Grönklitt part two




Första passet för dagen avklarat. Gick sämre än sämst. Jag och pappa var skamligt dåliga idag faktiskt. Började med att köra fel till träningen. Kan bara gå bättre nu, tänkte jag, men hade fel. Riktigt fel. Jag och beckis har precis bakat en varsin efterrätt till ikväll och Tour de Ski rullar på TVn. Snart dax för pass nummer två. Det här passet kan bara bli bättre än det förra, något annat är verkligen inte möjligt. Hoppas jag. 

Update: Pass nummer två gick bättre. Tack Gud. Svängde förbi två vänninor lite spontant också som jag träffade på här. Nu ska jag göra mig redo för kvällen. Puss och GOTT NYTT ÅR!!! Jag själv kommer jag må som en Gud imorgonbitti. Ni andra? 

/ Moe 



Grönklitt

HEJ!



Sitter i Heinruparnas suuupermysiga stuga i Grönklitt. Ska sticka ut på en träningsbana inför EOC i Våmhus nu snart. Dom andra åker skidor allihopa men det får inte fröken Enmark göra eftersom fingret inte är helt hundra. 

Innan vi kom hit igår svängde vi in på Lugnet och körde på bana vilket var aldeless för länge sedan. Var riktigt kul iaf och ska nog köra en del tävlingar i år. 

I år blir det ett riktigt lugnt och mysigt nyår. Ska bli hur skönt som helst. Kände verkligen för det i år. Trivs som fisken i vattnet här i Grönklittan. 

Gott nytt år allihopa ifall vi inte hörs innan! Det här året ska bli galet bra!!

/ Moe

29 december

Dagens topp 4: Sovmorgon. Träning med vikter på leriga, smala, endurospår. Myshäng på Coffee Lounge med Tilde, Lollo och Elin. Favoriträtten västerbottenpaj till middag. 

Dagens 4 sämsta: Ont i fingret. Dagens TV-program som inte levererar för fem öre. Nu när jag för en gång skull faktiskt ville kolla på TV... Sen var det ju tänkt att jag skulle skriva två till grejer men det står still i huvudet. 

Dagens vill ha: Utomlandsresa till NEW YORK!!! Åh alla är ju där och jag vill också dit! Massa mys, shopping, Starbuckshäng, kändisspan, besöka massa coola platser och bara leva. Vill dit nununu. 













Nej nu är det färdigfantiserat för idag. Fortsätter imorgon ;)

/ Moe



2011-12-28

Jag har blivit så van vid att ha ett gips runt armen att jag ikväll när jag skulle duscha stod med armen utsträckt utanför duschen för att inte gipset skulle bli blött. Det var inte förrän jag hade klivit ur duchen och börjat torka mig som jag kom på en liten detalj- Gipset tog jag ju av imorse. Oopsie daisy. 

Nu är jag så trött så jag inte vet vad jag heter. Kör på en riktigt lugn kväll ikväll. Ska dega framför ett par gossipgirl-avsnitt innan jag kryper ner i sängen. 

Min morbror och hans familj har världens mysigaste myshörna. Skulle kunna sitta på den här pläden framför brasan i flera dagar i sträck och fortfarande tycka att det var mysigt.


Godnatt. / Moe

SJUKHUS


HEJ! Kom hem från Uddevalla igår. Packade upp, tränade och avslutade kvällen i biomörkret tillsammans med Freja och Emma. Vi hade biljetter till The girl with the dragon tattoo i salong 7 men av någon anledning lockades vi mer till salong 4 där New Years Eve visades. Så det fick bli den istället. Idag blev det en tidigt start på dagen då jag skulle till sjukhuset och kolla fingret. Det såg tillräckligt bra för att slippa gipsas om. Sitter alltså här med en ogipsad hand och det känns helt sjukt. Fingret vill inte alls lyda mig, fingrarnas styrka räcker knappt till för att hålla i en gaffel och det vita gipset hade börjat bli allt annat än vitt på grund av spilld mat, massa spilld mat, autografritning osv.. Detta fula gips som levt på min arm i två veckor hade även börjat lukta något så jävulusiskt äckligt. Jag är med andra ord riktigt glad över att vara av med det. 


Tack och hej. / Moe

Juldagen

HEEJ

Hade en jättemysig julafton igår med släkten. Känns lite tungt att det är 364 dagar kvar tills nästa gång man får vakna upp på julafton och slå på sista avsnittet av julkalendern, slita upp julklappar, äta av berras bästa äggost och bara ha den där speciella julaftonskänslan i kroppen. 

Imorse åkte vi på den legendariske UOK-träningen. Det blev ett långpass med fint sällskap. Nu fortsätter julmyset med julmiddag hos övriga släkten. 













Puss och kram / Moe




just nu

Hej där ute! Hoppas nu hade en bra julaften, för det hade i alla fall jag!

Är precis hemkommen från ett fint skidpass på södra. Dock så blev det inte så mycket till pass då jag har åkt nya krämpor. Löpning är ett big no no, trodde att skidor skulle gå bra... Men icke, dock så vet jag inte om smärtan kommer från skidåkningen eller att jag hade lite ont innan. Med lite tur kommer det gå bra att åka skidor senare i alla fall.

Försöker självdiagnostisera mig själv med hjälp av google, söker på saker som "smärta onvansida knä", "löpning knä ont" och "knäskador löpning". Knaprar lite diklofenak ifall att det skulle vara en inflamation, det var pappas idé. Jag har dock läst på wikipedia att diklofenak används av människor med artros och för att reducera smärta vid menstruation, men att det även är inflamationsdämpande.
Nu ska jag packa väskan och bege mig mot min andra julafton. Ha det gött!!!

Alice

Dan före dan

Julklapparna är fixade, väskan är packad och det slita håret är klippt och slingat. Nu väntar jägarna 2, bingolottos uppesittarkväll och julklappsinslagning. Imorgon åker vi till Uddevalla och firar jul med släkten! Hur mysigt som helst.

Puss/ Moe


dan före dopparedan

Hej och hallå, läget?

Med mig är det bara bra. Alla klapparna fixade. Jag tycket att det är jobbigt att köpa julklappar och presenter, jag vill nämligen att dom ska vara bra, genomtänkta och personliga. Jag hann tänka både det ena och det andra, att jag hatade julen osv, men sen så släppte det och allt bara rullade på och jag hittade klapp på klapp på klapp.

Jag var också på klubbträning igår, grymt kul!
Alice


2011-12-22

Alla springer runt och säger att dom hetshandlar de allra sista julklapparna och att allt är så panik. Själv vaknade jag imorse och hade inte köpt en enda. Efter en shoppingrunda (som bland annat bjöd på gubbar i spets-bh och trosor) med fina Louise sitter jag nu och har köpt alla klappar förutom en. Ganska skönt att slippa stressa men ändå vara i princip klar. Det kan jag rekommendera. Städat har jag hunnit gjort också, både lägenheten i Viken igår och huset i Gävle idag. Fick hjälp av mamma med städningen i Viken igår. Enligt henne var det det äckligaste hon har sett på länge. Det sa hon efter att hon hade tagit en titt på balkongen där det låg diverse gamla soppåsar och annat äckligt. Detta hade jag faktiskt inte ens sett själv. Undrar om det kan vara grabbarna som haft lite kul..Kan ju tilllägga att detta vägrade mamma städa upp. Någon slags gräns måste det finnas, tyckte hon. Men så farligt var det faktiskt inte.






KLOCKRENT

Det blev Love Actually istället. Inget jag klagade på. Hur bra är inte den filmen då? Allt är så klockrent och alla är så klockrena. Klockren film helt enkelt. Nu väntar dagens avsnitt av julkalendern. Den är ju också klockren i år. Sist men inte minst tänkte jag meddela att när jag skulle hälsa på hos Anki och Alice nu ikväll märkte jag att dom inte var hemma men dörren var öppen, lite små surt för dom men desto klockrenare för mig eftersom jag kunde passa på att leta efter statyetten. Efter en kvart hade jag haffat den. Klockrent

Senaste dagarna med min Iphone:


En glad Linneus i Idre

En trött Linneus i Idre

Var på julbord hos Freja..

..där det bjöds på diverse olika godsaker

Hade avslutningmiddag med Olgy igår..

Etta-tjejerna och Öhgren fick den finaste, användbaraste julklappen.

Kände lite såhär i måndagskväll när jag skulle plugga inför dagens matteprov. Eftersom det var en spårad kväll på olgy rann pluggariet ut i sanden. 

/ Moe




LOV

Godkväll!

Idag är livet bra härligt. Sista skoldagen och sista provet är avklarat. Nu väntar bara massa julmys och slapp hela lovet, såå efterlängtat och så jävla gööött!! Nu blir det skräckfilm med tjejerna som är kvar på olgy.


Pusspusspuss/ Moe


...

Gårdagen var helt sjuk! Hela olgy spårade. Jag lyckades med min list även kamma hem stattyetten mitt i röran. 

Jag och Annika trodde dock att vår lägenhet hade klarat sig utan massa spratt och snö... Fram tills vi skulle äta frukost idag, kylskåpet var.............tomt.....
Sen hittade vi maten i frysen...
Nu taggar vi jul-OL och därefter årets sista prov.
Alice

Orienteraren - en vintersaga

Midvinternattens köld är hård,
pannlampor gnistra och glimma
Alla kuta kring elljusspår,
arton varv på en timma
Månen vandrar sin tysta ban,
tomten är träningsnarkoman.
Snön lyser vit på taken,
endast orienterarn är vaken


Står där och stretchar vid klubbhusdörr
blå mot en skiten driva.
Önskar som så många gånger förr
han vore en välbetald diva
Tittar på skorna - bruna av lort,
han har nog sprungit lite för fort.
Grubblar över varför dom är så våta,
Det är en underlig gåta.


Han för sin hand genom barrigt hår,
skakar huvud och hätta.
"Nej, den banan var alltför svår,
nej, jag gör inte om detta"
Står där så plågad av sin sport,
känner hur benen domnar bort.
Går på toa och skiter,
dricker sen tre, fyra liter.


Går till väska i omklädningsrum,
slänger av sina dyblöta kläder.
"Varför är jag så himla dum
att ge mig ut i sånt här satans väder"
Glömmer ta av sig sockorna två,
stapplar in i duschen ändå.
Där måste han kliva över,
tvålen han såväl behöver.


Går till bastun på stelfrusna tår,
se hur de sova därinne.
Klättrar så högt upp det nånsin går
sitter och fryser en timme.
Så börjar någon snarka så smått,
banan är nu ett minne blott.
Han snart i strumporna känner
hur tårna hettar och bränner.


Orienterarn smyger sig varsamt ut
för att inte väcka de trötta.
I omklädningsrummet står skorna på lut,
så smutsiga, slitna och nötta.
Fram till det leriga paret han kubbar,
och kysser ömt dess nerslitna dubbar.
Dem må ingen knycka
ty de är hans största lycka.


Fram till vågen han hastigt gå
stel uti sina leder
"Vågen visar min vikt gånger två!"
ylar han och går åter neder.
Armhävning följer på armhävning snart,
lite uppmjukning efter bastun så klart.
Känner sig åter pigg och vass
vlängtar till nästa träningspass.


Midvinternattens köld är hård
pannlampan ej längre manar
ingen kutar kring elljusspår
när brasan i klubbstugan falnar
På gårdsplan stryker en misse,
tomten är hemma hos nisse.
Snön lyser vit på taken,
ens ej orienterarn är vaken.

Nu har det hänt, fjärde ljuset är tänt.

Tvätthögarna går upp i taket och en liten djävel i våra öron säger någonting om att vi måste plugga. I lägenhet 453 har vi dock tagit jullov och firar att det är fjärde advent med att mysa framför vinterstudion. Snön har även kommit hit till Viken nu, för hoppningsvis är det här för att stanna (dock så får den ta och försvinna i mitten av mars).

Alice

Mysadventsfrukost imorse.

JULBORD

Är som sagt hemma i Gävle nu och är påväg till Freja på julbord. Hur lång tid det tog att fixa mig med en hand låter vi vara osagt. Hur det ska gå att skriva prov på tisdag ska vi inte heller prata om. Ska jag skriva med fel hand eller ska jag prova skriva vänster som är omringad av en fet gipsklump vilket gör det nästan omöjligt? Haha. Aja, ha en fin kväll!

Bild från dagens dusch.

Puss/ Moe


Idre part four

Det blev ingen Idre del fyra för min del. Istället står jag på Mora tågstation och är påväg hem till Gävle. Hade velat stanna och tränat mer och umgåtts med alla men handen skapar för mycket problem. Skitskitskit. Nu ska jag försöka gå på bussen.

Puss/ Moe


Idre part three

Dagen började bra med ett fint pass upp på fjället Städjan här i idre. Vi stannade inte kvar på toppen mer än någon minut pågrund av att man bokstavligt talat höll på blåsa bort. Hemvägen var något sämre då jag plötsligt halkar och ramlar på en sten. Knäckte till lite i fingrarna men äsch det går väl över, tänkte jag, men coach Bjärven tänkte annorlunda. Han tyckte det skulle röntgas så han och jag begav oss till Särna vårdcentral. Möttes av bästa personalen och det visade sig att fingret var brutet. Efter lite dragande och gipsande åkte vi tillbaka. Just nu känner jag mig halvt handikappad. Tänk vad ett litet finger kan skapa problem.


Just nu ser jag mest massa problem. Har gips på vänster hand och jag är vänsterhänt. Ni förtsår ju själva vilka problem det skapar. Sedan tänker jag vidare på hur det ska gå med julklappsöppningen, att bära brickan i matsalen, fira nyår och framförallt skriva blogginlägg. Det här blogginlägget har tagit drygt 10 år att skriva. Och justja, labbrapportskrivningen och tisdagens matteprov blir ju rätt tufft också. Kanske får slippa det? Hehe. Nej nu ska jag låta er slippa höra på mina klagomål. Kbry är väl eran kommentar om den här berättelsen.

Tack och hej. / Moe

Idre part two

Idag har vi hunnit med två fina träningspass. Imorse blev det det första skipasset för veckan och för i år. Det kan sammanfattas: bakhalt, skoskav, hög musik, stämning och kanonkul. I eftermiddags blev ett ganska kort pass innan det var min tur att fixa käk till alla här i stugan. Nu väntar bara massa soffhäng, kortspelande och bus resten av kvällen skulle jag tro. 

Puss / Moe
Två bilder från nu. Ankis julgran:


Anki själv:



Idre part one

Hej allihopa! 

Nu har vi precis bosatt oss i soffan här i Idre efter en bussresa som till största delen bestod av vilda diskussioner om hur vi skulle lägga upp veckan. Första halvtimmen diskuterades upplägget av alla luncher och middagar. Här klämde tydligen skon rejält för en timme senare var vi fortfarande kvar på samma punkt. Vi lyckades i alla fall komma överens precis lägligt för käk och storhandling i Mora. Vi har även hunnit med träningspass nummer ett bestående av skidor för vissa och för min och Sandrines del blev det ett fint intervallpass. Maria hade fixade käk tills vi kom hem. Gött.
Nu: Dags för poker


I brist på bilder så bjuder jag på en bild från Olgy-jubileumet

Dagens plats:

soffan! Nu väntar tacopaj och filmmys.

Alice

alone...

Nu är jag ensam kvar. Alla har åkt. Då passar jag på att tänka tillbaks till hösten som nyss varit, närmare bestämt den första skolveckan.



Idre

Godkväll. Nu är det inte längre aktuellt att cykla till skolan vilket är surt eftersom det känns som att det tar hundra år att komma fram nu när man är van vid att cykla, trots att sträckan bara är cirkus 800 meter. 
Förutom det går jag runt med en ständig stress för tillfället och kombinationen av för mycket plugg, en oskriven julönskelista, en lägenhet som ser ut som hej kom och hjälp gör inte livet lättare precis. Jag längtar tills nästa vecka då det mesta av allt jobbigt förmodligen är överstökat och julen väntar runt hörnet. Underbara jul. 

Imorgon åker som sagt vi på Olgy på det årliga skidlägret. I år åker vi till Idre och inte till Orsa som vi gjort tidigare.Tråkigt att några av favoriterna inte ska med.

Dags att börja packa nu med andra ord.

Bild från förra årets skidläger i Orsa. 
Puss och kram / Moe

skidläger

Imorgon åker alla olgysar på skidläger i Idre, utom jag, amanda och mickis :(

Dock har jag sett en stadig förbättringskurva i min sjukhet och enligt prognosen är jag träningsbar på onsdag = då tar jag tåg/buss till idre!!!!!! Om jag mot all förmodan inte skulle vara helt kry på onsdag så är jag det på torsdag, så då åker jag då istället. 

Nu ska jag göra något kul!
Hare gött! Alice

welcome to my crib

Sprallan här!
Porträtt tjuvad från http://vuxenprojektet.blogspot.com/
hallen. dock är den inte längre så ljus som på bilden - någon kom och snodde lampan.


köket. husets hjärta där vi varje dag lagar en ny kullinarisk upplevelse.


en del av mitt rum.


samboannikas rum - perfekt för pyjamasparty.


vardagsrummet som dock borde prydas med lite mer konst


utsikten över norrsätra <3<3<3



en dag

Haj! A här.

Idag har jag:
  • ätit julbord med halva släkten
  • firat farfar som fyller hela 80 jordsnurr på tisdag
  • spelat fruitninja och temple run
Idag har jag inte:
  • pluggat fysik --> för den orkar jag inte bry mig om <--
Imorgon ska jag:
  • vakna upp på morgonen och vara helt frisk så jag kan följa med till Idre
Oj vad detta va intressant!

Bak-KM del 1

Ikväll har vi haft årets Bak-KM här på Olgy. Alla lägenheter bakar en varsin kaka som sedan tävlar i två kategorier: Bästa utseende och bästa smak. Förra året tog jag och Anki hem kategorin bästa utseende. I år vann jag igen men den här gången tillsammans med Linneus. Dessutom delade vi segern med etta-killarnas mega bulle ;) Varför det var så jämt att det faktiskt blev oavgjort låter vi vara osagt men pakter är en ganska bra ledtråd. Slänger upp bilder på alla bidrag så får ni rösta på den ni tycker skulle ha vunnit. Såå vilken är snyggast?

1. Amandas, Linneas och Fridas:

2. Kevins och Pessas bildäck:

3. Elinas, Marias och Kristins älg:

4. Bompens, Ludvigs, Simpens och Ahnléns hockeyrink:

5. Annikas och Alices:

6. Stinas, Amelies och Sandrines: (Enligt Sandrine var det en specialité från Sweich bakad med mycket kärlek:

7. Min och Linneus: (föreställer den berömda statyetten dårå)
e
8. Williams och Willes. Det var denna som kom delade förstaplatsen med oss. 

9. Den runda, vita var Emils och Elias pannkakstårta:


10. Här skulle Gunnars och Malmbergs bidrag varit men konstigt nog fick jag ingen bild på den. 

Gruppbild (Även här saknas tydligen Gunnars och Malmbergs bidrag. Som tröst kan jag säga att den smakade gött):


/ Moe

What's going on



Tryck HÄR och kolla. Usch vilket jobbig film. Att se andra må dåligt är bland det värsta jag vet. Eftersom jag har för trånga tårkanaler kan jag inte få tårar när jag grinar men nu var det fasen nära. 

Ta hand era vänner!!!!!
/ Moe

Söndag





Gårkvällen blev riktigt lyckad. Stämning, trevliga människor och ett framträdande av oss tvåa och treatjejer tillägnad en föredetta Olgy-elev. Idag har vi chillat mer än någonsin, välbehövligt. 

Just nu: Fortsätter med chillandet hos grannarna.

Puss / Moe

 


Saturday

Förberedelserna är i full gång. Olgys 35-års jubileuum!!

Ha en fin kväll, det kommer vi ha :)

/ Moe


STATYETTEN

Såå jävla viktiiigt!! Statyetten befinner sig numera hos sina ägare!!

Allt för nu

Xoxo Moe


Fredag

Skiter i dagens feta minus och går direkt på +:en. Stack hem till Maria efter skolan och hängde lite. Just nu: Soffhäng i Viken framför idol. Hoppas Moa Lignell levererar nu!

/ Moe


Bocken

Med 40 % i överlevnadschans så brann inatt Gävles stolthet upp för 28:e gången. Dagen efter hans 45-årsdag. En vecka fick bocken stå kvar i år. 





/ Moe

Torsdag

En torsdag med skola, teori och en träning som bestod av reflexrundan. Synd bara att min lampa slocknade efter tio minuter mitt ute i den mörka skogen. Tackar Fridur som hjälpte mig att hitta tillbaka. Nu ikväll har vi mest busat och varit på jakt efter vår statyett som varit hos grabbarna allt för länge nu.

+/-

+Snart helg
+Hela helgen spenderas i Viken
+35-års jubileumet på lördag!
+Julkalendern som började idag
- Några fjollor hällde nyss diverse olika livsmedel så som ägg och mjöl genom brevinkastet till vår lägenhet. Det vankas HÄMND

/ Moe



Hockeybockeyn igårkväll.