Vilka är vi?

TjugosjuB-bloggen startades hösten 2008 när de tre musketörerna Sara, Lovisa och Rebecka började på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Nu har ett generationsbyte skett och head blogger är nu Alice, som är född 1994. Tillsammans med Moa, även kallad Fish-moe, Moe-fish, Chicken-fish (m.m.), rapporterar Alice vad som pågår på OLGY och runt om i orienterings-Sverige! Peace.




Välkommen till Hogwarts

Vår tränare Björn, har en son som heter Gustav, som fyllde år ett par dagar sedan. Vi (Magda och Ellen) fick för oss att vi skulle arrangera hans kalas med ett harrypotter-tema för längesedan och var mycket entusiastiska till det då. Vi var lika entusiastiska senare då det väl skulle planeras men det tog mycket mera tid än vi trodde och kalaset var precis under slutspurten i skolan. Iallafall så tänkte vi visa hela kvällens gång och ge lite tips ifall någon annan ska arrangera ett kalas med liknande tema ;)

 
Såhär såg inbjudan ut! Varje barn fick en biljett för att komma in på perrongen som de skulle ha med till kalaset 
 
Inbjudningarna lackerades och snörades för att sedan skickas iväg som ugglepost!
 
 
När det var dags var hela personalen på Hogwarts redo; Professor Dumbledore, Snigelhorn, Snape, Hooch, Trelawney och prefekterna.
 
Innan barnen kunde komma in till slottet Hogwarts så måste de lämna biljett till tågkonduktören och springa allt vad de kunde mot tegelstensväggen. Väl därinne välkomnades de av Professor Dumbledore som skrockade högt.
 
 
 
Alla barnen delades in i elevhem genom sorteringshatt och fick sedan gå ut för att spela quidditch med Madame Hooch.
 
Sedan fick de svara på ett Harrypotterquiz, träffa mystiske professor Trelawney för att minnas och sedan gick de ner i fängelsehålan..'
 
...för att koka ihop en trolldryck med professor Snape. Han gav självfallet mest poäng till Slytherin och minst till Gryffindor ;)
Sedan var det den avgörande uppgiften! Att få en karta över Hogwarts och hitta 3 drakägg var. (Drakäggen var markerade med röda kryss på kartan) När de lämnat in 3 ägg så fick de en ny karta för att då hitta den vises sten! Efter detta fick de leka fritt och sedan var det tårta och presentöppning! Då de var mätta och hade sockerhybris så delades elevhemspokalen. De som vann blev HUFFLEPUFF! ni ser på bilden hur nöjda de var

Summa kardemumma så blev det ett lyckat kalas med miniharrypotters och berties botts bönor i alla smaker.

Wingardium Leviosa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback