag kunde de sista tre kilometrarna för då var jag less på att springa och ville bara komma i mål.

Målet var att komma under timmen, tyvärr gick inte det vilket jag insåg ganska tidigt i loppet. Även fast ca 8,8 km av det 12,8 km långa loppet mest var pest och pina har jag bestämt mig för att springa nästa år också, då ska det gå fort.

Vann gjorde förresten Charlotte Kalla, typ 5 minuter före tvåan. Snabb tjej.

Alice


Balla Kalla

2008 var det coach Marjon som stod högst upp på prispallen (dock ingen prispall på bilden)

jordiga gubbar

Good morning sunshines!!

Igår var jag på invigningen av Gatufesten, det var kul! Kanske inte världens bästa artister och så, men med kombinationen bra umgänge + gratis bulle och mjölk kan det inte bli annat än kul. På lördag kommer Veronica Maggio, jag tror att det kommer bli sjuuukt bra. *Längtrar som bara den*

Igår lyckades jag även efteranmäla mig till Jordgubbsloppet. Egentligen är jag inte så mycket för löpartävlingar. Jag springer alltid för fort i början, blir skittrött på mitten och får slita som ett djur, men får förhoppningsvis nya krafter mot slutet. Menmen... Det blir nog kul, plus att man får jordgubbar när man kommer i mål!

Nu ska jag och mamma dricka te och spela skipbo, sen ska jag ut i finvädret!

hARE gÖTT!
Alice

svettiga sommardag

hej bloggen.

Första soliga dagen på väldigt länge här i Gävle! Blev altan-häng hos mig tillsammans med två fina vänner. En av dom åker till USA nästa vecka som utbytesstudent och blir borta ett år!!! Helt sjukt vad jag kommer sakna den bruden. Så passar på att träffa henne så mycket som möjligt nu innan hon sticker ifrån mig den skitungen!

Förra veckan var jag på träningsläger i Sälen. Kände mig pigg och snabb i benen hela lägret, undebart! Ol-tekniken har jag ingen lust att prata om. Inte idag i alla fall. Det skulle bara förstöra mitt grymma humör. 

Nu ska jag slå på en film och gräva i godisskålen.
/Fishmoe


Nytt!

Hello everyboy!
Som ni kanske ser så är det lite nytt här på bloggen. Jag är inte direkt the master of bloggdesign, vilket ni kanske också ser. Det kommer nog en ny header någon gång. Denna får duga nu i alla fall.

Igår var jag som sagt och sprang en svettig korridor-OL i Vattjom, upp och ner och hit och dit gick det. Det kändes i benen att jag hade sprungit trappintervaller på norra i måndags. Kul var det i alla fall. Nu ska jag göra lilla mormor sällskap i hennes arbete, sen är det lunchtime!

Alice
Back in the days

Utkast: Juli 5, 2011

Hello!!
Kan ju säga att det hänt en hel del sedan sist. Så jag vet inte var jag ska börja, eller jo, jag vet! Imorgon börjar gatufesten. Gatufesten är en liten stadsfestival som arrangeras varje sommar här i Sundsvall. För flera sundsvallsbor är det sommarens absoluta höjdpunkt. Jag skulle först bara gå en dag, men när jag insåg att jag räknas som ungdom så bestämde jag mig för att gå på både fredag och lördag. Det blir nog kul.

Jag är nyligen hemkommen från stan där jag köpt tyg för att klä om en gammal och sliten sänggavel. Fast jag ska inte göra arbetet själv för kombinationen alice och symaskiner går inte hand i hand (jag fick knappt g på ett arbeter jag gjorde på högstadiet). Därför ska min lilla mormor stå för självaste produktionen. Jag kanske visar bild om jag hinner/orkar.

Nu ska jag göra mig i ordning för korridor-OL i Vattjom.

Alice
Sprintträning i Sälen