Sacomässan

Idag var vi på Sacomässan. Meningen var att vi skulle få någon idé om vad vi ska göra av våra liv. Innan mässan hade jag ganska bra koll på var jag skulle ta vägen, nu är jag splittrad! Kanske Uppsala, kanske Linköping, kanske Stockholm, kanske Göteborg, till och med Lund står med på listan! Herregud!

Alice










Bildbomb

Här kommer ett URVAL av bilder från ettus festus som jag lovat er. Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Det var ju som sagt grease-tema och det blev en lyckad kväll. 
 

 
Det blev visst flest bilder från innan själva partajet drog igång. De andra bilderna håller jag för mig själv. 
 
Efter krångel med dvdn, krångel med TVn och nästan en brand ( Elinas stackars vetekudde började brinna i micron och det luktar faan i hela trapphuset) här i viken så ska vi nu äntligen få kolla på Hitta Nemo här i viken. Min sambo Linnea verkar dock vara trött ikväll då hon däckade i soffan redan runt sju-snåret. 
 
Puss och godnatt / Moe
 
 
 

jul jul jul

Det märks att det snart är jul! Pepparkaksdegen står i kylen och förra veckan drack vi årets första glögg. Nu har vi handlat mer glögg, planerat för lussebak och ska även göra risgrynsgröt och vörtbröd i veckan. Men jag tycker att det är mysigt, lite snö skulle dock inte skada. Det snöade faktiskt idag, Ahnlén kom då med ett uttalande om att det skulle komma 5 dm snö under veckan. Sen blev det kallt och snön smälte bort....

Jag tror inte att vi kommer ha några fler riktigt vintriga vintrar i Sverige. När jag är gammal kommer jag berätta för mina barnbarn att på min tid, då fanns det något som hette snö minsann.

Nej, nu ska jag inte vara sån. .

ha det bäst!!
Alice


träna äta sova!

idag stod det långpass på schemat. Långpass med SOK innebär hets upp till första berget, idag var det kliss, och därefter faller det bort en efter en och tillslut är endast de starkaste kvar. Idag var jag stark upp på kliss, men fick av någon anledning en lucka ned till klungan, sen halkade Sussie och jag stannade, luckan blev då ännu större... jag bestämde mig för att jag skulle ikapp, det skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse om jag kunde hänga på elit-gubbarna hela passet

Vi kom ut på en grusväg och jag såg dem långt där framme, gjorde ett ryck och efter ett par km var jag ikapp. Tittade på klockan och insåg att jag legat på i 4-tempo. Oj. När vi kom in i skogen och klättringen mot fågelberget började tvärdog jag, klungan försvann och kvar blev jag. Som tur var kom Ola så vi kunde göra sällskap den sista biten.

nu är jag helt slut och lite lagomt invalid.

/ (strong) A







trött men glad!!!

Nov. 25, 2012


ännu en vecka

 
 Varje dag tänker jag att jag ska ta tag i mitt liv och göra massor av saker som jag borde göra. Bland annat skriva ett inlägg på bloggen. Men jag har liksom ingen inspiration till att skriva någonting och när det väl händer något som jag tycker är värt att skriva kan jag inte sätta ord på det. Hoppas att jag kunde skriva att jag ska bli bättre på att göra inlägg här... Men det gör jag inte med risk att göra någon besviken.
 
Idag har jag i alla fall varit lite duktig och skrivit klart min historiauppsats. Fick till och med riktigt bra flyt på slutet. Hoppas det håller i sig tills imorgon för då ska jag skriva nationella i svenska B, i 5 timmar! Galet! Jag räknar dock kallt med att jag blir klar på tre och kan åka hem till Sundsvall tidigt.
 
För att inte deppa ihop totalt kan jag ju lista några bra grejer från veckan:
  • fyllde 18 och det firades med ettafest
  • endast två fel på religionsprovet
  • sprang grymma intervaller på parkbadet 45 st  45/15 alla utom en var grymma!
  • åt gomiddag och hade glöggmys med nybakta pepparkakor tillsammans med kickan och nickan
Strong A
 
Sockersöta!!

Krismöte

Det är ytterst sällan jag länkar killarnas OLGYblogg, jag brukar över huvudtaget inte nämna den annat än i specialfall. Att hänvisa till andra bloggar när man redan är inne på den bästa känns ju riktigt onödigt. Men idag är det alltså ett specialfall. Igårkväll publicerades nämligen en klockren film på olgybloggen som man inte kan annat än älska. Se den här: http://mobil.orienteringsgymnasiet.bloggplatsen.se/2012/11/20/9026527-forra-sasongens-krismote/">http://mobil.orienteringsgymnasiet.bloggplatsen.se/2012/11/20/9026527-forra-sasongens-krismote/

För er som inte vet vilka killar filmen handlar om så kan jag berätta att det rör sig om killarna här på OLGY och deras hockeybockeylag. Enligt rykten är dom sjukt dåliga, och skaparen (skaparna?) av filmen verkar även han ha rätt klart för sig vad han tycker om spelarna.

Ikväll är det match igen. Hoppas och tror att det blir seger ;) Idag är även tre hen med och spelar, Kristin (Krister) Annika (Anders) och Elina (Elias).

Puss och hej/ Moe


Ettus festus

Idag har det varit ett trött OLGY. Inte bästa dagen att vara seg på då vi treor hade nationella tal idag men det tog vi oss igenom ändå konstigt nog, i alla fall vissa av oss. Orsaken till tröttheten är att vi hade vår ettafest (eller ettusfestus) med tema Grease igår.

Fick panikshoppa lite 50-tals kläder i söndags så jag skulle passa in lite grann i alla fall. En mycket trevlig kväll blev det och kameran än nu proppad med bilder och filmer från kvällen, fina som fula.

Förutom skola idag har vi inte åstadkommit mycket alls. En promenad med några flickor, middag, snack och slappande bara, skönt som satan.

Bilder från festen kommer kanske senare om så önskas.

Puss /Moe


BIO

HEY

Har tillbringat kvällen på SF bio i Gävle med en massa brudar. Breaking Dawn såg vi och den var bättre än förväntat faktiskt, trots att det inte fanns någon Chuck Buss med. Blev dock totalblåst i slutet av filmen då jag var säker på att Edward skulle dö och hade suttit och väntat på det hela filmen. När eftertexten börjar rulla säger Kristin och Magda att filmen fortfarande inte är slut, "Den är inte slut förrän lamporna tänds". Okej tänkte jag, regissören har väl bara gjort en luring, snart kommer Edward att dö. Eftersom folk börjar gå ut skriker jag rakt ut "Den är inte slut", för jag trodde ju inte det, Magda och Kristin sa ju att det skulle komma mer., Edward skulle ju dö innan den var slut. Men kom det något mer? Nej. Var det pinsamt att jag skrikit över hela salongen att filmen inte var slut fast den var det? Nej, det var ju ändå så mörkt så ingen såg vilket pucko till tjej det var som satt skrek. Var det kvällen höjdpunkt? Ja.

Puss och godnatt mina vänner / Moe


Det fortsätter

Heeejjj!

Var ett tag ccpen hel del. Jag fortsätter med alternativ träning, jag fortsätter sakna löpningen, jag fortsätter kämpa på med skolan och jag fortsätter umgås med fina vänner. Mitt liv fortsätter som vanligt med andra ord.

Igår åkte jag och kicken till Gävle för höstmöte med klubben samt för att fira min sprint-SM seger med tårta och presenter.
Imorse slank en inbjudan till nästa veckas ettafest ner i brevlådan också! Det är Greasetema som gäller och det kommer bli fett!
Nu ikväll har vi haft besök av folk som är här för tester och intervju och som hoppas på att få börja här på OLGY nästa år. Vi bjöd på mat och på våra allmänt sköna personligheter, inte illa pinkat av oss. Så nu är intervjuarna redo att sticka hem till sina föräldrar, tacka för att de fått bo hos dem fram tills nu men att det nu är dags för höjdpunkten i livet, det är dags att få uppleva världens bästa gymnasie- HEEY OLGY SANDVIKEN!

Nu är det spring och bus i nästan varenda lägenhet här i Viken. Härlig onsdag!!

Puss och hej/ Moe


Myskväll

Har haft en väldans mysig kväll tillsammans med Linneus, Stina och Amelie. Har haft en västerbottenpajkväll där jag och Linnea bidrog men en något bränd paj och Amelies och Stinas bidrog med en som innehöll för få ägg, men gott var det ändå minsann. Ikväll spelar killarna deras första hockeybockeymatch för i år och de flesta tjejer är och kollar men vi kände för att mysa vidare och ligger och kollar på twilight och snackar istället. Puss på mina fina.

Godnatt/ Moe


Nov. 06, 2012

Lovet är slut och vardagen i Viken har dragit igång igen. Skola, träning (ja, såndär tråkig träning som styrka och vattenlöpning eftersom jag inte får/kan springa), häng med fina vänner och annat som tillhör min vardag. Har även haft en liten rabalder det senaste dygnet här på Olgy, behöver inte gå in djupare i det. Var i högbo med Elias och Sixten och köttade lite i skidspåret och pladdrade på lite. Trevliga pojkar det där! Nu har jag besökt de flesta lägenheter här och fått dagens skvallerdos. Känner mig nöjd och funderar på tacka för mig och välkomna sängen.

Puss och kram / Moe


Läkarbesök

Då var det tack och hej. Hejdå löpning. I torsdags drog jag till Stockholm för läkarbesök. Smärtan i mitt vänstra ben har inte gått över och då har det gått 6 veckor sen jag kände av smärtan för första gången. Det var med andra ord dags att kolla upp var det är för fel. Läkaren hade lite dålig koll på det mesta kände jag. För det första tror jag hon frågade minst 20 gånger om det var det vänstra benet jag hade ont i. Varje gång jag trodde att hon äntligen lärt sig vilket som var det onda benet blev jag lika förvånad över den ständigt upprepade frågan "Vänta nu, vilket ben var det nu?" "Men för h****** Ove!!!!!", svarade jag. Tänkte i alla fall.
För det andra kunde hon inte hitta något fel på benet. Enligt henne var det förmodligen en liten sträckning. Jag fick tala om för henne att en sträckning, det var det inte. Efter att jag 3 gånger snällt frågat om att få benet röntgat och hon ännu inte gett med sig höjde jag tonläget rätt rejält och fick då, på det fjärde försöket, äntligen en remiss för magnetröntgen.
Redan dagen efter fick jag svar, nämligen att jag är på väg att få en stressfraktur. Vet inte så mycket mer än så då läkaren inte hunnit kolla på det ännu utan bara hon på röntgen. Vet iaf att jag inte får springa på 6 veckor till att börja med och inte göra någonting som gör ont. Helvete. Aja, kunde ha varit värre. Det är skönt att veta vad det är för fel nu i alla fall.

Bjussar på en skön bild som inte alls har med texten att göra.

Puss/ Skadad Moe