Vilka är vi?

TjugosjuB-bloggen startades hösten 2008 när de tre musketörerna Sara, Lovisa och Rebecka började på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Nu har ett generationsbyte skett och head blogger är nu Alice, som är född 1994. Tillsammans med Moa, även kallad Fish-moe, Moe-fish, Chicken-fish (m.m.), rapporterar Alice vad som pågår på OLGY och runt om i orienterings-Sverige! Peace.




New York

Tänkte berätta göra en resumé om New York-resan. Det är ju trots allt en av världens härligaste städer så några inlägg om resan är den helt klart värd.

Efter den nio timmar långa flygresan landade vi på flygplatsen och möttes av sol och förvånansvärt varmt väder. Solen hade jag helt glömt bort att den existerade efter Sveriges alla dagar med snöstorm.

Vi letade upp vår guide som tog oss till hotellet. Vi slängde in väskorna på rummet bara och stack sedan iväg för att leta upp någon mysig restaurang.

 
Pappa och jag på väg till restaurangen


Paret

Det var tydligt att vi var där lite väl tidigt eftersom vi i princip var själva på hela restaurangen. Detta betydde att vi hade fyra olika servitriser som sprang runt och flaxade runt oss och frågade om vi ville ha både det enda och det andra.

Restaurangen


Mor och far


Far och dotter

Sedan gick vi längst Broadway och jag gillar systemet de har för gator. Hela Manhattan är uppdelad i avenyer och gator som är numrerade. Avenyerna är de långa gatorna i nord-sydlig riktning medan tvärgatorna kallas streets. Till taxichaufförerna var det avenyerna och gatorna (t.ex. fifth avenue, 110th Street) man skulle nämna och inget annat.

Vi hann inte gå mer än några meter på denna gata innan jag fick syn på Forever 21 där jag såklart var tvungen att gå in. Eftersom vi var trötta och jetlaggade orkade vi inte gå igenom alla fyra våningar så vi drog oss tillbaka till hotellet och somnade rätt snabbt den kvällen.


Tjej i extas


Två glada flickor 
Försökte oss på att ta en fet bild eftersom bakgrunden var så grym. Detta utan någon vidare framgång. 

To be continued.

/Moe


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback