Snaps

Här kommer de mest unika, vackraste och underbaraste bilderna från de senaste veckorna, enjoy!
 
 
 

Halv åtta hos Sjöberg

En kall tisdagskväll cyklade jag mot en ny middag som höll hus hos Axel Sjöberg.
Eftersom maten inte var klar halv åtta så spelade vi pingis tills alla blev så hungriga att vi satte oss vid matbordet. Perfekt tajmat så kom förrätten då som vi slukade direkt. Maten var god med mycket bra service men det bästa var nog att kocken hade på sig en kockhatt. Till efterätten bjöds det till och med te och kaffe. Efter maten så hade vi massa ny energi efter allt socker som hälldes i kaffet så vi körde rundpingismatcher. Självklart bedömdes även denna middag som stoppades i kuvert och förseglades hårt. Nästa gång är det min tur att laga mat så ska träna genom att bjuda Ebba och Magda på mina delikatesser så de kan ge mig tips och trick ;) 
 
 
 
 
//Ellen 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En och annan sak jag längtar till

Har under den senaste tiden gått runt och tänkt, taggat och längtat efter en massa saker som kommer hända inom den närmsta tiden. Jag har inte varit lika duktig som Ellen och Ebba på att uppdatera denna blogg så tänkte att jag kan skriva ihop ett inlägg med en lista på dessa saker och dela med mig lite av mitt liv, so here we go!

•SM
Höstens höjdpunkt, helt klart. Uppladdningen har inte varit perfekt, blev förkyld för två veckor sedan och var, tack och lov, sjuk i bara några dagar men har haft en hosta som inte velat ge sig riktigt ännu och gjort att det varit lite extra jobbigt att springa. Är väldigt taggad ändå och det kommer bli sjukt kul! Lång-SM sätter igång redan imorgon med kval och sedan final på söndag. Efter det blir det medel, stafett och ultralång de kommande helgerna, najs najs.

•Roliga veckan
Direkt efter ultran är klar börjar roliga veckan här på olgy, vilket innebär en hel vecka utan träningar och istället en massa roliga aktiviteter! Ingenting är helt spikat ännu men det lutar åt att vi bl.a ska köra paintball, sedan har tränarna även nämnt klättring, kanot-ol och att ta en tur på islandshästar. Det bästa kommer dock ske utanför ordinarie träningstid, legendariska Ettusfestus!

•Ed Sheeran
Om 54 dagar, den 12:e november, kommer jag stå i Globen med några tusen andra personer och återigen uppleva Ed Sheerans magi. Kan inte förstå att det var 2,5 år sedan jag var vid Hornstullsstrand och för första gången, typ, var på en konsert och blev helt knockad av hur bra han var. Hans röst och låtar är perfekta och att höra det live, det går inte att slå. Så ja, jag längtar och taggar enormt mycket till att gå på hans konsert nu i november. Ska dessutom gå med bästa Sara, det kommer bli perfekt!
Så himla bra.
Bild från Rix-FM festivalen i Sundsvall 2012 då jag och Sara stod längst fram, omg.

•Spanien
I vinter när det är som allra mörkast och man tröttnat på vinterträningen kommer vi 3:or och 4:or på olgy ta vårt pickopack och lämna Sverige i 3 veckor för att åka till Spanien! Där kommer vi plugga och träna samt njuta av det ljuva livet, haha. Det har snackats om det här i ungefär ett år men nu är det inprincip bestämt att det blir av och är sjukt glad att vi får göra detta men har nog inte riktigt fattat ännu att det faktiskt kommer bli av?!
Alicante, där vi kanske kommer bo!

•Långpass
Appråpå vinter så längtar jag rätt mycket till träningarna under helgerna med klubben som kommer bli i vinter. Det är då långa intervaller på lördagar men framförallt långpassen som brukar vara på söndagar. Att springa långsamt, långt och länge är favoritträningen och få göra det tillsammans med andra samt långdusch och bastu efteråt, det är riktigt najs det.

•Game of Thrones
Är helt besatt av denna serie som jag, lite sent, började kolla på i våras. I februari kommer nästa säsong, säsong 5, och jag taggar sönder. För att stilla min abstinens lite har jag börjat läsa böckerna. Är inne på bok 3 nu och kan lova er att dessa böcker är minst lika spännande, sjuka och bra som serien!
Taggaaaa!!

•Studenten
Sist men inte minst har vi studenten. Var rätt less på skolan i slutet på våren och önskade verkligen att det var jag som tog studenten när de gamla 3:orna gjorde det. Jag och Ebba nästan grät varje dag för vi ville så gärna, hahaha. Nu är jag rätt glad att jag faktiskt har ett år kvar här i Sandviken men längtar ändå mycket till studenten. Studentveckan, balen och allt annat som hör studenten till kommer verkligen bli några riktigt bra minnen!
Jag och Ebba provade studentmössor för någon vecka sedan!

Det var allt för mig, taco hej!
/Magda


REDCUP PARTY

Ettusfestus i år kommer bli ett red cup party med temat collage/USA.
Vi är självklart jättetaggade då detta kommer, för våran del bli den sista ettafesten här på OLGY!
Här kommer lite tips på vad man kan klä ut sig till och några gamla bilder från förrförra och förra året:
 
 
 
 
Grease
 
 
 
 
 
På savannen 
 
 
 
 
 
 
 

DM-guld och Hudiksvall

Åkte hem till den vackra staden Hudiksvall i fredags och blev upphämtad på stationen av Moa som hade fått körkort samma dag (Grattiis) Efter upphämtning av en hudikbo till så rullade vi mot en lokal i Enånger och tryckte pizza. Ordnade lekar hela kvällen som slutade med att folk blev lite för fulla för att kunna leka. Men det var kul annars, dansade tills fötterna sved och spelade beerpong fast med läsk istället för öl ;) Dock var det inte lika kul att städa efteråt då det blev klockan ett på natten. 
Dagen efter blev solig och vacker som utspelade sig i Ockelbo med Medel. Har haft värk i kroppen som beror delvis på min sjukdom jag hade förut  så kände mig inte så snabb i skogen vilket gjorde att orienteringen gick bättre. Vann DM, men konkurransen är tyvärr inte jättestor. Efter tävling så målades det lite staket i sommarvärme hos min bff Märta (80 år) och sedare planerades det lite studentresa mot Magaluf GAAH, taggad utifall jag kan åka!
Kvart i sex morgonen efter blev det forsabuss till DM-stafetten som också togs hem med ganska bra sträcka för min del! Är nu slut i kropp och själ men efter lite sushi och fina roomies så mås det bättre. At the moment sitter vi spänd av förväntan klistrade vid TV:n för att se vilka som ska styra Sverige framöver. 
 
Här kommer lite random bilder från helgen
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Ellen
 
 
 
 
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjejmiddag

Många av bilderna är tagna av Kristin
 
 
I Onsdags hade alla tjejerna i boendet anordnat en väldigt mysig tjejmiddag. Vi delade upp oss och fixade bål, sallad och efterrätter tillsammans till alla och sedan hade var och en med sig egna huvudrätter. Mycket lyckad kväll fylld av mat i överflöd, skitsnack och lite bus. 
 
 

Halv åtta hos Karlsson

Jag och tre andra i min klass bestämde oss för några veckor sedan att ha "Halv åtta hos mig" tillsammans och den första bjudningen skedde igår. Hungriga och förväntansfulla åkte vi till Karlsson som svettades i köket då det plingades på. Förrätten var klar lagom till halv åtta men sedan var det en timmes väntan på huvudrätten då Karlsson inte hade börjat med den alls! Förklaring till detta var "Ju hungriga ni är desto godare blir maten". Annars var det mycket trevligt med levande ljus och bakgrundsmusik (hårdrock).
När efterätten var slut så bedömde vi service, smak, utseende och kreativitet med poäng 1-10 med en nervös Karlsson smygkikandes över axeln. Vi stoppade sedan detta i ett kuvert som förseglades med våra liv. Vi kommer inte att öppna det förrens alla är klara med deras bjudningar. Jag börjar bli nervös tills min bjudning eftersom jag inte kommit på något att göra men ska sätta mig en kväll med massa kokböcker och hitta något gott. 
 
 
 
 
 
 
Annars har denna onsdag bestått av Bessermerolympiaden som gick av stapeln på en dimmig arena. Grenarna var höjdhopp, längdhopp, kula, 400 meter och stafett. Var faktiskt ganska kul att kolla på men kallt. På eftermiddagen kom solen fram och stafetten avslutades med att teknik kom tvåa efter natur, imponerande! Efter det så stannade ett gäng och körde lite löpstyrka m.m i gassande sol. Summa kardemumma så började dagen med istappar till fingrar och slutade med saftiga lökringar. 
 
 
 
/Ellen
 

Första

Hola amigos! Nu när Elina och Stina satt på sig sina vita mössor, sprungit ut från skolan och sjungit om studentens lyckliga dar har vi, Ebba, Ellen och Magda fått det ärofyllda uppdraget att blogga . Vi kommer bjuda på lite allt möjligt, smått och gott. Hoppas ni kommer gilla det, vi lovar att berätta allt om vårat sista år här. Först bjuder vi på några bilder på just oss, precis så seriösa som vi är, njut; 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Magda, Ebba och Ellen.
 
 

HEJDÅ BLOGGEN

Hejdå och tack bloggen för att du alltid ställt upp trots att det allt som oftast ekat tomt här. För att gottgöra detta tänkte jag minnas min fina, fina olgytid genom att publicera lite bilder från mina år i viken.
 


 












 


 



 


 
 





 







 
 





 
 

 
 

 
 




 

 


 
 
Så mycket nostalgi, minnen, skratt och tårar över dessa bilder. Hur underbart livet i viken än må vara känner jag mig dock klar och redo för nya utmaningar. Vilka som kommer ta över och säkra bloggens framtid är spikat. Låter dem få presentera sig själva i kommande inlägg. Men kan redan nu lova att de är världens goaste och kommer skämma bort bloggen med underhållande läsning. Tack för mig!

/S