Vilka är vi?

TjugosjuB-bloggen startades hösten 2008 när de tre musketörerna Sara, Lovisa och Rebecka började på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Nu har ett generationsbyte skett och head blogger är nu Alice, som är född 1994. Tillsammans med Moa, även kallad Fish-moe, Moe-fish, Chicken-fish (m.m.), rapporterar Alice vad som pågår på OLGY och runt om i orienterings-Sverige! Peace.




DET OPTIMALA DYGNET OCH DE OPTIMALA MÅLTIDERNA

Jaha! Hade tänkt att börja med klara ut hur det optimala dygnet egentligen ska se ut vad gäller träning. Då människan från början var samlare och åt saker som bär, svamp och andra växter föll det sig naturligt att deras främsta fiender var t.ex. björnen som konkurrerade med dem om bland annat blåbär. Då homosapiens sapiens hyste agg för bland annat detta djur var de tvungna att ständigt vara på sin vakt, även under de mörka timmarna på dygnet. Detta betyder att de jagade konstant, båda dag och natt, för att utrota detta djur. Det ligger således i människans natur att (HÖR OCH HÄPNA!) inte sova alls. Om vi idrottare då ska försöka dra nytta av dessa ärvda egenskaper från den tidiga samlaren kan man, istället för att riktigt SLÖSA bort oerhört viktig träningstid med sömn, strunta i att sova! Detta leder till en slutsats så häpnadsväckande att jag har svårt att tro det själv. Med våra fantastiska gener kan vi ägna all tid i hela vårt liv till att träna, en elitidrottares DRÖM! Ett dags-schema skulle då kunna se ut såhär:
22-02: Träna
02-04: Stå på huvudet för att öka blodflödet till hjärnan (mental träning)
04-06: Träna och ät lite blåbär medans
06-10: Träna
10.00-10.01: "Fritid" läs gärna en bok om träning
10.01-14: Träna
14-17: Träna
17-20: Träna
20-22: Samla svampar
Hade också tänkt reda ut begreppet måltider, eller ja, hur man egentligen ska äta för att nå den absoluta toppen. Eftersom människan var samlare höll de inte på med jakt, men man får icke glömma att de istället samlade döda djur. (road kills) JAG MENAR HUR SKULLE DE KLARA SIG UTAN KÖTT?!?! Köttet var trots att de var samlare av bär och svamp den största delen av deras kost, ca. 99% utgjordes av kött. Därför ska det också vara så idag. ÄT kött helt enkelt. Och VÅGA inte ens nafsa på en torr brödbit!!
Sammanfattningsvis vill jag bara säga att man ska träna 24 timmar om dygnet för att det ska bli helt optimalt och balans i livet. Fast man måste även få plats för att klämma in en stek då och då, så man får nog avsätta cirka 5 minuter om dygnet till det. Nu vet ni!
Näe vet ni vad. Jag kommer nog aldrig bli bäst, för jag har suttit här alldeles för länge att det är fullkomligt OMÖJLIGT att ta igen denna förlorade, värdefulla träningstid. Ack och ve.

/bloggarna

Kommentarer
Postat av: Emma

någon som läst tynnes blogg?;)

2010-01-27 @ 22:31:23
Postat av: becka

Hehe, ja!

2010-01-28 @ 21:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback