Söndag

Tjingtjong!

Idag kände jag knappt något i knät men vad har hänt istället? Jo jag har fått ont på insidan av högra foten.. Kände en hel del innan start och även efteråt men på banan kände jag konstigt nog minimalt. Får se hur det blir med det där. Antar att jag får fortsätta med mycket cykling och styrka ett tag fram över. I övrigt var det nästan lika bra väder idag och terrängen var lika fin, om inte något finare till och med. Underbart! Imorgon är det Valborg, blir förhoppningsvis en trevlig kväll.

Hörs när vi hörs.

Bjuder på en bild från 2004. En av mina första egobilder. Tagen på Gotland då jag hade tråkigt och väntade på att min familj skulle leka med mig, haha.

Puss/ Moe


Stockholm

Hej allihopa!

Imorse bar det av till Stockholm för den första Silva League tävlingen för i år för min del. Jag har ju som sagt gått och fått löparknä och har inte kunnat springa på ett par veckor. Har fått köra styrketräning och cykling istället. Igår var jag dock ute och testade knät och det kändes förvånansvärt bra ändå. Bestämde mig för att ställa upp i dagens tävling och jag är riktigt nöjd att jag lyckades ta mig runt hela banan utan att komma upp i den där "smärtgränsen" som tvingar mig att avbryta löpningen. I början sprang jag mest och bad till gud om att knät skulle hålla så då glömde jag helt bort att orientera och missade ettan med typ 4 minuter det första jag gjorde.. Annars är jag hyfsat nöjd med min prestation, lyckades få till en del sträckor fast med ett lugnare tempo än vanligt.

Dagens bästa:

Att kunna springa en hel bana igen
Det underbart fina vädret
Alla underbara vänner
Terrängen, älskar Stockholm
Käk på Kina-restaurang med klubben ikväll
Chill i sängen på hotellrummet just nu

Imorgon väntar en ny tävlin:medeldistans. Får se vad knät tycker om det. Kanske tycker det att det har fått springa tillräckligt den här helgen. Kanske vill det springa mer.

Sist men inte minst måste man ju gratta min sambo Linnea som sprang in på en fin fjärdeplats och Rebecka som fortsätter att leverera. Idag spurtade hon i mål som tvåa bara två sekunder efter segrarinnan. Grattis flickoooor!


/Moe

 

 

 

 

 


Stress

Håller med våran gästbloggare Annika lite om att det är mycket i skolan nu som tar kål på en. Samtidigt så vill man inte ägna allt för mycket tid till skiten för det finns tusen andra saker man mycket hellre gör, som att umgås med alla på olgy. Den här veckan har jag till exempel bara ägnat cirkus 30 minuter på plugg trots att proven närmar sig med stormsteg. Dessutom går jag runt och är konstant stressad. Just nu klarar jag knappt av kombinationen av att hinna plugga, diska, tvätta, laga mat, handla och allt vad det är. Allt facebookande, bloggläsande, ja den där ständiga uppkopplingen tar också sjukt mycket tid. Trots att jag inte känner något behov av att läsa om vad andra gör, säger och tycker så läser jag ändå allt som händer på facebook och i bloggvärlden. Har jag inte gjort det innan jag lägger mig kan jag knappt slappna av. Illa? Mycket illa. Har börjat ta tag i det här nu i alla fall så nu har jag slutat följa flera bloggar på bloglovin och imorgon ska jag sätta mig och rensa bort "oviktiga" personer på facebook, jag ska bara följa de som står mig nära, de som jag bryr mig om och som bryr sig om mig. Tack stressen för den här tiden du levt i min kropp men nu är det tack och hej. Nu ska du bort från mitt liv.

Varje onsdagkväll från och nu kommer vi att bli bjudna på fika av Grete i den så kallade "Bodegan" så ikväll var vi där och fikade och avslutade kvällen med lite pingpong inklusive straffslag. Nu är jag så trött att jag inte vet vad jag heter så det blir en tidig kväll för mig. 









Puss och godnatt. / Moe



Tävlingspremiär

Sådär, då var det gjort. Även jag har gjort årets tävlingspremiär.
Uppsala möte, medeldistans, D18E, start: 12.00

+ Jag fick inte ont i knät och kroppen kändes hyffsat bra.
+ Jag var grymt fokuserad.
+ Jag slog Ahnlén på spurten.
+ Det var varma duschar.

Tål att tänka på tills morgondagen:

Riktningen!
Ta med lite mer varma kläder.


Hade gött!!!
A



Less, less, less!

Av rubriken att antyda så är jag rätt less...
Idag har jag, Annika, fått äran att gästblogga! Tyvärr kommer detta att bli någonting redaktionen kommer ångra starkt och jag lär väl aldrig bli förfrågad om att gästblogga igen..
Som sagt så är jag rätt less, jag går på orienteringsgymnasiet i Sandviken men det enda jag just nu är bra på är att skada mig, vara sjuk, tappa bort mina mest värdefulla saker och irritera mig på människor som gör dumma saker.
Igår följde jag med ut på långsträcks-OL i Kungsberget och jag var supertaggad! Hade inte tränat på sisådär tre veckor p.g.a löparknä och nåt j*vla virus som läkaren kallade höstblåsor och som förekommer mest på dagis, kul!
Men igår jag var TAGGAD! JAg startade ganska tidigt och efter ca 100 m stukade jag foten. Men dum som jag (som vanligt), så fortsatte jag mot första kontrollen av två.
Väl på väg in mot första kontrollen så strejkade kroppen totalt, eftersom jag antagligen inte är helt frisk ännu, och jag bestämde mig för att gå hemåt... Jag börjar ta mig nedför ett av Kungsbergets igenvuxna hyggen och när jag gått en bit bestämmer jag mig för att kanske kolla på kompassen åt vilket håll jag går åt i alla fall. Jag kollar på tummen och inser att det inte sitter någon kompass där.. Hmm, någonstans i bröten och skiten så har jag tappat kompassjäveln tillsammans med min lupp(förstoringsglas), bra jobbat Annika! Typ 1500 kr slängde jag iväg bara för att jag var så jävla TAGGAD på träning...!
Jag tog mig tillbaka till bussen, deppade lite, lindade fotjäveln och ringde pappa och wajnade lite!
Aja, det kunde ju ha varit värre, jag kunde ju ha träffat på en björn, blivit uppstyckad och liggande där som fågelmat...

Om man ska bortse från att jag är i sämst form, att jag aldrig blir frisk, att jag förstör mina vrister jämt och att Silva League står bakom hörnet och jag inte har någon kompass så är det ju skolan också.. JAg har tröttnat rejält på skolan... Känns som att man inte gör något vettigt alls i skolan men när man sen kommer hem så inser man att man har så jävla mycket att ta igen. Så då sätter man sig och ska plugga men då finns det en massa andra saker att göra så då går det åt helvete att plugga då också..

Aja, förutom all deppig skit denna veckan så har jag lärt mig en viktig sak: Ta aldrig skit från andra, man vet alltid bäst själv! Låt aldrig någon trycka ner på dig, låt bli att umgås med den/dem och håll dig till riktigt folk!

!!!!

JAAAAAA!! Så jävla viktigt!! SM-guld till Brynäs och det är blandade känslor här på olgy just nu eftersom att alla konstigt nog inte hejar på brynäs. Men jag vet iaf en som kommer somna gött ikväll.

Bild från 2010


Nervöst

Efter lite kålrotsskjutning i Norrätraskogen sitter vi nu ett helt gäng och väntar på att brynäsmatchen ska dra igång. Svettigt. Det blev ju ingen succématch i tisdags. Idag däremot är det sista chansen. Det är nu eller aldrig. Vinner dom inte ikväll är det fan kört.

Puss/Moe

 


Dagen med stort D

Det är ikväll det gäller. Ikväll klockan 19 kommer alla Gävles gator vara tomma. Kanske kan man se någon enstaka stackare komma körandes i 220 km/h på en 30 väg för att så snabbt som möjligt ta sig hem och slänga sig ned i TV- soffan (om denna person lyckas ta sig hem oskadd utan att köra ihjäl sig på vägen är högst oklart) men annars kommer det att vara så gott som dött på Gävles gator. Affärerna kommer att eka tomma så när som på personalen som ber till Gud om att få sticka hem till TVn de också. För det är ju framför TVn som alla Gävlebor befinner sig ikväll mellan 19 och 22. Det kommer att bli så mycket skrik ikväll, så mycket hat mot domarn och så mycket  jubel när Silverberg trycker in ett klockrent mål i kassen. Framför allt kommer det att bli en sådan glädje när de står där som vinnare, för det är ikväll som guldet ska hem. Det är ikväll som tigrarna ska visa att det faktiskt är tigrar och inga jävla katter. Brynäs tigers ska ta guuuld. SM-GULD, SM-GULD SM-GUUUULD. Ni hittar mig, Rehns BKs Kristin Olovsson (och alla andra vettiga människor som hejar på brynäs) i en av sofforna här på OLGY ikväll. KOM IGEN NU BBRYYYYNÄS!!



Söndag

Både det bästa och det sämsta avslutet på detta lov. Det sämsta: Brynäs förlorade precis den tredje finalmatchen.. Jag som var säker på att dom skulle ta hem det idag!
Det bästa: Har haft en trevlig dag med favoriterna först i Valbo, sen restaurangkäk och kvällen avrundades med fika och skrik framför hockeyn. Och skrek gjorde vi ju förgäves. 



Nu ska jag snart sussa, skola tidigt imorgon. Puss och hej. / Moe

inget göteborg för mig

Hej där ute!

Det blev inget silva league för mig i helgen. Tråkigt men sant. Börjar dock friskna till från min förkylning, tror att jag ska jogga en sväng idag. Men jag har det ganska gött ändå, dricker te, lyssnar på Per Forsberg och tänker på livet. Jag håller i alla fall tummarna för alla där ute!
Ha det gött! :)

Lite turkbilder


BRYNÄS


KUUUUUUNG BRYNÄS!! Andra finalsegern av fyra nu! På lördag kommer den tredje och på söndag kommer den fjärde sen är det klart. Segern är vår!!

Efter ett svettigt pass på gymmet, en lunch på stan med fina Freja och en seger i brynäsmatchen så känner jag mig rätt nöjd med dagen. I helgen drar Silva league igång i Göteborg, avfärd imorgon och jag vet fortfarande inte om jag ska hänga med eller inte. Är osäker på om knät håller en hel bana. Tänkte känna efter imorgonbitti och bestämmer mig då helt enkelt. I och för sig så vore det ju kul att åka ner bara för att träffa alla igen..

Turkiet part four


Gjorde ett lunchstopp längst vägen påväg till Manavgat..

Jag och fina Ida..

Spelade fotboll en kväll..

och knäppte lite kort i väntan på alla som sprang nattorientering..

Alice var nöjd över att ha kommit i mål helskinnad, dvs inte blivit uppäten av hundar som fanns i var och varannan buske..

Åkte till Side och tränade samt vandrade omkring på marknaden..

Hade det varit sommar hade ett dopp varit givet..

Trots att vi bara solade typ 1,5 timmar sammanlagt lyckades jag och Linnea bränna oss rätt rejält..Ansiktet blev rödare och rödare för varje sekund som gick den kvällen..

Sista kvällen åkte några av oss till Side igen. Försäljarna drog typ in oss i deras affärer och bönade och bad om att vi skulle köpa deras skit haha. En mycket fin kväll. 



Något deppiga påväg hem igen..

Tack alla ni som gjorde denna resa så himla bra. Även fast jag kommer att minnas resan för resten av livet så vill jag även tacka dig som uppfann kameran. Tack vare dig kommer jag minnas resan ännu bättre. Bilder säger mer än tusen ord.

Tack och hej. / Moe 



snor

Jag är sjuk. Eller allt är bra, bara dedär förbaskade snoret kvar, jag borde vara helt tömd på snor snart. Jag spår i alla fall en stadig förbättring av mitt tillstånd så att jag är friskus till helgen så att jag kan kuta i Göteborg. Men när man är sjuk har man tid för annat kul!

Jag har lekt med min nya kamera. Dock börjar det bli tråkigt nu när jag har tagigt kort på allt i hela hemmet.

Jag har löst korsord. Massor av korsord. Det går dock inte så bra med huvudvärk kan jag meddela.

Jag har smidit planer. Pappa har nämligen kommit med förslaget att springa ett lopp där man springer 1 km, uppåt. Alltså 1000 höjdmeter på en bansräckning på knappa två km. Helt sjukt, men det verkar kul!

Sist av allt har jag vilat i kubik!

Alice
kameralek...

10 april 2012


Har som sagt fått löparknä och det suger. Hatar att behöva köra alternativt. Hatar att behöva tänka på att det gör ont när jag springer, speciellt på tävlingar där man bara vill fokusera på att springa rätt. Hatar att behöva ta mig till gymmet, sätta mig på cykeln och svetta ner hela golvet för att det är så varmt istället för att springa ute. Ja, jag hatar mitt vänstra knä just nu. Men med begränsad löpning ett tag fram över hoppas jag att det går över snabbt.

Idag svettade jag ner golvet i gymmet på pappas jobb. I eftermiddag träffade jag Nicco på stan och sedan var det tänkt att vi skulle käka ute och styra en filmkväll men det blev ändrade planer så hejade på brynäs istället. Om dom sköt in puckar i kassen idag? Jo men visst, 6-3 till brynäs!! KUNG



Turkiet part three


Sista träningen i Antalya innan vi drog vidare till Cappadocia uppe i bergen..

Grabbarna grus var taggade..

Sixten också..

Tog ett stopp i våran 1,5 timmar lång vandring och chillade brevid två glada herrar ett tag..

Och tog lite gruppbilder..

Det spårade när William fick låna kameran..

Efter ett par dagar i bergen satte vi oss på bussen igen och drog vidare till ett nytt, varmare ställe.

Part four kommer inom ett par dagar. Puss så länge. / Moe


Påskafton

Norrköping, en kylig orienteringstävling, ett ont knä, lite shopping på lager 157, en trevlig påskmiddag med klubben och en kväll med kortspel får sammanfatta årets påskafton. Imorgon väntar en ny tävling här i Norrköping om knät håller.

Och grattis till världens bästa tjej, Agnes Leo som fyller 18 år idag!!

Jag och Agnes under en vecka hos henne i somras. Saknar.

 


Turkey

Inatt strax innan tolv landade vi på Arlanda och vid halv tre (och efter att jag läst ikapp de 215 bloglovin inläggen jag missat) var vi hemma i Viken igen. Var inte jätteskönt att komma hem till ett kyligt Sverige. Saknar redan Turkiet. Har haft en grym resa. Trots att vi bara solade typ 1,5 timmar så lyckades jag få ansiktet rött som Turkiets flagga.

Turkiet i bilder part one:


Vi tjejer körde på bond-tema fast en kvinnlig variant på flygplatsen..

Påväg in i planet. Var nervösare än vad det ser ut..

Mellanlandade i Istanbul och träffade på en riktig snygging..

Utsikten från hotellrummet levererade i Antalya..

Första träningen..

Första lunchen i Antalya. Detta var en pumpaefterrätt som bara jag och Stina verkade gilla..

Vi åkte till "Kursunlu Selalesi Tabiat Parki" och kikade på finaste vattenfallet..

Tränarna Elin och Maria..

Jag och fina Amanda..

Bad utanför hotellet..

Glada Ida var konstant glad

Vi åkte till ett fett köpcenter. Hemresan var en redig upplevelse det också..


Part three, four, five osv kommer inom en snar framtid. 

Ha det fint så länge. Puss och kram. / Moe

Turkiet part one

Heej allihopa!
Har det hur bra som helst här i turkiet. Började veckan på ett hotell med havsutsikt. Tränade, besökte feta shoppingcentret och virrade omkring som yra höns när vi skulle ta oss hem, busade och hade det bra helt enkelt. Igår packade vi väskorna och begav oss till Cappadocia, 6 timmar bort och där vi befinner oss just nu. Nu bor vi ännu lite bättre, rummen är ännu lite finare och  vi har det ännu lite bättre. Jag trivs som fisken i vattnet helt enkelt.  Trots det har resan såklart sina brister:
-Jag har börjat  få ont i knät och utsidan av vaden som enligt sjukgymnast Elin verkar vara löparknä.
-Jag glömde min jacka ute på en träning långt som fasen härifrån.
- Jag har blivit jagad av hundar vid två olika tillfällen (jag är livrädd för hundar så ja jag höll på skita på mig)
-Min dator har gått sönder
Annars är som sagt allt väldigt bra. Uppdates kommer när det finns tid och möjlighet. Puss så länge. /Moe