Vilka är vi?

TjugosjuB-bloggen startades hösten 2008 när de tre musketörerna Sara, Lovisa och Rebecka började på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Nu har ett generationsbyte skett och head blogger är nu Alice, som är född 1994. Tillsammans med Moa, även kallad Fish-moe, Moe-fish, Chicken-fish (m.m.), rapporterar Alice vad som pågår på OLGY och runt om i orienterings-Sverige! Peace.




Serietips

Nu när det är mörkt ute och snön snart faller så är det perfekt tillfälle att mysa ner sig med en kopp te och filt för att sluka avsnitt efter avsnitt i spännande serier. Jag tänkte passa på att tipsa om serier som (enligt mig) är bäst:
 
Veronica Mars
Veronica Mars är en spännande deckare som får armhåren att resa sig. Veronica är en 17-årig tjej som alltid löser små mysterium och lösningarna är genialiska. Älskar hennes attityd och humorn i serien.Tyvärr är serien bara hälften så känd som den borde vara. 
 
Vampire diaries
Vampyrer är alltid hett, kanske därför denna tjej imitten (Elena Gilbert) har svårt att bestämma sig för vilken av killarna hon ska gilla..Alla är sjukt snygga i den här serien men den spårar lite efter ett tag. Men de första två säsongerna är grymma! 
 
Gossip Girl
Vem blir inte kär i alla kläder och festerna i denna serie? fast som i alla serie är det mycket mörka hemligheter under den fantastiska ytan och drama efter drama drabbar vänskaper samt relationer. Älskar denna serie från början till slut. 
 
Orange is the new black
Piper Chapman kan inte fly undan sitt förflutna när det kommer fram att hon förr hjälpt att smuggla droger i sina unga dagar. Hon måste alltså sitta av 10 månader i fängelse. Fast besluten om att klara detta går hon in i fängelset utan att ana vad som väntar henne. Där inne finns allt; humorn och dramat kan inte bli större. Nytänkandet och hela berättelsen i den här serien är bra och överraskningar finns alltid runt hörnet.. För man vet aldrig vad som kan hända när ett gäng kriminella fångar är i farten. 
 
Game of thrones
Detta är nog bland de bästa serier som någonsin gjorts. Genast kastas man huvudstupa ner i ett land fyllt av olika kungar och drottningar, slott och släktnamn. Alla har ett mål - att få sitta på järntronen och styra över King's landing. Serien är otroligt skoningslös och våld är inget manusförfattaren sparar på. Man vet aldrig vem som ska dö eller vad som ska hända. Tyvärr är det uppehåll just nu tills säsong 5 börjar och jag väntar olidligt.
 
Måste tillägga att jag och Magda (som också är ett superfan av GOT) har suttit på järntronen, så man kan säga att vi har ägt King's landing i cirka en minut ;)
 
Revenge
Jag och Ebba bestämde oss att börja kolla på Revenge igår eftersom vi hört att den var bra och vi är redan på avsnitt 5 och helt fast! Det handlar om en tjej som flyttar tillbaka till sitt barndomshus för att ta hämnd på alla som satte dit hennes pappa för ett brott han var helt oskyldig till. Den är otroligt beroendeframkallande!!
 
Sherlock
Killen till vänster är den smartaste jag någonsin skådat, han löser allt som den vanligaste människa skulle anse vara omöjligt.Till höger är hans käre kompanjon och bäste vän Dr Watson. Tillsammans löser de fall och är allmänt coola. Avsnitten är ganska långa men få, börja inte kolla på denna serie om det är mycket i skolan för fast blir man.
 
 //Ellen
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Väntar spänt på filmtips nästa då;)

2014-11-06 @ 21:34:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback